Terug

Deel deze pagina:

Aanwinst Tibbling: "De Eredivisie staat hoog aangeschreven"

Door Thijs Faber 38 reacties

Simon Tibbling mag zich officieel speler van FC Groningen noemen. De verdedigende middenvelder werd vanmiddag gepresenteerd in de Noord Lease Business Corner en kreeg zijn shirt (met rugnummer 22) uitgereikt door Piet Fransen.

Over de overstap zei de jonge Zweed het volgende:“In Zweden zeggen we: als je succesvol wilt zijn in Europa, moet je in Nederland hebben gevoetbald. Dat is haast een vanzelfsprekende stap voor jonge talenten. De Eredivisie staat in Zweden hoog aangeschreven. Ik wilde daarbij graag naar FC Groningen. Dat is een grote en bekende club in Zweden, omdat veel Scandinavische spelers er al succesvol zijn geweest. Het afgelopen jaar speelde ik bij Djurgardens IF met Fredrik Stenman en die sprak lovende woorden over zijn periode hier bij de club. In het verleden heb ik ook Petter Andersson al eens ontmoet en over FC Groningen gesproken, wij hadden in die tijd dezelfde persoonlijke fysiek-trainer. Daarnaast speel ik in Zweden onder-21 met Dino Islamovic, die momenteel ook bij FC Groningen onder contract staat. In alle gevallen kreeg ik alleen maar goede, positieve dingen te horen over de club. Ik kijk er naar uit in Groningen te beginnen. Ik ben blij om hier te zijn.” (Clubsite)

 

Reacties:
28-11-2014 om 18:37

Kapotgemaakt? Ja, maar dat hij hij zelf in de hand gewerkt met z'n gedrag, net asl die anders drol,Enevoldsen, Proat mie d'r nait van!!!!

28-11-2014 om 18:53

Bokko je zegt steeds meer rare dingen...het wordt alsmaar erger merk ik. Daar is echt wel iets aan te doen hoor. Bijv. niks meer zeggen...of zo min mogelijk. Pedersen had de instelling als een uitgezakte tampon. Denk dat talenten aan zijn houding wel kunnen zien dat ze hem niet al te serieus moeten nemen.

28-11-2014 om 19:33

Als een speler loopt te kutten krijgt hij dat te horen. Niks mis mee. Alles binnen grenzen uiteraard. En als er vervelende opmerkingen worden gemaakt moet de speler gewoon beter zijn best doen. Geen enkel talent zal bezig zijn met de "negatieve sfeer" bij de Fc...ze gaan uit van succes en dan is er niks negatiefs hè...

28-11-2014 om 20:06

Ik sta ook sterk afgesteld.

28-11-2014 om 20:27

Ik vind in principe ieders bijdrage op deze site prima; maar met de respons op Tibbling's komst heb ik (te) weinig houvast....Niet met name genoemde en in volzinnen prevelende FCG-volgers...zijn in hun ijver en overgecompenseerde gelijkhebberij, nu wel érg ver van het onderwerp geraakt. Ik hou ook van een vrolijke noot of een scherpe noot....maar dit... krijg je zonder XTC of GHB niet voorelkaar.:o

28-11-2014 om 20:39

Snap niks van wat je zegt.

grunnfan28-11-2014 om 20:47

:agreed: daarom wens ik simon tibbling ook veel plezier bij onze FC. Zit wel een "goeie" kop op deze jongen volgens mij......en gezien zijn leeftijd gaan we er vast veel van zien van deze jonge gast. ... Ik ben blij met zijn komst!!!! WELKOM bij deze mooie club Simon!!!!!

28-11-2014 om 20:56

€ 1,3 miljoen heeft ie gekost (volgens Mennega ) en tot vanmiddag nog circuleerde het bedrag van € 1,6 miljoen als transfersom. Bijna een kwart minder kwam er dus uit de (onderhandelingen)-bus. Toch een compliment aan het adres van Hans Nijland: hij blijkt een goede bewaarder van de schatkist van de FC. Geld kan je immers maar één keer uitgeven, toch?

28-11-2014 om 21:18

Niemand betaald de vraagprijs...dat weet je...dus gaat de verkoper altijd iets hoger zitten. Ik vind dit een hoog bedrag gezien de situatie van de club. Afgezien van deze speler uiteraard. Kan wel een wereldtop er zijn. De tendens bij veel supporters hier is TE veel gespitst op het verdedigende spel. Maw de tactiek van vd Looy krijgt goedkeuring. Ik ben van mening dat alle centen moeten uitgaan naar een aanvaller met een goede geschiedenis van doelpunten. Die spelers zijn duur en de Fc heeft niet veel poen. Te weinig goals, zoals nu, zal ons uitdeindelijk alleen maar meer onrust geven in de ploeg. Ik zeg Arias zondag in de spits ipv Hoesen. Off topic weet ik.

