Terug

Deel deze pagina:

Dreigt er Roda JC scenario voor FC?

Door Redactie 58 reacties

Als de huisvestingskosten op termijn niet omlaag gaan, kan de club in dezelfde omstandigheden terechtkomen als de koempels uit Kerkrade zegt Hans Nijland tegen journalist Marco Timmer van VI. Na de bekendmaking van het laatste financiële jaarverslag (verlies ruim 5 ton) hetgeen een forse verbetering was ten opzichte van vorig jaar (verlies 1,9 miljoen) teert Grunn hard in op zijn reserves. Hans Nijland zegt dat FC nog altijd de transferopbrengsten (te) hard nodig heeft om begrotingstekorten te dichten. Dankzij de verkoop van Filip Kostic (zes miljoen) zal voor dit boekjaar (prognose - 1 miljoen verlies) de begroting een positief resultaat laten zien. Nijland vindt dit zorgelijk. 

De huisvestingskosten bedragen 3,3 miljoen euro. Als deze kosten zo hoog blijven, gaat FC Groningen dit niet volhouden. FC is in constructief overleg gegaan met de Gemeente Groningen die grootaandeelhouder is van Euroborg of deze kosten verlaagd kunnen worden. Als deze lasten niet omlaag kunnen, zal FC het ambitieniveau moeten aanpassen. Nijland vindt dit heel erg griezelig, die daarbij Roda JC als voorbeeld aanhaalt. Ook FC kan dit overkomen. Nijland legt uit als de club terug moet in begroting, dat Groningen uiteindelijk in het rechterrijtje gaat spelen. Nijland benadrukt dat dit een serieuze dreiging is, iedereen onderkent dit, wij hebben dit op tijd aangegeven. In 2012 bedroeg het Eigen Vermogen 4 miljoen euro, nu is dat ongeveer anderhalf miljoen euro. 

Hans Nijland benadrukt dat de club de gemeente niet zomaar even om hulp vraagt. "We zijn eerst begonnen bij onszelf. De secundaire arbeidsvoorwaarden van de spelers, personeel en directie zijn sterk versoberd. Äls wij verder moeten schrapen en sleutelen aan de organisatie, moeten we onze ambities serieus geweld aandoen". Nijland vindt dit niet passend bij club en achterban, FC hoort een stabiele subtopper te zijn die geregeld Europees voetbal haalt.    

Reacties:
19-11-2014 om 19:29

Ik zou zeggen Nijland eigen schuld. De laatste jaren slecht aankoop beleid en slecht voetbal gaat al jaren. De supporters willen een keer goed aanvallend voetbal zien dat roepen ze al jaren maar daar wordt niks van aangetrokken . En dat gaat al jaren dus dan blijven ze weg.

19-11-2014 om 20:05

Elke keer weer dat gezeik over die huisvestingskosten. Manmanman neem de verantwoordelijkheid in eigen hand als Fc zijnde. Tussen de regels door lees ik weer "het ligt aan de gemeente...de bal ligt bij hun". Nijland moet niet alleen schrappen in de kosten maar moet vooral meer geld binnenhalen. En lukt dat niet de komende laten we zeggen drie jaar dan moet het publiek maar tevreden zijn met minder. De gemeente heeft hier geen ruk mee te maken. Hoeveel brengen die bvtjes rond de Fc op??? Zo zie je maar weer dat de Fc op veel te grote voet leeft. Al jaren en jaren. En natuurlijk gaat dat een keer ploffen. Simpelweg omdat we een weinig aansprekende club zijn voor het westen etc. En dus minder geld uit commercie. Dat weten we toch allemaal? En al dat gelul over Europees voetbal ben ik zat van! Een ronde en het is weer over...dat noem ik geen europees voetbal. Europees voetbal is dat je ook eea laat zien in europa. Nijland is dat Google geen goeie sponsor? Rij anders even naar de Eemshaven...

