Terug

Deel deze pagina:

Simon Tibbling vond Ajax-uit mooiste wedstrijd uit zijn carrière tot nu toe

Door Redactie 5 reacties

FC hoopt met Simon Tibbling een nieuwe Scandinavische sensatie naar de Euroborg te hebben gehaald. Hoewel het vroeg is om te oordelen lijken de voortekenen goed te zijn. Tibbling liet het afgelopen weekend een goede indruk achter tijdens zijn eredivisiedebuut in de ArenA. In het niets lijkt hij op het stereotype voetballer. Geen designerkleding, geen kapsel tot op de millimeter nauwkeurig, maar meer het uiterlijk van een doorsnee middelbare scholier die vandaag even geen zin had zijn haar te doen.

Het is Scandinavische nuchterheid waardoor iedereen zich in hem vergist. Bij FC Groningen werden supporters en spelers verrast door de enorme dadendrang van de middenvelder, waardoor hij direct in de armen werd gesloten. Trainer Erwin van de Looi zegt: 'hij is een echt trainingsbeest, wat we ook doen, hij stopt echt altijd als laatste'. Van de Looi hoefde geen moment te twijfelen om die Tibbling in de ArenA voor de leeuwen te gooien. Tibbling oogste na afloop van de wedstrijd een karrenvracht aan lovende kritieken.

De Zweed die geen gram teveel weegt, wordt hier en daar mollig genoemd. Daarmee geconfronteerd begint hij te lachen en zegt daarover dat het zijn DNA is, dat het misschien zo lijkt. 'Maar zo lang ik kan rennen en voetballen vind ik het goed', grapt hij er achter aan. In Zweden hoorde hij dat soort opmerkingen wel vaker. Simon Tibbling investeert veel in zijn lichaam, 'Ik ben een beetje klein, dus moet ik sterk zijn om spelers van me af te kunnen houden en om duels en ’tweede ballen’ te kunnen winnen. Ik heb altijd hard moeten werken. Het haalt het beste in me naar boven.’

Vanaf het moment dat hij tekende bij FC, telde hij de dagen af tot zijn debuut; Ajax uit. In Zweden is de Nederlandse competitie groot en dit was gelijk een 'big game'. Een fantastische ervaring, de mooiste wedstrijd in mijn carrière tot nu toe, glundert Tibbling.

Voor zijn eigen prestatie prijst de beleefde en vrolijke Zweed vooral zijn teamgenoten, al doet hij zichzelf daarmee tekort. Hij wil het alleen nog maar beter doen, zegt de man die bij zijn vorige club Djurgardens IF op elke plek op het middenveld heeft gelopen. 'Het gaat nu al veel sneller dan verwacht, maar de training van vandaag is het belangrijkst.' (bron Telegraaf)

 

Reacties:
21-01-2015 om 22:03

lijkt mij een jongen die van boerenkool met worst gaat houden...echt anders dan wat er rondloopt... heeft de potentie om een tweede Sneyder te worden,,,en het belangrijkste: tegen Ajax was het Groninger middenveld nu eens niet alleen maar defensief...Jammer dat Lindgren waarschijnlijk niet snel weer in de basis komt, maar enige verjonging en versterking was zeker nodig. Voor mij een echt sportmens...moest toch ook weer aan Granqvist en Sparv denken. En inderdaad: als de mat bevroren is volgende week dan voetbalt hij net zo zeker...verwacht ik :fc:

Hoekie22-01-2015 om 07:35

Door deze fantastische aankopen ben ik zeer optimistisch gestemd. Als iedereen heel blijft dan gaan we een prachtige 2e helft van de competitie tegemoet. Ik zie tenminste weer goed voetbal en dat is een tijd weggeweest. Ik houd mijn roze bril dus op.

appie happie22-01-2015 om 07:49

we zullen het zondag zien..met eigen ogen..

22-01-2015 om 12:00

Bokko: ik noemde de vergelijking met Sneijder ( natuurlijk) vanweg het voetbal en de positie: Bij Ajax heeft S. jarenlang centraal gespeeld, en was daar net zo gedreven, sober en behendig als Tibbling tegen Ajax deed...Dat hij aanvallend het net wist te vinden was pas later- evolutie in zijn spel, maar dat zie ik Tibbling ook wel doen over een paar jaar. Ik denk dat Van de Looi hem vooral achterin het middenveld gebruikt en Rusnák meer naar voren, toch?

bart bekkering22-01-2015 om 12:51

Ik zie Hrunn nog beter worden als er een speler als Kosric bjjkomt en zo'n speler loopt in de eredivisie en hij is niet duur ... Ik heb het al een paar keer eerder gezegd maar hij was enige tijd met een blessure uit de running. Uitgerekend afgelopen zondag speelde hjj een puike partij .... snel, technisch en een goede voorzet. Ik heb het over Van Mieghem van Excelsior. Een groot talent ....

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!