28-11-2014 om 21:30

Van de Looi wordt hier meer dan eens bekritiseerd... zie Tibbling vooral als vervanger van de (straks vertrekkende) Chery. En als deze speler de komende jaren zich in de kijker speelt, dan staan de grotere clubs in de rij: Frank de Boer (what's in a name!) zei het onlangs nog: als je een middenvelder hebt die goed kan voetballen, zowel kan aanvallen als verdedigen, goede passing heeft en fysiek superieur aan de tegenstander, dan is is gelijk verkocht, want zoveel heb je niet van dit soort spelers. (einde citaat). Trouwens, Geronimoo: scorende aanvallers onder de 5 miljoen zijn met een lampje te zoeken...

28-11-2014 om 22:51

van de Looi houdt niet van experimenten...weten jullie toch

Marco29-11-2014 om 01:21

Hoop niet dat Chery in de winterstop vertrekt. Hij is met De Leeuw de enigste die een doelpunt maakt op dit moment. Had liever het geld uitgegeven aan een makkelijk scorende middenvelder. Met Kieftenbelt, Lingren, Hiarije voldoende verdedigende middenvelders in de selectie. Leuk dat die misschien straks voor 2 mil wordt verkocht. Als je daardoor Lindgren en Kieftenbelt op de bank zet, dan je de winst al kwijt aan hun salaris, zonder dat ze van sportieve waarde zijn.

pall mall29-11-2014 om 06:54

Trouwens is die spits van Emmen cas peters niet iets voor de fc jonge die makkelijk doelpunten maakt en echt een goed neusje heeft voor het doel :)

29-11-2014 om 07:18

Kees Tibbling is een verd.middenvelder en Chery een aanvallende. Als jij gelijk hebt zijn we mooi de lul. Gaan we helemaal niet meer aanvallen dus.

hermanpetra29-11-2014 om 09:12

Heren, het is een alround middenvelder met een natuurlijke drang naar voren. Lijkt mij dus aanvallende middenvelder. Waar komt al die negativiteit toch vandaan? Nijland en veldmate moet je mooi geworden laten, die weten echt wel wat ze met de centjes doen.

29-11-2014 om 09:43

Waar die negatiivieit vandaan komt? - al zeker 3-4 jaar negatief voetbal, met de punt naar achteren. - al zeker 3-4 steeds minder en minder publiek daardoor. - de laatste 3 seizoenen een compleet waardeloze spits, maakt geen goals. - al jaren, wederom, gezeur over tekorten op de begroting. 1 leuke pot tegen PSV doet geen wonderen. -

Hoekie29-11-2014 om 10:49

Geronimo De beste stuurlui staan weer eens aan wal. Lekker gemakkelijk vanachter je laptop blijven jammeren. Een topspits komt gewoon niet naar groningen om de doodeenvoudige redenen dat die onbetaalbaar zijn. Spelers , directie en staf afbranden is een ijzersterk punt van jou. Goh wat wordt de fc daar mee verder geholpen. Misschien dat als je je nog negatiever uitdrukt dat je krachten kunt mobiliseren om een verandering tot stand te brengen. Moet je natuurlijk wel met goede alternatieven komen. Ik denk dat bij gelegenheden die Groningen biedt om verbeterpunten aan te brengen je als een stil muisje in de hoek zit te piepen.

Cantona29-11-2014 om 11:18

We zijn de laatste jaren natuurlijk qua voetbal niet verwend terwijl de prijzen van de seizoenskaarten omhoog gaan dus moet ik Geronimoo wel gelijk geven.Mooi dat die gozer hier naar toe wil komen, nu afwachten of het wat is. Eén speler maakt denk ik niet een wezenlijk verschil dus afhankelijk van je doelstelling zou je er nog wel één of twee spelers bij moeten halen.

brummie29-11-2014 om 11:53

Geronimoo, ik weet niet of je de jaren voorafgaand degradatie en de periode daarna hebt meegemaakt. Alle voetbalclubs maken betere en mindere periodes door. Zowel sportief als op financieel vlak. Ik bezoek de fc sinds 1989 en ben nooit met tegenzin naar de fc geweest. Ik ben een supporter in voor en tegenspoed. Er valt altijd wel iets te vinden wat niet goed gaat bij de fc, is het niet beleid, dan wel iemand in de selectie die je makkelijk kan afkraken. Kortom negatief dingen benoemen is meestal vrij makkelijk. Draai het eens om en kijk eens wat er wel goed gaat! En dat zijn best heel veel dingen! Tenminste als je je wilt zien. Ondanks de mindere periodes, geniet ik van het stadionbezoek, ben trots op de clubkleuren, logo, spelersbus en met het plezier wat ik als supporter heb om het wel een wee te volgen van de fc.

JJ-050-29-11-2014 om 12:18

Hier geef k je helemaal gelijk in Brummie! :agreed:

JJ-050-29-11-2014 om 12:20

Altijd al dat Negatieve gedoe hier op et forum! Word er langzamerhand wel een beetje moe van!

