Terug

Deel deze pagina:

FC geflatteerd met 3-1 onderuit in Heerenveen

Door Redactie 90 reacties

Mimoun Mahi zal vanavond nog vaak terugdenken aan zijn "wereldactie" binnen het Friese zestienmeter gebied. Op slag van rust slalomde hij door de vijandelijke verdediging en zijn rollertje eindigde op de paal. Het zou maar zo het doelpunt van de week zijn geweest als het lot iets gunstiger gezind was aan groen/witte zijde. Vijf minuten daarvoor had Thern (uit het niets) de thuisploeg op 1-0 gezet. Kort na de pauze wist Michael de Leeuw de ploegen dik verdiend op gelijke hoogte te brengen. Een verre inworp van debutant Payne met de assist van Chery ging hieraan vooraf. Niet veel later kregen de Feaners een corner. Van Aken kopte de 2-1 tegen de touwen, Hans Hateboer stond erbij en keek er na. Het spelbeeld daarna golfde op en neer. Tien minuten voor tijd kreeg de Roon zijn tweede gele kaart en kon dan toch met rood het veld af. Als scheidsrechter van Boekel de spelregels consequenter had opgevolgd had diezelfde de Roon voor de pauze met direct rood niet meer mee hebben gedaan. FC Groningen bleef op jacht gaan naar de gelijkmaker. In de blessuretijd leek het of er tijdens een aanval, een speler onderuitging binnen de Friese elf meter, van Boekel zag er niets in waardoor Heerenveen vanuit een counter via Veerman de 3-1 kon scoren. Daarmee kreeg Heerenveen teveel en FC Groningen te weinig.

Opstelling FC Groningen (statistieken via de clubsite)
Padt; Hateboer, Botteghin, Lindgren, Payne; Rusnak, Tibbling (68’ Van der Velden), Kieftenbeld (85’ Bacuna), Mahi (69’ Hoesen); Chery, De Leeuw.
Rest bank: Van der Vlag, Bijl, Van Nieff, Islamovic.

Opstelling sc Heerenveen
Nordfeldt; Marzo, Schmidt, Van Aken, Van Anholt, De Roon (83’ rood), Van Amersfoort (91’ St. Juste), Thrn, Slagveer, Uth (93’ Thorsby), Duarte (56’ Veerman).
Rest bank: De Fockert, Warmolts, Namli, Kada.

Toeschouwers: 24.894

Scores: 35’ Thern (Van Amerfoort) 1-0; 50’ De Leeuw (Chery) 1-1, 59’ Van Aken (Thern) 2-1, 92’ Veerman (Uth) 3-1.

Scheidsrechter: Van Boekel

Overige officials: Jansen, Brondijk en Sanders

Rode kaart: 83’ De Roon (tweede gele kaart)

Gele kaarten: 42’ Van Roon, 43’ De Leeuw, 68’ Lindgren, 81’ Nordfeldt, 84’ Hoesen

 

Reacties:
Milko22-02-2015 om 14:01

Groningen had het betere van het spel, maar het scoorend vermogen was wederom onder de maat. Dat de 3-1 in de slotseconden valt is uiterst geflateerd, zuur. Begrijp de wissels niet echt. Mahi deed leuke dingen, dreigend. Tibbling had voor zijn doen veel balverlies maar had ik gewoon laten staan. Tja...als Hoesen erin komt weet je dat de oorlog verloren is...... Ach....laat de Friezen wederom denken dat ze verdiend hebben gewonnen :clap:

hertopwil22-02-2015 om 14:01

Ik heb vaak geroepen geen gezeur over v L,maar als je met 2-1 achter staat en er zijn nog 10 min te spelen gooi je er een aanvaller in en geen middenvelder. Erwin het spijt me maar ik denk dat jij dit niet meer kunt klaren,jij bent gewoon zelf niet verzekerd man,je brengt de spelers aan het twijfelen. Als er niet snel wat veranderd zie ik de hele KNVB beker droom als een nachtmerrie voor ons uiteen spatten. Hier moet een man als Jans of de Jong staan mannen die de voetballer vertrouwen kunnen geven. Sorry Trouwens onverdiend dit verlies.:(

22-02-2015 om 14:02

Teveel of te weinig is een wereld van verschil. Wij staan tenminste weer eens een keer aan de verkeerde kant van de uitslag, en dat is de zoveelste maal dat we in Akkrum-zuid de pottebak ingaan.:(:(:(

hertopwil22-02-2015 om 14:08

trouwens heren van het FC bestuur weten jullie dat er bij Emmen weer een spits loopt die ze er ook makkelijk in knalt. Eigenlijk wel jammer dat jullie zo weinig vertrouwen in een spits uit de JUPILER LEAGUE hebben (eerder al eens ene M de Leeuw) en nu weer ene PETERS andere eredivisie teams hadden wel vertrouwen in zon spits nm. Herenveen en sorry kan er ff niet opkomen . Dus zou zeggen reageren bestuur......

22-02-2015 om 14:14

Vind dat Groningen nog steeds geen ingespeelde ploeg is, te weinig automatismen , en voorin veel te weinig goals. In feite is Heerenveen een seizoen verder dan Grunn met de scouting van fysieksterke voetballers. Ga maar de hond uitlaten...die heeft geen verstand van voetbal

appie happie22-02-2015 om 14:15

Muhren

22-02-2015 om 14:19

Als je na 24 westrijden er 7 van hebt gewonnen, 9 gelijkgespeeld en 8 verloren, zijn er altijd nog weer mensen die deze ploeg goed vinden voetballen.Onbegrijpelijk!!!!!! Dit wordt met deze trainer nooit een ingespeelde ploeg,Kees. Hij blijft maar aanknoeien en de leiding vind dit allemaal goed. Ook onbegrijpelijk!!!:(:(:(

22-02-2015 om 14:22

Van der looi bedankt voor de gouden wissels en de drie punten! Nijland tevens bedankt voor het laten bij tekenen van 1 Jaar.

