Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing PEC Zwolle - FC Groningen

Door Lukas van der Wal 12 reacties

Zaterdag avond, gaat de Trots van het Noorden op bezoek in Zwolle, bij de plaatselijke trots. Beide ploegen hebben evenveel punten, alleen heeft de thuisploeg een beter doelsaldo. De wedstrijd begint om kwart voor acht en FC Groningen wordt gesteund door 500 supporters, een vol uitvak! Een prachtig aantal, dit zal groenwit een boost moeten geven.

PEC Zwolle
Afgelopen weekend wist de ploeg van Ron Jans niet te verrassen. In Rotterdam, wisten de blauwwitten Feyenoord niet te verslaan. De traditionele top drie club wist met 2-0 te winnen van de bekerwinnaar. Desondanks zijn de Peperbussen op de goede weg. In het eigen IJsseldelta stadion met ku(ns)tgras wordt er aanvallend gepeeld. De tegenstanders worden negen van de tien keer goed onder druk gezet, hier weten de opponenten nauwelijks raad mee.

Kijken we naar de historie, dan zien we dat FC Groningen-thuis voor PEC een moeilijke horde is om te nemen. Afgelopen seizoen won de FC met 0-1 door een doelpunt van Botteghin. Op 22 september 2012 bogen de Groningers een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning door Zeefuik en De Leeuw. Van de laatste vijf ontmoetingen in Zwolle won de FC er drie en speelde er twee gelijk.

Laatste vijf wedstrijden in Zwolle

04-04-2014 0-1 (Botteghin)

22-09-2012 1-2 (Zeefuik, De Leeuw)

14-12-2003 1-1 (Hugo)

24-11-2002 0-2 (Drent 2 keer )

13-09-1999 1-1 (Drent)

We kunnen dus met vertrouwen afreizen naar Zwolle, al geven resultaten uit het verleden geen enkele garanties. De thuisploeg heeft het goed voor elkaar en hebben met Necid een levensgevaarlijke spits in de gelederen. Keeper Hahn zorgt voor de rust achterin. De verdedigers Van der Werff en Sainsbury geven geen kik. Op het middenveld bepalen Rienstra, Lam en Thomas het tempo. Voorin kunnen de Peperbussen ook vertrouwen op de snelle Lukoki. Een oud-Groninger wordt meestal ingezet als joker, Stefan Nijland moeten we dus zeker niet afschrijven.

FC Groningen
Afgelopen weekend sloot de Trots van het Noorden speelronde elf af. In de Groene Kathedraal werd afgerekend met NAC. De gasten deden zichzelf de das om, met in de hoofdrol, Jelle ten Rouwelaar. De keeper leek een schot van Tjaronn Chery te keren, echter moest de goalie lossen en zo rolde het leer tergend langzaam over de lijn. Dit doelpunt was tevens de winnende, Grunn creëerde meerdere kansen, maar het vizier stond niet op scherp. De gasten maakten ook aanspraak op een doelpunt, maar het geluk was gelukkig ook niet aan de zijde van de geelzwarten.

Voor de uitwedstrijd van zaterdag zal de FC uit een ander vaatje moeten tappen. Het spel van groenwit is nog niet best, maar er komt langzamerhand een lijn in. De Groningers zullen met het mes tussen de tanden moeten spelen. PEC speelt thuis vol op de aanval, Grunn zal dan toe kunnen slaan in de omschakeling. Wij vermoeden dat Vd Looi weinig zal gaan schuiven in de basis elf ten opzichte van vorige week. Mimoun Mahi klopt stevig aan de deur voor de basis. Afgelopen weekend was de invaller zeer actief en verwarmde het publiek met doelgerichte acties. Islamovic mocht het in de punt proberen door afwezigheid van Hoesen. Een groot succes was dit niet, maar dat lag niet alleen aan de spits.

Vermoedelijke opstelling
Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Antonia, Kieftenbeld, Hiariej, Chery; De Leeuw, Islamovic (Hoesen)

Het blijft op dit moment gissen. We hopen morgen meer duidelijkheid te kunnen geven over de basis, ook afhankelijk van de gesteldheid van Danny Hoesen. Mocht de spits fit zijn, dan zal hij ongetwijfeld gaan starten. We zullen aanwezig zijn bij de laatste training, in de loop van morgen geven wij een update over de opstelling.

De wedstrijd in Zwolle is voor de FC een goede graadmeter. We staan gedeeld vijfde, maar dat kan na deze speelronde zelfs nog beter zijn. Bij een goed resultaat zal het vertrouwen in Groningen gaan groeien. Bij een nederlaag is de kans groot dat de FC weer naar beneden moet kijken. De verschillen in de eredivisie zijn klein.

De kraker staat onder leiding van scheidsrechter Kuipers. Een betere leidsman kunnen we voor deze clash niet bedenken. Met de steun van een vol uitvak zal de FC moeten gaan knallen. De twaalfde man zal zich ongetwijfeld van zijn luidruchtige kant laten horen. Wij hebben er zin in, come on FCG! Laat ons weer eens juichen!

