Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Excelsior - FC Groningen

Door Thijs Faber 7 reacties

Zaterdag staat de 23e speelronde van de Eredivisie op het programma. FC Groningen speelt een uitwedstijd in Rotterdam tegen Excelsior. Zowel de Kralingers als de Groningers zullen erop gebrand zijn om het duel winnend af te sluiten. Gezien het thuisvoordeel en de recente vorm lijkt Excelsior favoriet, maar ook de FC moet zich op één of andere manier gaan revancheren op de nederlaag tegen AZ. FC Groningen wordt zaterdag gesteund door 108 supporters, die ook de reis gaan maken naar Rotterdam.

De tegenstander, Excelsior
Nadat het promoveerde naar de Eredivisie heeft Excelsior dit seizoen al laten zien dat het terecht in de Eredivisie speelt. Zeker op het eigen Woudensteijn zijn al goede resultaten geboekt tegen bijvoorbeeld FC Twente (2-1). In uitwedstrijden is het wisselvallig, maar vorige week won het wederom verrassend van FC Twente in Enschede met maar liefst 3-1. Met smaakmakers als Jef Stans en Jordan Botaka heeft de ploeg van Marinus DIjkhuizen al diverse ploegen het zeer moeilijk gemaakt en ook FC Groningen kan vooruit kijken naar een lastig duel. Daarbij komt ook nog dat Excelsior op kunstgras speelt en FC Groningen en kunstgras is (tot op heden dit seizoen) geen gelukkige combinatie gebleken; slechts twee punten werden er bij elkaar gesprokkeld.

Marinus Dijkhuizen gaat volgens RTV Rijnmond starten met dezelfde elf die ook van FC Twente wonnen:

Damen; Bovenberg, Fischer, Mattheij, Kuipers; Bruins, Kruys, Stans, Auassar; Botaka en Van Weert

FC Groningen
De FC heeft het na de winterstop lastig. Na een geflatterde nederlaag in Amsterdam (2-0) en een gelijkspel tegen FC Utrecht (2-2) leek het na overwinningen op Vitesse (beker, 4-0) en Go Ahead Eagles (2-0) weer de goede kant op gegaan. Toen kreeg de FC echter in Almelo wederom een gelijkspel gepresenteerd en ging het tegen AZ volledig de mist in. Positieve ontwikkelingen zijn de nieuwkomers Rusnak en Tibbling, die zich inmiddels feilloos in het elftal gespeeld hebben. Toch is een tiende plek voor een club als Groningen te mager, het moet beter. Winst op Excelsior zou dan al mooi zijn, maar ook winst op Heerenveen volgende week zou zowel de supporters als het team een positieve boost geven.

Maikel Kieftenbeld is voor zaterdag geschorst. De aanvoerder kreeg tegen AZ zijn vijfde gele kaart waardoor hij een wedstrijd moet missen. Vermoedelijk zal Rasmus Lindgren hem gaan vervangen. Van Nieff lijkt tegen de Rotterdammers voldoende hersteld te zijn van zijn opspelende hamstring en zal naar verwachting op de linksbackpositie starten. Johan Kappelhof zal hierdoor weer mogen spelen op zijn vertrouwde plek in het centrum naast Eric Botteghin. Voorin zullen De Leeuw en Mahi de dienst uit moeten gaan maken.

Vermoedelijke opstelling - Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Rusnák, Tibbling, Lindgren, Chery; De Leeuw, Mahi

We houden de laatste training in de gaten, eventuele wijzigingen zullen wij gaan updaten.

Kan FC Groningen zichzelf een duw in de goede richting geven, of gaat het weer mis (op kunstgras) in een uitwedstrijd? We gaan het zaterdag zien, de wedstrijd is live te volgen via onze Twitterkanaal en natuurlijk via onze site!

Come on FC!

Reacties:
12-02-2015 om 22:43

eindelijk (wmb 3 wedstrijden te laat ) start de FC met De Leeuw/Mahi. Doordat Lindgren voor Kieftenbeld speelt, zal zijn steekbal wel gevaarlijk kunnen zijn...maar het meest doorslaggevend is de tactiek die VdL aandurft. Gaat ie vanwege de uitwedstrijd en het kunstgras zich ingravenj met Tibbling en Lindgren achterin, dan komt de voorhoede ( zonder Chery ) te weinig in het spel, verwacht ik. Aan de andere kangt: durft de trainer dit keer eens gelijk in de eerste helft een hoog middenveld neer te zetten dan kan Rusnak en Mahi én Chery mogelijk voor onrust/gevaar zorgen. De koppeling in de tekst van het belang van winst in de komende twee partijen is een ambitieuze, want Heerenveen sla ik tactisch hoger aan dan Excelsior. Vorm van de dag is dan ook een factor :fc:

Ronnie 13-02-2015 om 08:19

Fc heeft tegen az laten zien dat ze goed aanvallend kunnen spelen, dus lijkt me de keuze niet moeilijk. Toch wordt het een lastige keuze omdat de twwede helft heeft uitgewezen dat de fc verdedigend achteruit moest, er teveel aabvallende spelers in het veld stonden waardoor het alftal als geheel volledig uit balans was. Met een terechte nederlaag tot gevolg. Wat is wijsheid in uitwedstrijd tegen exelcior die ook compact speelt en via levensgevaarlijke uitvallen vaak scoort... Let maar op, fc gaat hangen in de verdeiging.

appie happie13-02-2015 om 09:28

ik vind dat de fc uit moet gaan van eigen kracht,als achter alles goedstaat hebben we een sterke ploeg..waar iedereen bang voor is..ook excelsior...die moeten het eigenlijk van de counter hebben.. gelukkig speelt kieftenbelt niet..was hij niet degene die in eigen doel schoot thuis:lol:

13-02-2015 om 11:32

Geen excuus om voorzichtig te beginnen. Altijd van eigen kracht uitgaan dan hoef je ook nooit geen concessies aan je speelstijl te doen.

13-02-2015 om 13:34

appie: jij schrijft aanvoerder Kieftenbeld altijd met een "t"...het roept bij mij woordassociaties op met "vuilnisbelt"..is me net een beetje te grijs! We zullen nog wat geduld moeten opbrengen, want een ingespeelde [ploeg is het nog niet, en ik vond de verdediging erg onrustig en traag spelen de laatste paar keer... misschien dat het dit keer wel klopt, qua tactiek

appie happie13-02-2015 om 15:42

Kees, altijd goed oplettend...zie het als automatisme...gelukkig doe ik het niet express..maar zal er in het vervolg omdenken. ik vind belt wel leuk eigenlijk..:lol: ik ben vol verwachting op het resultaat van morgen.moge het uiterst positief zijn,zijn we wel aan toe.

Marco13-02-2015 om 20:57

Laten zien dat ze iets geleerd hebben van Dordt en Heracles uit. Kom je op voorsprong, dan volop doorgaan voor de 0-2.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!