Terug

Deel deze pagina:

'Hoesen haalt nog niet het niveau waarop gehoopt was'

Door Redactie 9 reacties

Zojuist was er een kort interview op Radio 1 met trainer Erwin van de Looi. Er werd onder meer gevraagd hoe de trainer terugkijkt op de eerste seizoenshelft en dat FC moeizaam tot scoren komt. Van de Looi zegt dat er wisselend gepresteerd is. Tevens geeft hij aan dat na het vertrek van zijn twee beste spelers - lees doelpuntenmakers - (Kostic en Zivkovic) het team opnieuw moest beginnen om de automatismen in te slijpen. Antonia en Hoesen zijn in de plaats gekomen voor Kostic en Zivkovic. Antonia heeft wel assists en weinig goals, Hoesen haalt (nog) niet het niveau waarop gehoopt was. Het is niet zo dat Hoesen lijdt maar hij zit er wel mee. Van de Looi is van mening dat Hoesen niet gretig genoeg is om een goal te maken en dat kost punten. Iets wat Zivkovic wel in zich had. Die was daar alleen maar mee bezig. Daar komt bij dat Hoesen meer een team speler is.

Voorlopig heeft van de Looi het prima naar de zin bij FC. Echte rafelrandjes heeft de coach niet, zijn hobbys zijn -  het trainerschap en het gezin. En er valt bij FC Groningen nog veel te leren. Voor de toekomst om ooit een buitenlandse club te trainen, laat Erwin van de Looi alle opties open. Zijn focus ligt bij de FC om het team nog beter te laten voetballen. Dat moet het visitekaartje zijn.

Reacties:
07-01-2015 om 22:26

Een buitenlandse club trainen, ja zeker in Oeganda of Siberië. Als hij bij de FC-Groningen de zak krijgt komt hij nooit weer aan de bak. En dat weet meneer ook wel. Zo makkelijk is dat.:(:(:(:(

FCGmijnclub07-01-2015 om 22:29

Is het al 17 mei?(L)(L):D

07-01-2015 om 22:34

gek verhaal...veel te flegmatiek van die trainer.... "Zivkovic geruild voor Hoesen", zei VdL nog in Aberdeen tegen de Schotse pers. Volgens mij zijn dat twee totaal verschillende spelers en kwamen ze los van elkaar. Maar de club is er zelf niet uit hoe ze willen spelen: Chery is belangrijker dan Hoesen, maar gaat (waarschijnlijk) weg. De Leeuw kan trouwens ook zomaar verkassen, want staat er met 9 goals goed op, halverwege.

07-01-2015 om 23:13

denk niet dat deze trainer daar wakker van ligt, toch? Vorige jaar na 4-0 uitnederlaag tegen Feyenoord stonden supporters de spelersbus op te wachten, daar zou ik niet van slapen...en trouwens: wie van de coaches gaat er winnen als Grunn tegen het NAC van Maaskant moet spelen? ze drinken er vast naderhand samen een sapje op.

08-01-2015 om 04:18

wat een gezeur steeds over vd Looij!!niks mis mee!!een trainer is zo goed als zn materiaal!ook v Gaal zou er niets meer uithalen hier...:(:(:D:D

Hoekie08-01-2015 om 07:55

@ robin :agreed: Veel supporters kijken niet naar het materiaal. Ik heb in mijn posts van september oktober diverse keren al een winstwaarschuwing afgegeven dat het elftal volledig in disbalans is, mede veroorzaakt door blessures en een slechte afloop van de transferperiode van de zomer. Het streelt de trainer dat hij dat niet als excuus heeft gebruikt. Ik herriner mij Jol bij Ajax die steeds liep te janken dat er spelers bij moesten komen. Terwijl hij de beschikking had over een droomvoorhoede. De supporters hebben hier natuurlijk geen boodschap aan en zijn kwaad en dan moet er een de schuld krijgen. Ra ra wie dan de kop van jut is. Zij hebben immers hun duur verdiende centjes neergelegd om leuk en aanvallend voetbal te zien. Inmiddels is het materiaal weer redelijk in orde. De hele linkerkant weer fit en twee kwaliteitsspelers er bij. Dat is bijna een half elftal!

08-01-2015 om 07:56

robin: dat zogenaamde "gezeur" waar jij over spreekt, is een onderdeel van de fanzone, namelijk de enige verbinding tussen publiek en club. De laatste laat zich er regelmatig op voorstaan dat ze een "volksclub" zijn. Verder zijn hier een hoop posters die, vanwege interesse voor de voetbalsport, het onbegrijpelijk vinden dat deze trainer er niet in slaagt om met een regelmatig spelend en sterk team van kostbare profvoetballers, een eigen koers te varen...alles is gedacht en gehandeld vanuit het niet-degraderen. Echte strijd om een overwinning is er maar sporadisch! opdracht aan die trainer: doe er wat mee, maak de club sterker en de supporters blij, in plaats van steeds een verplicht nummer af te draaien: dat past niet bij FC Groningen.

Hoekie08-01-2015 om 11:03

kees Ik denk dat Robin bedoeld dat die posters ook eens verder moeten kijken dan hun neus lang is. Je hoeft geen helderziende te zijn dat met het spelersmateriaal in de maanden september tot en met november er geen chocola te maken was.

08-01-2015 om 11:14

Akkoord Hoekie, bedankt voor de uitleg. Misschien gold de kop van dit item in de eerste seizoenshelft wel voor het hele team en niet voor Hoesen alleen. Maar we kijken dus beter vooruit. als er maar niet allemáál diplomaten aan het werk zijn bij management en de TS van FC Groningen, want (top)sport is in mijn beleving: competitie met het streven naar de beste te zijn, anders niet!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!