Terug

Deel deze pagina:

Mimoun Mahi start zondag in de Euroborg in de basis tegen AZ, Danny Hoesen op de bank

Door Lukas van der Wal 17 reacties

Mimoun Mahi zal morgen in de basis gaan starten in het duel tegen AZ, zagen we vandaag op de laatste training. De vleugelspeler zal Antonia voorin gaan vervangen. De laatst genoemde was vandaag niet aanwezig op de training. Kappelhof en Hateboer zullen de backs gaan voorzien van hun kwaliteiten. Yoëll van Nieff was vandaag gewoon aanwezig maar deed in het partijspel mee bij de reserves. De back annex middenvelder had last van zijn hamstring, maar neemt dus vermoedelijk plaats op de bank. Danny Hoesen zal het voorbeeld van Van Nieff moeten volgen. Voor de rest is de basis ten opzichte van de uitwedstrijd met Heracles intact gelaten door Erwin van de Looi.

Opstelling FC Groningen: Padt; Hateboer, Botteghin, Van der Laan, Kappelhof; Chery, Tibbling, Kieftenbeld, Rusnak; De Leeuw, Mahi

De basis won het partijspel met 2-0. Mimoun Mahi (assist Hateboer) en Maikel Kieftenbeld (assist Mahi) zorgden voor de overwinning. Mooi om te zien is de invloed van Mimoun. De 'baltovenaar' is gefocust op een goede optreden en zal zondag zijn kans moeten gaan grijpen.

Met deze elf zal de FC in de Euroborg moeten gaan winnen. De gasten zullen met vertrouwen afreizen naar Groningen na de overwinning in Amsterdam. De wedstrijd begint morgen om kwart voor vijf.

Reacties:
fc groningen!!07-02-2015 om 10:52

yes eindelijk mahi nu nog hopen dat ie net zo goed speelt als zijn invalbeurten. Zondag in ieder geval een thuiswedstrijd, dus hopen op net zo veel spektakel als tegen Kowet. come onn GRUNN!!!!!!!!!

07-02-2015 om 10:56

duurde even, maar de trainer heeft nu ook gezien dat Mahi het beste rendeert voorin. Wat betreft Kieftenbeld: daar ga ik scherp op letten, want soms is er een wedstrijd dat je hem gewoon kan missen [speel je met 10 man tegen AZ ! ] nu Tibbling ongeveer alles doet op het middenveld. Dan maar liever Lindgren gebruiken, want die heeft nog wat meer overzicht, maar is in feuite ook een achteruitloper. Jongens, geen gepieker nu... als ze goed spelen tegen AZ dan komt die overwinning ook wel en is dat het beste bewijs dat je moet willen :thumbsup:winnen. Trainer De Jong van Cambuur laat zo'n mentaliteit wel zien en ofschoon die ploeg wat terugvalt op de ranglijst heb ik veel sympathie voor die aanpak. :fc:

Vnct07-02-2015 om 11:33

We gaan gewoon winnen met 2 of 3-0 gaat helemaal goedkomen!

07-02-2015 om 11:46

Kan jullie optimisme niet delen; Kappelhof op linksback vind ik echt helemaal niets, is duidelijk uit vorm, ging vorige week op rechtsback ook heel slecht en dan nu linksback. Vragen om problemen. Ben ook een fan van Mahi, maar nu heb je eindelijk voetbal in de ploeg gehaald met Rusnak en Tibbling en dan zet je Hoesen er weer naast, kun je hem net zo goed als texeira/zeefuik afschrijven en helemaal niet meer bij de selectie doen. Je ziet toch ook dat de Leeuw beter speelt met Hoesen...., Mahi is ideaal om iets te forceren..

Submerged07-02-2015 om 12:12

Pas na de wedstrijd heeft de trainer gelijk, of niet. We zullen zien, proberen het positieve vast te houden.

Nachtwacht07-02-2015 om 12:56

Logische opstelling.... Zou mooi zijn als Mahi een beetje kan stunten. Kappelhof op links is bij gebrek aan een goed alternatief. Behalve Botteghin en Padt is onze laatste linie ondermaats

johan_g07-02-2015 om 13:31

Kappelhof vond ik een erg zwakke speler, heeft een lange tijd zeer goed gespeeld, maar sinds 2 á 3 weken keldert zijn niveau. Met name op de back positie lijkt het nergens naar. Waarom komt van der laan niet gewoon op de linksback en kappelhof op zn vertrouwde plekje naast botteghin. Zal vast een tactisch reden voor zijn, maar ik zou in deze opstelling v d laan en kappelhof omdraaien.

07-02-2015 om 15:24

kan geen tactische reden zijn om kappelhof linksback te zetten; hoe kun je met dit geschuif ooit automatismen in een elftal krijgen. Gewoon de linksback van jong Grunn er neerzetten. Ik vind dat een speler een vrij vaste positie moet hebben en als die geblesseerd is dan een speler van de jeugd erin. Maar zal zondag vast weer heel compact en heel behoudend zijn...... Ondanks de prestaties heb ik de laatste jaren maar heel weing het Grunn gezien wat we ooit gewend waren; gewoon er volop en gas geven. Liever op die manier af en toe verliezen dan steeds het veld in stappen om niet te verliezen en hopen op een kansje.

