Terug

Deel deze pagina:

'Juninho Bacuna wil broer Leandro achterna'

Door Redactie 4 reacties

RTV Noord had eerder deze week een reportage over Juninho Bacuna. Voor vandaag heeft het DvhN een mooi artikel over de jongste Bacuna telg gepubliceerd. Broer Leandro had hem (voordat hij met de selectie naar Oliva afreisde) op het hart gedrukt ook in de hoofdmacht van FC gewoon zijn ding te blijven doen en niet bang zijn in duels. Juninho laat optekenen dat hij (net als zijn broers) niet bang is in duels, over een winnaarsmentalitiet beschikt en niet wil verliezen.

Trainer Erwin van de Looi zegt heel veel wedstrijden van Juninho in de A1 te hebben gezien, hij heeft daarin de meeste indruk op mij gemaakt. "Juninho is op een positieve manier een brutale jongen".

Op het trainingsveld in Oliva maakt Juninho Bacuna een volwassen indruk. Hij laat zich niet wegzetten in de duels en manifesteert zich direct nadrukkelijk. Ook voor zijn leeftijd heeft hij fysiek al flink wat te bieden.

Juninho heeft zijn broers Leandro en en zijn oudste broer Johnson als voorbeeld. Het kan twee kanten opgaan, de kant van de profwereld zoals Leandro en je kunt ook bij de amateurs terechtkomen, zoals Johnson. Zijn oudste broer zat bij Heerenveen, maar is afgevallen omdat hij te klein was. Johnson (29) voetbalt nu bij Harkemase boys. 

Juninho Bacuna wordt gezien als de talentvolste van de Bacuna-boys. Hij hoopt ooit de sprong te maken naar een grote buitenlandse competitie. Hij hoopt zo snel mogelijk in Euroborg te gaan voetballen en na een jaar of twee, drie, als het goed gaat een stap hogerop te maken. 

Ooit begon hij bij FC Lewenborg, daarna één jaar bij GRC, vanaf zijn 9e stapte hij over naar FC Groningen. Juninho kan net als zijn broer Leandro op meerdere posities uit de voeten. Het verschil, Leandro is defensief ingesteld, Juninho is meer een aanvallende voetballer. "Ïk kan ook op de flanken spelen en net achter de spits maar focus me op dit moment op de spitspositie".

Bacuna doorloopt momenteel een studie detailhandel op de Noorderpoortcollege en loopt stage in de fanshop van FC Groningen. Via zijn zaakwaarnemer Henk Maarten Chin heeft hij gehoord dat FC hem een contract wil aanbieden. Bacuna maakt zich daar niet druk over want als je goed voetbalt komt een contract vanzelf.

Reacties:
08-01-2015 om 11:03

Ook wel eens leuk, wat positieve geluiden uit het FCG kamp. Prima spelertje uit de Bacuna stal. Een brutale rakker en daar houden wij van.(L)(L)(L)

JJ-050-08-01-2015 om 11:47

:agreed:

08-01-2015 om 17:43

:agreed:

dreetje08-01-2015 om 19:08

:agreed:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!