Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - PSV

Door Hester Swabedissen 10 reacties

FC Groningen staat zondagmiddag na een interlandweekend weer in de Euroborg waar om half 1 de wedstrijd tegen koploper PSV zal beginnen. De Trots van het Noorden is in eigen huis nog steeds ongeslagen en iedereen hoopt dit natuurlijk zo te houden. PSV wist in de afgelopen vier jaar maar één keer te winnen in de Euroborg, dus de schrik zit er goed in bij de Lampjes. Ook al is de club uit Eindhoven erg in vorm aan de resultaten te zien, de bedoeling blijft om zondag de drie punten thuis te houden.

Tegenstander
PSV is de huidige koploper en staat met maar liefst 30 punten bovenaan de Eredivisieranglijst. De club van trainer Phillip Cocu heeft van de twaalf wedstrijden maar twee verloren en tien gewonnen. Ook heeft de club uit Eindhoven de meeste doelpunten gescoord van alle clubs van de Eredivisie. Cocu: "Voor elke ploeg in Nederland geldt dat Groningen-uit een lastige wedstrijd is en tegen de koploper zijn ploegen vaak extra gemotiveerd'. We moeten daarom optimaal gemotiveerd afreizen om een goed resultaat te halen. Ik vind dat de uiteindelijke uitslag meer aan onszelf moet liggen dan aan het spel van Groningen."

FC-trainer Erwin van de Looi: “PSV is een aanvallende ploeg. Eerder hebben we tegenstanders getroffen als NAC Breda, Excelsior, Willem II en Heracles, die zeker in de eerste helft compact op eigen helft spelen. Voor die ploegen is een gelijkspel goed genoeg. Nu we tegen PSV spelen zullen we meer te duchten hebben van de tegenstander, maar zelf ook meer de ruimte krijgen om aan voetballen toekomen.”

“PSV heeft kwalitatief de beste selectie van de Eredivisie en is niet voor niets de koploper. Maar er liggen voor ons ook zeker mogelijkheden. We zullen met lef en durf op het veld moeten staan. Met de instelling dat we ze pijn kunnen doen. En daarmee bedoel ik niet dat er geschopt moet worden, maar wel kort gedekt en altijd in de buurt van de bal. We moeten ze geen tijd en ruimte geven om te voetballen”, aldus Van de Looi op de clubwebsite.

Historie (met dank aan FCG-Stats)

Zaterdag 29 maart 2014PSV - FC Groningen 2-3

Zondag 20 oktober 2013FC Groningen - PSV 1-0

Zaterdag 27 april 2013PSV - FC Groningen 5-2

Zondag 26 augustus 2012FC Groningen - PSV 1-3

Zondag 19 augustus 2012FC Groningen - PSV 3-0

FC Groningen won de laatste twee ontmoetingen met PSV. Filip Kostic maakte vorig seizoen in Euroborg de enige treffer in wedstrijd dat twee kanten op kon vallen. Aanvoerder Maikel Kieftenbeld: “Ik kan me nog herinneren dat zij vorig jaar in onze thuiswedstrijd de betere ploeg waren, maar dat wij er ontzettend veel strijdlust tegenover stelden. Er werd gevochten voor iedere bal en dat moeten we zondag weer doen. Zij hebben een ploeg met vaardige spelers, maar wij hebben ook een goede ploeg.”

Geblesseerden
Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Henk Bos en Nick van der Velden.

De langdurig geblesseerde Martijn van der Laan hoopt zondag zijn rentree te maken tegen PSV. Van der Laan kampte met een liesblessure, maar is weer zo goed als wedstrijdfit en zal zondag deel uitmaken van de selectie van FC Groningen. De linkspoot speelde onlangs al een helft mee met de Beloften en een helft met het eerste elftal tegen Be Quick. Hij is er klaar voor om aanstaande zondag in te vallen in de wedstrijd tegen PSV. “Ik heb nog niet veel gespeeld en het niveau in de Eredivisie ligt natuurlijk hoger, dus ik zal flink moeten aanpoten. Of het slim is om te starten weet ik niet, maar het zou wel kunnen. Ik ben er in ieder geval klaar voor. Thuis zijn we sterk, dus ik verwacht wel een stuntje. 2-1 voor ons”, aldus Van der Laan.

Vermoedelijke opstelling:

Padt

Hateboer - Botteghin - Kappelhof - Van Nieff;

Antonia - Hiariej - Kieftenbeld – Chery;

Hoesen - De Leeuw.

 

Scheidsrechter

Serdar Gözübüyük

Groningen is thuis nog ongeslagen en behaalde in de vijf thuisduels die gespeeld zijn 13 punten. Van de Looi heeft een plan: “We hebben een plan om de tegenstander zo goed mogelijk te bespelen en onze eigen mogelijkheden te benutten en het gaat zondag, zoals altijd, om de uitvoering. Sommige clubs liggen elkaar beter of minder en PSV heeft het altijd vrij lastig in Euroborg. Ook al zijn het over de jaren heen compleet andere elftallen die op het veld staan.” Zondag wordt dus een mooie en spannende pot, hopelijk worden de supporters vermaakt met een stunt en een spektakel!

 

Reacties:
Marja170121-11-2014 om 20:21

"we hakken ze in de panne"

appie happie21-11-2014 om 21:02

Depay is voor jou...de 3 punten voor ons..marja..snap niet wat je in de sticker ziet trouwens..

Marja170122-11-2014 om 15:24

Ach, ik ga dan gewoon een kop koffie met hm drinken. Je moet er soms wat voor over hebben, alles voor de fc en het voor de rest vooral niet te serieus opvatten appie happie. :)

Marja170122-11-2014 om 15:25

Oh goeie Bokko en wat een triest nieuws!!

Woltjer22-11-2014 om 16:48

2-0 2 x Zeefuik

22-11-2014 om 20:36

zaterdagavond eerste helft Ajax-Heerenveen (slagveer 0-1) gezien: wat een goede mentaliteit/ wil en fysieke kracht laten die Friezen daar zien! moet aan Salzburg denken toen Ajax ook zo op inzet werd afgetroefd...(Zucht: konden wij dat maar morgen leveren! ) Wedstrijd moet overigens nog wel 45 minuten tegen H'veen met 10 man.

22-11-2014 om 20:47

Een goeie eerste helft van die nepfriezen zegt me niks. Ze draaien een redelijk kutseizoen anders onder onze oude toptrainer.

22-11-2014 om 20:54

Berg je maar voor het (scherpe) commentaar van Geronimoooh...morgen na de wedstrijd tegen PSV...:bowdown:

22-11-2014 om 20:58

3-0

brummie23-11-2014 om 07:40

Hoop op een attractieve wedstrijd, maar verwacht geen wonderen van de fc vandaag. Van nieff tegen depay en het middenveld met maher en wijnaldum zal denk ik de doorslag geven in het voordeel van psv.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!