Terug

Deel deze pagina:

MATCHDAY! Excelsior - FC Groningen ( Rotterdam, 19:45uur ) Op naar een hartverwarmende wedstrijd!

Door Lukas van der Wal 28 reacties

FC Groningen speelt vanavond de lastige uitwedstrijd in Rotterdam bij Excelsior. De Kralingers zijn op kunstgras een moeilijke tegenstander om te verslaan. De Rotterdammers staan twaalfde en hebben vier punten minder dan de Trots van het Noorden. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Braamhaar en begint om kwart voor acht.

Op 23 maart 2012 won groenwit voor het laatst op Woudenstein. Verdediger Lorenzo Burnet scoorde toen voor de Groningers waardoor er met 0-1 werd gewonnen. Negenmaal keerde groenwit zonder punten naar huis, zeven keer speelde ze gelijk en zesmaal gingen de drie punten mee terug naar Groningen. Een negatieve balans voor de FC. Één ding scheelt, resultaten uit het verleden geven geen garanties voor de toekomst.

Kieftenbeld is vanavond geschorst, hierdoor zal Lindgren weer in de basis gaan beginnen. Achterin gaat Kappelhof naar het centrum en speelt Van Nieff linksback. Aanvaller Hoesen zit wederom op de bank, Mahi zal de meereizende supporters moeten betoveren met z'n acties. Er gaan in totaal 108 supporters mee op Valentijnsdag. Hopelijk met de gedachte om een hartverwarmende wedstrijd te zien!

Vermoedelijke opstelling - Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Rusnák, Tibbling, Lindgren, Chery; De Leeuw, Mahi

Vanavond moet er gewonnen worden, anders zal de FC gaan afhaken bij subtop en de playoffs plekken. De thuisploeg is gebrand op een overwinning, wetende dat er in April een grote strijd op hun wacht. In de Euroborg is dan de halve finale voor de KNVB beker. Voor hen die willen is hoe dan ook niets onmogelijk. Het wordt tijd dat de FC ons weer eens laat juichen. Passie en strijd zullen vanavond de boventoon moeten gaan voeren! Come on FC!

Reacties:
Nachtwacht14-02-2015 om 11:08

Mooi dat pingeldoos Mahi speelt. Ben eigenlijk wel weer eens benieuwd hoe Lindgren het doet. Kon nog wel eens goed uitpakken met Tibbling

14-02-2015 om 13:41

Streppel of De Jong als traioner: diem kiunnen met een beperkt budget de ploeg tot het uiterste motiveren, en niet zoals bij Groningen: dat spelers voor deze trainer dingen moeten laten zien die ze niet goed kunnen: snelle backs-wat ze niet zijn; , meeverdedigende taken van aanvallers (Antonia, Chery en Mahi) wat ze niet goed kunnen en tot blessures leidt, benutten/afronden van kansen op het doel door spelers die daar kennelijk niet genoeg in getraind zijn. Natuurlijk speelt bij de keuze en opstellen van spelers, er het aankoopbeleid , de jeugdopleiding EN de scouting in mee. Ik mis nog teveel het samenspel tussen die drie...kan dat beter??

Milko14-02-2015 om 14:48

Kees: weet niet of je dagelijks aan de bespreking zit met de technische staf want anders kun je inhoudelijk niks zeggen over de tacktiek. Ook jij gaat op het sullige imago af van die aardappel op de bank en als de prestaties dan tegenvallen.... Leg mij maar eens uit waarom Lodeweges (uigekotst door supporters FC) het nu goed doet bij Heerenveen, v/d Laan bij Cambuur (onder De Jong) wel goed presteert terwijl hij hier niet kan meekomen. Ik denk dat aan de mentaliteit van die gastjes hier en daar nog wel eens mankeert. Zal me niks verbazen dat Excelsior vanavond met 3,4 nul wint

Milko14-02-2015 om 14:49

Oh ja Kees: mag je stukjes wel altijd graag lezen :thumbsup:

ollie14-02-2015 om 15:40

Ik ben bang dat we gaan verliezen.

fc groningen!!14-02-2015 om 16:46

maakt me niet uit of we nu winnen of niet. In de beker moet het gebeuren!!!!!!!!!!!!!

