Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen herbergt vier statistische toppers

Door Redactie 7 reacties

Wat was het jammer dat Marco Bizot de afgelopen zomer FC Groningen verruilde voor KRC Genk. Sergio Padt kwam over van KAA Gent. Vele supporters vreesden een minder goede doelverdediger maar Padt heeft ondertussen de meeste van zijn criticasters de mond gesnoerd bericht RTV Noord. In een jaar tijd is er veel voor hem veranderd. Bij Gent degradeerde hij begin vorig jaar tot tweede keeper. Bij FC Groningen is hij de onbetwiste eerste doelman - die zelf ook blij is hoe het nu gaat.

Opta Sports
Volgens Opta Sports die alle statistieken bijhoudt van onder meer de Eredivisie, heeft doelman Padt 70 reddingen verricht. Daarmee is hij koploper in de Eredivisie. FC kreeg van alle teams de meeste schoten (284) tegen, waarvan 95 tussen de palen waren gericht. Daarentegen schoot FC 163 keer op het vijandelijke doel.

Tjaronn Chery is koploper met 32 schoten op het doel van de tegenstander.

Eric Botteghin had als verdediger de meeste balcontacten (1400). In totaal werden er 1700 persoonlijke duels uitgevochten. FC won daar 46% van en dat blijkt het laagste percentage te zijn van alle teams uit de Eredivise.

Michael de Leeuw scoorde de meeste kopgoals (6) samen met PSV er Luuk de Jong. (met dank aan OOG Radio en TV)

Reacties:
08-01-2015 om 14:10

Bokko: er is dus nog wat te wensen, maar vind ze maar eens, spelers die persoonlijke duels wint en ook nog eens kan voetballen óók

Hoekie08-01-2015 om 14:58

Bokko en Kees hebben allebei een punt. Van Duinen voldoet aan het profiel maar was financieel niet haalbaar. Toornstra ooit idem dito. De Fc is zelfs heel lang geleden nog bezig geweest met Strootman. Sparta vroeg toen een enorm bedrag maar liet geruime tijd later het prijskaartje zakken naar een paar miljoen. Met de wijsheid van nu..........We moeten ze dus zelf gaan opleiden lijkt me. Wellicht dat Veldmate nog een nieuwe Granqvist, v. Dijk of Botteghin tegenkomt.

Ypuh08-01-2015 om 16:33

Gudelje is onhaalbaar voor FC Groningen. Van AZ naar Groningen is met alle respect een stap opzij. Daarnaast hebben we middenvelders genoeg met Tibbling erbij lijkt me. Een scorende spits en een concurrent voor Hateboer kunnen we nog wel gebruiken, maar met deze selectie heb ik er ook wel vertrouwen in na de winter. Ik schaam me wel dood dat Groningen koploper is in het verliezen van duels. Ik blijf erbij dat we voldoende kwaliteit hebben in onze selectie, maar dat het er maar voor 80% uitkomt. Er is te weinig strijd, passie en overtuiging en er zijn teveel spelers alleen met hun eigen bezig.

Hoekie08-01-2015 om 17:46

Gudelj is onbetaalbaar voor Groningen. Vind hem wel een zeer goede speler.

Hoekie08-01-2015 om 17:52

We hebben trouwens middenvelders zat. Belangrijker is dat er een spits staat die er minstens 15 inlegt. Type kramer/Vrede.

no guts no glory08-01-2015 om 18:59

Ben het met iedereen eens hoor over het matig functioneren van Hoesen als afmaker. En 1 goal in een halve competitie is veel te weinig. Maar hij zorgt er ook ten dele voor dat de Leeuw 1 op 2 loopt. En als hij aan het eind van de competitie op 17 goals staat hebben we toch een prima spits met niet een mindere staat van dienst als vergelijkbare clubs. Wat mij zeer verheugd is de basis opstelling van de training met een middenveld : Mahi,Tibbling,Chery en Rusnak . Eindelijk!!!!!! Wat een voetbal op het middenveld, als die op elkaar ingespeeld zijn krijgen we nog wat te zien ( als Chery blijft natuurlijk) . Ik heb het al zo vaak gezegd wie de baas is op het middenveld wint meestal de wedstrijd en dat is waar het bij Groningen aan schortte. Met bijv Kieftenbelt en Lindgren win je nooit de slag op het middenveld veel te weinig voetbal. Kijk naar Feijenoord ook zij zijn vaak de baas op het middenveld en winnen daarom de meeste wedstrijden. Als de Leeuw blijft scoren gaan we een mooie tweede helft van het seizoen

no guts no glory08-01-2015 om 19:00

Mee maken. Forza Grunn

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!