Roelofsky22-02-2015 om 14:28

Het is nu wel heel duidelijk deze trainer maakt spelers niet beter maar onzeker (Tibbling) met zijn idiote wissel beleid. Tibbling was een pareltje en er is niets van over hoe kan dat?? Vraagt niemand dit zich af? Laat die jongen lekker voetballen trainer en pomp hem niet vol met opdrachten. Door vreemd wissel beleid hebben we verloren. Grrrrr

appie happie22-02-2015 om 14:35

Kees tot aanvorig jaar hadden we 4. Seizoen kaarten we gingern trouw iedere wedstrijd...en dat al 12 jaar (met zen 4en) ik ging zelkf vanaf 1975 maar we vonden het welletjes,wel een leuk toetje gehad vorig jaar,maar dat kon ons er niet van weerhouden om toch te verlengen..ik dacht als Nijland belt,tenslotte 4 kaarten op 1 adres,dan weet ik het nog niet,maar Nijland belde niet...geluikkig maar want nu hoef ik niet,mag ik af en toe,wanneer ik een peperduur kaartje koop...ik heb 2 aardige wedstrijden gezien ajax en kowet de rest muv vitesse beker was niet aan te zien..dus zeg t maar..ik denk dat er vele rond lopen zoals wij.en er zullen er meer volgen als het zo door gaat.mom we hebben bijna het beste middenverd van nederland...waar blijven de punten...:(

22-02-2015 om 14:37

rob roy: komende twee wedstrijden tegen (op ranglijst) lagere tegenstanders (ADO en Dordrecht) worden WEER twee net-niet partijen. van Groningen kant... Stel: Er komen 0 punten uit voort, dan vind ik meteen erachteraan een stevig item/column over de situatie bij Grunn op z'n plaats...levert zeker wel 100 reacties op, waaronder die van jou vast ook :)

Tammo22-02-2015 om 14:37

Jongens, wij lachten die Dorpelingen uit toen wij Rusnak voor hun neus wegkaapten, maar die heeft vandaag ook niets laten zien. En de hele competitie hebben wij nog maar 29x gescoord en een zwaar negatief doelsaldo: dat zegt genoeg. Waarom hebben wij Veerman eigenlijk niet gehaald, Hans Nijland?

Milko22-02-2015 om 14:46

appie happie: bij jou valt het kwartje iets later. Zelf jaaaaaren een seizoenkaart gehad en kon het ook niet meer aanzien. Nu Fox, heerlijk. Zodra er weer wat te zien is kom ik weer

appie happie22-02-2015 om 15:01

Ik verdom het om fox te nemen ten eerste ist voor slecht om dat ik dan alles wil zien ten 2de vind ik het te duur.ik had vanmiddag een gratis livestream..

Hendrik22-02-2015 om 15:12

Ik vind die Hans Hateboer ook niet goed genoeg. Peert en rost maar ballen weg naar de verkeerde kleur. Bij de 2e goal was puur een fout van hem bij gebrek aan beter staat hij er in en kon Magnasco wel weg.

Hoekie22-02-2015 om 15:22

Echte supporters hier. Opmerkingen als er wat te zien is kom ik weer terug. Successupporters die kunnen we missen als kiespijn.

22-02-2015 om 15:26

ach ja: accepteren van een verlies is moeilijk... dat begrijp ik. Teleurstelling óók...maar om dan alle spelers de grond in te schrijven: nergens speelt een voetballer een heel seizoen constant: Padt komt in de buurt, Tibbling heeft het in huis, en Botteghin is 1 op 1 anders altijd de baas. Nee er is iets anders aan de hand: vandaag speelde Kieftenbeld niet slecht, maar eigenlijk vaak wél, Hoesen kan nooit eens lekker het spelletje spelen, en Chery doet het de laatste 4 wedstrijden niet goed...waarschijnlijk is hem m,et die transfers z'n hoofd gek gemaakt...Maar het hoort er dus allemaal bij: Vande Looi had het over "anderhalf jaar dat hij bij Groningen werkt"...nou dat is dus al heel wat langer, ook onder Maaskant. Hij zegt daqt hij altijd wil winnen...IS DAT ZO?? hij heeft het vaak over de punten en de kansen, NIET OVER doelpunten....en wat doet Nijland? krijgen we een reprise van Huistra's 2e jaar als de selectie gaat muiten? Het is een vriendenclub: die laat je niet vallen :fc:

campesino22-02-2015 om 15:33

een stelletje oude zeikerds zijn jullie. dit was een een prachtige wedstrijd. het leek er grotendeels zelfs op dat groningen thuis speelde. lekker aanvallend voetbal met veel vechtlust (behalve rusnak en hoesen). dit wilden we toch. en ja dan kan je verliezen. maar ik verlies liever zo dan dat ik gelijk speel zolas tegen excelsior.

