Terug

Deel deze pagina:

Met welke spelers start FC tegen Ajax + update woensdag 7 januari

Door Redactie 18 reacties

Op vrijdagavond 16 januari start voor FC de uitwedstrijd tegen Ajax. Coach Erwin van de Looi zit nu ruimer in zijn mogelijkheden en zal harde keuzes moeten maken. Vijf voetballers en doelman Sergio Padt lijken zeker van een basisplaats, calamiteiten daargelaten. De 'zekerheidjes' zijn; Eric Botteghin, Johan Kappelhof, Tjaronn Chery, Michael de Leeuw en Albert Rusnak.

Update woensdag 7 januari - lees verder onderaan de pagina

Maikel Kieftenbeld (aanvoerder) is waarschijnlijk eveneens van de partij en vermoedelijk ook Danny Hoesen. Al is hem te verstaan gegeven dat zijn krediet aan het opraken is schrijft Jan Mennega vandaag in de papieren versie van het DvhN.

Hoe een aantal posities verder wordt ingevuld is interessant. Blijft Kappelhof centraal achterin een duo vormen met Botteghin, dan blijft Hateboer staan als rechtsback. Maar wordt Martijn van der Laan centrale verdediger naast Botteghin dan moet Hateboer genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Centraal links achterin - lijkt de voorkeur uit te gaan naar Van der Laan omdat Martijn opbouwend meer te bieden heeft.

Lorenzo Burnet is weer helemaal fit. Yoëll van Nieff was zijn vervanger. Van de Looi lijkt te neigen naar Burnet omdat van Nieff meer middenvelder is dan verdediger.

Kiest van de Looi voor Antonia voor de rechterbuitenkant of voor van der Velden of Mahi. Of verhuist Chery van de linker naar de rechterflank en Mahi op de linkerbuitenkant? Chery kan ook 'op 10', in dat geval wordt Rusnak linkermiddenvelder. Interessant is de vraag hoe de ontwikkeling loopt van Tibbling. Staat hij er direct of hij tijd nodig?

Vandaag (tegen MC Alger) en vrijdag tegen AA Gent mag Hoesen laten zien dat hij wel kan scoren. Dino Islamovic staat klaar om in de punt van de aanval de honneurs waar te nemen. Ook Mahi en van der Velden kunnen daar uit de voeten.

Reservedoelman Peter van der Vlag kent zijn rol en krijgt alleen speeltijd als Padt geblesseerd is. Henk Bos en Hilal Ben Moussa (herstel kruisbandblesure) komen op dit moment evenmin in aanmerking voor een basisplaats. En de jongelingen Wieger Sietsma, Roland Baas, Desevio Payne en Juninho Bacuna zijn mee naar Oliva om ervaring op te doen. (bron DvhN)

Update woensdag 7 januari - Albert Rusnak was (tijdens de verloren wedstrijd tegen MC Alger) voor de pauze de beste speler van FC Groningen. De andere nieuweling Simon Tibbling, die na de rust inviel, (in een meer controlerende rol) maakte een gedreven indruk. Van de spelers die voor een basisplaats strijden volgende week vrijdag tegen Ajax - vielen ook Mimoun Mahi, Nick van der Velden, Michael de Leeuw, Danny Hoesen en Rasmus Lindgren in positieve zin op. "Het wordt nog puzzelen, maar dat is alleen maar mooi" zegt Erwin van de Looi. (bron DvhN)

 

Reacties:
F_site2206-01-2015 om 22:25

In het Doel padt acherin van links naar rechts: Burnet, kappelhof, Bottghin, van der Laan. Op het middenveld van links naar Rechts: Tibbling, cherry,Rusnak, van der velden, en in de spits: De Leeuw, Mahi:thumbsup::bowdown:

07-01-2015 om 11:21

Prima opstelling F-site22, alleen zag ik liever dat Kappelhof en v.d Laan van plek gingen ruilen. Hateboer kan ook rechtsback spelen, beter nog dan Kappelhof. En nu maar hopen dat deze trainer de poppetjes eindelijk eens een keer op de goeie plek zet. Aan ons zal het niet liggen, denk ik zo.:lol::lol::lol:

07-01-2015 om 12:18

door allerlei zgn "tactische vondsten" moeten spelers vaak tijdens de wesdstrijd van positie wisselen ( Chery, Antonia, Hiariej, Van de velden, De leeuw )... Je merkt dan dat een echt sterke kant ( zoals vroeger Tadic en Stenman, met koppeltjes en voorzetten, niet meer werkt. Teveel is geënt op het krampachtig bestrijden/indammen van individuele spelers van de tegenstander ter hoogte van de middellijn...re-ageren in plaats van voet :fc: De as is zeker sterker geworden; laat Antonia en Mahi en Chery nou dreigend zijn, en belast ze niet met verdedigen.

