Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Vitesse

Door Hester Swabedissen 11 reacties

FC Groningen speelt aanstaande zondag tegen Vitesse, de één na laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft van de competitie. De club uit Arnhem was aan het einde van vorig seizoen één van de tegenstanders in de succesvolle play-offreeks van FC Groningen.Ook al heeft de Trots van het Noorden Groningen een aantal lastige momenten gekend dit seizoen, er moet vertrouwen blijven in onze club, aangezien het de laatste tijd de goede kant op gaat. FC Groningen houdt meestal prima stand tegen ‘voetballende’ ploegen, waar Vitesse onder valt. Na het teleurstellende resultaat tegen Heerenveen afgelopen zondag, willen we eigenlijk aanstaande zondag de groen-witten zien strijden om ditmaal niet één, maar drie punten thuis te houden.

Tegenstander
Vitesse heeft pech dit seizoen. Ook al scoren ze zelf gemakkelijk, ze krijgen ook aardig wat goals tegen. En met een elfde plek op de eredivisieranglijst, staan ze maar liefst vier plaatsen onder FC Groningen. Volgens FC-trainer Erwin van de Looi wordt het wederom een interessante ontmoeting tussen Vitesse en FC Groningen: “Onlangs heb ik Vitesse aan het werk gezien tegen Go Ahead en FC Twente. Beide wedstrijden eindigden in 2-2. Ze speelden heel verzorgd en met een man minder tegen Twente hielden ze toch stand. Ze hadden een bepaalde agressiviteit over zich. Maar aan onze kant zit het met de duelkracht en strijd de laatste weken ook prima. Het wordt dus weer een interessante ontmoeting.”

Vitesse staat erom bekend één van de best voetballende ploegen van Nederland te hebben. “Maar dat ze momenteel vier punten minder hebben dan wij en elfde staan, komt natuurlijk ook ergens vandaan. Er moeten dus ook ergens kansen liggen voor ons”, aldus Van De Looi.

Historie

Za

10-05-2014

Vitesse - FC Groningen

Play-off

1-4

Wo

07-05-2014

FC Groningen - Vitesse

Play-off

1-0

Za

22-03-2014

FC Groningen - Vitesse

Eredivisie

3-1

Zo

27-10-2013

Vitesse - FC Groningen

Eredivisie

2-2

Zo

17-02-2013

Vitesse - FC Groningen

Eredivisie

2-0

Wat nog vers in het geheugen ligt, zijn de play-offwedstrijden van het afgelopen seizoen. Vitesse was één van de tegenstanders van FC Groningen en verloor eenmaal met 1-0 van de Trots van het Noorden en werd daarna in eigen huis met maar liefst 1-4 door ons de grond in geboord. Van de afgelopen vijf wedstrijden tussen FC Groningen en Vitesse, won Groningen er drie.

FC Groningen

Geblesseerden: Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Henk Bos en Hans Hateboer.

Hans Hateboer zal zondagmiddag niet meespelen in verband met een blessure aan zijn hoofd die hij opliep in de wedstrijd tegen Heerenveen, afgelopen zondag. Hateboer heeft wellicht een lichte hersenschudding opgelopen en kreeg donderdag hoofdpijn op de training. Vrijdag trainde hij daarom niet mee en zal ook zondag de selectie van de FC helaas niet kunnen versterken. Yoëll van Nieff is weer hersteld en keert juist weer terug in de wedstrijdselectie, hij was vorige week niet inzetbaar vanwege ziekte.

Geschorst: Danny Hoesen, vanwege een rode kaart in de wedstrijd tegen FC Twente.

Vermoedelijke opstelling:

Padt

Kappelhof - Botteghin – Van Der Laan - Van Nieff

Antonia - Hiariej - Kieftenbeld – Chery

Mahi - De Leeuw

Van Nieff keert hoogstwaarschijnlijk terug op de linksbackpositie, waardoor Martijn van der Laan centraal gaat spelen en Johan Kappelhof de rechterkant gaat verdedigen. Volgens Van de Looi is dat de meest logische oplossing: “Van der Laan heeft het vorige week gedurende de tweede helft prima gedaan in het centrum. Kappelhof deed het op de linksbackpositie tegen Heerenveen ook goed en op rechts moet het voor hem als rechtsbenige speler nog wat gemakkelijker zijn. Kappelhof heeft het in het centrum goed gedaan, maar we moeten kijken naar de beschikbare spelers die we hebben.”

Ook wordt er voorin ditmaal niet gekozen voor Jafar Arias om de plek van Hoesen op te vullen, maar voor Mimoun Mahi. Dit omdat er tegen Vitesse een ander type spits nodig is. Mahi loopt veel en heeft diepte in zijn spel, waardoor er meer kansen gecreëerd kunnen worden om te scoren en zo Vitesse op te vegen. Mahi zal zondag zijn basisdebuut in de Eredivisie maken en zal alles geven voor een goed resultaat: “Ik hoop deze kans met beide handen aan te pakken. Vitesse en FC Groningen zijn twee goede teams dus ik verwacht een mooie wedstrijd. Ik hoop een doelpunt te maken, daar ga ik alles voor doen”, aldus Mahi op de clubwebsite.