recrets19-11-2014 om 20:33

Minder overdreven uitgeven...minder personeel op kantoor en schop er een paar managers uit.

jan19-11-2014 om 20:33

wanbeleid miskopen schlecht voetbal het is alleen maar minder gegaan met de fcgroningen,

jan19-11-2014 om 20:35

minder salaris voor spelers 5000 euro bruto is genoeg toch is nog 60.000 bruto per jaar

Marco19-11-2014 om 20:59

Laat Nijland zelf maar met zijn vriendenkliek binnen de club afstand nemen van de helft van zijn salaris. Met wat overblijft kan die ook wel boodschappen doen. Alle ondersteunende salarisschalen onder de Balkenendenorm, dan heb je al wel een miljoen bespaard. Afgelopen zomer wilden 21.000 fans wel nog een keer 21 euro of meer uitgeven voor een volgende voorronde Europees voetbal. De enigste FC supporters wie dat niks boeide was het management, die was enkel bezig met verkopen van spelers en daarmee onrust stoken. Kostic en de rest van de spelers totaal uit vorm, en nu lopen janken. Als je spelers als Zeefuik een 4 jaren contract geeft, vinden de supporters een schoonmaak bij de scouting niet erg.

Marja170119-11-2014 om 22:18

(sorry, kan het niet laten) wel blijven juichen hè ;) ;) Verder moet Nijland hand in eigen boezem blijven steken en niet aankloppen bij de Gemeente. Btw vriendjespolitiek werkt tegenwoordig anders dan pak en beet 5 jaar geleden. Naja hopelijk is dit verder een nachtmerrie waar we snel uit ontwaken! Lekkere timing ook, net voor een kraker van een wedstrijd aan. Goed voor de team spirit.

19-11-2014 om 23:06

Is een beetje voorbarig om er nu al veel "conspiracy theorieën" op los te laten, maar dat Nijland niet achterlijk is, mag duidelijk zijn...en dat hij al eerder heeft aangekondigd dat de huurprijs van Euroborg naar beneden moet...bekend dus! Het bericht op Vi radio zal dus wel passen in de ontwikkelingen en lobby's die er gaande zijn. Maar wmb zit er een staartje aan: als de terugloop van belangstelling van seizoenkaarthouders en sponsors (helemaal)wordt toegeschreven aan de speelwijze van de laatste jaren, dan wordt maar even vergeten dat Fox ook best veel mensen thuis houdt, en dat de kleine sponsors voornamelijk het geld in de zak houden...is ja duidelijk dat FCGroningen toch aan verbeelding heeft ingeleverd. Hoe nu verder? Ik ben bang dat: een nieuwe koers inslaan voor FC G, op dit moment te veel gevraagd is,met de mensen die er nu zitten; Van alle clubs uit het Noorden (NH, Frl,Gro,Overijssel, Gelderland) staat Groningen dit seizoen sportief /resultaten gezien onderaan (NEC in de JL)...best zorgelijk

20-11-2014 om 05:58

Dus onze beloofde aankopen komen dus ook niet in de winterstop. Klasse Nijland goedgedaan jongen met dit materiaal gaat het niks worden. En Nijland met zijn grote bek binnen 5 jaar willen we kampioen worden.

FCGmijnclub20-11-2014 om 05:59

Het probleem huisvestingskosten kan m.i. worden opgelost met een stadion sponsor van naam....die op jaarbasis minimaal 5 ton er in wil pompen. B.V. Het GOOGLE EUROBORGSTADION... Laat FC daarbij zelf ervoor zorgdragen dat het produkt - aansprekend voetbal -terugkeert in Euroborg zoals tijdens de beginjaren.... Resultaat: de groen witte aanhang vindt de weg massaal weer terug naar het stadion:thumbsup:

20-11-2014 om 06:54

FCGmijnclub: voor een echte supporter die "erbie" wil zijn, gaat jouw laatste stelling op...voor de gevolgen van FOX live en economisch zware tijden niet...ik denk dat je wel gelijk hebt in je eerste bewering: het verkopen van naam en clubgebeuren aan commerciële partijen zal (met of zonder Google) wel verder gaan... Ik ben er nog niet gerust op dat dit de afstand met de supporter (vanwege de Volksclub) kan overbruggen. Enfin: voetballen maar weer...het heeft lang genoeg geduurd met die vrije weken...:fc:

20-11-2014 om 07:14

kabelaar Ziggo gaat per 1 jan 2015 als hoofdsponsor van Ajax minimaal 8 miljoen/jaar betalen.. Het is misschien teveel gevraagd van deze trainer en spelers om sportief te oogsten dit seizoen, maar Nijland heeft dat nu als beleidspunt (voorkomen spelen in rechter rijtje) in de discussie geworpen: Het is dan maar de vraag of er bij een lastenverlichting van Euroborg dan wél een team met meer kwaliteit komt...verminderen en aflossen op het spelersinvesteringsfonds,. waar veel geld in weg vloeit, zou wmb. op de begroting een eerste stap zijn, en vwb de spelers: ervaring in huis halen kan ook geen kwaad:)

Hoekie20-11-2014 om 08:04

Antwoord op de vraag dreigt er een Roda sceanario is nee. Nijland heeft de afgelopen maanden een paar belangrijke dingen gezegd. Het voetbal moet beter, de selectie moet in de winterstop een kwaliteitsimpuls krijgen en we kunnen niet blijven afhankelijk blijven transferwinsten want dat gaat een keer mis. Als je manager bent moet je dus met die zaken aan de slag. Nijland is lang niet gek al wordt hier wel elke keer lullige dingen over hem geroepen. Om op langere termijn te kunnen blijven meedoen moeten de lasten omlaag dat lijkt mij logisch. De stadionlasten is een grote post wederom logisch dat daar goed naar wordt gekeken. Blijkbaar is dat gedaan want Nijland en co hebben een constructie bedacht dat de lasten naar beneden kunnen als de gemeente wil meewerken. De constructie kun je denk ik het beste vergelijken met een hypotheek die je belastingtechnisch ook anders kunt oversluiten. Iedereen blij. De gemeente moet natuurlijk wel aan de slag met een probleem die de FC heeft.

Hoekie20-11-2014 om 08:14

Als Nijland gaat roepen dat op de langere termijn helemaal niets hoeft te gebeuren, dan denkt de gemeente waarom moeten wij ons eigenlijk druk maken over die stadionlasten. Ik vind trouwens ruim 3 miljoen euro huisvestinglasten een enorm bedrag. Ik hoor hier niemand die vind dat de gemeente Groningen best eens in een actie kan komen. Als het kostenneutraal kan laat dan zien dat de FC het waard is. Nijland kan het niet alleen en vecht voor zijn en ons cluppie! Forca Grunn!

20-11-2014 om 08:56

Hoekie: OK lasten oml;aag...natuurlijk!, de afdrachten van o.a. spelersinvesteringfonds ( die jaren lang met percentages van dubbele cijfers uitkeerde ) hoort daarbij...maar de INKOMSTEN moeten ook omhoog...Was Nijland nog blij dat Essent het lopende contract tussentijds wilde "verbeteren"...er moeten nu dus meer en grotere sponsoren bij...Daar werkt Klaver aan natuurlijk, maar het versoberen van de clubambities staat daar haaks op. Nijland is geen Bill Gates die zomaar even de helft van zijn vermogen aan charity wil geven. Innovatieve beleidsplannen kunnen misschien op bescheiden schaal de begroting opkrikken, waardoor er op het veld méér uitkomt...ik blijf dromen van het :fc:

mavi6720-11-2014 om 09:56

Vanavond is in het supportershome de Algemene Ledenvergadering voor leden van de supportersvereniging. Na afloop om 21.00 uur is er een forum met Hans Nijland, Wim Entzinger en Erwin vd Looi. :fc:

brummie20-11-2014 om 10:01

Fc heeft qua lastenverlaging reeds intern bezuinigd, dat fc nu ook kritisch gaat kijken naar externe lastenverlaging in de huisvestingskosten is natuurlijk prima en noodzakelijk. sponsorinkomsten lopen in alle branches terug en zo ook in het betaald voetbal. Bijna alle bvo s lopen hier tegenaan. Vertrouw Nijland toe, en dat krediet verdient hij ook, dat hij goed op de zaak past en ingrijpt waar nodig. En het beste voor heeft met onze fc. Het wel en wee van onze club staat en valt met de sportieve successen van de club. De teneur is toch enigzins wat negatief lees ik regelmatig. Toch zag je vorig seizoen dat zoiets weer kan omslaan in iets moois, namelijk de grote markt!

20-11-2014 om 10:07

Hoekie: waarom moet de gemeente helpen? Waarom? De Fc is 100% een commerciële bedrijf geworden. Dat willen we blijkbaar. Tevens willen we geen bemoeienis van de gemeente inzake de Fc. Maar we willen wel wederom poen van de gemeente? Volslagen belachelijk mi. We zijn een bedrijf waarbij veel mensen diverse tonnen per jaar verdienen...en dan naar de gemeente voor poen....hoe brutaal kun je zijn. De schaamte voorbij.

brummie20-11-2014 om 11:47

De gemeente heeft er belang bij dat fc aan haar betaalverplichtingen kan blijven voldoen. De huuropbrengsten gaan immers weer terug naar de gemeente. Er wordt niet aan de gemeente om geld gevraagd, maar om een eventuele aanpassing in de voorwaarden van huren Euroborg van de gemeente. Wat ik ervan gelezen heb stijgt deze met 1.5 % per jaar.

Hoekie20-11-2014 om 13:08

Brummie: :agreed:: Geronimo Het is toch te gek voor woorden dat een gemeente niet helpt als ze het geen cent kost?

Hoekie20-11-2014 om 13:18

Geronimo Het klopt dat de fc een commercieel bedrijf is. Daar zou de gemeente een voorbeeld aan kunnen nemen en ook eens over hun eigen schaduw heen kunnen stappen. Zij hebben blijkbaar dezelfde instelling als jij waarom waarom waarom in plaats van kunnen we elkaar helpen.

Hoekie20-11-2014 om 13:25

Ik lees ook dat de fc geen bemoeienis wil met de gemeente! Ik begrijp dat op het gebied van veiligheid, supporterszaken e.d. de fc nauw samenwerkt met de gemeente. We hebben als Groningers er toch alle belang bij dat een uithangbord als Fc Groningen het visitekaaart blijft.

20-11-2014 om 13:40

Tuurlijk kost dit de gemeente geld...waarom denk je anders dat ze deze afspraak hebben gemaakt? In alle redenen wordt de verantwoordelijkheid bij de gemeente gelegd. Ik vind dat een verkeerde instelling. Redenen als uithangbord etc. zijn kolder imo. Hou uit zich dit uithangbord dan naar de rest van Nederland? Kijkt men in het de rest van Nederland anders omdat we een profclub hebben? Als ik Eindhoven kom zegt men dan "aha uit de stad van Fc Groningen". Mooi niet. Gemeente hoeft ook geen voorbeeld te nemen aan de Fc want dit is een probleem van de Fc. Het zou toch schitterend zijn als we een club hebben die zichzelf 100% kan bedruipen?

20-11-2014 om 13:52

Moet eerlijk zeggen dat ik ook baal van de argumenten van Nijland. Zal een beste kerel zijn maar toch. Dit keer zegt hij eigenlijk tegen de gemeente "Als jullie niet dokken zullen we de komende jaren geen Europees spelen". Dit vind ik zo'n zwak gelul. Onder Nijland sinds 1996 hebben we 3x europees gespeeld. 3x in 17 jaar...dus wie was er verantwoordelijk voor dat we in die andere 14 jaar geen europees speelden? Ook de gemeente? Steek de hand in eigen boezem en je bent een echte kerel.

