Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Dordrecht - FC Groningen

Door Redactie 4 reacties

We blikken alvast vooruit naar de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Een jaar dat onze trots van het noorden veel gebracht heeft met als hoogtepunt dat onvergetelijke feest op de Grote Markt ter viering, dat Europees voetbal was bewerkstelligd. Ook al was dat helaas van te korte duur. Maar hoe dan ook, de eerste seizoenshelft zit er bijna op en zaterdagavond wacht er een competitie wedstrijd in en tegen Dordrecht. De Schapekoppen dragen al een aantal weken stevig de rode lantaarn en moeten vrezen. Dordt won dit seizoen slechts één keer. Dat was tijdens die gedenkwaardige zaterdagavond 9 augustus tegen de plaatselijke dorpsbewoners ergens ten westen van onze mooie provincie. Een prachtige 1-2 overwinning werd in de wacht gesleept hetgeen vele groen/witte tongen losweekten en tevens bijdroeg aan onvervalst Gronings leedvermaak. Echter voor speelronde 17 schakelen we onze groen/witte sympathie even om in een andere modus - want we willen graag die drie punten bijschrijven en positief het jaar afsluiten. Er wordt op kunstgras gevoetbald. Niet bepaald een mat waar FC Groningen optimaal rendeert maar deze beperking nemen we voor wat die is. Wij gaan er vanuit dat FC in normale doen deze ronde winnend gaat afsluiten!

FC Dordrecht
Afgelopen weekend werd Heracles in Almelo op 1-1 gehouden. Daarmee werd over de afgelopen 16 wedstrijden het derde gelijke spel bijgeschreven. Coach Ernie Brands heeft het systeem sinds kort aangepast en merkt dat het onderlinge vertrouwen binnen de spelersgroep groeit. Met name het aanvalsspel biedt wat meer mogelijkheden.

De wedstrijd tussen de Schapekoppen en de trots van het noorden wordt (in Dordrecht) voor de zesde keer in de historie gehouden. FC won daar vijf van en speelde één keer gelijk. In november 1994 speelde Grunn voor het laatst in en tegen Dordt en won met 0-1 dankzij een doelpunt van Romano Sion, wie kent hem niet?

Tevens wordt het een weerzien met verdediger William Troost Ekong die waarschijnlijk op de bank zit. De door Groningen verhuurde speler is zijn basisplek kwijt.

Vermoedelijke opstelling: Kurto, Fortes, Peersman, Lima, Van Deelen, Ojo, Van Haaren, Van Overeem, Koolwijk, Lieder en Ten Voorde.

Geblesseerd: Everon Pisas en Giovanni Korte

FC Groningen
Met drie wedstrijden in zes dagen zit onze Engelse week er bijna op. De afgelopen zondag eindigde de wedstrijd tegen Vitesse in 1-1, voor de beker werd FC Volendam afgelopen woensdagavond met 3-0 naar huis gestuurd waardoor FC nu bij de laatste acht zit. Het contrast over beide wedstrijden was groot. Tegen de Arnhemmers was het passie, strijd en beleving, tegen de in het oranje acterende gezelschap Palingboeren, viel het speelpeil (ondanks de drie treffers) erg tegen. Waren de spelers collectief al in gedachten bij de wedstrijd van zaterdagavond?

Voor Yoëll van Nieff zal deze match een ontmoeting zijn met vele oude bekenden. Hij maakte een jaar geleden furore bij de Krommedijkbewoners en was tijdens de eerste seizoenshelft de beste speler in de Jupiler League, waarna hij na de winterstop terugkwam bij FC.

Geblesseerden: Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Henk Bos en Hans Hateboer.

Vermoedelijke opstelling :

De Leeuw, Hoesen

Chery, Antonia

Hiariej, Kieftenbeld

Van Nieff, Van der Laan, Botthegin, Kappelhof

Padt

Mochten er nog wijzingen in de opstelling komen plaatsen wij een update. Met een goed gevoel het jaar afsluiten en de basis leggen voor een sprankelende tweede seizoenshelft? De spelers hebben een korte vakantie en gaan zaterdag 3 januari een week op trainingskamp naar het Spaanse Oliva. Als coach Erwin van de Looi het voor elkaar krijgt om de traditionele groen/witte voorjaarsdip er uit te slijpen, rest ons een fantastische tweede seizoenshelft met de nieuwe aankopen Tibbling en Rusnak.

Komt FC Groningen zaterdagavond op 26 punten, stijgt het op de ranglijst en behoudt het de aansluiting op ploegen als PEC Zwolle, Feyenoord, AZ, Twente, en Cambuur?

Ons devies: nog één keer knallen en gaan voor die driepunter!

Come on FC!

 

Reacties:
19-12-2014 om 00:13

reken je niet alvast rijk met een overwinning: iemand uit die hoek weg vertelde mij : "hoe dichter bij Dordt hoe rottiger het wordt". (L)

Woltjer19-12-2014 om 17:34

Hoop gewoon 3 punten, spel maakt niet uit 0-1 Zeefuik

Marco19-12-2014 om 23:12

Moet keihard gewonnen worden. Geen makkelijke wedsrijd. Groningen brutaal initiatief nemen. hoge bal snelheid. linies kort op elkaar, naar voren verdedigen en veel op het doelschieten. Zorgt voor onrust bij Dordt en je kunt geluk hebben, Zorg dat je boven de arbitrage staat, geen aanleiding geeft voor rode kaarten, strafchoppen etc. De KNVB wil nog wel eens sturen op zulke duels, dat de scheids belangrijker wordt dan de wedstrijd. Moeten de spelers leren mee om te gaan. De scheids thuis tegen Aberdeen was ook niet heel fris.

Tammo20-12-2014 om 20:35

1-1 GVD!! Hebben ze het notabele verkloot tegen de nummer laatst!!!!!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!