Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing SC Heerenveen - FC Groningen; We willen bloed, zweet en tranen! Geen genade!

Door Redactie 27 reacties

Zondag is het dan zover, de clash met de dorpelingen in het buitenland. Groenwit zal bij de Friezen haar rug moeten rechten. Aan de steun zal het niet liggen, maar liefst 1200 supporters zullen de grenscontroles trotseren. Ook gaan wij er vanuit dat Nieuw Noord vocaal wordt overdondert door het bomvolle uitvak. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel en begint om half één, een waardeloos tijdstip!

De thuisploeg (Dorpelingen)
De mannen van Dwight Lodeweges staan er op dit moment goed voor op de ranglijst. Na 23 wedstrijden staan de heitelanders op een zesde plek met vijf punten voorsprong op de enige en echte Trots van het Noorden, FC Groningen. Afgelopen weekend kregen de Feaners het deksel op hun neus. In Leeuwarden werden de blauwwitten bij de strot gegrepen en ze verloren dan ook verdiend met 2-1. Door deze nederlaag zullen de Dorpelingen in eigen huis ongetwijfeld nog meer gemotiveerd zijn voor een goed resultaat.

Voor Lodeweges is het hoe dan ook puzzelen geblazen. Verdediger Kenny Ogtiba is geschorst, die vervangen wordt door Doke Schmidt. Middenvelder Sam Larsson is eveneens geblesseerd (zag de bui al hangen..- red). Achter de naam van Joey van de Berg staat een vraagteken. De 'badboy' kwam niet okselfris uit de strijd met de Liwwarders, maar lijkt Groningen wel te gaan halen. Mocht dit waar gaan worden, dan betreuren wij dit uiteraard ten zeerste. De middenvelder weet in de geest van een illuster voorganger, ene heer A. Lu(l)rling - hoe het spelletje gespeeld moet worden en kent dus de klappen van de zweep. Van de Berg staat (net als de zojuist hiervoor geschetste graftak) bekend om het treiteren en naaien van tegenstanders. Het 'gif' missen wij echter te vaak bij onze jongens.

FC Groningen
Voor de Trots van het Noorden is de wedstrijd bij de Dorpelingen een hele belangrijke. Afgelopen weekend speelde Grunn met 1-1 gelijk bij Excelsior. Door dit resultaat staan de Groningers nu vier punten af van de zevende plek, dat recht geeft op een plek in de play-offs voor Europees Voetbal. Uiteraard is de KNVB-beker een reddingsboei, maar hier mogen we niet klakkeloos vanuit gaan. Een resultaat bij de Friezen is hoe dan ook een vereiste.

Erwin van de Looi heeft voor zondag een puzzel te leggen. Johan Kappelhof en Martijn van der Laan waren deze week afwezig op de training. Eerstgenoemde wegens privéomstandigheden, zijn vader is overleden. Martijn van der Laan was wegens een blessure afwezig. Achterin zal er vermoedelijk een kans komen voor Lorenzo Burnet. De back zal links achterin zijn kans moeten grijpen. Van Nieff speelt vermoedelijk naast Botteghin in het centrum, ter vervanging van Kappelhof. Hateboer speelt op zijn vertrouwde plek, rechtsachter. Op het middenveld en in de aanval zullen geen wijzigingen gaan plaatsvinden, al kan er geschoven worden in de posities.

Vermoedelijke opstelling - Padt; Hateboer, Botteghin, Lindgren, Payne; Rusnak, Tibbling, Kieftenbeld, Chery; De Leeuw en Mahi.

Achter de namen van Burnet en Van Nieff staan op dit moment echter wel een vraagteken, morgen valt daar de beslissing over. Rechtsback Payne (beloften) zou hierdoor wel eens een verrassing kunnen zijn voor zondag. Kieftenbeld komt dus weer in de basis ten koste van Rasmus Lindgren. De Zweed verving vorige week de aanvoerder, maar mag nu de bank weer gaan warm houden. De mogelijkheid is wel dat Lindgren in het centrum achterin komt te staan ter vervanging van Kappelhof/Van Nieff. Mahi zou wel eens op het middenveld geposteerd kunnen gaan worden en hierdoor zal Chery dan op ‘10’ komen te staan om De Leeuw te ondersteunen. Antonia zal wegens een enkelblessure Heerenveen uit moeten missen.

Bij veranderingen zullen wij de opstelling uiteraard gaan updaten.