22-02-2015 om 15:35

Kees:agreed: Moet wel zeggen dat Lindgren het centraal acherin goed deed, goede pass en mag van mij blijven staan. Heb het idee dat de spelers voor deze trainer niet tot het gaatje willen en meer voor eigen succes spelen ( Cherry), vd looi loopt al vanaf Huistra bij de 1e selectie mee maar ik zie hem niet het elftal beter maken. Al verschillende malen op dit forum aangegeven dat we automatismen missen! Tevens zie je dat Mahi vanuit de Jupiler zo bij ons mee komt, waarom halen wij dan geen Veerman voor 3 ton, kan scoren en is ook nog een ideaal aanspeelpunt naast de Leeuw.... Zou ook iemand zijn die heel goed in de salarishuishouding hier past.

Hendrik22-02-2015 om 15:37

Van Nieff Burnet Kappelhof Hateboer v de Velden Hoessen Lindgren Kieftenbeld Hiarijee vindt ik 2/3e rangs spelers en sommige hier van eredivisie onwaardig. Je kunt puzzelen wat je wilt hier mee of andere trainers voor deze groep zetten gaat je niet helpen je mist kwaliteit klaar. Nijland en co dachten met deze selectie redden we het wel. Verkeerd gegokt lijkt me.

campesino22-02-2015 om 15:39

en de kritiek op vd looi slaat vandaag nergens op. omdat tibling een paar goede wedstrijden heeft gespeeld mag die ineens niet meer gewisseld worden? terwijl hij er duidelijk doorheen zat. en tibling, kieftenbeld en mahi eruit voor vd velde , hoesen en bacuna, is dat verdedigend wisselen??? je kan vd looi overal de schuld van geven , maar dit slaat nergens op. hij kan er ook weinig aan doen dat mahi op de paal mikt en de leeuw de bal verkeert raakt op 3 meter van het doel.

22-02-2015 om 15:47

Campesino: zie jij VdL wel eens leren van de voorgaande wedstrijden? Vaak hoor je uitspraken: we hadden overhand, verdiend te winnen, individuele fouten ( Kieftenbeld, Hateboer) zitten deze spelers aan hun top?

Milko22-02-2015 om 15:48

Hoekie: successupporters komen bij elke club. Ook bij groningen. Heb 25 jaar, weer of geen weer, wedstrijden bezocht.. Was er op een gegeven moment helemaal klaar mee. Waarom: het deed je zeer aan de ogen. Als Nijland en co. denken dat ze met dit spel de Euroborg weer vol krijgen :bowdown:. Ik kom er niet voor terug.

22-02-2015 om 15:59

Ze hebben in de winterstop één grote fout gemaakt .Dat is dat ze geen spits hebben gehaald .En een nieuwe verdediger.

campesino22-02-2015 om 15:59

kees, daar heb je gelijk in, en ik ben zelf ook geen fan van vd looi. maar ik vind dat je hem vandaag weinig kunt verwijten. verdedigend stond het goed ondanks 2 veranderingen (goed debuut payne trouwens) er werd aanvallend gespeeld en kansen zat. maar we zitten bij groningen hè, we hebben geen 11 superspelers. je kan niet veel meer verwachten. maar als we zo doorgaan komen de punten vanzelf. vergelijk het maar een beetje met vitesse. voor de winter meestal de betere met aanvallend voetbal maar weinig punten en nu vliegen de ballen er ineens wel in. was bosz voor de kerst een slechte en nu een goede trainer??

Hoekie22-02-2015 om 16:03

Campesino :agreed: Ben het volkomen met je eens dat je moet wisselen ongeacht wie dat is. Dat gelul over van looi viel ik al helemaal zielig. Valt mij op dat er nu meer lezers zijn die het goedkope gezeur zat zijn.

Milko22-02-2015 om 16:05

Triest: steekpartij in heerenveen?

FCGmijnclub22-02-2015 om 16:14

Bij ons ligt het altijd aan de hoofdtrainer, Peter Jeltema en aan onze in beton gegoten jeugdopleiding gebaseerd op Barca en 020 kopietjes :o:o:o Even over de wedstrijd, Lindgren speelde een puike wedstrijd evenals Payne:thumbsup::thumbsup: Details, details en nog maar eens details,...... wat gebeurd er als Mahi met zijn wereldactie wel had gesc:fc:.... op slag van rust....... En wat jammer dat Hateboer niet in zijn gewenste vorm is..... Had ons zeker 2 tegendoelpunten bespaard gebleven. Hopenlijk zijn Burnet, van Nieff, van der Laan en Hiariej snel weer terug maar vond Lindgren en Payne zeker zeer verdienstelijk spelen.

campesino22-02-2015 om 16:20

Bokko, er was vechtlust binnen de fysieke mogelijkheden van onze spelers. En daar heb je wel gelijk, er mag fysiek wel wat bij. Liefst een boomlange kerel en een type lurling, vd berg

FCGmijnclub22-02-2015 om 16:21

O ja, waarom Veerman niet gehaald is.......:o Omdat op dat moment de scouting van FC Hoesen gehaald had.... 8 ton? En wat moet je dan met Veerman als Hoesen wel datgene had gedaan waarvoor die gehaald is???? En wij op voorhand op gehoopt hadden??? S C O R E N ...... Dat noemen we achteraf een koe in de kont kijken........;) En mocht van de Looi binnenkort onder druk van pers en sentiment zijn congé krijgen, het sentiment wil uiteraard "bloed zien".... zie ik "reikhalzend" uit naar de volgende piespaal......