Hoekie20-11-2014 om 14:01

Blijkbaar heb jij het voorstel al uitgewerkt en berekend dat het de gemeente geld kost. Knap hoor! Als dat zo gemakkelijk is en het kost geld dan kan de gemeente Nijland toch ook van repliek dienen? Je kunt net als in het privé leven fiscaal het een en ander doen waardoor je de jaarlasten naar beneden brengt zonder dat het de gemeente geld kost. Doe ik zelf ook met de hypotheeklasten en de bank wil maar al te graag meewerken. Banken denken wel commercieel.....

20-11-2014 om 14:04

Banken zijn oplichters. Ze hebben Nijland vorig jaar al van repliek gediend. Nee is nee. Klaar toch? Wederom leg je het probleem bij de gemeente. Het is een Fc probleem. Als jij je hypotheek niet kan aflossen bij wie ligt het probleeem dan?

brummie20-11-2014 om 14:11

Nee geronimoo, Nijland zegt als de huisvestingskosten, die jaarlijks 1.5 procent stijgen, niet substantieel dalen, fc haar doelstellingen moet gaan bijstellen en in het rechterrijtje gast spelen. Met daarbij de kans, indien je een slecht seizoen draait in de problemen kan komen met als eindresultaat degradatie. Dan wordt het stadion een blok aan het been qua financien. De euroborg is zeker belangrijk voor landelijke, maar zeker lokale provinciale uistraling. Daarnaast is de euroborg een belangrijke pijler op het bedrijventerrein. Er zijn scholen, hotel, casino, restaurant en bioscoop gevestigd in het gebouw. Verder wordt er nog volop kantoren en woningen gebouwd. Voor de gemeente is de euroborg een belangrijke bindende factor hierin. volgens mij doet Nijland zijn uiterste best te doen om onze club op niveau te houden en wat is er op tegen na intern fors bezuinigd te hebben, een gesprek met de gemeente aan te gaan mbt de huur van het stadion?

20-11-2014 om 14:14

Tja ik ben het niet met jullie eens maar hoop dat jullie gelijk krijgen! Let wel: deze paar ton extra zijn een druppel op de financieel negatieve gloeiende plaat bij de Fc... Maar ik wens jullie succes. Einde discussie voor mij.

20-11-2014 om 14:47

Brummie: op jouw post van 15:11 kan ik alleen maar schrijven: :agreed: maafr praat niet voor je beurt, want de door jou genoemde aspecten van effecten op de lokale economie en naamsbekendheid/uitstraling, zullen zeker door Nijland worden gebruikt bij de onderbouwing van zijn gesprekken met gemeente en sponsors... Daar hoef je niet aan te twijfelen...maar niet over filosoferen hier:)

bettie20-11-2014 om 14:50

Het wordt tijd dat Nijland opstapt . Blijft hij zitten . Dan degradeert De Fc groningen. binnen 2 jaar.

Milko20-11-2014 om 15:02

Mooie Groninger uitspraak; this niks en t wordt niks

Hoekie20-11-2014 om 15:03

Brummie :agreed: Geronimo Drink vanavond een lekker biertje of zo en probeer het ook eens van een positieve kant te benaderen. Wordt je veel gelukkiger van hoop ik. Ook einde discussie voor mij.