Historie
Deze spreekt niet in Gronings voordeel. Van de 26 ontmoetingen in het buitenland hebben we maar vijf gewonnen en vier gelijkgespeeld. Zeventien keer keerde groenwit huiswaarts met nul punten. Laatste winst voor de FC in Heerenveen dateert van 30 januari 2011. De FC won toen met 1-4. Jonas Ivens, Tim Matavz en Dusan Tadic(2x) zorgden toen voor de Groningse overwinning. Een seizoen eerder won de FC met 0-1 in Friesland, Morten Nordstrand scoorde toen de treffer.

Zondag D-DAY
Gelukkig tellen resultaten uit het verleden niet meer mee, zondag moet de knop om, het wordt tijd dat de volle buit mee terug gaat naar Groningen. Grunn zal de thuisploeg met lef moeten gaan bestrijden. Cambuur gaf vorige week het goede voorbeeld door ze bij de pinken te grijpen. Er bovenop klappen en geen ruimte geven aan de Friezen. Het uitvak zal voor de vocale steun moeten gaan zorgen. Winst is wat telt zondag, hoe maakt ons in principe niet uit, alleen willen we geen makke lammetjes zien! Come on FCG, make us proud!

Reacties:
Sil20-02-2015 om 16:19

Toch zie ik graag Hoesen in de ploeg, laat het team beter spelen en vooral De Leeuw heeft het veel makkelijker met hem erin. :fc:

20-02-2015 om 16:58

A een medestander.... Maar ja moet meer voor de goal verschijnen volgens Vd looi.... Geef hem dan ook geen opdrachten mee;)

20-02-2015 om 17:31

Lees net dat de vader van Kappelhof overleden is en al langer ziek was. Gecondoleerd Johan! Tevens ben ik op dit forum heel kritisch op hem geweest ( hij speelde ook slecht) maar begrijp nu waarom hij zo slecht geconcentreerd speelde. Dan heb ik ook alle begrip als je er "even" niet bij bent!!! Verder voor zondag, raar om de rechtsback van jong Grunn linksback te zetten en niet de linksback van jong Grunn.

20-02-2015 om 20:17

Nog veel onzekerheden in de opstelling...zal ook wel erg ingegeven zijn door wat de tegenstander gaat brengen... en wissels (Hoesen) kunnen dan de doorslag geven. Al met al een interessante wedstrijd die op zich staat...niet eens voor de eindrangschikking, maar veel meer voor het prestige...het zal toch niet gebeuren dat dat H'veen twee maal achtereen klop krijgt... Ik wens trainer Van de Looi oprecht veel succes, en wat geluk....een uitgemaakte zaak is het zeker niet :fc:

appie happie20-02-2015 om 20:54

Hoesen is exit

20-02-2015 om 21:51

waar maak je dat uit op? Vorige week nog voor de wedstrijd zei VdL dat Hoesen er weer komt, nu heeft hij deze week iets gezegd over, dat hij beter het doelgebied in moet komen....waar praten we over?? De man speelt al bij zijn 6e club, heeft bij Ajax gevoetbald en die moet nog leren (:o) waar hij moet staan? Het is jammer dat de selectie van Grunn zo smal is: met een extra stevige speler in iedere linie (dus in totaal 3) moet het mogelijk zijn bij evt Europees een goed figuur te slaan...en dan krijgen we meer partijen zoals tegen H'veen...ouderwetse opwinding!

Marco20-02-2015 om 22:53

Nu onze rechtsbuiten Antonia afwezig is, zie ik ook liever een 4-4-2 met Hoesen in de spits. Hopelijk mag Islamovic mee. Kan wellicht de laatste paar minuten de doorslag geven met zijn kracht en lengte. Als die jongen een doelpunt maakt kan die in de flow komen. Als het niks meer wordt met onze spitsen, dan zie ik het somber in.

appie happie21-02-2015 om 08:19

We zullen zien..maar het feit dat Hoesen nu al een paar weken niet speelt zegt veel dacht ik..mocht niet eens invallen enz...van mij mogen ze hem nog een faire kans geven maar ik vrees dat hij dadelijk naar iets anders mag uitkijken..

21-02-2015 om 09:12

Hoesen heeft hoe dan ook de potentie en laat onder ander De Leeuw beter spelen met z'n loonacties en z'n arbeid... Desalniettemin is het schrijnend dat we al jaren geen killer voorin hebben staan... Want als!

