Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing bekerwedstrijd FC Groningen - Vitesse; Update dinsdagochtend 27 januari

Door Hester Swabedissen 20 reacties

FC Groningen zal het in de kwartfinale van de KNVB-beker in Euroborg aankomende woensdagavond (20:45) opnemen tegen Vitesse. Het bekertoernooi is voor een club dé manier om zich te kwalificeren voor Europees voetbal. De trots van het Noorden wil zich dit jaar graag via die weg kwalificeren en daarom is de wedstrijd van woensdag ontzettend belangrijk. Het is voornamelijk een belangrijk bekerjaar omdat de ‘topclubs’ zoals Ajax, Feyenoord en PSV al grotendeels uit het toernooi liggen, waardoor een tripje naar de Kuip er dit jaar best in kan zitten.

Update dinsdag 27 januari, lees verder onderaan

De thuiswedstrijd tegen FC Utrecht afgelopen zondag eindigde in een jammere 2-2. Aanvoerder Michael Kieftenbeld zegt op de site van FC Groningen: “Wij moesten ons afgelopen weekend focussen op de wedstrijd tegen FC Utrecht, maar je merkt onder de supporters hoe deze bekerwedstrijd leeft. Dat geldt ook voor de spelersgroep, iedereen weet dat er wat te halen valt. Er is geen tijd om te balen van het gelijkspel tegen FC Utrecht want iedereen moet direct al met de wedstrijd van Vitesse bezig zijn. De wedstrijd van woensdag is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.

Michael de Leeuw focust zich ook op de bekerwedstrijd van aanstaande woensdag. De Chinese club Jiangsu Sainty toonde deze maand concrete interesse in de middenvelder, maar tot een transfer kwam het nog niet. “Ik ben niet meer met een transfer bezig en focus me alleen op FC Groningen en de wedstrijden. Er staat een mooie week te wachten, te beginnen met woensdag. Als je kijkt naar de ploegen die er nog in zitten, kan het een heel mooi bekerjaar worden. Maar dan moeten we eerst Vitesse verslaan. Laten we niet vooruit lopen op de zaken”, aldus De Leeuw op FCGroningen.nl.

Tegenstander Vitesse heeft afgelopen zaterdag een behoorlijke nederlaag in Heerenveen geleden. De ploeg van Peter Bosz verloor met maar liefst 4-1 van de club uit Friesland. Vitesse toonde geen pit, geen eenheid en voetbalde simpelweg niet goed genoeg. Het was een wonder dat het ‘maar’ bij 4-1 bleef. Nu de play-offs in de competitie behoorlijk uit het zicht zijn geraakt voor Vitesse, is de beker een uitgelezen mogelijkheid om Europees voetbal te halen. De club uit Arnhem speelt een teleurstellend seizoen en scoort niet gemakkelijk. Voor de wedstrijd van aanstaande woensdag heeft de club van Bosz alle hoop gevestigd op Bertrand Traore. De aanvaller speelde de afgelopen weken met Burkina Faso op de Afrika Cup. Verder dan de groepsfase kwam Burkina Faso niet, waardoor Traore weer naar Arnhem kan afreizen. Het is nog niet zeker of Vitesse over Traore kan beschikken, omdat het niet duidelijk is wanneer hij in Nederland zal arriveren.

Historie
De laatste keer dat FC Groningen zo ver in het bekertoernooi kwam is negen jaar geleden, op 1 februari 2006. De Trots van het Noorden verloor toen in de Euroborg met 2-3 van PSV, dit was alsmede de allereerste thuisnederlaag in Euroborg. Na drie snelle goals binnen 27 minuten wist Groningen ondanks veel aandringen niet verder te komen dan een 2-3. De laatste bekerwedstrijd tegen Vitesse vond plaats op 28 oktober 2009. Het stond voor rust al 4-0 voor FC Groningen. Het werd uiteindelijk 5-1. FC Groningen stond op 25 mei 1989 in de finale van de KNVB-beker tegenover PSV. PSV versloeg Groningen met 4-1. (Met dank aan FCGStats.nl)

FC Groningen

Geblesseerden: Nick Bakker, Hilal Ben Moussa.

Vermoedelijke opstelling:

Padt;

Hateboer - Botteghin - Kappelhof - Van Nieff/Burnet*;

Rusnák - Tibbling - Kieftenbeld - Chery;

De Leeuw - Mahi/Antonia.

*Of Lorenzo Burnet alweer fit genoeg is om te spelen, is nog niet duidelijk. Hij raakte geblesseerd in de wedstrijd tegen FC Utrecht, afgelopen zondag.