Hoekie20-11-2014 om 15:06

Toch nog een leuke reactie! Bettie gebruikt haar glazen bol!

no guts no glory20-11-2014 om 15:49

Lekker gemakkelijk met je luie reet vanaf je tablet de strontkar leeg gooien over Hans Nijland.Ik dacht dat hij na al die jaren wel wat meer krediet had verdiend. Als je echt een goeie discussie wil ga je vanavond naar het forum van de supportersvereniging en je zult zien dat hij alle kritiek moeiteloos zal weerleggen. Je kunt wel zien dat er weinig ondernemers op dit forum zijn want op zakelijk inhoudelijk gebied heb ik zelden zoveel onzin gezien. Als ondernemer met 23 medewerkers in dienst weet ik als geen ander hoe moeilijk het is om momenteel de begroting sluitend te krijgen. Een van de eerste dingen waar ondernemers op bezuinigen is op sponsorbijdragen. Zowel bij de profs als bij de amateurs. Het is echt een utopie om te denken dat de sponsorbijdragen op korte termijn substantieel zullen stijgen. Als Nijland dat lukt verdiend hij een standbeeld naast Tonny van Leeuwen. Het is logisch dat hij voor lagere huisvestingskosten gaat .

no guts no glory20-11-2014 om 16:00

Kijk maar naar elke willekeurige binnenstad waar ongeveer 20 procent van het winkelbestand leeg staat. Ook daar word momenteel gewerkt met behoorlijke huurverlagingen. Ook die huren waren gebaseerd op de toptijden net als indertijd bij de Euroborg. Logisch dat Hans dat ook probeert. En de mensen die beweren dat hij moet oprotten moeten maar eens zien dat ze een betere vinden. Ik heb zelden iemand gezien die zo hard werkt voor zijn cluppie. Bijna elke avond is hij voor ondernemersverenigingen en bij amateurclubs aanwezig om Groningen positief te vertegenwoordigen en sponsors te verwerven. Ik ben daar diverse malen getuige van geweest en ik vind dat hij de club uitermate goed vertegenwoordigt. Hans ga zo door.

20-11-2014 om 16:52

Kan Hans niet naar de gkb gaan trouwens? Is ook van de gemeente...

20-11-2014 om 17:00

Ik verwacht dan het volgende gesprek: Hallo ik ben Hans van de Fc...big smile...u kentme toch wel? - ja Hans ik ken u wel. Wat komt u hier doen als ik vragen mag? Nou we kunn' et nie mee betaaln... - wat kunt u niet meer betalen meneer? Nou de hele zooi eigenlijk, stadion, lonen, spelers aanschaf, de hele zooi dus - ok Hans nou begrijp ik u...en wat hebt u zoal gedaan om de kosten te drukken? Nou we hebbn de loonn noar beneden gegooid, ennuh nou ja van dat soort dingn allemaal hè - ok en wat zijn zoal de lonen bij de Fc? Och een beetje speler pakt 250.000,- moar doar goan we niet op buzuinign hoor...dat wil de achterban niet...want dan doan we Europa niet meer in -Maar meneer dat zij toch enorme salarissen...daar kan de gkb u niet mee helpen hoor! Ach mevrouwtje we willn zo groag Europa in...help ons toch!

Hoekie20-11-2014 om 17:59

No guts no glory :agreed: Je slaat de spijker op zijn kop. Veel geschreeuw en weinig wol op dit forum. De meeste komen niet veel verder dan Nijland rot op of proberen hem belachelijk te maken. Van ondernemen hebben ze helemaal geen kaas gegeten. Fiscale vraagstukken niet snappen dat kan ik nog begrijpen. Denken dat de miljoenen voor het oprapen liggen of dat ze kwaliteit kunnen halen voor 60.000 euro. Tja dan ben je een beetje van het padje af.

20-11-2014 om 18:22

Volledig met je eens kerel! Wat je zegt zegt veel...

20-11-2014 om 19:28

wil niet deze discussie over de centen bij FC Groningen afkappen...maar over een ding kan geen misverstand over bestaan: FC Groningen heeft een tussentijds transfervoordeel op individuele spelers steeds vóór laten gaan boven een beleid van jeugdspelers inpassen, en spelers langere tijd binden enz. Hagenauw heeft nog geen basisplaats, en sinds Texeira/Jones werd er steeds over nieuwe spelers geroepen dat ze (goede) vervangers zijn voor verkochte spelers. Dat bleek lang niet altijd te "passen". Meevallers zijn er een paar geweest : Botteghin heeft behalve zijn vele rode kaarten dit volledig waargemaakt- Kostic is goed verkocht, Hiariej is steeds goed genoeg, en Chery blijkt een rasvoetballer te zijn, die helaas niet constant presteert. Maar wat mogen we van de andere basisspelers verwachten tegen PSV: ik ben bang voor een (te) groot kwaliteitsverschil: Islamovic, Hoesen, Kieftenbeld en Van Nieff/Kappelhof zijn niet top. Tijd voor een tactische vondst: Van Nieff middenveld en Antonia erbij, Chery als aanjager

