Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - FC Dordrecht

Door Lukas van der Wal 21 reacties

Zondag speelt FC Groningen een lunchwedstrijd tegen de Schapenkoppen uit Dordrecht. De wedstrijd in de Euroborg begint derhalve om half één. De tweestrijd staat onder leiding van scheidsrechter Ed Jansen en laten we hopen dat hij een betere dag heeft dan leidsman Manschot. Voor Grunn is de wedstrijd tegen de promovendus zeker van belang, op papier een uitgelezen moment om het zelfvertrouwen weer op te vijzelen.

FC Dordrecht, de Schapenkoppen
Vorig weekend wisten de gasten eindelijk weer eens te winnen. Tegen Go Ahead uit Deventer werd een terechte 2-1 overwinning geboekt. Door de winst op Kowet komt de nummer zeventien op de ranglijst in het vizier, de achterstand bedraagt op dit moment vier punten t.o.v. NAC. De gasten hebben tot nu toe drie keer gewonnen waaronder de legendarische wedstrijd in en tegen Heerenveen, zes keer gelijk gespeeld en maar liefst zestien keer verloren. Een negatieve balans, maar Dordt is hoe dan ook geen makkelijke horde om te nemen. De spelers die Groningen zondag in de gaten moet houden zijn onder andere Van Overeem, Lieder en Klaiber, dit drietal heeft de kwaliteit om de tegenstander pijn te doen.

Daarnaast staat er op goal een ervaren sluitpost, die de klappen van de zweep kent. Kurto weet wat het is om te moeten vechten tegen degradatie en hij zal zijn team willen sturen tegen de Trots van het Noorden. FC Dordrecht reist met een vrijwel fitte selectie af naar Groningen, alleen aanvoerder Ojo(blessure) en Peersman(schorsing) moeten de wedstrijd tegen Groenwit missen.

Interim-trainer Gérard de Nooijer is strijdbaar, zo vernamen we op de clubsite van Dordt; 'Het wordt tijd voor een ommekeer, dit weekend (uit tegen FC Groningen) willen we dit in gaan zetten’. Na de overwinning van vorige week is de achterstand op NAC tot vier punten verkleind terwijl Heracles zes punten voorloopt op FC Dordrecht. ‘Als we iets willen, moeten we in dit soort wedstrijden punten pakken. Daar gaan we dan ook voor, we hebben veel vertrouwen geput uit de zege van het afgelopen weekend. Groningen heeft daarentegen al vijf wedstrijden niet gewonnen en mist Michael de Leeuw. We weten dus dat er kansen liggen’.

De thuisploeg, FC Groningen
Afgelopen weekend speelde groenwit teleurstellend gelijk in eigen huis tegen ADO den Haag. De mannen van Erwin van de Looi wisten de 1-0 voorsprong (strafschop Chery) niet veilig over de streep te trekken. Ver in de blessuretijd scoorde Xander Houtkoop de gelijkmaker. Grunn verzuimde om afstand te nemen van de ooievaars en kreeg aan het eind van de wedstrijd het deksel op de neus. Door de remise is de achterstand met de playoffs-plekken gegroeid naar zeven punten. Een overwinning tegen FC Dordrecht is zondag dan ook een must!

Het is de vraag als Tjaronn Chery hierin kan bijdragen. De spelverdeler was vandaag afwezig op de training om prive-redenen. Bij het ontbreken van de speler zal Juninho Bacuna zijn plek gaan overnemen in de basis. Nick van der Velden zal vermoedelijk weer in de spits worden geposteerd, ondanks de gemiste strafschop tegen ADO was Van de Looi tevreden over de inzet van Nikinho. Van der Velden liet zich veelvuldig zakken uit het drukke centrum, al vragen wij ons af of er geen betere invulling van de spitspositie mogelijk is. In een goede vorm, kijkend na vorig seizoen, is Van der Velden van grote waarde voor het elftal, hopelijk komt deze aanstaande zondag terug.

Vermoedelijke opstelling - Padt, Hateboer, Botteghin, Lindgren, Payne; Rusnák, Tibbling, Kieftenbeld, Mahi; Van der Velden, Chery/Bacuna

Achter de naam van Desevio Payne staat net als bij Tjaronn Chery een vraagteken. De jongeling hield kuitklachten over aan de wedstrijd tegen ADO den Haag. Mocht Payne de wedstrijd niet gaan halen, dan kan Burnet zijn opwachting maken. De linksback is op de weg terug en Van de Looi heeft liefst een 'echte' linksback in de basisopstelling. Ongetwijfeld in de loop van morgen zal er meer duidelijkheid komen over de basis voor de wedstrijd tegen FC Dordrecht.