Hoekie22-02-2015 om 16:34

Bokko Ik heb ruim 40 jaar een seizoenkaart en daarvoor flink wat jaren daarvoor al supporter. in de Oosterpark jaren had je een vaste kern van circa 10. 000 supporters die door dik en dun de club steunden. Nu heb je een vaste kern van 14.000 a 15.000 schat ik zo in. Die komt door dik en dun en in slechte en goede tijden. natuurlijk speelt de crisis een rol maar een paar duizend supporters zijn successupporters. die haken af als het effe tegenzit en brullen het hardst naar onze jeugdspelers. Dat moet jij weten want het afbranden van die spelers is jou ook een doorn in het oog. Ik sluit mij aan bij de post van fcgmijnclub. Haal ook eens de positieve punten naar voren.

appie happie22-02-2015 om 16:45

Maaar het roer is om?vandaag ook aanvallend voetbal in een uitwedstrijd!!ik hoop het want alleen dan is iedereen positief..kijk vandaag verloren oke maar wel met het soort voetbal wat we willen zien...dus als het zo uit en thuis gaat ben ik blij. Dat is dus positief....lindgren en payne ook... Zeg het maar ado en dordt opvreten 6 punten en niemand zegt meer iets ..

22-02-2015 om 16:46

Het is triest voor woorden dat iedereen ziet waar het aan ligt juist een scorend spits juist nijland en co die hebben wij niet dat heeft ons veel punten gekost.

appie happie22-02-2015 om 16:51

:agreed:

Hoekie22-02-2015 om 16:54

Bokko Mijn laatste zin was niet aan jou gericht maar bedoeld in algemene zin. Het hoge azijnpisgehalte verslechtert de sfeer in het stadion. Iedere club heeft zo'n periode. Twenthe zit er nu in en Vitesse komt er net uit. What's new?

hertopwil22-02-2015 om 16:57

Bokko in Zeist draait het om Oranje,en 6 mss 7 clubs(020;010;0;40;053;072,en hoerenveen) de rest teld weer eens niet Bij wedstrijd grunn handsbal niet gezien,zelfde moment handsbal bij Dortdecht en ja hoor 11 meter. en zo kan ik nog wel uren doorschrijven met mijn verhaal. Nee mij hoef je niets meer te vertellen over Ziest en de KnVb het zijn gewoon grotte Maffia schurken met veel vrienden in de net nummers Ik durf te sellen dat dehele comp. en alles wat erbij zit gewoon onder genot van een borrel beklonken. haha net als ik dit schijf zie ik Feijenoord -Excelsior komt er een schot tegen de arm aan en ja hoor 11 meter + een rode kaart du knvb helpt Feijenoord ff een handje het is toch eigenlijk niet te geloven wat hier in onze comp . gebeurt...:(. Schandalig :(::( I Love my Grunn

brummie22-02-2015 om 16:57

Vanmiddag naar abe lenstra stadion geweest. Vond fc bij vlagen erg goed spelen. Er werd strijd geleverd en ook nog behoorlijk gevoetbald. Helaas heeft de ploeg zich niet kunnen belonen met meer goals. Zowel rusnak als mahi hadden moeten scoren. wat me verder opviel is dat heerenveen vaak terugzakte en niet de dominerende ploeg was. Op de goals na waren de heerenveensupporters akelig stil. Persoonlijk vond ik het een boeiend voetbalgevecht, waar fc meer had verdiend.

22-02-2015 om 17:09

FCgmijnclub, Veerman is bij H veen ook pas in de winterstop gehaald, of men had na de winterstop weer met Hoesen moeten gaan starten of een andere spits ophalen. De Leeuw is en wordt geen echte spits Opmerking achteraf een koe in de kont kijken gaat hier dan ook niet echt op.... Waarom Hoesen niet van 020 gehuurd met optie tot koop? Doet H veen met Duarte toch ook. Vind dat je met dit middenveld het gewoon met Hoesen voorin moet proberen en weer een aantal wedstrijden de kans moet geven.

FCGmijnclub22-02-2015 om 17:31

1) Waarom wel? Men was overtuigd van diens kwaliteiten... 2) in de winterstop spits halen had wel eens in kunnen houden, weer 8 ton door de plee gespoeld...

hertopwil22-02-2015 om 17:31

Dat bedoel ik eigenlijk ook ,WAAROM niet de topscore van Emmen gehaald, andere speler die dicht bij hem in de beurt stonden gingen wel maar Groningen , neee niet nodig we hebben horsen. Groningen scoort in 24 wedstrijden 29 X worden we nog eens wakker !!!!

Ronnie 22-02-2015 om 17:45

Het ontbreekt niet aan de wil. Deze jongens willen wel, maar op het middenveld hebben we gewoon te weinig power. Goed voetballende mannen, maar geen jongens die voorop gaan in de strijd. Echte klootzakken als Yoe vd Berg bijvoorbeeld. Dat soort types zijn gemiddeld gewoon 30 groter en wat breder. Handig als je op strijd een wedstrijd moet overleven. Leuk cherry en ik geniet soms ook van hem maar met rusznack, antonia en kieftenbelt gewoon te licht. Over de spitsen hoeven we het niet te hebben, waarom haalt heerenveen die palingvisser wel en wij niet en hoe komt utrecht ineens aan die gransman? Omdat we nog drie miskopen op de loonlijst hebben staan (hoessen, islamovitch en zeefuik) We hebben de beker nog gelukkig, want in de competitie valt weinig meer te halen. Zou er al gescout worden voor volgend jaar, nieuwe spit misschien die wel in het concept past?

