Terug

Deel deze pagina:

MATCHDAY!: Beker, FC Groningen - FC Volendam; De volgende horde op weg naar de Kuip!

Door Redactie 3 reacties

 

Vanavond speelt FC Groningen in de eigen Euroborg de wedstrijd tegen FC Volendam. Inzet is vanavond een plek in de kwartfinale. De Palingboeren staan op dit moment vierde in de Jupiler League. De Trots van het Noorden presteert de laatste weken best goed en neemt hierdoor een achtste plek in op de ranglijst van de Eredivisie. De wedstrijd begint om half en staat onder leiding van scheidsrechter Liesveld.

 

verzekerd van Europees Voetbal. Het andere ‘’Oranje’’ is de volgende obstakel die genomen moet gaan worden. De gasten zullen met een slecht gevoel afreizen naar het Noorden, afgelopen weekend werd er kansloos verloren in Emmen, van de plaatselijke FC(4-1).

 

De Trots van het Noorden speelt tegen de Jupiler League club in een aanvallende opstelling. Hoesen zal vanavond gelijk terug gaan keren in de basis. Mahi, De Leeuw, Antonia en Chery krijgen eveneens een basisplek. Dit betekent dat de FC met vijf aanvallende ingestelde spelers gaan spelen. Hateboer is nog niet hersteld, Hierdoor zal Hiariej gaan spelen als rechtsback.

 

De opstelling: Padt; Hiariej, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Kieftenbeld, Chery; Antonia, Hoesen, De Leeuw, Mahi

 

Op papier lijkt het dat de FC met een 1-4-2-4 gaat spelen, desalniettemin zal hier in worden gevarieerd. Het kan dus zo zijn dat De Leeuw terug schuift naar de ‘’tien’’ positie, voor meer body op het middenveld. Vanavond telt alleen de winst en hoe dit wordt bewerkstelligd, maakt ons even niet uit.

 

Voor hen die willen, is alles mogelijk. Bekervoetbal is anders dan een reguliere wedstrijd. FC Groningen zal moeten waken voor onderschatting, want de oranjehemden kunnen zeker voetballen. Met een gezonde dosis inzet, strijd en passie moet Grunn van de gasten kunnen winnen!

 

 

Reacties:
17-12-2014 om 18:26

geen live stream weer 'ns vanuit Euroborg: zoiets moeten ze niet bij De Graafschap-FC Twente proberen. dan komen ze daar wel even met de riek bij Fox op bezoek.

17-12-2014 om 19:03

We zijn wel wat gewend hier in het Noorden, Kees. We worden wel vaker doodgezwegen, óók in de landelijke media, o.a bij VI en Studio Ajax. Maar als je dit zegt zijn er altijd mensen die vinden dat je voor Calimero speelt. Groningen ligt heeeel ver weg voor die westerlingen. Het enigste wat ze van ons nodig zijn is ons gas, anders gaat bij hun de kachel uit.:(:(:(

17-12-2014 om 19:13

ja, dat Gas...vandaag nog die fakkeltocht door de stad. wel leuk gezicht trouwens.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!