Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen herstructureert jeugdopleiding + update dinsdag 2 december

Door Redactie 0 reacties

In het nieuwe seizoen 2015/2016 zal er aan de bovenkant van de jeugdopleiding een volwaardig Beloftenteam komen meldt de clubsite. Het zelfstandige B2 en C2 jeugdteam wordt geschrapt. Alleen de beste en meest talentvolle B en C spelers blijven instromen en of doorstromen in de opleiding van de club. Om de sportieve doelen te bereiken gaat FC Groningen nog selectiever naar talenten kijken. Ook de begeleiding van jeugdspelers wordt verder geoptimaliseerd. Het beschikbare budget voor de jeugdopleiding blijft nagenoeg gelijk.

Update dinsdag 2 december - 40 jeugdspelers zullen volgend jaar zomer extra gaan uitstromen meldt de Groninger Gezinsbode. Dit naast de gebruikelijke afvallers en spelers die de A1 om leeftijdsredenen gaan verlaten. FC Groningen herbergt momenteel 130 jeugdspelers in opleiding. Volgend seizoen zullen dat er ongeveer 90 zijn - verdeeld over vijf elftallen. Het gaat dan om drie junioren teams (A,B en C) en twee pupillenteam D1 en D2. Cambuur houdt één C en en D team.

De samenwerking met Cambuur loopt door tot en met het seizoen 2016-2017. Na hun opleiding in Leeuwarden stromen alleen nog de beste spelers door naar de jeugdopleiding op Corpus. Vanaf B is er niet alleen instroom mogelijk vanuit Leeuwarden, er komt tevens budget vrij voor talenten uit binnen en buitenland.

De concentratie van noordelijk talent, aangevuld met talenten van (ver) buiten de regio moet er toe gaan leiden dat de opleiding van FC Groningen tot de top zes van het land gaat behoren. Met de huidige klasseringen van A1, B1 en C1 als uitgangspunt staat FC op een veertiende plaats. Dit op geringe afstand van Sparta maar ver achter clubs zoals Ajax, Feyenoord, PSV, Twente, AZ, Heerenveen en Utrecht. De top zes is geen doel op zich. Wel is de doelstelling dat elke twee jaar - minimaal drie spelers vanuit de jeugdopleiding gaan doorstromen naar de eerste selectie, zodat in 2018 de helft daarvan uit zelf opgeleide spelers bestaat.

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!