14-02-2015 om 19:05

Milko: 10'onderweg...Excelsior speelt bekeken en gevaarlijk! Vwb. jouw kritiek "dat ik niks weet omdat ik er niet bij ben" dat mag hoor...maar als je nog eens naleest, dan komen die postjes van mij voort uit een aaneenschakeling van momenten waarop IEDERE supporter ( en dus ook een blind paard zoals ik ) kan zien dat spelers elkaar niet goed begrijpen, aanvoelen, of allerlei dingen doen (moeten doen) die ze niet goed beheersen...daar heb ik dan wel commentaar op, ja. Trouwens: die laatste paar verliespunten is toch zeker in het belang de competitie, wel voor verbetering vatbaar...is toch geen vriendschappelijk, toch? Groet!

no guts no glory14-02-2015 om 19:13

@Bokko Ben het met heel veel dingen vaak met je eens. Maar in het " geval " van van Nieff ben ik het niet met je eens. Dat hij als verdediger te kort komt kun je hem als middenvelder niet echt aanrekenen maar ik vind dat hij als middenvelder ook handelingssnelheid te kort komt. Bovendien is hij te traag. En voor iemand met zo'n mooie trap vind ik zijn voortzettingen ook vaak mager. Bovendien maakt hij als linksback na zoveel wedstrijden op die plaats totaal geen vooruitgang. Bijna elke bal gaat terug naar Botteghin of Kappelhof en dat als middenvelder. Ook haalt hij aanvallend als back nooit de achterlijn en schakelt hij zich aanvallend lang niet genoeg in. En verdedigend staat hij veel te ver van zijn man. Nee ik zou hem volgend jaar verkopen of weer uitlenen want voor Groningen 1 komt hij tekort. Snap trouwens niet dat van der Looi het aandurft hem op Botaka te laten spelen dat is vragen om moeilijkheden.

14-02-2015 om 19:18

Milko, je vraagt om uitleg in jou post van 15:48 uur. Ik weet niet of je hierop zit te wachten maar mijn visie op jouw betoog is deze: Dwight Lodeweges is twaalf jaar geleden ontslagen bij de FCG. Hij heeft in deze tussentijd enkele clubs mogen trainen en het daar redelijk goed vanaf gebracht. dat hij het nu goed doet bij Akkrum-zuid is daar een gevolg van plus dat hij nu beter materiaal tot zijn beschikking heeft. Voor De Jong geldt eigenlijk hetzelfde. Die is voor jaren terug (2007) bij onze FCG vertrokken om trainer te worden bij Harkemase Boys, heeft het daar goed gedaan en is naar Cambuur gegaan als assistent. De rest weten we allemaal. Twee trainers met voetbalgogme waarvan Lodeweges ook nog eens een veel betere voetballer was dan die "aardappel" op de bank. Ja, en vd Laan is niet voor niks toentertijd bij de FCG verdwenen, eerst naar Veendam en toen naar Cambuur, kon toen ook al niet meekomen.(L)(L)(L)

14-02-2015 om 19:19

32' Padt schitterende reflex & redding op de lijn!!

campesino14-02-2015 om 19:35

SLAAP KINDJE SLAAP

Hendrik14-02-2015 om 19:37

Cherry speelt kut mahi ook dieptriest kortom wanvertoning. En van die 2 moet je het wel van hebben.

campesino14-02-2015 om 19:37

en snel hoesen er in, of de leeuw eruit. want spelen met de leeuw zonder hoesen is als spelen met 10 man. bovendien vind ik mahi links veel gevaarlijker dan in de spits.

