Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - sc Heerenveen

Door Thijs Faber 11 reacties

Nu de goedheiligman het land in stilte heeft verlaten en we ons weer kunnen voorbereiden op Eredivisie voetbal, speelt FC Groningen zondagmiddag tegen de club uit dat dorpje in Friesland. Nadat Nick Marsman de FC vorige week alvast een voorschot op de Sinterklaas-cadeaus gaf, hopen we natuurlijk dat sc Heerenveen deze lijn doortrekt. Al is een overtuigende overwinning op de blauw-witten ook wel een goed scenario.

De tegenstander, sc Heerenveen
Waar FC Groningen de eerste tonen van een goede periode heeft ingezet lijden de Friezen aan een dramatische vorm-dip. De ploeg van Dwight Lodeweges heeft al zeven wedstrijden op rij geen driepunter gehad. Voor Lodeweges is het wat er ook moge gebeuren zondag een speciale dag: de in Canada geboren trainer stond in seizoen 2001-2002 aan het roer van de hoofdmacht van de FC, hierna werd hij trainer van de beloften. Het leek in aanloop naar de wedstrijd van zondag dat sterkhouder van de Friezen, Daley Sinkgraven zou ontbreken wegens een blessure. Vrijdagmiddag meldt de Telegraaf echter dat de jonge middenvelder gewoon van de partij is in de derby.

Vermoedelijke opstelling SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Van Anholt, Otigba, Van Aken; Van den Berg, Sinkgraven, De Roon; Slagveer - Uth - Larsson

FC Groningen
Bij de (enige echte) Trots van het Noorden lijkt de gifbeker leeg. Na het gelijke spel met PSV in de eigen Euroborg en de knappe uitoverwinning in Enschede lijkt de ploeg van Erwin van de Looi langzamerhand in een ‘flow’ te raken. Waar dit bij de Friezen absoluut niet het geval is. Over de derby meldt Van de Looi het volgende: "De derby is speciale wedstrijd waar we deze week met een goed gevoel naar toe hebben gewerkt, Heerenveen heeft veel kwaliteit. We moeten weer durven voetballen. De selectie wordt steeds breder, alleen Bakker en Ben Moussa zijn niet beschikbaar. Ik hoop op een spektakelstuk in een volle Euroborg" (Twitter Emiel Venema)
Wat natuurlijk in de hoofden van menig Groningen-aanhanger rondging deze week was: wie gaat de geschorste Hoesen vervangen? Over deze kwestie zegt Van de Looi het volgende: "Voor de spitspositie maken we de keuze tussen Mimoun Mahi en Jafar Arias." Wie het wordt is nog niet zeker, er zal in de loop van het weekend waarschijnlijk meer duidelijkheid volgen.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen: Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Antonia, Hiariej, Kieftenbeld, Chery; Arias/Mahi, De Leeuw

Hopelijk wordt het inderdaad een spektakelstuk aankomende zondag, waar FC Groningen wellicht favoriet is om aan het langste eind te trekken. De wedstrijd begint om 14:30 en staat onder leiding van Bas Nijhuis. De wedstrijd is voor degenen die niet naar de Euroborg gaan live te volgen via Twitter, Facebook en op onze site. Laten we dat dorpje nog kleiner maken dan dat het al is, come on FC!

Reacties:
05-12-2014 om 20:25

Hoop dat fc groningen de goede reeks kan voortzetten!!! Kort erop en fel afjagen die bal! Strijd willen we zien :fc:

hermanpetra05-12-2014 om 20:32

Strijd en zeker 3 punten.

ties05-12-2014 om 20:49

kleineren die hap.

05-12-2014 om 23:45

na eens goed naar het oppervlakteniveau van mijn borrel te hebben gekeken, weet ik het zeker: het middenveld van FCGroningen gaat de strijd/slag op het middenveld winnen van die SCHeerenfaîners. En er komt dus genoeg druk op dat wankele verdedegingshuis van die Gasten. Wel even de ME klaarzetten, want die luitjes kunnen donders slecht tegen hun verlies, dat weten we wel... en Peter Bosch van Fietstas kan alvast maar beter naar een andere club gaan omzien....hij zal dit keer niet zonder rolberoerte opnieuw een nederlaag ondergaan . Nijland zal Zondag in plaats van sigaren wel andere beloningen voor de spelers in z'n binnenzak hebben zitten..kortom alle kansen in eigen hand!! :clap: :clap:

06-12-2014 om 07:56

Die vieze friezen hebben het beeld van van leeuwen blauw wit gevervd. Kut volk afmaken zondag!!!!! MODERATOR: Afkortingen die verwijzen naar bepaalde ziektes zie we graag niet terug in de reacties. Hanteer graag de huisregels

dreetje06-12-2014 om 08:31

Mahi in de basis :-) dat zou ik hem cker gunnen:clap:

ties06-12-2014 om 09:58

zeefuik erin kunnen ze ook geen ruzie maken over wie in de basis staat.

06-12-2014 om 11:03

Arias maakt morgen zijn debuut in de basis. :thumbsup:

Nachtwacht06-12-2014 om 12:11

Zondag gaat m'n weekend maken of breken.... D'r op en d'r over !!!!

brummie06-12-2014 om 18:21

Verwacht net als tegen psv thuis een open wedstrijd. De 7 nederlagen op rij voor heerenveen zeggen me niet zoveel. Blijft een jonge ploeg, met toch wel wat kwaliteitsspelers. Het thuisvoordeel sleept onze fc er hopelijk doorheen, op naar 3 punten!

06-12-2014 om 19:10

Dennish 2...is een vervelend actie van die Gasten...beetje terugpesten nadat "hun Abe" ooit groen wit werd geschilderd door Groningenfans...maar dan wel "een eeuw geleden". Het heeft er alle schijn vaqn dat het ze dun door de broek loopt, en Nijland moet maar zorgen dat het beeld van Tony van Leeuwen er weer schoon erbij staat, Zondagmiddag! Vriezen zijn slechte verliezers...kunnen we nog meer ellende van verwachten: ik had het al gezegd: ME achter de hand, en veel camera's laten draaien op de tribunes. Ik zeg: 2-0 :thumbsup:voor Groningen!!! en voor die Fraizen: het gaat weer dooien volgende week, dus terug in de hoek!:fc:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!