Terug

Deel deze pagina:

IT'S MATCHDAY! FC Groningen - Go Ahead Eagles; Het wordt tijd dat de boer de macht grijpt!

Door Lukas van der Wal 20 reacties

Vanavond om kwart voor acht speelt FC Groningen wederom een thuis wedstrijd. Binnen een week wordt dit nummer drie. In de Groene Hel wacht Go Ahead Eagles uit Deventer. Scheidsrechter van dienst is, mister respect Serdar Gözübüyük

 

Vorig seizoen won de Trots van het Noorden met 1-0 van Kowet. Doelpuntenmaker was Tjaronn Chery. In Deventer wonnen de Groningers met 2-3 van de Eagles. We stonden toen met 2-0 achter en ex-Eagles speler Antonia had een grote rol in de ommekeer.

In mei 1995 wisten de gasten voor het laatst en de tweede keer in Groningen te winnen. In het Good-Old Oosterparkstadion werd het toen 2-3. Van de vijftien edities wist FC Groningen negen in winst om te zetten. Een positieve balans in eigen huis, daar kan vanavond verder aan gewerkt worden.

FC Groningen zal vanavond met een gewijzigde basiself gaan starten ten opzichte van de 4-0 gewonnen bekerwedstrijd van Vitesse. Danny Hoesen haakte gisteren tijdens de laatste training af. De spits viel uit tegen Vitesse is dus niet fit. Tot ieders verrassing is Hans Hateboer vanavond reserve. Martijn van der Laan zal naast Eric Botteghin spelen in het centrum. Johan Kappelhof schuift hierdoor naar de rechtsback positie.

Opstelling - Padt; Kappelhof, Botteghin, Van der Laan, Van Nieff; Chery, Tibbling, Kieftenbeld, Rusnak; Antonia en De Leeuw

Na vanavond hopen we dat de FC nog steeds ongeslagen is in eigen huis. Grunn speelt veel gelijk in eigen huis, maar tegen de Eagles moet gewonnen worden. Alleen al om het vertrouwen vast te houden. Een goed resultaat geeft kans om aansluiting te houden met de subtop. Zal Antonia een ware plaag zijn voor zijn oude ploeg? Iedereen wil de beker winnen, maar we moeten de competitie niet vergeten. Voor de thuisblijvers is de wedstrijd live te volgen via het twitteraccount van Boerenmacht en door livetweets op onze site.

Come on FCG, we're gonna win today!

Reacties:
ties31-01-2015 om 16:13

Minimaal 3-0 zeg ik jullie en de leeuw gaat twee keer scoren

appie happie31-01-2015 om 16:18

Zo is dat kowet komt niet in de buurt van padt..lange onderbroek aan en dadelijk richting stad...ik zeg 4=0

31-01-2015 om 18:24

Als ik zo alle reacties lees, heb ik tijdens mijn drieweekse afwezigheid heel wat gemist. Zijn er nog transfers geweest? v,d looi nog steeds trainer? Bokko en Gronimoo nog steeds reactionair? Vragen!!!! Wie het weet mag het zeggen. groet, Rob Roy.

jvantilt31-01-2015 om 19:29

Het grote euvel van de fc; balletje terug, balletje terug. Godsgruwelijk om aan te zien

Nachtwacht31-01-2015 om 19:48

Elke bal van Tibbling is naar voren.... Topper

ties31-01-2015 om 20:08

Ik zou graag mahi in de basis staan voor Antonia en dan hem een half seizoen een basisplaats geven

ties31-01-2015 om 20:54

Kan nog een ding zeggen dat Simon nu al mijn favourite speler een dikke 9 verdient ie

TomOkker31-01-2015 om 21:12

Jeetje mieneetje wat een speler die Tibbeling, Zag stiekum al weer dollar tekens in de ogen van Hansie Hansie. Mensen hier gaan we echt veel plezier aan beleven eindelijk de middenvelder die Groningen nodig had. kein geloel fussbal spiel'n:fc:

grunnfan31-01-2015 om 21:15

Jvantilt... kijk jij wel goed? ?????? acijnpisser... Was toch een mooie pot voetbal! !!!!!