22-02-2015 om 18:09

FCGmijnclub Dan hadden ze toch na de winterstop weer met Hoesen moeten beginnen.....op deze manier wordt die jongen nog onzekerder en spoel je ook 8 ton door de plee..... juist nu we een voetballend middenveld hebben zou hij tot zijn recht moeten komen en tevens denk ik zoals ze nu met hem omgaan hij volgend jaar ook geen 1e spits is.... Nu zetten ze mahi/antonia en cherry in de spits..., waar zijn we toch mee bezig

FCGmijnclub22-02-2015 om 18:29

Waarschijnlijk zit de TS met Hoesen voor een duivels dilemma en krijg je de feitelijke opties die jij nu opnoemt... Hoorde onlangs nog dat de TS drukdoende is om onze vriend bij te leren hoe hij beter in scoringspositie kan komen.... Dan gaat er iets niet goed.....

22-02-2015 om 18:43

Er is geen dilemma, je hebt een 1e spits en als die geblesseerd of volledig uit vorm is komt de 2e spits op die positie . Pas bij heel veel blessures ga je pas schuiven. Pleit het hele seizoen al dat mijn spelers op een vaste positie moeten en niet steeds schuiven, je krijgt op deze manier geen enkele vastigheid. Moet wel toegeven dat Lindgren mij positief heeft verrast centraal achterin.

FCGmijnclub22-02-2015 om 19:31

Wie mag die tweede spits dan wel niet zijn? Het probleem kon nog wel eens groter zijn, dan jij denkt. Dat verklaart m.i. ook dat geschuif met Mahi, Antonia en Chery hoewel de voorkeur van TS. de laatste tijd leek uit te gaan naar Antonia gekoppeld aan de Leeuw. Door blessure misten we Antonia. Jouw voorkeur gaat uit naar Hoesen Een afweging voor de TS kan zijn dat het afbreukrisico te groot is en dat ze met hem een afspraak hebben gemaakt dat het in eerste instantie bij invalbeurten blijft.

no guts no glory22-02-2015 om 19:40

Ach met die spitsen uit de eerste divisie blijft het altijd een gok. Berry Powell en Koc waren ook topschutter maar maakten er ook niets van. Je kunt niet elke speler die er meer in schopt als 15 goals in de eerste divisie kopen. Dan hadden we wel een heel grote selectie. Veerman doet het nu goed maar presteert hij ook een heel seizoen goed. We hebben in de persoon van Mahi in ieder geval ook een prima speler uit de eerste divisie gehaald.

22-02-2015 om 19:45

Vind Hoesen niet goed spelen, alleen als je in de winterstop geen nieuwe haalt dan moet je hem ( juist met tibbling en rusnak op middenveld ) laten staan. En hebben we geen 2e spits dan had je net zo goed Zeefuik naast de Leeuw kunnen laten staan, is balvast en kan goed kaatsen met lopende spelers om hem heen. Islamovic ( speelt niet goed bij jong Grunn ) heb je een contract gegeven als 2e spits en dan hoort hij erin ( ook een aantal weken achter elkaar) Met lopende en redelijk makkelijk scorende middenvelders als de leeuw/rusnak en cherry kun je een kaatsende spits heel goed gebruiken. Antonia is totaal geen spits, ook iemand die gaten voor een ander trekt en ik vind eigenlijk dat hij op de bank hoort en er pas in moet als er ruimte komt

Eduardo1422-02-2015 om 19:47

opflikkeren met van der Looi, als je een team met zulke aanvallende kwaliteiten niet kan laten winnen/voetballen/scoren.. die knakker heeft 0 persoonlijkheid, staat als een zak stront voor de camera. Investeer in een gerenommeerde trainer; voorbeeld AZ Iemand met persoonlijkheid en die de vlam kan overbrengen naar de ploeg. Maaskant, Huistra en nu vd Looi, uiterst armoedig...

FCGmijnclub22-02-2015 om 19:53

@ Duufke En daar zit hem de crux. Zeefuik is een gesloten boek. Staat nog tot medio 2016 op de loonlijst. Islamovic overtuigt ook niet.

Hoekie22-02-2015 om 19:56

Eduardo Aanvallende kwaliteiten? Daar ontbreekt het juist aan. We hebben een spits nodig die ze er inschiet. We hebben veel spelers die aanvallend zijn ingesteld maar dat is wat anders.

FCGmijnclub22-02-2015 om 20:03

Clubliefde(L)(L) en dat nog wel...bij je eerste post....

appie happie22-02-2015 om 20:18

Kijk naar petersen van emmen kan niet voetballen maar scoort wel. Net als kramer van ado..zon vent moeten we hebben...

