Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - ADO Den Haag

Door Hester Swabedissen 21 reacties

Het wordt hoog tijd voor FC Groningen om weer drie punten te pakken. De laatste keer dat de trots van het Noorden winst behaalde, is inmiddels vijf wedstrijden geleden, namelijk op 31 januari, thuis tegen Go Ahead Eagles (2-0). Uit de overige vier wedstrijden werden er twee punten behaald door twee keer een gelijkspel. Zondagmiddag wordt er om 14:30 uur in Euroborg afgetrapt tegen ADO Den haag, de nummer dertien op de Eredivisieranglijst. FC Groningen staat elfde, met maar drie punten meer dan ADO. Tot grote schrik van vele supporters kan topscoorder Michael de Leeuw er zondag niet bij zijn. Hij liep op de training van vrijdag een hamstringblessure op.

Met de wedstrijd tegen Heerenveen van afgelopen zondag in het achterhoofd, heeft de FC zich deze week voorbereid op aanstaande zondag. FC-trainer Erwin van de Looi zegt op de website van FC Groningen: “We hebben behoorlijk wat dingen goed gedaan in Heerenveen, maar er zijn ook een paar zaken te verbeteren. Wat goed ging, is dat er een team stond, dat tot de laatste seconde heeft geknokt voor minimaal een punt. In de eerste helft kreeg de tegenstander haast geen druk op onze ploeg, dat is een compliment.” Helaas bleven, ondanks dat het spel goed was, de drie punten toch in Heerenveen. Groningen had voornamelijk haar kansen beter moeten benutten, maar ook mede door een aantal beslissingen van de arbitrage in het voordeel van Heerenveen.

Van de Looi heeft voor aankomende zondag een aantal verbeterpunten in gedachten: “We moeten voorin effectiever met onze kansen omgaan en in de achterhoede meer meedogenloosheid en alertheid hebben bij standaardsituaties. Er zijn periodes in een seizoen dat ‘foutjes’ niet worden afgestraft, maar nu zitten we in een fase dat dit wel gebeurt. We hebben hierover gesproken en weten waar tegen ADO de mogelijkheden liggen”, aldus Van de Looi.

Tegenstander
Met tien punten uit de laatste vier duels is ADO Den Haag bezig aan een uitstekende reeks, maar toch hebben de ‘Ooievaars’ dit seizoen nog geen één uitoverwinning behaald. Aanvoerder Maikel Kieftenbeld zegt over de Haagse club: “ADO Den Haag heeft een moeilijke fase gehad, maar de rug weer gerecht. Ze hebben zelfvertrouwen en ik verwacht niet dat ze zich zondag zullen ingraven.”
FC Groningen wacht al vier wedstrijden op een zege, terwijl ADO alweer vier duels ongeslagen is. Van de Looi: “ADO heeft een stugge en volwassen ploeg. Het zal opnieuw een zware wedstrijd worden, die we uiteraard heel graag willen winnen. We zullen onze handen vol hebben aan aanvallers met kwaliteit, zoals Kramer en Van Duinen.”

Historie
Zo 24-08-2014 ADO Den Haag - FC Groningen Eredivisie 3-0
Za 15-03-2014 ADO Den Haag - FC Groningen Eredivisie 2-1
Zo 08-12-2013 FC Groningen - ADO Den Haag Eredivisie 1-2
Za 20-04-2013 FC Groningen - ADO Den Haag Eredivisie 2-1

In de afgelopen vier ontmoetingen tussen FC Groningen en ADO Den Haag is ADO de club die aan het langste eind trekt. De club uit Den haag won van die vier wedstrijden maar liefst drie keer. ADO won haar thuisduel tegen de FC dit seizoen gemakkelijk met 3-0.



Geblesseerden en opstelling
Michael de Leeuw viel vrijdagochtend op de training uit met een hamstringblessure en is helaas niet inzetbaar voor de wedstrijd van zondag. Over de ernst van de blessure is nog weinig bekend. Dat de clubtopscoorder niet mee kan spelen, is een groot gemis, maar Van de Looi vertrouwt erop dat de FC er wel uit komt. Aangegeven wordt dat Danny Hoesen de ‘logische’ vervanger voor De Leeuw is. Met maar liefst één Eredivisiegoal voor de FC op zijn naam, lijkt dit statistisch gezien niet écht de ‘logische’ keuze.. Hoesen trainde afgelopen dagen niet mee doordat hij een tik op zijn knie kreeg op de training van woensdag. Of hij de geblesseerde De Leeuw kan vervangen, is dus nog maar de vraag. Zo niet, dan zijn er nog de opties Nick van der Velden, Dino Islamovic of Juninho Bacuna, waarvan eerstgenoemde in dat geval waarschijnlijk in de basis zal starten.

