Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen dreigt tonnen mis te lopen na opmars Vitesse

Door Klaas Willemsen 17 reacties

De Arnhemmers zijn momenteel bezig aan een goede serie en bezetten de zevende plek op de ranglijst. De trots van het noorden staat op plek elf. Het verschil in punten is zeven. Volgens RTV Noord dreigt er voor FC Groningen een forse financiële tegenvaller. Vitesse dreigt FC voorbij te gaan op de ranglijst voor de verdeling van televisiegelden.

Het uitgangspunt in de verdeling is dat er niet alleen gekeken wordt naar de ranglijst over de afgelopen tien jaar. Het meest recente seizoen telt in de weging tien keer mee en het oudste seizoen slechts één keer. 

FC Groningen stond in de totale weging (tot aan) het afgelopen seizoen op de zevende plek en de Arnhemmers negende. Het is te hopen dat het verschil op de huidige ranglijst niet groter wordt. FC kan zich niet veel misstappen meer veroorloven en moet punten gaan pakken. Dit seizoen ontvangt FC ongeveer 4 miljoen euro aan TV geld. Mocht het gat uiteindelijk in de eindrangschikking (zonder play offs) tussen beide clubs zes plaatsen zijn, dan loopt FC het aankomend seizoen zeven ton mis aan inkomsten.   

Reacties:
Marco26-02-2015 om 19:35

Dat komt er van als je de beste spelers verkoopt, en in de zomertransferperiode prutsers terugkoopt. Volgens Nijland gaan we de play-offs halen, en winnen we de beker. Ik zou Zivkovic maar voor de resterende wedstrijden, want anders zie ik het niet goed komen.

brummie26-02-2015 om 20:21

Persoonlijk vind ik mahi, antonia en padt prima zomeraankopen van fc. Van der Laan was bij cambuur erg goed, maar is door blessures niet toegekomen aan veel spelen. islamovic en hoesen vallen tegen, toch denk ik dat hoesen een prima spits kan zijn. Maar om alle zomeraankopen prutsers te noemen? Tja...

26-02-2015 om 20:44

zouden ze bij de FC- bestuur en management dit probleem van forse inkomstenachteruitgang zélf ook al niet bedacht hebben???.... Ik zeg je: de druk om te presteren op VdL en selectie neemt per week toe...en dan zal je nog eens wat zien, wat ze er écht van kunnen ( als ze het dan achterin maar een beetje dicht houden)....komt goed!

Hoekie26-02-2015 om 22:44

Marco Je schetst wel een heel negatief beeld. Ik denk namelijk dat we op termijn veel sterker gaan worden.

Hoekie26-02-2015 om 22:47

Met de ontvangen gelden van Kostic kunnen we doorselecteren. De achterhoede kan nog wel een kopsterke verdediger gebruiken. En een doelpuntenmaker.....

27-02-2015 om 00:04

Ik had nog één gedachte over dit item, welke ik hier wil delen: Het profvoetbal houdt voor een club in dat er behoorlijk grote sommen geld als mee- of als tegenvallers vallen...en dat kan in korte tijd behoorlijk verschillen maken, zeker als de begroting krap is, en investeringsplannen zijn of schulden moeten worden afgebouwd zoals bij FC Groningen. Een meevaller van Van Dijk's langverwachte zomertransfer (1 miljoen) staat dan weer tegenover die mogelijke tegenvaller van minder Foxgelden. Voor een keer niet erg, maar structureel maakt het de clubs in het rechterrijtje relatief armer t.o.v. de subtop...en daar zit 'm de kneep: zie maar eens het jaar erop hóger te eindigen met dezelfde selectie...ik zou zeggen: álles uit de :fc:kast halen nu!!!

27-02-2015 om 11:31

Als je naar de begroting van Grunn kijkt horen we ook rond plek 7 a 8 te staan en hier zou je met je langetermijnbegroting ook rekening mee moeten houden. Vind de aankopen met de bedragen die er voor gegeven zijn prima, maar mis wel een beetje de balans. Zou wat mij betreft wel iets meer body in het elftal mogen.

Woltjer27-02-2015 om 15:59

Wat krijgt FC Groningen voor de halvinale en eventuele finale voor de beker ?

Milko27-02-2015 om 16:41

De dennenappel nemen ze mee na de finale ;)

Woltjer27-02-2015 om 17:09

Dan maar 7 ton minder:D

28-02-2015 om 00:53

onzin: seizoenkaarthouders 2015/2016 komen er vast weer bij als ze de beker hebben, en een geldprijsje van de KNVB en behalve een bonus-kostenpost van FCG aan de spelers+trainer, is er de zekerheid van startgeld in een Euroligue poule met 5 tegenstanders ( plm 2 milj ) en kaartverkoop/inkomsten in Euroborg. Verder zal de sponsoring toenemen/openbreken en verbeteren contract: voor (meer) kleine sposnsors , maar ook in het groot (Essent). Het is nog dagdromen, want Excersior en Twente heb je niet zomaar weggespeeld, maar netto kan Groningen aan bereiken 2015 aan de de poule Euroligue volgens mij miljoenen Euro's overhouden...;)

28-02-2015 om 01:02

@ Duufke "body"...daar bedoel je fysieke gesteldheid van spelers mee, of de breedte van de selectiegroep. Het blijft een probleem bij blessures en schorsingen dat jonge reservespeulers een lichaam hebben dat nog niet uitontwikkeld is...en dus moeten die spelers zich forceren op termijn met grotere kans op ernstige blessures. Ik zie eerder in de zomer er 2 ervaren spelers bijkomen: een topverdediger en een bovengemiddelde aanvaller. Jammer dat Hagenauw trouwens al weer afgetest lijkt...(zie andere item over beëindigen contract). Die jongen was zo veelbelovend, en heeft amper gespeeld door dat eeuwige gewissel met spelers voorin.

Milko28-02-2015 om 10:36

Als.... ALS ze de beker pakken heeft dat zeker invloed op de verkoop van seizoenkaarten. De beste spelers zullen nog een jaartje langer blijven en wie weet komen er twee/drie goede versterkingen bij. Maar het is wel een zeepbel, voor het zelfde geld heb je NIETS

FCGmijnclub28-02-2015 om 15:37

Ik vrees dat jij je rijk rekent Bokko...

28-02-2015 om 20:47

en dan zonder spits tegen ADO spelen: "ren je rot"???

Milko28-02-2015 om 22:43

Ze krijgen ook allemaal zo'n belachelijke "badjas" :o

01-03-2015 om 07:37

jullie rekenen je rijk, niet met geld, maar met de beker die nog wel eventjes in "die twee finales" moet worden binnengehaald. Vwb de situatie met de Grunnselectie, schat ik in dat er onrustige tijden aanbreken: Kijk naar Rutten bij Feyenoord...waarom gaat ie nou weg ( zelf zegt hij -evenals R.Koeman hiervoor) bij die club niet genoeg mogelijkheden te zien" ...maar je kan daar iedere argumentatie invullen die min of meer de lading dekt. Bij Groningen gaat dat minder voorspelbaar... VdL hoefde dit jaar vast minder hoog te eindigen dan de plek die ze nu staan ( is mijn overtuiging ). Maar de kans dat ze volgend jaar sterker zijn en beter presteren is toch minder dan 50%. Cf de slogan "voetbal is oorlog", zeg ik je : dan maar met doodsverachting je schietend de problemen uitwerken...volle ziekenboeg of niet. Zo....nu eerst ADO pakken.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!