22-02-2015 om 20:23

clubliefde blijft ongeacht wie er voor de groep staat. Hebben in Oosterpark wel veel mindere tijden gehad. Vind wel de sfeer in de euroborg de laatste jaren hard teruglopen. Zeefuik heeft niet de kans gekregen zoals Hoesen, maar ja we weten allemaal dat hij bij deze TS geen kans meer krijgt. Wordt te zwaar gecontracteerd ( ze wisten wat ze binnenhaalden), jongen traint bij Tapilatu hard af en wordt fitter en heeft nooit meer een echte kans gehad. Veldmate en co dachten dat hij 1e seizoen zou scoren en spits bij jong Oranje en dan direct doorverkopen...... Ik vind het onmenselijk zoals ze met hem zijn omgegaan, ongeacht of hij wel/niet een goede spits is.Zou toch zeggen dat ze hiervan geleerd hadden en Hoesen jaar huren met optie tot koop, maar nee hoor direct contract geven...., als je dat zo bewust doet moet je hem ook nu na de winterstop laten staan!!!!!!!!!!!

brummie22-02-2015 om 20:35

Kritiek op vd looi begint ergelijk worden. Vd lloi heeft team vandaag gied de wei in gestuurd tegen heerenveen. Er was strijd en beleving bij de spelers en er werd asnvallend gevoetbald. Dat we minimaal 1 penalty hadden moeten hebben en dat mahi op de paal schiet. Tja daar heeft een trainer echt geen invloed op. Denk eerder dat we wat geluk ontbeerden. de boer presteert al wekenlang matig met ajax, schreuder met twente, zwolle met Jans zakt weg, cambuur wint maar 1 van haar laatste 5 wedstrijden, en zo kan ik nog wel een paar ploegen opnoemen. al die trainers maar ontslaan dan? Wat een onzin. op de een of andere manier moet er blijkbaar een kop van jut zijn. is het vd looi niet dan is het wel kieftenbelt, of zeefuik, of hoesen. Dan weer Jeltema of Veldmate. vd looi laat toch maar even payne debuteren, en laat bacuna minuten maken. Heeft oog voor jeugd en is gewoon een reele rustige trainer in de media. As zondag thuis tegen ado, support je club en probeer af en toe ook ondanks een nederlaag, gewoon trots t

brummie22-02-2015 om 20:35

Gewoon trots te zijn op deze mooie club!

Hendrik22-02-2015 om 21:06

Komende wedstrijd Ado thuis als ik het goed heb. Zijn een paar klasses beter als Go head Eagles een paar snelle counters net als vorig jaar en je staat weer met lege handen. Heb geen glazen bol maar ik denk wel dat ze verliezen van Ado.

Hoekie22-02-2015 om 21:27

Brummie :agreed: Als de fc wint hebben de spelers het voortreffelijk gedaan. Als ze verliezen dan is het de schuld van de trainer. Beetje zielig allemaal.

22-02-2015 om 21:28

verklaring van het management van FC G over de terugloop van tribuneklanten: "dat is normaal...in het begin bij een nieuw stadion is iedereen erbij en vol verwachting over de club...dat ebt na een periode weg.... Vind ik geen plausibele verklaring...Fox zal er mee te maken hebben, je kun t op een middag 4+ wedstrijden bekijken waar je maar zin in hebt... Zegt die rare Van der Gijp ook altijd ( als reclame :) kom laat mijn nest uit, lekker wedstrijdjes kijken op de bank...ondertussen doe ik van alles ..en lekker mijn ding....ja logisch als ie daar een dikke boterham mee verdient om dit soort onzin uit te kramen....Mijn mening hierover... Het voetbal bij G is achteruit gegaan in de jaren, de spelers zijn jonger en blijven korter, de belangen liggen niet bij een club of een team, maar bij allerlei afgeleide zaken in die rare opportunistische voetbalwereld.

22-02-2015 om 21:40

Hoekie: dat is top sport ...ben bang dat de trainer ook in sprookjes gelooft: als je wint heb je het voortreffelijk gedaan...als je verliest is het een dekkingsfout of wordt er niet gescoord. Ik zeg je: het feit dat die paar mensen bij Groningen er al jaren daar zitten kan ze natuurlijk blind maken voor de werkelijkheid: FC Groningen is niet meer -voor spelers en trainers- de club uit de tijd van Koeman, Berg of Suarez...goede spelers ophalen zijn te duur en wat je aan de ene kant binnenhaalt aan versterking dat loopt net zo snel aan de andere kant weer van je vandaan. AZ, Twente, Vitesse, Heerenveen en straks wellicht Utrecht en ADO gaan ons nog eens structureel passeren....let op! stilstand is achteruitgang. maar goed: ik heb ook niet direct de oplossing, behalve dat ik geschrokken ben van de reeks niet-overwinningen :o

Hendrik22-02-2015 om 21:55

Kees vergeet ook niet de resessie waar we inzitten en vooral hier in het noorden . Daar heeft de Fc veel schade van. En kunnen ze op dit moment niet veel.

22-02-2015 om 22:04

FCGmijnclub: ik heb jouw posts nog eens teruggelezen...en eerlijk gezegd overkomt het mij niet vaak dat ik 8 ton door de plee spoel...voor een club met financiële beperkingen ( maar dat geldt voor eigenlijk de hele eredivisie ) is dat nogal wat... Hoesen heeft geen fijne motoriek en balcontrole...maar dat hebben verschillende anderen ook niet. we zitten domweg in een fase dat de selectie te smal is om hoog te eindigen . punt. maar nou de hamvraag: Stel dat Groningen die beker toch zou winnen ( zowel Excelsior, PEC als Twente is verslaanbaar...dat zien we dit weekend weer )...hebben we dan na het feest op de GM -met deze selectie- maar iets te zoeken bij een vol programma volgend jaar met zware tegenstanders...? of is het dan ziekenboeg vol, en het team niet goed genoeg en min of meer kansloos in Euroligue? :bowdown:

Marco22-02-2015 om 22:05

Gebrek aan kwaliteit. Onze sterspelers van afgelopen seizoen zijn verkocht. De twee dure zomer aanwinsten (Vd Laan en Hoesen) zijn miskopen. H'veen heeft hun spits in de winterstop gehouden omdat ze willen oogsten. Hopen op een finaleplek in de beker en hopen op betere tijden.

appie happie22-02-2015 om 22:18

Fc heeft vandaag goed gespeeld..pech pech pech,denk asn rusnbak alleen vboor keeper mahi solo,paal,dednk aan hends,schmidt,denk aan hateboer van achter neegehaald,waaruit de 3-1(counter komt)voor t zelfde geld winnen we en steken de tong uit..nu moeten we noig erven wachten daarmee.

