Terug

Deel deze pagina:

Nijland licht aantal punten toe tijdens nieuwjaarsreceptie + update dinsdag 20 januari

Door Redactie 7 reacties

FC blijkt inmiddels de eerste gesprekken te hebben gevoerd met de huidige TS. De intentie is dat de contracten met de trainers Erwin van de Looi, (assistent) Dick Lukkien, (assistent) Marcel Groninger en keeperstrainer Sierd van der Berg worden verlengd. De technische staf verdient een compliment, aldus Nijland die tevreden is met de prestaties.

Update dinsdag 20 januari - lees verder onderaan de pagina

Stappen vooruit
Ook financieel maakt FC Groningen enorme stappen vooruit. Grunn gaat dit jaar zwarte cijfers presenteren mede dankzij de transfer van Filip Kostic. De huisvestingslasten (3 miljoen euro) bedragen momenteel 19% van de clubbegroting. In de bedrijfstak van het betaalde voetbal is 12% de norm. FC is al een tijdje in gesprek met Euroborg NV en volgens Nijland loopt dit overleg constructief. tevens hoopt hij dat er in deze kwestie de komende periode goed resultaat mag uitkomen.

Balans
Ook de balans wordt geherstructureerd. Het huidige spelersobligatiefonds zal volledig en in één keer worden afgelost. Nijland geeft aan dat er veel te danken is aan de huidige investeerders. Zonder hun inbreng had FC nimmer spelers kunnen halen als Luis Suarez, Tim Matavz en Dusan Tadic.

Nieuw Fonds
Er komt een nieuw investeringsfonds onder andere financiële condities. Dit fonds telt een bedrag van 4 miljoen euro waarvan de inschrijving inmiddels met 6 ton overschreden is. De lasten zullen stukken lager zijn met daarbij de focus op het nog meer professioneler opleiden van eigen jeugd. Het doel is dat in het jaar 2018 de selectie van FC 1 bestaat uit minimaal de helft van zelf opgeleide spelers.

Update dinsdag 20 januari - De schuld bedroeg op zijn hoogtepunt 10 miljoen euro bericht de Gezinsbode en is nu nog € 8,6 miljoen. Het voor de aflossing benodigde bedrag wordt verkregen uit een nieuw fonds van €4 miljoen eigen geld en dat van een derde partij die (voorlopig?) anoniem wenst te blijven. Het nieuwe fonds gaat het tweede kwartaal in.

Als voorbeeld van de huidige situatie hadden investeerders bij een transfer van Michael de Leeuw recht op nog 17,2% van de transferwinst. Dat komt te vervallen. Er wordt in de toekomst alleen nog verdiend aan transfers van zelf opgeleide spelers. Het gaat dan om spelers die ten minste één jaar in de A junioren hebben gespeeld.

In de nieuwe situatie wordt er naast een gegarandeerde jaarrente van 5% nog 3% verdiend. Dit betekent voor FC Groningen een enorme financiële verbetering. Een groot deel van binnenkomende transfergelden kunnen worden geherinvesteerd en de rentelasten ten gevolge van het Spelersfonds zullen sterk dalen.

Over dit seizoen betaalt FC 4,5 ton aan rentelasten. In de nieuwe situatie wordt dat 2 ton, zijnde 5% over 4 miljoen.

Gerard Kemkers maakt als performancemanager onderdeel uit van het plan "2018 talenten op één". Nijland zegt hierover hoge verwachting te hebben. Dit jaar moet er gestart worden met de bouw van het Topsportcentrum op Sportpark Corpus Den Hoorn. - (bron clubsite)

Nieuwjaarstoespraak Hans Nijland - Beeldmateriaal RTV Noord

 

Reacties:
ties19-01-2015 om 21:12

Veendorp zivcovic van nieff en hateboer zijn hier grote voorbeelden van samen met bacuna natuurlijk. Van dit tijdperk als we die allemaal kunnen behouden voor komende drie jaar dan ben ik iedere twee week in het station te vinden en ik weet dat zivkovic al naar Ajakkes is gegaan daarover geen gezeik

Thijs_Faber19-01-2015 om 21:38

@ties Of we nou Eredivisie, Champions League of Jupiler League spelen, ik zal altijd naar de Borg gaan. Ben geen successupporters...

ties19-01-2015 om 21:45

@thijs faber Als student zijnde kan je het soms niet veroorloven vanwege je studiekosten maar sindsdien paar jaar terug heb ik geen wedstrijd gemist door livestream seizoen 2011/2012 thuis tegen Ajax bacuna 67 penalty die erin zat kan ik me nog steeds heugen

Thijs_Faber19-01-2015 om 22:20

Dan begrijp ik het in jouw geval. Maar als succes de voorwaarde is haak ik al gauw af ;)

20-01-2015 om 11:23

je moet er wel bij bedenken, in wat voor stting NIjland sprak ( hij is een meester om -als directeur- zijn rol te spelen voor zeer verschillende belangengroepen en instanties...als een spin in een web. Met een altijd positieve benadering van de "moeilijke situatie van het profvoetbal, etc", slaagt deze welbespraakte man er in om het gemeenschappelijke te benadrukken ....(en zeg ik erbij) de deelbelangen van FC Groningen eruit te lichten. Meesterlijk was zijn opmerking voor de radio/V.I., een paar maanden terug, dat "men" de club FC Groningen als provincieclub te beschouwen, ABSOLUUT te kort doet.... "zeg maar precies zoals het zit" is ook zo'n slogan van hem... - we weten dat die accountant die twee jaar terug afscheid nam, benadrukte: "het is nooit wat het lijkt"... de waarheid ligt in het midden.... beetje van dit en beetje van dat...nog een vb: dat FC Groningen er "goed voorstaat" kan Nijland niet zeggen, want dan krijgt hij die korting op de huur van het stadion nooit voor mekaar. Snap je? :$

20-01-2015 om 11:38

je kan je geen betere wensen! Het zijn allemaal scharrelaars: nu weer die "geheime" investeerder...maar zonder dat zaten we echt op het niveau van De Graafschap...ben ik van overtuigd. Op een of andere manier krijgen ze oplossingen op een slimme manier voormekaar. Ikzelf ben een slecht onderhandelaar, als ik mijn auto inruil, dan heeft de dealer al door dat ik toch wel ja zeg tegen zijn magere bod. Maar om met Chinezen te onderhandelen en te slagen ( straks, met de verkoop van De leeuw voor (ik schat) ruim €1,5 miljoen, dan moet je wel wat in huis hebben. En dat heb je ook nodig om een club straks langs Vitesse te loodsen: zelfvertrouwen in de FC én bluf ! (en dat hij niet meer terugkomt op Rusnák/hoe het precies t.o.v. Heerenveen is gegaan, dat is ook slim!)

Marco20-01-2015 om 22:06

Goed nieuws. Investeerders kunnen alleen nog verdienen aan transfers van zelf opgeleide spelers. :) Er is al of niet terecht wel kritiek op een Hateboer en een Van Nieff. Door deze bepaling zal er naast een beleidsplan ook vanuit de grootte geldschieters verlangt worden dat de eigen jeugd een kans krijgt op spelminuten. Ben ik ook wel voor. Ook kan het gaan betekenen dat investeerders jeugdspelers aankopen voor een laatste jaar A, ook dat hoeft niet slecht te zijn, voorkomt miskopen voor grotere bedragen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!