Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - FC Utrecht; Drei punten, aans niks! Update zaterdagochtend 24-01

Door Lukas van der Wal 26 reacties

Aanstaande zondag is het dan zover, de eerste thuiswedstrijd van FC Groningen in 2015. De Trots van het Noorden ontmoet in de Euroborg FC Utrecht. De wedstrijd staat onder debuterende scheidsrechter in de Groene Hel, Edwin van de Graaf. De wedstrijd heeft een aanvangstijd van 14:30 uur en moet een begin zijn van drie thuisoverwinningen op een rij.

De gasten, FC Utrecht

De Domstedelingen verloren afgelopen in eigen huis van de dorpelingen. Na een 0-2 achterstand scoorde Willem Jansen vanaf de elfmeter stip de 1-2. Deze aansluitingstreffer in de 90e minuut kwam echter te laat. Ondanks de nederlaag was FC Utrecht de bovenliggende partij. Met name in het eerste bedrijf liet de thuisploeg na om de gasten pijn te doen. Kans na kans werd om zeep geholpen waardoor ze met lege handen kwamen te staan.

Gevaarlijke spelers

FC Utrecht zal dus gemotiveerd aan de aftrap staan in Groningen. Voetballend zit het allemaal goed in elkaar, voor groenwit is het te hopen dat ze de weg naar het doel niet weten te vinden. De mannen van Erwin van de Looi zullen moeten waken voor de gevaarlijke spelers van Utrecht. Een Jansen, Peterson, Ayoub en Duplan kunnen voor gevaar zorgen. Met dit kwartet is creativiteit gewaarborgd.

Ard Schouten(AD) weet het volgende te melden over de selectie van FC Utrecht. Boymans, Zullo, Vd Maarel en Oar zullen niet beschikbaar zijn voor de uitwedstrijd in Groningen. Heerings (uitgevallen in een oefenduel tegen Dortmund), Verbeek en Rubin zijn twijfel gevallen. Letschert en Leeuwin zijn van de partij.

De gasten staan op dit moment op een elfde plek op de ranglijst. Met 23 punten uit 18 wedstrijden staan ze één punt achter op FC Groningen. Het moge duidelijk zijn, de onderlinge ontmoeting zondag zal een hele belangrijke zijn, beide ploegen zijn concurrenten van elkaar.

FC Groningen, de Trots van het Noorden

Afgelopen weekend liet de FC na om een resultaat mee naar huis te nemen uit Amsterdam. Groenwit was minimaal zestig minuten de bovenliggende partij. De beide ploegen gingen met 1-0 rusten na een treffer van Kishna. De tweede helft kreeg een ander beeld dan zijn voorganger. De FC was heer en meester en tikte de Amsterdammers volledig weg. Kansen waren er genoeg, maar met name was het Antonia die zijn vizier niet op scherp had. In een tegenstoot in de laatste minuten besliste Johan Kappelhof door een voorzet achter zijn eigen keeper te werken. Het spelbeeld geeft hoop en was zeer goed te noemen.

Visitekaartje

Nieuwelingen Albert Rusnák en Simon Tibbling gaven een mooi visitekaartje af. Eerstgenoemde speelde niet opvallend maar vormt een goede koppeling naar voren. Simon Tibbling presenteerde zich gelijk als grote aanwinst. Zijn spel bestond uit rust, overzicht en veel verplaatsingen naar voren. Door de rust vloeide het spel van de FC in de tweede helft als meer dan tevoren. We weten, één zwaluw maakt nog geen zomer, maar dit biedt grote perspectief voor de toekomst, te beginnen zondag tegen FC Utrecht.

FC Groningen zal vermoedelijk met dezelfde elf gaan beginnen als afgelopen weekend. Dit betekent dat De Leeuw ook een basisplek zal krijgen, de aanvaller zag een transfer door een ontbrekende bankgarantie mislukken. De transferwindow is nog niet voorbij, dus alles is nog wel mogelijk. Rusnák, Tibbling en Antonia zullen wederom aan de aftrap staan. Laatstgenoemde zal zich willen revancheren voor afgelopen weekend tegen Ajax.