Vitesse

Geblesseerden

: Piet Velthuizen

Vermoedelijke opstelling:

Room;

Diks - Kashia - Van der Heijden - Achenteh;

Vejinovic - Qazaishvili - McEachran;

Ibarra - Pröpper - Labyad.

Scheidsrechter: Björn Kuipers

Op Twitter valt te lezen dat er voor de bekerwedstrijd FC Groningen - Vitesse pas 8100 kaarten zijn verkocht. Een eventuele bekerfinale wil iedereen meemaken, dus ook de weg erheen. FC Groningen kan de hulp van haar supporters wel gebruiken in Euroborg. Kaarten zijn nog steeds te koop, dus steun de club in haar weg naar de KNVB-beker en schreeuw de jongens aanstaande woensdag naar de halve finale! Koop je kaart voor woensdag. De wedstrijd is voor degene die niet naar de Euroborg gaan live te volgen via Twitter en op onze site.

Update dinsdag 27 januari - Lorenzo Burnet heeft vandaag de training vroegtijdig verlaten, laat Elwin Baas op twitter weten. Danny Hoesen zal Antonia gaan vervangen. De rappe buitenspeler is gepasseerd.

De opstelling: Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Rusnak, Tibbling, Kieftenbeld, Chery; De Leeuw, Hoesen

Met deze elf moeten we het gaan doen. Inzet is een plek in de halve finale van de beker. Gaan we onze droom in stand houden?

 

 

Reacties:
Hendrik26-01-2015 om 19:45

Ik hoop niet weer met de zelfde opstelling. 4-4-2 en weer met Kieftenbeld zo win je geen wedstrijden. Kieftenbeld kan het nivo gewoon niet meer aan.

campesino26-01-2015 om 20:18

zonder kieftenbeld worden we overlopen, of je moet lindgren op zijn plek zetten. en in plaats van antonia zie ik liever hoesen in de spits. heb het idee dat de leeuw beter funcioneert met hoesen naast hem. maar geen veranderingen kan ik ook mee leven. je moet het nieuwe team ook de tijd geven om op elkaar ingespeeld te raken. maar voor één keer zeg ik: het maakt me niet uit hoe we winnen, als we maar winnen.

Marco26-01-2015 om 21:14

20.45 uur wordt voor veel supporters gewoon te laat als je de volgende dag moet werken. Je bent pas om 23.00 uur het stadion pas uit, waarna je nog een halfuur op de parkeerplaats moet wachten op een dichte slagboom. En dan nog naar huis, wordt gewoon te gek. Waarom moet zo'n mooie wedstrijd in de winter worden gespeeld. Plan die wedstrijden in april als het buiten 15 graden is in plaats van bij een gevoelstemperatuur van -5. Respect voor iedereen die gaat in de kou, maar na Aberdeen kies ik op zulke avonden voor mezelf. Dat zullen meer supporters zo ervaren.

ties26-01-2015 om 21:17

Ik ben aanwezig hiervoor hoop dat ik in mei samen met jullie in de kuip zit

26-01-2015 om 21:25

Kwart voor 7 wekker, maar gewoon aanwezig! Dan maar extra koffie...

Papa Werny26-01-2015 om 22:43

Ben er bij.

HesterSwabedissen27-01-2015 om 00:01

De wedstrijd begint inderdaad behoorlijk laat voor de meesten. Moet je nagaan als er verlengd moet worden. Maar ik ga gewoon, het is voor een goed doel!

27-01-2015 om 01:09

Het is me wat! Amper de wedstrijd van Utrecht voorbij, en kort erop alweer een topper in Euroborg... Dat de supporters nog wat afwachtend zijn, heeft natuurlijk een oorzaak, meerdere zelfs: Zo zit ik in de nachtdienst en kan natuurlijk dan niet woensdag 's avonds erbij zijn...niet erg hoor, maar ik denk dat de kaartjes ook wel meespelen, en het weer natuurlijk ( hoewel het niet onder nul zal zijn, verwachten ze - anders dan in NY waar met een winterse storm een meter sneeuw lijkt te gaan vallen, en de "city" compleet geisoleerd wordt... Geen nood. die effctenbeurs op Wall Street draait bijna helemaal op computers, en ach, er zal wel weer een gegijzelde in zo'n oranje hemd in een IS filmpje met de dood worden bedreigd... Het voetbal gaat door...cynisch natuurlijk hoe de wereld in elkaar steekt. Vwb de opstelling: ik hoop dat ze met Hoesen i pl v Antonia beginnen en Kieftenbeld niet te ver achterin zetten, en natuurlijk gelijk in de tweede helft met Mahi beginnen... dan kan Vitesse eruit gekikkerd worden :fc:

appie happie27-01-2015 om 06:54

M:agreed:Arco

campesino27-01-2015 om 09:37

wat een mekkeraars hier. het is ook maar goed dat we geen champions league spelen., want naar mijn weten beginnen die altijd omstreeks deze tijd. man man, alsof je er dood aan gaat als je eens een keertje om 1 uur in je nest ligt.