07-02-2015 om 15:32

ligt die niet onder de zoden? ( 22 4-2011, Kerkrade )...Tja Bokko, je hebt wel gelijk vwb de oefeningen en trainingen...bij Groningen is het leuke rondotjes maken en snelle counters...maar ik vrees dat de opstelling tegen AZ gheel defensief wordt: niks geen Hateboer en Kappelhof die de achterlijn van AZ halen...ne de opstelling is als volgt: Padt; van der Laan Bottegin Kappelhof - Hateboer; Kieftenbeld Tibbling Chery - Rusnak; De Leeuw Mahi

1610fc07-02-2015 om 22:05

Verwacht juist een hele mooie wedstrijd morgen!! Ben benieuwd of mahi zijn niveau ook kan halen als hij een hele wedstrijd moet spelen ipv 20 minuten. Voor de rest zie ik niks dat ons team tegen kan zitten om mooi de 3 punten hier in groningen te houden

Hendrik07-02-2015 om 22:07

Het is hier de hele tijd de trainer er uit. Het is zeker niet mijn man mag om mij per direct weg. Maar kun je hem dit allemaal aan rekenen denk het niet. Moet je bij Hans Nijland zijn met zijn grote bek. Hij is toch de baas en denkt dat hij met deze kutzooi de playoffs gaat halen. Kortom kutbeleid.

appie happie07-02-2015 om 22:09

We wachten af....met in ons achterhoofd de wedstrijden van hedenavond.

08-02-2015 om 01:55

Ja: we hebben ze vanavond alledrie aan het werk gezien: Ecxelsior (wint) FC Twente (verliest) PECZwolle (verliest) vraagje :) wie speelt er in de finale (tegen FC Groningen) ??

TomOkker08-02-2015 om 07:12

Ik begrijp werkelijk niet waarom een trainer het moet ontgelden als er voor een bepaalde posities keuzes gemaakt moeten en de spelers niet voorhanden zijn. Daarbij vergeten mensen dat je ook met een tegenstander te maken hebt waarom er door bepaalde overwegingen keuzes worden gemaakt. Kortom iedereen zijn waarheid en het is mij te gemakkelijk om achteraf te zeggen dat het niet goed was. Een dergelijke analyse kan de trainersstaf ook maken en ik denk wel beter dan het gross hier. Ik denk dat het hier niks te maken heeft met kunde van de trainer maar met de gunfactor. Ik zou niet weten (en dat zullen we ook nooit) welke trainer voor de winterstop met het materiaal wat per wedstrijd voorhanden was een beter resultaat had behaald. Over gun factor gesproken ik gun die de Jong helemaal niks. Kein geloel fussbal spiel'n

08-02-2015 om 11:43

Tom Okker...jij jouw analyse...het voetbal zit vol met emoties, en daarin is afgunst er een van ( denk even terug aan dat akkefietje tussen Van Persie en Van Hooijdonk ( allebei vermogend) op dat WK... "laat ie lekker gaan golfen, maar geef hem geen podium op de tv.!"... Wat jouw opmerking over de Jong betreft: vreemd...de man heeft een geestdrift voor het voetbal en zijn elftal die je bij VdL niet zal aantreffen, en verder praat hij de mensen niet zóveel onzin aan zoals onze trainer helaas te vaak doet.(over kansen en punten enz....)

08-02-2015 om 12:25

Tom Okker...O ja: kijk je naar de kuip ( zit altijd vol, weer of geen weer ) zo'n sfeer is er bij Groningen niet, en dat heeft direct met bezieling en ambities te maken..twee jaar terug nog 60 miljoen schuld en gestart met een heel jeugdelftal onder Koeman...maar bij Groningen hoor je altijd ze praten over de tegenvallers, de smalle selectie, en alle minpunten... met deze trainer komen ze nooit een steek verder dat is mijn overtuiging; en dat enthousiasme/inzet van Chery, Botteghin houdt weer op als ze verkocht worden in de zomer...kleurloos is de selectie dan weer, net als weer de trainer die z'n excuses na een wanprestatie al klaar heeft liggen in zijn commentaar... voor het vertoonde slechte aanvallende spel natuurlijk- hij is duidelijk opgeleid door Maaskant: opportunist

TomOkker08-02-2015 om 14:46

@kees jou inzendingen lees ik zoals je weet altijd met veel plezier maar wat je nu schrijft zit m.i. ietwat te veel emoties in. Je kunt een leeg stadion niet aan deze trainer toe dichten en laten we het vooral over voetbal hebben. vdL praat geen onzin het is enkel niet wat jij en wellicht andere mensen niet willen horen. Je weet zelf ook wel dat de verwachtingen bij sommigen te hoog is en dat heb ik jou ook vaak horen zeggen. Vergeet even niet de reeks die vdL vorig seizoen na de winterstop neer heeft gezet. Dat de FCG is gestart met een te smalle selectie was ook voor iedereen duidelijk. Maar dat een aantal spelers en ik noem geen namen niet voldeden aan de verwachtingen kan deze trainer natuurlijk niets aan doen. Motiveren, daarvoor zijn ze professional , het gaat er alleen om, om de bal naar iemand te spelen met hetzelfde shirtje. Waarom speelt een Tibbeling wel vooruit en een Lindgrin met zijn ervaring niet of nauwelijks. Neem nou Kieftenbeld inzet genoeg dat moet gezegd worden maar voetbalintelect 0,0%

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!