De vermoedelijke opstelling

Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet; Rusnák, Tibbling, Kieftenbeld, Chery; De Leeuw en Antonia.

Morgen zullen we op de laatste training aanwezig zijn, om te kijken als de opstelling niet zal veranderen.

Update zaterdagochtend 24 januari

FC Groningen heeft vanochtend door de winterse omstandigheden niet buiten getraind. Hans Nijland meldde al op tijd dat de spelers tijd zullen doorbrengen in de sportschool. We gaan er vanuit de vermoedelijke opstelling de juiste zal zijn, maar we zullen morgenmiddag het definitief gaan zien als de wedstrijd is afgetrapt.

 

De thuiswedstrijd van zondag is de eerste in een reeks van drie. Groenwit is er alles aangelegen om de serie goed te beginnen. Woensdag wacht de kwartfinale voor de beker tegen Vitesse. Volgende week zaterdag speelt Groningen ook thuis, dan tegen de Eagles uit Deventer. Bij een overwinning zal de stemmig in het Groningse kamp goed zijn. De goede lijn van vorige week in de tweede helft zal dan moeten worden doorgezet.

Eigen kracht

Trainer Van de Looi gaat tegen Utrecht uit van de eigen kracht valt er op de clubsite te lezen; "We focussen ons op onze eigen speelwijze, maar houden daarbij uiteraard ook rekening met de tegenstander. Wij verwachten niet dat Utrecht hier met de kont in de eigen goal gaat spelen en dus hebben we ook nu weer diepte in ons spel nodig. We richten ons niet alleen op de spitsen. Het gaat er om dat we als team en met elkaar van Utrecht winnen. Dan maakt het mij niet uit of Antonia, De Leeuw, Chery of desnoods Padt de ballen erin schiet.

Zondag zal het moeten gebeuren! Winst is wat telt, op wat voor manier maakt in principe niet uit. De FC zal als team stappen moeten blijven maken en tegen een sterk FC Utrecht is dit het moment. Van de wedstrijd zullen we uiteraard een live verslag gaan houden via twitter en Boerenmacht.nl.

Geen genade, drie punten dat willen we zien. Met bloed, zweet en tranen zal de Euroborg gaan kolken! Come on FCG, we're gonna win!

Reacties:
23-01-2015 om 18:23

als je niet scoort win je niet en dat gaat nu ook niet gebeuren.

23-01-2015 om 18:33

Hollande, dat zal wel goed komen. Weg naar de goal wordt nu goed gevonden... Scoren maar 3-0:thumbsup:

23-01-2015 om 18:39

Die was duidelijk;) desalniettemin snap ik hem kijkend afgelopen week, maar we spelen thuis en daar zijn we dit seizoen ongeslagen!

23-01-2015 om 18:59

Letschert zondag jankend naar huis?? Rood?:bowdown:

appie happie23-01-2015 om 19:30

3 en wie twijffeld blijft thuis. Ik ben dr..heb nu al zin alhoewel. BRrrrr - 3 nu

appie happie23-01-2015 om 19:32

3 punten. Ontbrak boven

Hendrik24-01-2015 om 00:17

Gaat niet makkelijk worden.

Marco24-01-2015 om 03:43

Wisselen om sterker te worden. Beginnen met een stormloop met het publiek er massaal achter. beginnen in 4-3-3. Met voorin Rusnak - Hoessen - Antonia. In de rust Kieftenbeld eruit voor Mahi als het nog gelijk staat en het laatste halfuur 4-4-2 door De Leeuw er in te doen. Als Groningen naar voren verdedigd en niet achtteruit gaat lopen, en is er weinig aan de hand. Winnen

JJ-050-24-01-2015 om 12:29

Ze spelen zelfde opstelling als tegen Ajax Marco! Dus met Antonia en de leeuw voorin..Hoesen op de bank

Ronnie 24-01-2015 om 13:17

:agreed:

24-01-2015 om 14:42

Wat er mis met me opmerking? Had ook kunnen zeggen, kali bv Komt op hetzelfde neer hoor... Weet niet waar je het leest dat ik hem fileer....