27-01-2015 om 10:07

@ Campesino: het gemekker wordt gevoed door de spandoeken in de green zone en alle marketing-oproepen om "erbij te zijn"...want het is niet alleen voor de sfeer dat het stadion vol zit..(€100.000 erbij wil Nijland óók).ook en vooral de club zelf heeft baat bij veel betalende(!) toeschouwers bij die wedstrijd. En ik hoorde het die commentator bij Grunn-Utrecht nog roepen: "er zitten tegenwoordig 16.500 mensen in Nieuw-Galgenwaard". Jarenlang was het daar half leeg. Bij Ajax en Feyenoord zit het altijd vol. Dat is het grootste verschil met Groningen, waar de supportersvaders met kinderen het nog even aanzien ( op de bank ;)) maar de laatste berichten zijn positief: een kleine 15000 mensen moet mogelijk zijn.

27-01-2015 om 11:12

Bokko, hallo! Je moet mij wel juist citeren/ juist lezen: Ik zeg niks over het achterhoofd van Nijland :)...kijk wel uit! Wel probeer ik het verschil bij Grunn en andere ( meest grotere, maar ook Cambuur en Zwolle) clubs aan te geven. Het zal niet precies te meten zijn waarom, de kaartverkoop zo traag op gang kwam.. misschien heeft het met de aard van de Groninger te maken (..?..) Maar bijvoorbeeld de speelwijze van Groningen de laatste jaren met vaak slaapverwekkende wedstrijden heeft geen goed gedaan aan het stadionbezoek. Of is dat niet belangrijk voor de sfeer/12 e man.

Hoekie27-01-2015 om 11:27

Campesino :agreed: Bokko :agreed: Als supporters van de FC spelers verwachten dat er strijd geleverd moet worden en dat ze ver moeten komen in de beker, vind ik de supporters die niet gaan omdat het te laat, te koud of een andere drogreden slappe hap.

27-01-2015 om 11:45

He he...we komen er wel! Het is een combinatie van veel factoren.(hier allemaal wel eens genoemd)..niet alleen de langslapers en de kou kleumen blijven weg...de prijs van het kaartje speelt mee..hoewel ik het natuurlijk :thumbsup:vind dat Bokko eventjes Sinterklaas speelt voor intimi... `de supporters zijn gru we lijk´ zei Chery ooit, Maaskant had er ook moeite mee, en uiteindelijk is toch de beste en mooiste manier om supporters naar het stadion te krijgen...te winnen morgen met :fc:

brummie27-01-2015 om 12:02

Zou trage verkoop op gang iets te maken hebben dat fc binnen 2 weken 4 thuiswedstrijden heeft? Lijkt me wel van invloed. Verder lijkt me de prijs van een kaartje prima. Seizoenkaarthouders een tientje, losse verkoop vijftien euro. Een koopje lijkt me!

ties27-01-2015 om 13:53

Ik ga heen met mijn tante en dan heb ik helaas gelijk donderdag toetsweek zo jammer maar een di g scheelt ik ben aanwezig om de FC te steunen.

27-01-2015 om 14:44

geweldige tante heb jij!

janmetdepet27-01-2015 om 16:30

Hugo de Gekste, kwart voor 7 de wekker? dat noem ik uitslapen, de mijne gaat zowel woe als do om 5 uur en ben er ook gewoon bij. Als het verlengen cq penalty,s wordt heb ik een heel kort nachtje.

27-01-2015 om 18:30

@janmetdepet, dat is ook lekker op tijd! Respect! Hoe dan ook alles voor half 8, bah :lol:

28-01-2015 om 00:20

Mijn inschatting: halve finale KNVB, na woensdag: PEC Zwolle FC Twente Excelsior (verslaat RODA) FC Groningen (verslaat Vitesse) ...en als FC Groningen niet eerst FC Twente loot, dan komt die finale in de kuip daarna ook op ons bordje! :)

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!