TomOkker31-01-2015 om 21:20

@Ties snap wat je zegt maar zo eenvoudig ligt het niet. Ik ben voor Mahi en Antonia met de Leeuw in de Spits maar ook dit is niet eenvoudig. Gelukkig hebben we daar een trainer voor die de spelers beter kent dan wij. :clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap:

31-01-2015 om 21:21

Tibbling wat een held! Kieftebeld een harde werker, zeer sterk.. Eindelijk echt voetbal in de ploeg, lang geleden....:thumbsup:

01-02-2015 om 06:59

welcome back Rob Roy (L)

01-02-2015 om 09:39

Na een paar goede wedstrijden te hebben gespeeld is het op een forum meestal gelijk weer hosanna, en ik moet eerlijk bekennen, tegen Kowet werd, vooral de eerste helft prima gespeeld met een Tibbling die er steeds beter "in gaat komen".Realiteit wordt dan meestal uit het oog verloren want zo goed speelt FC-Groningen zijn thuiswedstrijden niet, laat staan z'n uitwedstrijden, die meestal met het nodige geluk worden overleeft. Deze ploeg is tot veel meer in staat dan, net wat Van Tilt oppert, tikkie terug en tikkie terug. Een Kappelhof die speelt als een drol. Eindelijk hebben we een middenveld die de tegenstander helemaal dol kan draaien. Een voorhoede die doelpunten kan maken. En wat gebeurd er? Mahi op de bank, terwijl het de beste linkervleugelspits is van de eredivisie. Jongens,ik snap nog steeds niets van deze trainer. Zal wel aan mij liggen, maar ik vind hem nog steeds een NONO, een droogkloot van de bovenste plank, die ik,oh wonder, gisteravond heb zien lachen.!!:(

jvantilt01-02-2015 om 12:20

Als je zo'n overwicht hebt -zoals gister het geval was - zou je meer verwachten. Kijk de wedstrijd nog eens terug en je zult inderdaad het nodeloze balverlies door slechte passing en de veelvuldige, door voetbaltechnisch onvermogen, terugspeelballen zien. Dat nekt elke stootkracht. Uitzondering: Tibbling.

01-02-2015 om 12:23

Rob Roy: samenvatting op Fox (ongeveer pag 5 of 6 terug) van Ajax-Groningen en Groningen-Utrecht en Groningen Vitesse (beker)even terugzien Rob Roy, dan krijg je een beeld dat de hele ploeg eindelijk in staat is (/lijkt?) om de linies te verbinden en niet via een armoedige "alle ballen op Antonia"-spel te dwalen... Ook Chery heeft wedstrijden lang de ballen achter de middenlinie moeten ophalen omdat zowel Lindgren als Kieftenbeld geen goed overwicht creeerden. Er zijn voorin veel wijzigingen geprobeerd de eerste seizoenshelft: de leeuw als valse linksbuiten, de Leeuw helemaal in erin, Anonia als linker middenvelder/verdediger, Van de velden rechterspits...en Islamovic, Hagenau, Arias en Hoesen erin...werkte niet. De trainer kan nu meer de spelers op een vast plek laten staan in de verwachting dat het team sterker wordt...Komt Mahi, Chery en Antonia/Hoesen vanzelf tot spelen op hun juiste positie toe :thumbsup:

01-02-2015 om 12:25

janvantilt: bizarre en onjuiste waarneming hou jij erop na...ik denk dat je het erom doet: beetje treiteren hier:(

jvantilt01-02-2015 om 14:42

Bokko/ Kees: probeer eens met enige afstand, dus niet vanuit je onderbuik, nuchter het spel te analyseren.

jvantilt01-02-2015 om 18:37

Ieder zijn eigen perceptie dus; ik houd het graag bij die van mij hetgeen betekent dat ik zal blijven ventileren wat ik van het spel van de fc vind.:D

01-02-2015 om 19:33

krijg vooral de indruk dat jouw perceptie van het spel toch vooral uit dat buikgevoel :D komt...en als je dat wil "ventileren", mij best, als ik dan maar niet naast je hoef te staan....snappie?

hertopwil01-02-2015 om 21:54

hallo mensen wij zoeken nog een scorende spits hé. Denk dat men maar eens bij Zwolle kijken,daar loopt ene NIJLAND rond die op de bank zit (maar als hij speelt ook scoort ) Zou denk ik niet mis staan met dit team die we nu hebben.??????????

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!