24-01-2015 om 15:42

je moet rekening houden met een stevige kaakslag van Letchert op de kin van Veldmate, als ze in de spelerstunnel staan ...die hadden het dik met elkaar aan de stok toen Letchert niet meer werd opgesteld/verhuisde. Het past wel in de wedstrijd en vanwege deze persoonlijke rancune dat Mahi keihard wordt onderuit getrapt door Letchert, met natuurlijk rood aan z'n broek, een fluitconcert en (weer een negatieve ervaring erbij)... maar eerst maar :fc:en

ties24-01-2015 om 16:33

3-0 de leeuw twee keer en een keer tibbling

24-01-2015 om 16:39

Dan nog Bokko, waar zie je mij de plank misslaan? Je hele onderbouwing omdat ik Letschert rood roept... Slaat in dit geval helemaal nergens op... Maar hoe dan ook , drei punten aans niks!

appie happie24-01-2015 om 18:20

Timo de gekstee

24-01-2015 om 21:02

OFF RECORD: Vitesse staat halfweg de 2e helft ( 3 wissels in de rust) met 4-0 achter tegen Heerenveen. Belooft wat voor as Woensdag! FC Groningen moet dan slim samenspelen, dan zijn die tropische voetballers in de Hollandse wintertuin Labyad's en Kazashvilies nergens meer !!!. (morgen de generale repetitie) prachtige kans voor Van de Looi om nu eens serieus door te stoten met kans op de beker, sportief gezien dan!. :fc:

ties24-01-2015 om 21:42

En daarna excelsior of Roda loten

Hendrik24-01-2015 om 22:11

Groningen moet winnen Utrecht niet. Wordt moelijk.

Hendrik24-01-2015 om 22:15

Je hebt nu veel spelers ter beschikking . En weer die Kieftenbeld en burnet er in.

25-01-2015 om 06:03

OK Hendrik, kan ik inkomen, want denk maar gerust dat Kruys ook die wedstrijd in de Arena heeft gezien...degene die de minste fouten maakt, die wint die wedstrijd. Ikzet mijn geld op de FC. voor het thuispubliek, op een verwarmd veld nog wel, en met Rusnak die scoort.

25-01-2015 om 07:45

Correctie: 'K was nog niet wakker: trainer van Utreg is natuurlijk Robbie Alfen

TomOkker25-01-2015 om 09:12

Wie is Letchert?

campesino25-01-2015 om 09:19

hendrik, ik denk dat op het nieuwe middenveld , kieftenbeld prima past. probleem was dat we tot voor kort een middenveld met kieftenbeld, lindgren en de leeuw hadden. oftewel 0,0 voetballend vermogen. maar nu er spelers als tibbling, rusnak en chery rondlopen denk ik dat het een goede zaak is dat er ook een type kieftenbeld rondloopt. al zou het allen maar zijn om de tropische voetballertjes van kees omver te schoppen.:)

campesino25-01-2015 om 09:22

hoop natuurlijk ook op winst vanmiddag. maar ik zou die 3 punten meteen weer inruilen voor een overwinning tegen vitesse in de beker.

appie happie25-01-2015 om 09:55

Vitesse pakken we ook die zijn onzeker dat bij elkaar geraapt zoodje ongeregeld..boodvoetballers zit niet 1 liefhebber bij...ok vd heiden dan. Maar die was gister ook voor de keutel.

campesino25-01-2015 om 10:07

Laten we het hopen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!