07-01-2015 om 14:41

Wat ik met mijn post wilde zeggen,Kees dat de trainer niet de illusie moet hebben dat hij zo kan spelen als b.v FC-Barcelona of Bayern Munchen. Daar lopen de voorhoede spelers allemaal door elkaar heen en zijn op alle positie voorin op hun best. Messi kan net zo goed van links of rechts spelen en ook nog als diepe spits. Hetzelfde geldt voor Robben. Bij ons kan dat niet. Mahi van links en Antonia van rechts en anders niet. Als er met vaste patronen wordt gespeeld dan krijg je vanzelf automatismen en daarop is het hele voetbal :fc:gebaseerd. Inzet, vertrouwen en automatismen, met deze drie onderdelen kom je verder dan nu, nu er maar een beetje aan wordt gerommeld.(L)(L)

Marco07-01-2015 om 20:18

Eerste uur Zeefuik in de spits en counteren met Antonia. Laatste half-uur aanvallen door Mahi en De Leeuw in te brengen. Wisselen op een manier dat je het elftal kwalitatief versterkt.

hertopwil07-01-2015 om 21:51

Maar is dat elftal van F-site 22 niet te aanvallend! Niet dat ik daar niet van hou, maar denk toch wel aan een controleur die ook mee verdedigd.( denk ik aan Kieftenbeld of Rasmus Lindgren of Tom Hiariej) En wat ik mss ook nog wel een plan vind om Género Zeefuik 2 a 3 wedstrijden nog 1 kans geven. Want denk dat hij nu veel meer ballen van de zijkant krijgt. :thumbsup::t Mss zijn de wonderen de wereld nog niet uit:lol:

08-01-2015 om 08:15

Groningen heeft nog wel eens verrast tegen Ajax met een eerste competitiewedstrijd van een seizoenshelft. Het komt dan zelf meer aan voetballen toe, is voor het oog beter te genieten. Ik pleit voor een radicale wisseling van oud naar jong en van uit-vorm naar in-vorm/werklustig. mijn opstelling tegen Ajax zou zijn: (achter de / een wissel in de tweede helft) Padt Hateboer - Botteghin(gebless?)/Van de Laan-Van Nieff(gebless?-Kappelhof-Burnet; Tibbling- Kieftenbeld-Chery/Rusnák; Van de Velden/Hoesen--Mahi/de Leeuw

08-01-2015 om 08:51

Ps:(zie opstelling) en als je dan je wissels hebt opgebruikt in de tweede helft, zal er op het middenveld bij Ajax wel geschopt worden... kan je de wedstrijd verliezen met 10 man door blessure of rood...maar je kan 'm ook winnen als je op de aanval hebt ge- :fc: in de eerste helft!

08-01-2015 om 11:55

donderdag een tweet gelezen van Elwin Baas over de opstelling in de 2e oefenwedstrijd in Oliva ( Van Nieff geblesseerd aan lies- Bottgehin fit @elwinbaas Eerste basis van vandaag: Padt; Kappelhof, Botteghin, Vd Laan, Burnet; Mahi, Tibbling, Chery, Rusnak; Hoesen en De Leeuw.

13-01-2015 om 08:00

EINDELIJK...weer :fc: Vrijdag in de Arena gaat FC Groningen z'n huid duur verkopen...als je nuchter bent, dan is Ajax veruit favoriet. Maar er is meer: Groningen heeft de laatste jaren nogal eens de eerste wedstrijd van een seizoenshelft moeten aftrappen tegen Ajax, en niet zonder succes. Verder is het thuiis en uit verschil van FC groningen tegen topclubs maar marginaal...het is net of spelers als Van de Velden, Chery, Burnet en Kappelhof, bereid zijn het beste in zicgh boven te halen. Kijk en vergelijk je de trainingskampen dan is Ajax superieur: een ingespeelde voorhoede met Milik en van der Hoorn ( i pl v Veltman ) achterin maken waarschijnlijk net een verschil in de onderlinge duels en openingen. FC Groningen wist tot nu toe maar weinig uitgespeelde kansen voorin te creëren. Ajax doet dat vaker in 90 minuten. Ik ben die transfergeruchten beu, het spelletje gaat weer beginnen, en zo te zien staat de Leeuw er vrijdag in. Misschien is de as bekerwedstrijd tegen Vitesse wel belangrijker. maar toch.

13-01-2015 om 22:38

Juninho Bacuna wel of niet in de basis tegen Ajax: dat zou nog eens gedurfd zijn van de trainer !...maar ik denk dat hij dan maar een helft speelt, wisselt met Hoesen.

13-01-2015 om 23:44

Thuisfluiter Reinold Wiedemeijer fuit Ajax-Grunn: dus staat het helaas al 1-0 voor Ajax :(

ties14-01-2015 om 08:56

ik hoor nu dat ajakkes achter bacuna zit voor een opleidingsvergoeding is als ie echt groningen trou is blijft hij tegenover mijn school spelen

markboer1014-01-2015 om 10:45

Alfa college? ties

14-01-2015 om 10:56

ties: als Ajax dat in deze fase doet/probeert te doen, dan verwacht ik een massale opstand van de supporters, nog meer dan in het geval van Silva, Nevland en Lindgren: Natuurlijk is een snel contract nodig, en de transfersom zal dan net als bij Zivkovic wel weer op 2,5 miljoen liggen. Ook de club moet zich rekenschap geven of ze de selectie echt willen versterken of dat zoveel mogelijk geld cashen het enige is wat het spelersbeleid bepaalt. ps: Speelt Bacuna vrijdag een goede partij, dan is Ajax natuurlijk nog linker om hem binnen te halen.

ties14-01-2015 om 11:08

Kees Ajax betaalt alleen opleidingsvergoeding dus dat is dan een ton ofso maar hoe zit het eigenlijk met zijn contract

14-01-2015 om 16:08

geen contract, wel natuurlijk een afspraak met zaakwaarnemer en de club, omdat het een eigen speler is Zijn broer is altijd de club trouw gebleven ondanks dat hij vaak het vertrouwen niet kreeg

15-01-2015 om 21:07

Ajax zonder Zivkovic

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!