Terugkerende spelers voor Dordrecht-thuis
Lorenzo Burnet en Johan Kappelhof keren weer terug in de wedstrijdselectie. De linksback is voldoende hersteld van een enkelblessure, die hem meer dan een maand aan de kant hield. De centrumverdediger ontbrak de afgelopen twee wedstrijden wegens het overlijden van zijn vader. Beide spelers zijn wedstrijdfit.

Focus op ons zelf
Afgelopen week is de FC hard met zichzelf aan de slag gegaan op training. Van de Looi is duidelijk en zegt hier het volgende over op de clubsite van FC Groningen 'De opdracht is heel duidelijk: aanvallend spelen en vanaf het begin de tegenstander onder druk zetten. Dat willen we vaker en is wat we ook nu weer willen. Daarmee zijn we de afgelopen week vol aan de slag gegaan. En daarbij is het zaak nu de wedstrijd ook te beslissen, als we daarvoor de mogelijkheden krijgen. Want te weinig rendement uit onze kansen halen, heeft ons de afgelopen twee wedstrijden opgebroken. Het is zaak thuis toe te slaan. Daar zijn we eerlijk gezegd ook wel aan toe'.

Hoeveel punten gaat de FC nog behalen in de competitie?
Met nog zeventwintig punten in het verschiet (die maximaal haalbaar zijn) vragen wij ons af hoeveel er in totaal nog bij gaan komen. FC Groningen speelt in de competitie thuis nog tegen FC Dordrecht (as zondag), FC Twente, SC Cambuur, Feyenoord en PEC Zwolle. Uit moet groenwit nog naar PSV, Vitesse, Willem II en NAC. Vooraf is het aantal punten moeilijk in te schatten, maar zeventien punten moet (vanuit ons standpunt gezien) mogelijk zijn, al wordt dit een hele lastige opgave. Waarop we dit baseren is (in de huidige vorm) ons nog een wel een raadsel, Grunn zal snel in een flow moeten komen om in een positieve serie te kunnen komen.

Historie FC Groningen - FC Dordrecht (Via FCG-Stats)
Van de veertien thuiswedstrijden tegen de Schapenkoppen wisten de Groningers maar liefst tien te winnen. Driemaal speelden de partijen gelijk en één keer hield groenwit nul punten over aan de thuiswedstrijd met de gasten. Op vier december 1999 werd deze wedstrijd voor het laatst gespeeld in Groningen. Voor 7040 toeschouwers in het Oosterpark-stadion wisten de Groningers met 2-1 te winnen. Melchior Schoenmakers en Martin Drent zorgden voor de Groningse treffers.

Laat ons weer eens juichen?!
Zondag moet het dan eindelijk gebeuren. We wachten al lang op een overwinning en tegen FC Dordrecht is het de uitgelezen kans om dit te gaan bewerkstelligen. Een overwinning is niet vanzelfsprekend, maar met de steun van de twaalfde man moet dit goed gaan komen. Via twitter en onze site is voor de thuisblijvers de wedstrijd live te volgen.

Come on FC, laat ons weer eens juichen!

 

Reacties:
Vnct06-03-2015 om 20:02

Zal je zien net zo'n "prachtwedstrijd" als tegen Ado en een kansloze 0-0 als eindstand.. Ik hoop natuurlijk dat we met 10-0 winnen (overdrijven is ook een vak ;) ) Maar als we zo defensief en "liever een 0-0 dan meer dan 1 doelpunt maken" spelen gaan we het nog knap lastig krijgen tegen Dordrecht... In ieder geval mochten we deze verliezen dan mag v/d Looi wel opdonderen wat mij betreft... Contract verlengd of niet.

