Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Go Ahead Eagles: Update vrijdagmiddag 30 januari

Door Redactie 12 reacties

Engelse weken voor Stad en Ommeland. De afgelopen zondag werd er in eigen huis gelijk gespeeld tegen Utrecht, gevolgd door de woensdagavond "thriller" met de uiteindelijke ruime bekerwinst tegen Chelsea 2, waardoor FC Groningen bij de laatste vier zit. Voor aankomende zateragavond wacht Kowet en de aftrap staat "ijs en wederdienende" gepland op 19.45 uur. Nu maar hopen dat de sneeuw uitblijft... Het is ondertussen al weer een tijdje geleden dat FC voor de competitie een thuiswedstrijd, wist om te zetten in de volle winst. We moeten terug naar zondag 2 november waarin NAC Breda met 1-0 aan de groen/witte zegekar werd gebonden. Daarna ontving Grunn - PSV, Heerenveen, Vitesse en FC Utrecht. Drie competitie duels eindigden in 1-1, laatstgenoemde in 2-2. En dat moet zaterdag anders! Wil FC aansluiting blijven houden op de bovenste 7 plaatsen, dan wordt het de hoogste tijd dat er dit weekend weer 3 punten bij gaan komen. Eerder dit seizoen won FC tijdens een waterballet in Koekstad met 2-3. Des te meer reden om er vanuit te gaan dat een winstpot in eigen huis op een zwaar veld, absoluut haalbaar is!

Kowet
De Eagles staan momenteel op een veertiende plaats en draaien dit seizoen moeizamer, dan het jaar ervoor. De Deventenaren trokken onlangs op huurbasis aanvaller Glynor Plet aan. Huurling Fernando Lewis vertrok naar FC Dordrecht. Trainer Foeke Booy, verdediger Giliano Wijnaldum, middenvelder Jeffrey Rijsdijk en aanvaller Marnix Kolder hebben een FC Groningen verleden. Oud Veendam speler Lars Lambooij, die na het faillissement van Veendam een korte tijd meetrainde bij FC, staat eveneens op de loonlijst in Deventer.

FC Groningen
Het seizoen kreeg na de 4-0 bekerwinst (afgelopen woensdag) op Vitesse een nieuwe dimensie. De trots van het noorden speelt thuis de halve finale tegen Excelsior. De loting had niet beter gekund. De kans om door te stoten naar de beker finale in de Rotterdamse Kuip, is (met alle respect voor Excelsior) binnen handbereik.

Geblesseerden: Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Tom Hiariej (Lorenzo Burnet?)

De vermoedelijke opstelling: (mochten er nog wijzigingen komen in de opstelling plaatsen wij een update)

Padt

Hateboer - Botteghin - Kappelhof - Van Nieff

Rusnák - Tibbling - Kieftenbeld - Chery

De Leeuw - Hoesen/Antonia.

De herstelperiode naar het weekend is van korte duur. De stemming in en rondom de club is opperbest. In het laatste half uur tegen Vitesse trof FC vier keer de roos. Wat ons betreft de opmaat om dit mee te nemen naar zaterdagavond. Onze voorkeur gaat uit naar een vertolking van een klinkende zege met overtuigend spel!

Come on FC!

Update vrijdagmiddag 30 januari - FC Groningen speelt zaterdagavond met een andere basiself dan afgelopen woensdag. Danny Hoesen viel tegen Vitesse geblesseerd uit. Hans Hateboer zal ook plaats moeten nemen op de reservebank, weet Elwin Baas te melden op twitter. Antonia zal Hoesen gaan vervangen, Kappelhof komt rechtsachter te spelen. Van der Laan komt naast Eric Botteghin in het centrum.

 

Opstelling - Padt; Kappelhof, Botteghin, Van der Laan, Van Nieff; Chery, Tibbling, Kieftenbeld, Rusnak; Antonia en De Leeuw

De knop moet om bij FC Groningen - beeldmateriaal RTV Noord

Reacties:
HJR29-01-2015 om 19:35

Heerlijk veldje op bovenstaande foto's, ben benieuwd hoe het veld er na zaterdag er uit zal zien.....?:(

appie happie29-01-2015 om 20:54

Kowet. Gaat de punten achterlaten in Stad

JJ-050-30-01-2015 om 08:49

Wel toevallig begin deze week zei ik nog dat Groningen Glynor Plet moest huren van Zulte Warengum!! En nu is die op huurbasis bij Go Ahead....Die jongen had Groningen ook wel kunnen gebruiken...Naja de transfer markt is nu bijna dicht..Denk niet dat Groningen nog met een Aanvallende versterking komt! En alsjeblieft geen van Duinen!:p

30-01-2015 om 14:00

je weet het nooit hoe een wedstrijd loopt, maar me dunkt dat de FC veel zelfvertrouwen heeft getankt, en daardoor makkelijker speelt... Over 90 minuten kan het kwaliteitsverschil de doorslag geven. Is trouwens ook nodig, een overwinning in de competitie...Groningen moet niet verder achterop raken.

wimpy30-01-2015 om 18:46

antonia was in de uitwedstrijd tegen kohet de positieve uitblinker, maar de keus van Kappelhof i.p.v. Hateboer ? zeg het maar...

Milko30-01-2015 om 19:11

Als ze het al hebben over 'kohet' vraag je je af of het over g-voetbal gaat. Met je tong uit de mond: 'hub gloninhen, zeth hemm ob teegen kohet'. :thumbsup:

FCGmijnclub30-01-2015 om 19:16

Vind Kowet leuker klinken :)

appie happie30-01-2015 om 21:39

:o:thumbsup:

JJ-050-30-01-2015 om 23:32

Come on You boys in green! :bowdown: Laat ze een poepie ruiken!:p

31-01-2015 om 00:30

Bokko: morgen is al weer vandaag... en sinds zopas weten we dat Plet per direct van Zulte Warenchem naar GoAhead overkomt... ik denk als ik Foeke Booy zo'n beetje inschat, dat hij in de tweede helft erin komt..en dat is een fors gevaar voor rand 16 m/ de defensie van de FC...kijk zelf https://www.youtube.com/watch?v=5AtHAP2CbzM

appie happie31-01-2015 om 07:00

Kowet komt niet eens in de buurt van padt,vooral niet met die zeer matige kolder.het wordt een eclatante 4-0

brummie31-01-2015 om 09:49

Ben benieuwd hoe fc er fysiek en conditioneel ervoor staat in deze 3e thuiswedstrijd deze week. Daarnaast is de mat in de euroborg ook verre van optimaal. Ik verwacht een lastige avond, het is zaak dat fc snel scoort en dan van de ruimte bij gae kan profiteren. Come on fc!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!