Vitesse

Geblesseerden: Piet Velthuizen

Geschorst: Davy Pröpper kreeg een rode kaart in het duel met FC Twente.
Wallace kreeg tegen Twente zijn vijfde gele kaart in deze competitie.

Vermoedelijke opstelling:

Room

Diks - Kashia - Van der Heijden - Achenteh

Leerdam - Vejinovic - Qazaishvili

Ibarra - Dauda – Olini

Kevin Diks en Kelvin Leerdam zullen hoogstwaarschijnlijk de geschorte Pröpper en Wallace vervangen. Vitesse-trainer Peter Bosz weet niet of hij zondag kan beschikken over Arnold Kruiswijk. De centrale verdediger heeft nog altijd last van een rugblessure, waardoor hij vorige week ook al niet inzetbaar was tegen FC Twente. Guram Kashia verving hem in die wedstrijd.

Scheidsrechter: Pieter Vink

Waar FC het tegen Heerenveen op het middenveld wat liet liggen, wil ze tegen Vitesse daar de onderlinge afstanden nu wel kloppend maken en zo meer druk zetten en meer kansen creëren. Van De Looi: “Tegen Heerenveen hadden we het heel moeilijk op het middenveld omdat de onderlinge afstanden niet altijd klopte. Dat moeten we tegen Vitesse beter doen.”

Groningen is thuis nog steeds ongeslagen en waar onze club in een soort flow zit, lijkt dat bij Vitesse niet het geval. De Arnhemmers hebben al zes wedstrijden op rij niet gewonnen. Als het aan ons ligt, komt daar na zondag een zevende wedstrijd bij. We hopen op een kolkend Euroborg waar de drie punten zullen blijven.

De wedstrijd is voor degenen die niet naar de Euroborg gaan live te volgen via Twitter, Facebook en op onze site.

 

 

Reacties:
ties12-12-2014 om 19:16

kijk een gratis livestream voor ons clubbie V-bal.nl die site vergeet niet je adblock in te schakelen

ties12-12-2014 om 19:20

http://livetv.sx/en/eventinfo/275060_groningen_vitesse/ de link

appie happie12-12-2014 om 20:43

Ik ga live..?geen stream nodig ....:o:fc:

ties12-12-2014 om 21:03

appie happie ging wel heb sinterklaas

FCGmijnclub12-12-2014 om 23:04

En nu maar duimen voor een mooie driepunter, come on FC!:thumbsup:

13-12-2014 om 00:42

duimen...prima :thumbsup: maar over de speelwijze van Groningen en Vitesse- Bosz heeft er iets over gezegd...verweacht van FC Groningen hetzelfde spel als in de wedstrijd bij Twente. MAAR IS DAT ZO . Ik kijk naar die opstelling en zie voor mij een teruggetrokken ploeg op de eigen helft, met een verdediging van 6 spelers en nog eens twee storende spelers (Antonia en Chery), Het wordt dus waarschijnlijk weer zo´n harmonica opstelling... dit keer met Mahi als enige aanvaller. Maar de verdediging van Vitesse op hun beurt zullen ook wel geleerd hebben van hun fouten. Vejinovic afstoppen wordt een klus.

Hendrik13-12-2014 om 01:18

Propper is geschorst scheelt alweer:thumbsup:

13-12-2014 om 22:24

off record: ik keek zaterdag op Fox naar GAE-Cambuur... wat een slechte wedstrijd, speelden allebei op z'n Gronings, maar dan slechter! Behalve Rusnák's veldspel en winnende goal, was er vooral de pijnlijke constatering dat de ex FC Groningen spelers ( Kolder, Wijnaldum, Schet ) zo onthutsend weinig zijn gegroeid na hun Groningentijd. Onzeker, niet onderscheidend en nog steeds te beperkt. Dat zegt genoeg over de noodzaak van FC Groningen bij het halen van nieuwe :thumbsup: versterkingen/vervangingen niet teveel concessies te doen op kwaliteit-uiteindelijk verlies je met dit soort spelers een hoge klassering!

FCGmijnclub13-12-2014 om 23:47

Kolder en Wijnaldum inderdaad weinig gegroeid maar Schet? Bedoel je nu Damiano of oud FC er Mitchell?:p

14-12-2014 om 00:06

FCGmijnclub Je hebt gelijk: de ene Schet is de andere niet...maar ik bedoelde natuurlijk zijn broer Mitchell die bij ADO speelt. Damiano maakte in deze wedstrijd wel net zo'n wisselvallige en weinig creatieve indruk maar is ook minder snel dan Mitchell

ludopi14-12-2014 om 04:15

Kolder heeft alleen bij FC Groningen niet gescoord, maar bij Veendam en Go Ahead Eagles scoorde hij zelfs regelmatig. Dus ik denk dat de 33 jarige Kolder uit zijn carriere heeft gehaald wat er in zat. B.v.: 2005-06 BV Veendam (1e verd.) 27/12 2006-07 BV Veendam (1e verd.) 20/15 2006-07 FC Groningen 7/0 2007-08 FC Groningen 6/0 2009-10 BV Veendam (1e div.) 27/7 2010-11 BV Veendam (1e div.) 31/12 2011-12 Go Ahead Eagles (1e div.) 33/14 2012-13 Go Ahead Eagles (1e div.) 31/15 promotie

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!