Marja170120-11-2014 om 22:14

Wees blij, dat we niet allemaal ondernemers zijn :) Verder heb ik ook andere verhalen gehoord over Nijland. Hij treed goed op naar de buitenwereld maar intern... Zo goed is hij niet voor alles en iedereen (juist ondernemers kunnen en moeten misschien zelfs soms over lijken gaan). Inhoudelijk ga ik verder ook niet op het stuk in want daar ligt mijn kennis en kracht niet. Laten we (en inclusief de laatste wedstrijden blijven we met de pogingen door gaan) positief blijven. Ik geloof er zeker nog niet in dat er een doom senario uit komt. Toch hoop ik dat er gauw eens goed nieuws komt, waardoor we weer wat blijer worden :)

Marco20-11-2014 om 22:55

Nijland heeft mij niet overtuigd vanavond. Dankzij onder de meer de stad Groningen staat er hier een Euroborg. Gerealiseerd in een tijd dat het sportief en financieel slecht ging met de club. In bijvoorbeeld Deventer is het er in die tijd nooit van gekomen en die speelden 15 jaar eerste divisie voetbal .Dat de gemeente de huuropbrengst begroot is niet zo onredelijk. Veel mensen die een huis huren zijn wel meer kwijt dan ongeveer 20% van het inkomen. Huurders krijgen nu jaarlijks 4% huurstijging. Valt wel een beetje mee wat de gemeente vraagt. In plaats van in de secondaire arbeidsvoorwaarden te snijden, zeg ik, snij diep in de primaire arbeidsvoorwaarden van de directie. Mocht je 11 basis spelers een miljoen aan salaris geven, houd je nog 6 over, zelfs dan kun je de huur nog ruim voldoen. Waar Nijland het aan uitgeeft zie ik ook niet echt. De salarissen van spelers zijn relatief niet bijzonder hoog.

21-11-2014 om 06:03

Marco: goed dat je geweest bent, bij dat forum en in de supportershome...Hier geldt echter "de wet van de omgekeerde boemerang" hoe dichter bij je gaat staan ( bij de werkelijkheid) hoe verder het je brengt van de uitgangspunten... Op je laatste opmerking kan ik nog het volgende zeggen: mensen zoals Nijland en Veldmate zijn door hun lange zit op die post, niet erg geneigd om hun autonomie en immer streven naar (meer) profijtelijkheid op te geven. Daarbij komt hun eigen positie in de organisatie liever niet ter discussie. Verandering van beleid zal dus alleen van externe krachten moeten komen, bijvoorbeeld de concurrentie met andere clubs, of de voorwaarden van de financiers, o.a. de gemeente Gr. En.... er komt altijd weer een nieuw seizoen na het huidige...ik bedoel maar

21-11-2014 om 09:58

Marco, nijland was volgens mij afwezig... Dus hoe kon hij je dan overtuigen? Of was hij er dan toch

21-11-2014 om 10:59

Hij was er wel, maar met z'n hoofd ergens anders!!!!!:)

Hoekie21-11-2014 om 12:01

Marco Inderdaad goed dat je er was. Ik mis in je verhaal waar Nijland jou en anderen van wilde overtuigen. Jammer. Even concreet : Nijland heeft een plan liggen om de huisvestinglasten naar beneden te krijgen waarbij de gemeente geen geld hoeft te dokken. M.a.w. Het gaat Fc Groningen opleveren en het kost de gemeente niets. Als dat een lulverhaal zou zijn dan prik je daar toch doorheen?