FCGmijnclub22-02-2015 om 22:39

@Kees, dat ligt eraan wat er wordt aangekocht en verkocht. Ik ben in ieder geval aangenaam verrast te lezen dat je hebt geconstateerd dat de selectie te smal is om dit seizoen hoog te eindigen....

22-02-2015 om 22:40

de laatste keer dat ik de tong uitstak was bij de huisarts, appie

22-02-2015 om 22:54

Dat brengt ons bij een situatie die al langer bestaat: bij het seizoen Huistra-2 werden er 7 spelers aangetrokken...en de trend is sindsdien: besparen op de inkoop en geen grote risico's met Latin spelers: Tadic, Kostic en Matavz hebben de club een schijnzekerheid gegeven, Mahi lijkt een gelukstreffer, maar er is maar weinig geld om alle linies in een keer te versterken. De oplossing? Open kaart spelen met de supporters: geen luchtkastelen of grote jokpartijen voortoveren...de spelers zijn in de eerste plaats hansdelswaar, en het is nooit zeker hoe hoog je eindigt, maar PO's halen zoals VdL nog in gelooft in zijn team (maar 4 punten achter nr 7), die kans lijkt mij meer een loterij dan ....

Hoekie23-02-2015 om 07:39

Ik vind dat de FC uitstekend heeft ingekocht. Mahi, Tjibbling en Rusnak zijn aanwinsten met potentie. Hoesen is best een aardige speler maar is niet het type speler die Groningen op dit moment nodig heeft. Bij v.d. Laan heb ik mijn twijfels. Is vaak ziek, zwak en misselijk en laat toch wel steekjes vallen. Wat de toekomst betreft: Botteghin is onmisbaar eigenlijk hadden we daar twee van moeten hebben in het centrum. Als Chery en/of de Leeuw in de zomer wordt verkocht, dan voor dat geld een doelpuntenmaker en een tweede Botteghin halen. Dan doe je weer mee. Wat de beker betreft: onderschat Excelsior niet. Hebben best een aardige ploeg en we missen Botteghin.

pall mall23-02-2015 om 08:12

Dit vindt ik wel een mooi elftal voor volgend jaar Padt. Hateboer- botteghin- bijker-van nieff Antonia-de Zeeuw tibbeling Rusnak - cas peters - mahi

ties23-02-2015 om 09:30

Zo zodra groningen verliest van ADO volgende week heb ik al witte zakdoekjes meegenomen voor de wedstrijd misschien dat er dan wel wordt geluisterd naar de supporters maar dan moeten jullie hier ook aan meedoen

23-02-2015 om 09:43

Ties Ik zit wekelijks op de tribune de spelers aan te moedigen en zal ongeacht of ik het wel/niet met de trainer eens ben nooit met witte zakdoekjes zwaaien. Vind ik net zo min als je eigen spelers uitfluiten. Dat doe je niet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Laten wij onze frustraties hier op het forum van ons afschrijven en in het stadion onze spelers en trainer in deze moeilijke periode juist steunen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JE BENT SUPPORTER IN GOEDE EN SLECHTE TIJDEN

brummie23-02-2015 om 09:47

Ach witte zakdoekjes.... en als ze winnen tegen ado dan? Sta je dan met grote wit- groene vlaggen te zwaaien? En welke trainer zou dan voor de groep moeten die ook nog eens beschikbaar is en niet te hoog in salaris zit? Vorig seizoen had fc een enorme eindspurt en stonden we met duizenden op de grote markt vd looi toe te juichen. Vind het allemaal te opportunistisch om de trainer de schuld in de schoenen te schuiven.

23-02-2015 om 10:22

Man met ervaring misschien?? Ik heb wel een naam!!! Ernst Faber!!!! Ooit van gehoord???????? Is assistent trainer van PSV. Wil graag op eigen benen staan!!!!! Kent onze FCG uit het verleden. Dus...........................!!!!!!(L)(L)(L).

Hoekie23-02-2015 om 10:51

Zakdoekje zwaaien is voor watjes! Je moet ook als supporter kunnen incasseren. Komt bij mij over als een kind die je zijn lolly afpakt.

Hoekie23-02-2015 om 10:59

Ben het met Duufke eens dat ook het uitfluiten van de eigen spelers iets is dat je nooit moet doen. Bij ons op de tribune hebben we ook zo'n klant gehad. Joelt een speler uit en maakt hem uit voor rotte vis en als die speler daarna "toevallig" scoort is het weer olé olé olé.

Hoekie23-02-2015 om 11:04

Ernst Faber? Trainers maken geen doelpunten en koppen ook geen corners weg.

brummie23-02-2015 om 11:08

Bokko, een duitse of britse trainer? Serieus? Dit zijn vaak trainers die resultaat gericht zijn en geen oog hebben voor jeugd en aankomend talent. Daarnaast is niet aan de salariseisen te voldoen. Heb je ook een reeelere oplossing?

brummie23-02-2015 om 11:08

Bokko, een duitse of britse trainer? Serieus? Dit zijn vaak trainers die resultaat gericht zijn en geen oog hebben voor jeugd en aankomend talent. Daarnaast is niet aan de salariseisen te voldoen. Heb je ook een reeelere oplossing?