Johan Kappelhof zal zondag weer bij de wedstrijdselectie zitten. Hij was bij de wedstrijd tegen Heerenveen niet aanwezig, omdat zijn vader enkele dagen eerder overleed.

Desevio Payne en Rasmus Lindgren (die overigens beiden een goede wedstrijd speelden tegen Heerenveen) staan hoogstwaarschijnlijk ook weer in de basis tegen ADO. Payne zal zondag zijn eerste wedstrijd spelen voor eigen publiek. Lindgren stond in de wedstrijd tegen Heerenveen voor het eerst dit seizoen opgesteld als centrale verdediger en zal aanstaande zondag deze positie hoogstwaarschijnlijk weer innemen.

Overige geblesseerden: Jarchinio Antonia, Lorenzo Burnet, Tom Hiariej en Nick Bakker.

Vermoedelijke opstelling:
Padt

Hateboer - Botteghin – Lindgren - Payne

Tibbling - Kieftenbeld

Rusnák - Chery - Mahi

Van der Velden.


Scheidsrechter: Jeroen Manschot.



FC Groningen moet een inhaalslag maken. Door het puntenverlies van de afgelopen tijd staat Groningen in een benarde positie en lijkt plek zeven ver weg. Maar met nog tien wedstrijden te gaan is er kans op een goede reeks, te beginnen bij ADO Den Haag. De Trots van het Noorden heeft laatste zes competitiewedstrijden van vorig seizoen allemaal gewonnen. Niets is dus ondenkbaar voor onze FC. En met de attitude die te zien was in de wedstrijd tegen Heerenveen zou dat best mogelijk kunnen zijn.

Come on FC!

Reacties:
Marco27-02-2015 om 22:40

Belangrijk wedstrijdje. Blijven we de trots van het Noorden. Liever 4-3-3. Islamovic basisplaats in de spits. Rusnak linkshalf en Mahi linksbuiten. Geef Islamovic maar speelminuten. In de 16 een killer die we missen. Tegen een Ado zullen we daar geregeld komen dan volgen zijn doelpunten vanzelf.

27-02-2015 om 22:45

Zie liever arias dan islamovic, die is zo lomp....

Gert28-02-2015 om 07:49

Ik vind het zeer frustrerend dat ze beginnen met nick van der velden die jongen is al maanden uit vorm en geen echte spits. er word al zo moeilijk gescoord, breng dan voor de Leeuw Bacuna of islamovitch. Met van der Velden als spits zijn we vanaf het eerste fluitsignaal kansloos

FCGmijnclub28-02-2015 om 08:35

Ben benieuwd mocht Nick vanaf minuut 1 beginnen, wat hij brengt.... Komt hij terug op niveau zoals het vorige seizoen? Zo niet dan zal FC ongetwijfeld zijn aflopende contract niet verlengen.... De komende weken m.i. cruciaal ....

appie happie28-02-2015 om 08:53

dat denk ik ook..v velden moet nu voor de dag komen..wat de spits betreft vind ik ook dat islamoviv nu de echte kans moet krijgen,anders ist niet eerlijk..hij is in vorn gezien de 3 van maandag j.l.

appie happie28-02-2015 om 09:38

ik hoop op 3 punten wie scoort maakt mij niet uit..het wordt tijd voor 6 punten morgen en volgende week.

Milko28-02-2015 om 10:30

Is die "bolle" die jaren aan de lopende band scoorde bij Groninger Boys geen optie? Speelt nu volgens mij bij Pelikaans S. Wie? De Grooth. Scoort elk seizoen minstens 30x

28-02-2015 om 12:50

en weer iemand op een positie waar die niet hoort........... Wordt de 2e seizoenshelft een kopie vh laatste seizoen onder Huistra?????????????????????? Begint er aardig op te lijken en dit terwijl de selectie nu beter is....... Hoop dat ik het mis heb. Waarom niet Hoesen,Islamovic in de spits???? Islamovic kan voetballend nog zo slecht zijn, schoot er afgelopen week wel 3 in bij jong Grunn. Kramer van Den Haag is ook geen voetballer.....en zo zijn er wel meer pure spitsen die voetballend zwak zijn, maar het gaat erom dat je koelbloedig je paar kansen maakt, daar wordt je op afgerekend en verder niets!!! En als contractverlenging van vd Velden afhangt hoe hij zich in de spits manifisteert zijn we de weg echt helemaal kwijt, kun je die jongen toch ook niet aandoen. Vorig seizoen een van de dragende spelers en dan op deze manier gaan afserveren....

