Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Heracles Almelo - FC Groningen

Door Redactie 7 reacties

Vandaag is speelronde 21 met twee wedstrijden op de competitiekalender van start gegaan. Morgen (4 februari) staan er vijf duels op het programma. Overmorgen, donderdagavond 5 februari worden de laatste twee partijen van deze ronde afgewerkt waarvan voor ons de belangrijkste - die van Heracles Almelo tegen FC Groningen. Voor de trots van het noorden is dit de één der laatste uitwedstrijd van dit seizoen op kunstgras. Een ondergrond waarop groen/wit zich nou niet bepaald op thuisvoelt. Eerder dit seizoen ging FC (vrijwel) kansloos onderuit tegen de kunstgras ploegen ADO Den Haag, PEC Zwolle en SC Cambuur. In Dordrecht werd slechts met 1-1 gelijkgespeeld. Dit moet donderdag absoluut beter! Want onze rivaal uit het dorpje, ergens ten westen van onze prachtige provinciegrens speelt woensdagavond thuis tegen Feyenoord. Mochten de Rotterdammers hun sportieve plicht doen en waarom ook niet, kan het donderdagavond bij een groen/witte winst, echt leuk worden op de ranglijst. De trots van het noorden passeert wederom de dorpelingen en klimt door naar plek 7....

 

Heracles Almelo
Een jaar of drie, vier terug vormden de Almeloërs een geduchte ploeg. Ze beschikten over een aanvallend, snel en goed combinerend team waarmee het vrijwel iedere bezoekende ploeg, in eigen huis - de stuipen op het lijf wist te jagen. Daarna werd het minder. Het huidige seizoen verloopt zwaar. Tot en met september werd er geen competitie duel gewonnen. In oktober en november leek er een ommekeer te komen maar was van krte duur. Na de winterstop is er alleen nog maar verloren. Bij de Heraclieden spelen oud FC-ers Jeroen Veldmate en Mark Jan Fledderus. Verder is er nog te melden dat Tannane en Bel Hassani (door de club) disciplinair geschorst zijn wegens onderling gesteggel en irritatie.

FC Groningen
De transferwindow is gesloten, FC is in tact gebleven en daar zijn we blij mee! Hans Nijland 'waarschuwt' vandaag via de nieuwsbrief dat de window in bv) Rusland, China en Quatar deze maand nog geopend is. Maar (momenteel) wijst niets erop dat de zaken nog anders worden, echter - Nijland benadrukt dat het gewild/ongewild) ook zo weer anders kan zijn.

Afgelopen zaterdagavond werd Kowet overtuigend aan de kant gezet. De trots van het noorden was heer en meester. Met de bekerwinst op Vitesse en de competitie winst op de Eagles moet er voldoende vertrouwen zijn getankt om af te reizen naar Almelo.

Eerder dit seizoen won Grunn met 3-1 en de laatste uitwedstrijd in het Polman stadion eindigde (november 2013) in een 0-3 zege.

de vermoedelijke opstelling: (mocht dit nog wijzigen, plaatsen wij een update)

Padt

Kappelhof - Botteghin - Van der Laan - Van Nieff

Rusnák - Tibbling - Kieftenbeld - Chery

Hoesen/Antonia - de Leeuw

FC Groningen staat aan de vooravond van twee interessante wedstrijden. Onze tegenstander van aankomende zondag AZ, bezoekt woensdagavond Amsterdam ArenA. Mocht AZ verliezen en Grunn wint zowel van Heracles als zondag van AZ is de aansluiting gevonden op plek zes. Zit er nog meer in het vat om flink door te gaan stijgen op de ranglijst? Tijd voor een winnende serie!

Te beginnen donderdagavond in Almelo!

Come on FC!

 

 

 

Reacties:
03-02-2015 om 19:46

Ik zie ook op kunstgras een versterking van de FC G door Tibbling... sneller combinatievoetbal en meer techniek en meer de tegenstander uit elkaar spelen zoals tegen Vitesse...en wat niet onbelangrijk is...een pingelende Mahi in de 2e helft en een scorende Chery als een kers op de taart...en het zal de snelle Antonia wel weer worden op rechts- 3 punten erbij nu is idd belangrijk.

appie happie04-02-2015 om 07:35

idd Kees ik reken ook op Antonia..die dan nu zijn waarde mag laten zien..met doelpunten..Zivco deed het hem voor vorig jaar alles op snelheid..

hertopwil04-02-2015 om 13:58

de opstelling van van Looi zou ik toch eens een keer veranderen al ik hem was. adt Kappelhof - Botteghin - Van der Laan - Van Nieff Rusnák - Tibbling - Kieftenbeld - Chery Mahi - de Leeuw. Want vindt ook wel dat deze jongen (Maki) ook eens een kans moet worden geboden. Maar denk ook wel dat het met deze spelers materiaal niet makkelijker is geworden voor van Looi. Hij heeft nou zeker 15 spelers die een goed balletje kunnen trappen. Het zou voor ons FC prachtig zijn als ze deze spelers voor nog 1 jaar konden vast houden,met een scorende spits er bij, staan we snel in de top 5:thumbsup:

hertopwil04-02-2015 om 13:59

natuurlijk is het adt=Padt , Maki=Mahi :D:D:D

04-02-2015 om 18:13

woensdag: zit met plezier te kijken naar Heerenveen-Feyenoord...op dit moment 0-1 en dit feyenoord oogt heel wilskrachtig...daar zou Groningen ook wat meer van moeten hebben, zo van "hier zijn wij de baas"... Bokko: nou heeft Heerenveen 6,5 miljoen gecashed op Sinkgraven, maar ze gaan denk ik thuis verliezen vandaag en zakken op de ranglijst. Thern ( die andere Simon ) is ook een getalenteerde speler, maar lang niet zo ver als Tibbling ) De schaduwkant van spelers die gaan is dat je er als club zo moeizaam uit die transferperiode uitkomt...duurt toch 5 weken voordat de spelers elkaar begrijpen, en dus veel gemiste passes en net-niet kansen. Mocht FC Groningen de beker winnen dat kan het zich dit keer voorbereiden op een grotere inkomstenstroom en dus kan er weer beter ingekocht worden bij vertrek in juli van Chery en De Leeuw

Hendrik04-02-2015 om 21:32

Morgen gewoon winnen dan haak je weer aan.

05-02-2015 om 01:44

voor de middenmoot verrassende uitslagen deze midweek: PECZwolle is grote winnaar weekend- die moet maar verliezen van Twente in de beker, want in een evt. bekerfinale in de Kuip leggen we het af tegen ze- zo sterk zijn ze. Verder verliest Twente, Feyenoord, Cambuur en Utrecht...en straks AZ (tegen Ajax) ! Met een overwinning tegen Heracles én AZ, doet Grunn idd. goede zaken - zoals in het item gesteld -moet nog wel even 'beuren hoor :fc:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!