Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Twente - FC Groningen

Door Redactie 5 reacties

Speelronde 14, locatie Grolsch Veste Enschede. Aankomende zondagmiddag om half 3 start bovengenoemd affiche. Alle hens aan dek want met dit inmiddels traditioneel verworden voor ons groen/wit - "git/zwart omrand rondje uit" - in eeuwige strijd tegen die "uber gloryhuntende Tukkers" en daarbij verwijzend naar de jaarlijkse treurnis over de afgelopen acht seizoenen, is er nog een ander - niet in ons voordeel sprekend fenomeen. 's Lands almachtig bondsbestuur achtte in al haar wijsheid het van groot belang, deze match toe te kennen aan ene heer R.W. te B, wellicht onder onze lezers-schare beter bekend als deplorabel flierefluitistische bijziende krullenbol, die uit het niets - sneller (rode) kaarten kan trekken dan zijn schaduw en daarbij ernstige hinder kan ondervinden van acute visuele waanstoornissen mocht er een overtreding - al dan niet - binnen of buiten de zestien zich heeft plaatsgevonden. Kortom, alle anti groen/witte condities zijn (net als vorig jaar) in optima forma aanwezig voor een loodzware opgave, waarin onze FC zich niet alleen dient te wapenen tegen het kwalitatief hoger aangeslagen bierteam, maar tevens rekening moet houden met arbitraal geneuzel en geschutter... Om verder maar niet te spreken over het begrip "you never walk alone".... KNVB, we begrijpen het... Uiteraard is er ook zeker ruimte voor enerlei mate van zelfreflectie bij de de BM redactie want zeg nou zelf, sinds april 2006 is er voor het laatst (!) een resultaat gehaald in tukkerland, het duel eindigde in 1-1. Met de jaren daarna die zijn verstreken - de serie roemloze nederlagen in samenhang met een te hoog gehalte aan pest in pokkel - is er dankzij het proces van acht jaar zwartgalligheid een gevoel van een totale omkering van het tegendeel ontstaan, namelijk dat de dag nadert, dat onze FC na het laatste fluitsignaal met de winst op zak een lange neus gaat trekken richting pseudo Duutsers. Of het deze zondagmiddag al zover is....?

FC Twente
Ondanks het vertrek van Dusan Tadic, Quincy Promes en Wout Brama beschikken de tukkers nog altijd over veel kwaliteit. Ryo Miyaichie, Hakim Ziyech, Torgeir Børven, Kasper Kusk en Kamohelo Mokotjo werden aangetrokken. Orlando Engelaar kwam begin oktober transfervrij over. Geblesseerd : Felipe Gutiérrez en Shadrach Eghan. De ploeg staat momenteel derde op de ranglijst en vormt een lastig te nemen horde. Met zes overwinningen en evenveel gelijke spelen werd er dit seizoen slechts één keer verloren.

Vermoedelijke opstelling : Marsman, Martina, Bengtsson, Bjelland, Schilder, Mokotjo, Ebecilio, Ziyech, Mokhtar, Castaignos, Corona

Wedstrijdstatistieken (met dank aan FCG stats)
29-09-2013 FC Twente - FC Groningen 5-0
12-08-2012 FC Twente - FC Groningen 4-1
29-01-2012 FC Twente - FC Groningen 4-1
03-10-2010 FC Twente - FC Groningen 4-2
25-10-2009 FC Twente - FC Groningen 4-0
22-03-2009 FC Twente - FC Groningen 2-1
20-01-2008 FC Twente - FC Groningen 3-1
12-11-2006 FC Twente - FC Groningen 7-1
16-04-2006 FC Twente - FC Groningen 1-1
07-11-2004 FC Twente - FC Groningen 1-2

FC Groningen
Met de wedstrijd afgelopen zondag tegen PSV liet FC zien dat het met de instelling goed zat. Er stond een hecht collectief dat wou strijden met intentie naar voren. Als FC het kan opbrengen om met dezelfde instelling Twente te gaan bestrijden zoals tegen de lampen, kunnen we ons gaan opmaken voor een echte wedstrijd dat tweerichtingsverkeer kent. Onze verwachting is dat trainer Erwin van de Looi met dezelfde elf begint en in de tweede helft Martijn van der Laan, Mimoun Mahi en Jafar Arias gaat inbrengen.

De vermoedelijke opstelling:

De Leeuw - Hoesen

Chery - Antonia

Hiariej - Kieftenbeld

Van Nieff - Kappelhof - Botteghin - Hateboer

Padt

Update 11:50uur: Elwin Baas bevestigt op twitter dat FC Groningen met dezelfde elf gaat starten als vorige week tegen PSV. Morgen zijn we bij de laatste training aanwezig.

Nog vijf wedstrijden te gaan tot aan de winterstop waarvan twee keer uit en drie keuer thuis. Vier keer voor de competitie en één keer voor de KNVB-beker. Is FC Groningen dankzij de goede teamprestatie tegen PSV zich bewust geworden van de eigen kracht? Is FC Twente een sterkere tegenstander dan PSV? Zondagmiddag om 16.15 uur weten we meer. Wat ons betreft de hoogste tijd om dit weekend een resultaat te pakken tegen de tukkers. We hebben lang genoeg gewacht!

COME ON FC!

Reacties:
28-11-2014 om 12:22

Ik denk, met "de poedel" als scheids, dat de FCG weinig kans maakt op een goed resultaat. We zullen zien!!!!!

28-11-2014 om 12:55

0-3

28-11-2014 om 14:34

Optimist!!!!!!!:p:p

Hendrik28-11-2014 om 18:21

Als Burnet er ook weer bij is met een v der laan op de bank dan hoop ik dat Kieftenbeld gewoon op de bank zit. niet met die vent beginnen daar.

28-11-2014 om 22:56

Ik zou idd gezien het krachtverschil in de beide selecties, gewoon met een aanvallende verrassing in de opstelling komen, scoren in de eerste helft en op tijd (!), dwz vanaf 60' wisselen om erover héén te gaan...kieftenbeld in de tweede helft erin en vooral net als bij PSV alles op een goed resultaat.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!