0812Patrick23-02-2015 om 11:16

Ik zie net, dat wij als fans naar een andere wedstrijd hebben gekeken dan VI. Van Boekel een 8 voor zijn optreden in Heerenveen. Heeft de rapporteur dan echt te veel wijn gedronken? Ik moet wel een excuus maken richting Johan Kappelhof. In het verleden heb ik hem toch minder zien spelen en dat ook aangegeven zonder de achtergronden te weten waarom. Ik wens hem veel sterkte bij zijn verlies. Wat betreft de afgelopen wedstrijd.... jammer, geen woorden meer aan vuil maken en de resterende wedstrijden er uit halen wat er in zit. Blijven hangen in het verleden helpt nu niet meer. Met gezonde vechtlust en goed spel, want dat was er afgelopen zondag echt wel, toewerken naar een mooi competitie slot.

Roelofsky23-02-2015 om 11:43

Eén ding is na de wedstrijd van gisteren wel duidelijk lijkt mij. Lingren hoort in de basis brengt rust en goede opbouw van achteruit. Ook dat hebben we maanden niet gezien. Dus Looi zet spelers op een plek neer waar ze zich thuis voelen ga desnoods in overleg met spelers. Dus niet meer schuiven en laat het een tijdje zo staan. Wil je nog wat van het seizoen maken. Talent genoeg daar ligt het niet aan…..

23-02-2015 om 11:57

En dan zijn er ook nog mensen die denken dat we Excelsior thuis even oprollen. Hebben die gisteren wel gekeken naar hun wedstrijd met Feyenoord? Als Excelsior zo speelt als gisteren dan gaat FC-Groningen thuis met grote cijfers de pottebak in. "Mark my words" (L)(L)(L)(L)

23-02-2015 om 12:03

Nee, Bokko, jij hebt liever een type als Maaskant. Veel geschreeuw en weinig wol, en roepen dat een speler nog geen kut kan dekken.We moeten iemand hebben, net tussen Maaskant en "Jan met de handn'n in de buutse" in en dan lijkt mij Ernst Faber wel geschikt. Maar daar zal meneer "pispaal" het wel niet mee eens zijn.(L)(L)(L)

Hendrik23-02-2015 om 12:31

Rob roy Het moet ook niet zo zijn dat je na deze paar wedstrijden die nog gespeeld er nog een paar moet spelen tegen Roda of Emmen zou ook zp maar kunnen.

brummie23-02-2015 om 12:31

Rob roy, faber lijkt me wel een goede trainer in wording, maar is qua uitstraling hetzelfde type als vd looi. Ik denk niet dat het verschil gaat maken. sterker nog, vd looi heeft meer ervaring.

brummie23-02-2015 om 12:41

Bokko, hoe verklaar je dan het behalen van en winnen playoffs vorig seizoen? Dat was toch ook mentaliteit? Zwolle heeft nu 3 wedstrijden op rij verloren. Ook edn mentaliteitskwestie en te weinig strijd? Elke ploeg heeft zijn ups en downs, zeker een jonge ploeg. We hebben nog 10 wedstrijden te gaan. Als de puzzelstukjes wel inelkaar vallen en het begint weer te draaien dan is een eindspurt zoals vorig jaar goed mogelijk!

FCGmijnclub23-02-2015 om 12:49

Snap dat hele gespeculeer niet over een nieuwe trainer. Hans Nijland heeft onlangs een contract verlengd. Dit betekent m.i. dat er een voldongen feit heeft plaatsgevonden. Wat mij betreft de hoogste tijd om de groen/witte rijen te sluiten voor een daverende eindspurt. Met continue gezaag aan trainers, bestuur en spelers wordt geen enkele club beter van. Forza FC

23-02-2015 om 12:56

Als Nijland naar de supporters moet luisteren qua trainer dan hebben we meer trainers dan spelers...... Ps gaan weer richting de 100 posts

Hoekie23-02-2015 om 13:41

FCGmijnclub en Duufke :agreed: Als Nijland naar de supporters had geluisterd dan waren we al lang failliet geweest. Dan hadden we bijvoorbeeld van Duinen en Linssen voor ruim 4 miljoen opgehaald. Speculeren over een eventueel vertrek van v.d. Looi door de witte zakdoekjesbrigade daar help je de club ook niet verder mee. Ik heb daar liever een goede speler voor. Ik steek bijvoorbeeld ook liever geld in een goed contract voor Juninho Bacuna. Let op mijn woorden die gaat verder komen dan zijn grote broer.

23-02-2015 om 15:16

100 ste reactie: ben uitgeluld... maar iedereen heeft een duit in het zakje gedaan... de komende wedstrijden moeten op inzet/strijd gewonnen worden....dat hoop ik voor het team,. de trainer en de club. Er is nog veel te doen de komende maanden beker halen bijv. ) en stiekem droom ik wel van een echte revival zoals vorige jaar. En dat Nijland dan dóórpakt op de transfermarkt :)

FCGmijnclub23-02-2015 om 16:00

:agreed::bowdown::bowdown::thumbsup:

Hertog24-02-2015 om 14:43

Mosterd na de maaltijd: als we achter staan moet er gescoord worden. Waarom dan Hoesen erin? Die heeft dit hele seizoen 1 keer gescoord.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!