Update vrijdag 7 november

Hoesen heeft tijdens de laatste training een hesje gekregen. De spits is hersteld en zal in de uitwedstrijd gaan starten in de basis. Het is nog wel even wachten op een eventuele reactie, maar de aanvaller trainde voluit mee. Mimoun Mahi moet nog wachten op een plek in de basis

Vermoedelijke opstelling naar aanleiding van de laatste training
Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Antonia, Kieftenbeld, Hiariej, Chery; De Leeuw, Hoesen

Reacties:
no guts no glory06-11-2014 om 22:26

Ben er niet gerust op zal moeilijk genoeg worden.De combinatie Groningen uit op kunstgras is niet zo succesvol al zijn de resultaten in Zwolle de laatste jaren goed. Ben al blij met een gelijkspel. Hopelijk stelt hij Kieftenbelt niet op, met hem op kunstgras speel je met 10 man.Het lijkt dan net of hij de dozen nog om zijn voetbalschoenen heeft.

07-11-2014 om 11:55

ben eerlijk gezegd ook niet heel gerust op die wedstrijd in/tegen Zwolle. De opstelling zal minder verrassend zijn: (Bokko:)natuurlijk geen Zeefuik, en Lindgren en Islamovic. Kieftenbeld zal behalve zijn "vierkante schoenen"(no guts no glory) helemaal op inzet moeten bikkelen, en ik hoop op een sterke Van Nieff en Chery en Hoesen ...Hoop doet leven, toch?

Ronnie 07-11-2014 om 13:35

Kan iemand op dit hoogstaande forum mij vertellen wat er exact met vd Velden aan de hand is? Nadat deze meneer aan de zijlijn een balletje stond hoog te houden en is gewisseld vanwege een zgn blessure hebben we niet veel meer van hem vernomen. Volgens mij is er stront aan de knikker of zoals Louis from Gaal zou zeggen: "there is more on the hand"

Hoekie07-11-2014 om 14:07

Van de Velden zit volgens mij in een aardig diep dal. Als je niet lekker in je vel zit dan is elk pijntje aanleiding om even niet mee te doen. 100 meter dieper ligt Zeefuik. geblesseerd aan zijn lies. Als niemand hem voert dan komt die er 15 kilo lichter uit en speelt hij volgend jaar in de basis.

FCGmijnclub07-11-2014 om 17:47

Er is hoop voor Bokko voor wat betreft Zeefuik.... FC heeft een jongere uitvoering binnen de geledingen in de persoon van Arias:thumbsup: En hij weet van scoren:)

07-11-2014 om 18:13

Ronnie, Hoekie: Ik hoor graag nieuwsfeiten, dan kan ik er wat mee-tenminste...maar waarom die 31 jarige Amsterdammer niet speelt/ "geblesseerd is aan de knie" (?zo beweren sommigen). Hij deed het de laatste 5 weken niet goed, ging met schoten op doel en die "Hooghoud(T:D) actie"-ha ha -voorin aandacht voor zichzelf opeisen...spelers voelen aankomen wanneer hun toekomstige rol minder zeker is... Ja..het zou zomaar kunnen dat er intern woorden zijn gewisseld, maar het boeit me niet, als ze maar in Zwolle winnen, en alles geven wat erin zit.

Hoekie07-11-2014 om 18:58

Kees: Ik dacht dat Ronnie een vraag stelde en blijkbaar is er geen nieuwsfeit te melden over van der Velde. Jammer dat jij er weinig mee kan, maar dat geldt ook voor jouw bijdrage. Deze bevat ook geen nieuwsfeit. Einde discussie lijkt mij.

07-11-2014 om 19:17

Hoekie: je hebt maar deels gelijk,: Ronnie stelde een vraag en bracht erbij een gedachte te berde, dat er wellicht iets anders speelde ("stront aan de knikker""): en op die manier reageerde jij eveneens: "zit volgens mij in een diep dal" feiten en meningen... ook in mijn bijdrage: geen bezwaar, toch?

FCGmijnclub07-11-2014 om 20:05

@ Hoekie en @ Ronnie De officiële lezing van 2 weken geleden (clubsite vrijdag 24/10) is dat Nick van der Velden was uitgevallen tijdens de training met knieklachten. Nick had al langer last van knieklachten maar was wel steeds wedstrijdfit. Van de Looi zegt, we hadden het steeds onder controle tot aan donderdag (23/10). Toen waren de klachten zodanig dat hij op de training is uitgevallen en nu op rust staat. Hij zal er tegen AZ dan ook niet bij zijn.”

Ronnie 08-11-2014 om 07:10

Fcgmijnclub, oke dan zal dat het zijn. Overigens heb ik het niet over de mens vd Velde die kan best aardig zijn ( heb hem nooit ontmoet) maar ik heb liever een klootzak die er iedere wedstrijd 2 inschiet dan een aardige speler die er op dit moment (kan door de blessure komen) niet veel van bakt. Succes met de revalidatie en zorg dat je weer net zo goed wordt als voor je blessure van een jaar geleden voor de winterstop. Toen was de man echt goed.

08-11-2014 om 08:13

@Bokko en Desevio Payne dan?

FCGmijnclub08-11-2014 om 08:40

DvhN van vandaag, Nick vd Velden gaat aankomende maandag weer naar buiten, daarna gaan wij hem weer opbouwen en hopen dat hij er snel weer bij kan zijn - citaat -erwin van de looi

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!