21-02-2015 om 10:12

Hebben we voetballende middenvelders en nu mag Hoesen banken. Jammer dat Antonia er niet bij is, zou denk ik als invaller met zijn snelheid als het spul vermoeid raakt een echte troef zijn. Wat mij betreft 4-4-2 met Hoesen en de Leeuw samen voorin, laat het a.u.b. Mahi niet in de spits zetten, is pure linksbuiten!! Maar ja hoe we tactisch ook denken, voor mijn gevoel gaat het om de instelling van willen winnen ipv niet willen verliezen. Opvreten die handel daar, denk dat H veen niet verwacht als Grunn direkt vol gas geeft en dat moeten ze nou net wel doen zodat je maar 1 vak in het stadion hoort!!!!!!!!!!!!!

21-02-2015 om 11:52

via twitter las ik ( zaterdag middaguur ) Yvonne Blik ‏@yvonne_fcg · 49 min.49 minuten geleden Geen Larsson, geen Otigba en geen van den Berg bij Heerenveen morgen. #gunstig #heeGRO

21-02-2015 om 11:56

Mahi eerste helft als FC Groningen een 0-1 voorsprong forceert met volop druk zetten...Hoesen erin 2e helft om voetballend de ruimtes te benutten (en de Leeuw/Rusnak te laten scoren. eindstand 0-2

21-02-2015 om 11:59

Kees: Ogtiba was al geschorst, Larsson geblesseerd en Vd Berg haalt het inderdaad ook niet, bericht oa via Feanonline Schmidt vervangt Ogtiba, Duarte vervangt vd Berg en Van Amersfoort vervangt Larsson

21-02-2015 om 12:08

@ Hugo de Gekste: Nou dan weet je wel hoe het er voor staat bij die Feaners https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTNLY-rebyDBhwQe_65gVbxb2zzA1aQp06BUIJkP8XbFkozpJBl_A

21-02-2015 om 15:29

Twitter... Dan zie je alles:lol: Aanpakken die Friezen morgen!

Roelofsky21-02-2015 om 15:30

Hoop natuurlijk dat ik ongelijk heb. Maar waarom nu weer met Mahi in de spits ???? DIT IS EEN LINKSBUITEN en functioneert daar het beste. We hebben 2 spitsen Hoesen en Islamovic, zet die erin en ga vol op de aanval, want dat zijn ze daar niet gewent. Als je achterin blijft hangen roep je het onheil over jezelf af. Dus zeer aanvallend voetbal Trainer en geen geschuif meer want daar zijn we doodziek van.

Roelofsky21-02-2015 om 15:34

:clap:

21-02-2015 om 16:04

Waar maak jij uit op dat Mahi in de spits speelt? Hij speelt gewoon vanaf links en Rusnak speelt vanaf rechts, de Leeuw voorin en Chery erachter. Klaar!!!!(L)(L)

21-02-2015 om 16:39

ALS DAT ZO IS....dan ben ik sprakeloos over de aanvalslinie.... haha:D wat een defensieve opstelling, maar het kán nog steeds als Rusnák gewoon er een in legt.

21-02-2015 om 16:42

ps: ik ga wel kijken hoor...dit wordt der Tod oder die Gladiolen

appie happie21-02-2015 om 16:54

Kees ik heb eerder deze week gezegd. Rusnak maakt de winnende...;)

21-02-2015 om 18:08

appie: Vraagje: hoe vaak heb jij alles goed in de toto?

appie happie21-02-2015 om 18:33

Mag niet gokken.

21-02-2015 om 18:44

zit te genieten van ADO-PEC Zwolle...alles zit in die wedstrijd, maar vooral ADO die WIL winnen...Dát moeten we ook hebben. ps: als Rusnák de winnende maakt ( :D lol voor Nijland ) dan krijg jij een appeltaart van mij.

appie happie21-02-2015 om 20:06

Deal

Hendrik21-02-2015 om 21:44

Kees Vind ik ook altijd een terugkomend iets om te zeggen welke (vaak sterkhouders) van de tegenpartij er niet bij zijn. Het is dan net of de spelers dat ook lezen en denken van rustig aan beginnen:D Vaak verliezen ze dan dit soort wedstrijden. Zal dan wel bijgeloof van mij zijn. Maar dit valt mij wel op.:thumbsup:

21-02-2015 om 22:01

dat heet in het voetbaljargon: zich manouvreren in de underdogpositie. maar...ik zal er nog een nachtje over slapen

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!