Hoekie21-11-2014 om 12:09

Marco In je rekensommetje ben je gemakshalve vergeten dat bij fc Groningen 88 medewerkers werken. Dan praten we nog niet eens over alle andere lasten die daar nog bij komen.

21-11-2014 om 12:56

Hoekie: daarom zit Nijland op die post, en niet Marco :p Maar serieus: ik vind trouwens niet dat de supporters met de financiering van de club te maken hebben...die kijken veel meer naar wat op het veld gebeurt, en dat vertrouwen is er nu niet erg...bij de supporters niet, bij de sponsors en het hele voetballand ook minder... Ik mis zelf de Granqvists, de Stenmans en de Andersson's...waren wat gewend, en konden het team op sleeptouw nemen. Misschien zijn al die woorden van mij overbodig, en richt het team zich op :bowdown:, maar dan zal Van der Looi toch ook voor de winst moeten gaan, thuis maar ook in uitwedstrijden!

Woltjer21-11-2014 om 17:39

Wat een minachting tegenover Nijland ! In het huidige voetbal staan we er helemaal niet slecht voor. Nijland is de langst zittende directeur in het betaalde voetbal en heeft na een wat stroeve begin periode gemiddeld genomen een prima prestatie voor de FC geleverd. De huidige selectie is overbetaald ( denk ik ) en dat drukt de begroting, maar er is geen man overboord. Geen enkel contract verlengen en slim aankopen ( investeren in de scouting), overbetaalde contractspelers ontslaan en opnieuw beginnen, dan komen we wel weer boven Jan.

Hoekie21-11-2014 om 18:28

Kees: Ik ben het met je eens dat supporters zich niet druk moeten maken over financiering en daar soort zaken. Maar vanuit de luie stoel roepen dat de directie en staf rigoureus moeten inleveren dan denk ik kijk eens verder dan je neus lang is. Op fcgonline kun je zien waar het geld naar toe gaat. ik probeer ze een beetje besef bij te brengen dat de fc meer is dan een selectie spelers die betaald moeten worden. Ik mis ook de spelers die jij noemt. Met 2 of 3 spelers er bij waarvan 1 of 2 de persoonlijkheid van eerder genoemde spelers heeft en je hebt weer een geweldig elftal.

21-11-2014 om 19:01

Hans nijland was er dus 110% niet aanwezig ( uit bron ) Dus vraag me toch af wat daar de bedoeling van is

Hoekie21-11-2014 om 19:20

Hugo de Gekste Zit Marco hier de boel voor de gek te houden?

FCGmijnclub21-11-2014 om 19:21

Toch donderdag morgen afgereist richting scandinavie in de rol van broedende kip die niet gestoord mag worden?:D

21-11-2014 om 19:30

Hoekie, dat zeg ik niet... Directie was aanwezig Maar the boss himself niet

Marja170121-11-2014 om 19:36

Zullen we een hashtag #waarisnijlandgebleven beginnen? :p Maar wel bijzonder dat Marco ons het idee geeft dat Nijland er wel was. Ik begrijp het allemaal even niet zo goed meer.

21-11-2014 om 20:01

FCGmijnclub: op jouw post 20:21... schuldig aan identiteitsfraude? de onderhandelaars van FC G schrijven "afgereist" doorgaans met een "d".- ook als ze in Noorwegen zijn. Maar de vogelgriep zal het zijn, he...straks wordt de selectie nog geruimd :p

FCGmijnclub21-11-2014 om 20:04

:lol::lol::lol::lol:

Hoekie21-11-2014 om 21:25

Hugo de Gekste Ligt niet aan jou maar aan Marco. Als Nijland inderdaad niet aanwezig was dan kan je alle uitspraken vanaf nu van Marco niet alleen met een flinke korrel zout nemen. Dat is niet zo erg hoor.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!