28-02-2015 om 13:20

Allemaal nietszeggende speculaties. Die er in en die er uit!!! Wat maakt het uit, we hebben gewoon geen spits die de ballen er in schiet. v.d Velden heeft vorig jaar bewezen dat hij de ploeg met zijn spel positief kan beïnvloeden, dus kijken we nu hoe hij het er vanaf brengt in de spits. Zo simpel is het!!!!! En er komt bij dat hij met Lindgren de enigste is met enig ervaring in de voetballerij, dus gewoon bij de ploeg houden.(L)(L)(L)

FCGmijnclub28-02-2015 om 13:31

@Duufke Kun jij je de wedstrijd van vorig jaar herrinneren uit in H veen met Nick als diepste spits?

28-02-2015 om 14:00

So what? We zijn een jaar verder,wat wil je hiermee dan beweren???

FCGmijnclub28-02-2015 om 14:12

Dat ik a) nog steeds hoop dat Nick zijn vorm terugvind b) dat Nick noodgedwongen op die positie een fantastische (L):)(L)wedstrijd heeft gespeeld

28-02-2015 om 14:29

Oké man, ik hoop het met je!!!!! Vind Nick toch altijd al één van de betere spelers van de club (maar dit terzijde)!!(L)(L)(L)

Roelofsky28-02-2015 om 16:11

Zeefuik scoort vandaag een hattrick…. zou het dan toch met vertrouwen te maken hebben trainer???? Morgen Islamovic in de spits en laten staan…..

FCGmijnclub28-02-2015 om 16:19

Wellicht het niveau van de Schotse competitie?

Milko28-02-2015 om 16:33

ZEEFUIK IN ORANJE :fc::fc::fc:

FCGmijnclub28-02-2015 om 17:01

En Botteg.. naar Barca(L);)(L)

28-02-2015 om 17:30

Ja, voor 20 miljoen!!!!!!:lol::lol::lol:

28-02-2015 om 17:47

Fcgmijnclub Er is wel een wereld van verschil tussen de Nick dit en vorig jaar....., vorig jaar zeer bepalend maar nu mede door blessures volledig uit vorm en volgens mijn kun je alleen maar in vorm komen door op je eigen plek te spelen. Vind het trouwens naar de overige spitsen ook niet van veel vertrouwen overkomen als je het op deze manier wilt oplossen.... Maar hoop echt dat ik het fout heb!!!!!!!!!!

28-02-2015 om 19:13

hij kan in elk geval een balletje hoog houden in de loop..:D Enne over het vertrouwen in de opstelling van de spitsen: vorige jaar was iedereen geblesseerd en moet VdV daar noodgedwongen spelen... dat vertrouwen is er bij FC G nooit....het is als een domme gokker-bluffer, die zegt na één keer verkeerd bij "kop of munt": laten we iedere keer wat anders zeggen...hebben we nog nét zoveel kans...:lol:

28-02-2015 om 20:42

maar...nog even serieus: ik ben nl.doodziek van al die blessures en pijntjes die bij FC Groningen basisspelers voorkomen...Nu weer De Leeuw/hamstringklachten, Van Nieff, Hateboer, Burnet, Hiariejenz enz... Het kan er mee te maken hebben dat er bij een profclub, agv.de opgelopen blessures, ziektenkosten worden gedekt door de verzekering wat weer een verlichting is van de spelerssalarissen...maar kom op zeg: als je getrainde prof bent dan wil je toch gewoon die wedstrijden spelen, en heb je niet meteen een "hamstringblessure" waar zeker 6 weken voor herstel voor staat? Over 5 weken komt die beker-kraker tegen Excelsior. Zonder De Leeuw kunnen we het wel vergeten, daarom gok ik erop dat ze hem, uit voorzorg aan de kant houden. Op zich begrijpelijk :fc:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!