Hoekie29-11-2014 om 12:30

Brummie :agreed: Als je weet wat er bij komt kijken bij zo'n topsportcentrum bijvoorbeeld. Tja als je Vitesse heet en iemand legt zonder problemen pakken met miljoenen euro's op tafel dan is dat redelijk gemakkelijk. Als je Ajax of PSV heet en je legt 8 miljoen op tafel voor een spits dan is dat ook een stuk gemakkelijker.

29-11-2014 om 12:33

Zit er dan geen "escape" knop op jouw toetsenbord?????:(

Hoekie29-11-2014 om 12:39

JJ 050 :agreed: Spelersaankopen worden al afgeserveerd voordat ze 1 speelminuut gespeeld hebben. te klein, te duur, voor de verkeerde linie, verkeerd type speler.

29-11-2014 om 12:41

Ik word ook een beetje moe van al dat gezeur over verdedigende middenvelders en aanvallende middenvelders, met de punt naar voren en met de punt naar achteren. Vroeger had je links en rechtsbuitens, een midvoor, links en rechtshalf, links en rechtsbinnen, twee backs een stopperspil en een keeper en allemaal deden wat ze moesten doen, gewoon voetballen en zien te winnen, zonder speciale opdrachten. Het Groningse publiek zag het liefst dat de spelers met het snot voor de ogen de strijd aangingen. Moet je nou zien. De spelers staan stijf van de opdrachten van trainers die het allemaal zo goed weten en als ze verliezen janken ze de tent uit en roepen ze om hun mamma. Bah, wordt er soms niet goed van, van al die "zuurtjes" met hun plakplaatjes en ringbaardjes.:(:(:(

JJ-050-29-11-2014 om 13:03

Hoekie :agreed: Precies Spelers worden al afgeserveerd terwijl ze nog geen minuut hebben gespeeld...En nog wat Tibbling is een box to box die kan overal uit de voeten op het middenveld...Een hele nuttige speler voor onze selectie!

29-11-2014 om 13:14

Jullie willen geen goals zien en dat is jullie goed recht. Helemaal niks mis mee met dat recht. Echter op deze manier gaat de animo met alles rond de club steeds dieper onder het nulpunt. Fijn dat echte supporters tevreden zijn met alles. Echter ik heb altijd geleerd dat wanneer je echt kritisch bent je dat doet uit echte interesse. Liefde of dat soort onzin zeg maar. Kritisch is niet negatief...als je het wel zo leest begrijp je er weinig van.

29-11-2014 om 13:29

Laat ons weer eens juichen...Fc Fc Groningen...lalalalalalalal Goals en juichen! Niet balletje breed Harry...dan juichen we niet... Kortom, Hoesen en Zeefuik op transport en zo snel mogelijk een spits aanschaffen die goals maakt. Dat kan ook voor onder de 2 mln...is al vaker gelukt hè.

29-11-2014 om 13:48

Ja je bent gelijk. Kunnen we die Miedema niet als spits aanschaffen? Een dame opstellen mag toch?

JJ-050-29-11-2014 om 14:04

Geronimoo Waar gaat dit nou weer over dan? Laat dan domme gelul van kunnen we Vivianne Miedema niet als spits aanschaffen maar achterwege...Gaat toch nergens over dit! :S

29-11-2014 om 14:19

Heb jij een poster van Nijland boven je bed?

JJ-050-29-11-2014 om 14:26

Kijk dit bedoel ik! Beetje kinderachtig dit he

brummie29-11-2014 om 14:55

Geronimoo, Als jij liefde hebt voor onze club, zoals jezelf aangeeft, dan begrijp ik niet waarom je nooit eens iets positief meld op boerenmacht. Hierbij sluit ik stukje negativiteit af, anders wordt dit een topic, en dat is de moeite niet waard. everbody keep calm and carry on.

JJ-050-29-11-2014 om 16:07

:agreed:

29-11-2014 om 18:48

Gelukkig maar dat Geronimoo alleen maar films over WO II heeft gezien; want als z'n familie op transport was gezet, dan gebruikte hij deze opmerking niet voor Groningen spelers als Hoesen en Zeefuik.

Hoekie29-11-2014 om 21:43

Kees Ik denk niet dat Geronimo dat bewust gedaan heeft. Mist waarschijnlijk een stukje historisch besef. Hij zegt dat hij overal schijt aan heeft maar ik denk dat hij die branie alleen heeft achter een laptop.

30-11-2014 om 07:35

ja, zoiets denk ik ook...maar niet teveel aandacht aan besteden. Typisch zoiets als te laat thuiskomen van een puber: via de regenpijp naar binnen sluipen, en mooi weer....Trouwens: wat zou het een stunt zijn als Groningen twente pakt...schuift het in een keer naar de subtop...ik verwacht best wat vandaag van Chery, Hoesen en de Leeuw...zal wel een klassieke 4-3-3 opstelling worden. Forza Grunn!!! :fc:

30-11-2014 om 20:18

Simon Gustafson

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!