Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - FC Volendam

Door Hester Swabedissen 6 reacties

De volgende in de rij om te verslaan in de strijd om de beker, is FC Volendam. In de achtste finale van de KNVB-beker speelt FC Groningen hierin een thuiswedstrijd tegen de nummer vier van de Jupiler League. FC Groningen zal morgenavond in een gewijzigde vorm aan de wedstrijd beginnen. Zoals op Twitter te lezen valt, zal Groningen een zeer aanvallende opstelling hebben met vijf aanvallend ingestelde spelers. Er wordt gespeculeerd over een 4-4-2- of zelfs een 4-2-4-formatie.

De gedreven Danny Hoesen is weer terug na een schorsing: “Ik kijk er echt naar uit om weer te voetballen. De afgelopen weken heb ik alleen maar getraind en als je dan in het weekend op de tribune moet zitten, is dat toch redelijk saai. Het gekke is wel dat ik op de tribune meer spanning voel en zenuwachtiger ben dan in het veld. Vooral omdat je er dan geen invloed op hebt. Gelukkig hebben de jongens het goed gedaan.” Hoesen voelt zich fit en heeft hard getraind in zijn ‘rustperiode’. “Normaal gesproken zit je in een ritme waarin je naar een wedstrijd toewerkt. Nu had ik de mogelijk om hard en meer voor mezelf door te trainen. Dat heeft me goed gedaan. Ik voel me scherp en fit.”

Tegenstander
FC Volendam staat op de vierde plaats in de Jupiler League en doet he zeker niet slecht. De ploeg van trainer Hans de Koning gooit veel strijd in wedstrijden en speelt altijd 4-3-3. Ook heeft de club snelle buitenspelers, een goed scorende spits en voetballend vermogen op het middenveld. De Volendammers speelden afgelopen vrijdag tegen FC Emmen, waar ze met 4-1 verloren. Hierdoor zullen ze extra gretig zijn in de wedstrijd tegen FC Groningen, waardoor ze niet onderschat moeten worden.

Historie

Za

14-07-2012

FC Groningen - FC Volendam (Haren)

Oefenduel

4-0

Wo

27-07-2011

FC Groningen - FC Volendam (Roden)

Oefenduel

3-0

Di

27-07-2010

FC Groningen - FC Volendam te Aduard

Oefenduel

2-1

Zo

03-05-2009

FC Volendam - FC Groningen

Eredivisie

0-1

Zo

09-11-2008

FC Groningen - FC Volendam

Eredivisie

5-0

FC Groningen en Volemdam speelden in de afgelopen zes jaar vijf wedstrijden tegen elkaar, waarvan Groningen alle vijf won.

Geblesseerden: Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Henk Bos, Martijn van der Laan en Hans Hateboer.


Vermoedelijke opstelling:

Padt

Hiariej - Botteghin - Kappelhof - Van Nieff;

Kieftenbeld - Chery;

Antonia - Hoesen - De Leeuw - Mahi.

Danny Hoesen zal woensdagavond zijn rentree in de basis maken, omdat hij eerder twee wedstrijden geschorst was door een directe rode kaart. Johan Kappelhof vervangt de niet fitte Martijn van der Laan in het centrum van de verdediging en Tom Hiariej zal als rechtsback fungeren. Hans Hateboer is nog steeds niet hersteld van de tik tegen het hoofd in de wedstrijd tegen Heerenveen, waardoor hij dit jaar niet meer in actie zal komen. Voorin fungeren Mahi en Antonia als linker- en rechterflank naast het spitsenduo Hoesen en de Leeuw.

Scheidsrechter: Richard Liesveld

Volendam zal woensdagavond haar uiterste best moeten doen en waarschijnlijk zullen ze zich volledig geven. Hoesen hoopt succesvol te zijn: “De beker is voor ons dichterbij dan het landskampioenschap. Daarom willen we heel graag ver komen. En als het Zwolle is gelukt om de beker te winnen; waarom wij dan niet?”



Trainer Erwin van de Looi is zeer te spreken over de sfeer in de Euroborg en de ondersteuning van de supporters tijdens de afgelopen drie thuiswedstrijden. Hij (en wij ook) hoopt op een wedstrijd met een echte ‘bekersfeer’ waar veel supporters op af komen. Van de Looi: “Het publiek heeft ons er de afgelopen keren een aantal maal uitstekend doorheen gesleept. In deze laatste thuiswedstrijd van 2014 zullen we er samen met het publiek alles aan doen de kwartfinales te bereiken.”

De wedstrijd is voor degenen die niet naar de Euroborg gaan live te volgen via Twitter, Facebook en op onze site.

 

Reacties:
no guts no glory16-12-2014 om 22:23

4-0 drie maal de Leeuw. Vervolgens uit loten tegen Cambuur waar we op fantastische wijze revanche nemen op dat kutkunstgras na 2 uitnederlagen in de competitie . Daarnaar is alles mogelijk. Forza Grunn!!!!!!!!!

17-12-2014 om 14:37

OFF TOPIC: Een reactie van Albert Rusnak, afgelopen zondag. Het speculeren is dus duidelijk begonnen over de vraag waar deze speler de tweede competitiehelft speelt. FC-Groningen wordt genoemd als de club die de meeste kans maakt. Meneer Rusnak voelt zich aardig op z'n pik getrapt en vind dat er leugens over hem verteld worden. Eigen schuld, dikke bult zou ik zeggen want waarom zegt hij nou niet gewoon waar hij heengaat, dan is al dat gespeculeer niet nodig. Wat is er nou geheimzinnigs aan om te zeggen war je de komende tijd speelt. Al dat gelul van de "zaakwaarnemers" is allang achterhaalt. Zeg gewoon wat er aan de hand is,punt uit!!! En een tip aan Hans Nijland.....wees eens een keer eerlijk en vertel op tijd wat er wel of niet bij komt, deze winterstop. FC-Groningen is toch een "open" club?? Nou dan!!!!!(L):(

appie happie17-12-2014 om 17:31

Rr vind ik ook..dat van den domme houden is niks aan..wij willen weten waar we aan toe zijn.. Nijland gaf eigenlijk tussen de regels door dat die tsjech..komt... Ik hoop het..

grunnfan17-12-2014 om 18:08

Niet eens op fox te zien deze wedstrijd....@@@$$!!! Iemand een suggestie? ???

David7117-12-2014 om 18:27

Naar het stadion?

grunnfan17-12-2014 om 18:48

Vrouw aan et werk. .. Kids in huis. . Helaas anders ging ik wel. .:o

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!