campesino14-02-2015 om 19:40

@hendrik: chery kut, de leeuw minder dan kut, rusnak kut, hateboer kut.... gelukkig is het san valentin(L)

appie happie14-02-2015 om 19:51

DRAMA

jvantilt14-02-2015 om 19:56

Gosamme, wat een puinhoopvoetbal, nog minder dan niveau jupiler.

hertopwil14-02-2015 om 20:32

pfff denk dat we nu ff niet te veel moeten zeggen:( Wat voor niv spelen we toch. men o men:o

appie happie14-02-2015 om 20:39

Hoesen was goed vanavond

Hendrik14-02-2015 om 20:41

Voor dat iedereen de trainer weer gaat afzeiken. Dit is allemaal aan die kut hans nijland te danken met zijn vieze vuile kutporem. Met wat er nu hier op het veld staat. Zo dat moest er even uit. Wat een kutzooi .

14-02-2015 om 20:42

pffff, vd Looi contractverlenging op basis van de automatismen die hij heeft ingebouwd???????? Werkelijk het hele seizoen geen enkele lijn, vorig jaar kunnen teren op de klasse van Kostic en Zivkovic aan het eind vd competitie. Tevens de constatering dat we al jaren na de winterstop heel slecht spelen..... Seizoenskaarten worden hier weer verlengd maar hoop toch echt dat Lukkien ipv vd Looi hoofdtrainer wordt.

Hendrik14-02-2015 om 20:44

Die Tibbling en Rusnak denken nu ook in wat voor kutzoot zijn we hier wel niet beland.

hertopwil14-02-2015 om 20:50

waar eindig dit, met de hakken over de sloot bij excelsior,en dan volgende week hoeren veen. Ik hou mijn(L) vast. Wat is er toch loos met ons team:o

14-02-2015 om 20:51

We missen ZEEEEEEEEEEEEEEEFFFFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUIIIIIIIIIIIIIKKKKKKKKKKKKKKK naast de leeuw

no guts no glory14-02-2015 om 20:51

@Hendrik Denk dat je Hans Nijland niet verantwoordelijk kan houden voor deze wanvertoning. Dit ligt echt aan de spelers en de trainers die totaal ongeconcentreerd bezig waren. En dan het commentaar van onze aanvoerder Lindgren na afloop echt ongelofelijk . Dat typeert precies de mentaliteit van de spelers. Het is dan heel goedkoop om te stellen dat Nijland deze spelers gecontracteerd heeft.

no guts no glory15-02-2015 om 00:28

Bokko Ben ik met je eens.In al mijn reacties op deze site heb ik altijd gepleit voor een basis zonder Kieftenbelt en Lindgren. Zelfs in die serie van 10 wedstrijden zonder nederlaag vorig jaar. Mijn middenveld zou zijn : Chery Hiarijee Tibbling Rusnak. En ik ben net als jou voorstander van Zeefuik in de spits. Hij kan tenminste de bal vasthouden voorin.

15-02-2015 om 01:34

en ik dacht nog....laat ik vanavond nu eens niks over de wedstrijd :zeggen.... :p

15-02-2015 om 02:31

De trainer heeft het er liever niet over: die laatste kans om het seizoen nog glans te geven op 8 april in Euroborg voor de beker... Of hij het leuk vindt of niet, hij zal het niet kunnen maken om een wanprestatie in de halve finale neer te zetten met zijn ploeg. ...en of de trainer het kan helpen als de uitvoering in het veld niet goed is? een goede trainer dwingt met zijn selectie GEMIDDELD om (reeks van winnende) punten te halen. Dat moet met deze selectie ook te doen zijn. Als VdL een verlenging krijgt aangeboden, dan moét ie wel een goede trainer zijn ;)

hertopwil15-02-2015 om 08:48

is er nog wel vertrouwen in de groep toz van va Looi??? Want hoe is het mogelijk dat er nu tot 2 x toe afspraken worden genegeerd. :o

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!