Marja170106-03-2015 om 22:00

Ik zal altijd achter Grunn staan maarrreee ik heb een zeer slecht voorgevoel.. Nadat zondagochtend de wekker zal afgaan (belachelijk dat het moet, het is weekend man) en we naar het stadion zijn gevlogen ben ik "bang" dat we weer zo'n vreselijke wedstrijd te zien krijgen. Laat mijn reactie en gevoel een enorme spirit zijn om het tegendeel te gaan bewijzen en wij een prachtige wedstrijd krijgen te zien met een overheerlijk lentezonnetje op onze snoetjes. Voor het geval dat neem ik alvast m'n pepers mee, misschien dat de jongens er zondag wel één willen hebben om vooruit te komen. We shall see,.. Come on green white army! :clap:

loekie6806-03-2015 om 22:04

Met vd velden in de spits kansloos onderin rechterijtje meeste kans op wat een schijt seizoen. Noit best

Hendrik06-03-2015 om 22:07

Ik denk 1-2 dan is de gifbeker wel leeg denk ik.

hertopwil06-03-2015 om 22:10

Hallo FC vrienden. Ik lees net ff de grootste leugen krant van Nederland, en lees het volgende: Ajax zoekt spits,maar zeker Zivkovic geen optie. Denk ik bij me zelf Meneer Nijland pluk die jongen daar los (om mij huren voor 2 jaar) en laat hem lekker bij ons in de spits lopen. Hebben we zeker een scorende vermogen speler: thumbsup:

Marja170106-03-2015 om 22:26

Zivkovic, die jongen had gewoon niet weg moeten gaan. Wat en hoe zal z'n motivatie zijn?? Trouwens, als alle jongens nu daadwerkelijk de schouders er onder zetten, er chemie, wil en passie ontstaat... Dan kunnen we ook winnen met vd Velde in de spits. Laten ze/we eerst eens naar het team kijken (samenwerking) dan pas naar eventuele mogelijkheden om Zivkovic bij ons te laten spelen. Als een team goed draait dan kan het tot grote verrassingen komen maar goed.. Keep on fighting. :fc:

FCGmijnclub06-03-2015 om 22:30

Weet nog wel een (L)leuke deal(L).......;)

Marja170106-03-2015 om 22:59

hmmm, ben nieuwsgierig aangelegd...... Deel de deal met ons ajb :lol:

FCGmijnclub07-03-2015 om 08:27

Er blijkt iemand niet goed genoeg te zijn bij 020...... Tevens blijkt een ander niet goed genoeg te zijn voor FC.....

Marja170107-03-2015 om 08:35

Voor de eerste.... We hebben een Z? Voor de tweede... We hebben een I of H? Doe mij iig de I maar eens een paar wedstrijden in de spits. :$

07-03-2015 om 10:38

vd velden in de spits, hij leert het nooit onze vd Looi, maar zal vast weer aanknopingspunten zien

07-03-2015 om 10:43

Afsluitende training: XI FC Groningen - Padt; Hateboer, Botteghin, Lindgren, Burnet; Rusnák, Tibbling, Kieftenbeld, Mahi; Van der Velden, Chery Payne afwezig op de training

07-03-2015 om 13:40

Zo kunnen we allemaal wennen aan "de" spits voor het komend seizoen. Dit zal seizoenskaarten opleveren, ook zonde voor vd Velden zelf. Toen hij vorig seizoen rechts stond hij voor ons zeer belangrijk en vind dat hij dan ook wat meer credits van het publiek mag hebben. Voor mijn gevoel is een stuk balans uit het elftal als je Cherry en Rusnak beide opstelt, beide goede voetballers daar niet van, maar zijn dezelfde soort spelers. Ik zou vd Velden op de plek van Rusnak zetten en Hoesen/Bacuna of Islamovic in de spits. Dordt zal hier niet vol op de aanval spelen en dan is denk ik een speler als Islamovic ( niet technisch maar wel fysiek en doelgericht) een betere optie dan de voetballende vd Velden. Trouwens jammer dat Payne geblesseerd is, mag van mij wel een keer vanaf begin op de rechtsback positie

Roelofsky07-03-2015 om 13:46

Er is iemand de weg kwijt…..?? v.d. Velden in de spits. Waarom toch zo verschrikkelijk eigenwijs. Als dit een beslissing is van de totale TS dan zijn ze allemaal ongeschikt. Begrijp van het transfer beleid trouwens helemaal geen snars meer. Als je een spits mist waarom dan in de winterstop twee middenvelders halen???? Kom op Looi zet Islamovic samen met Hoesen in de spits laat zien dat je echte ballen hebt.

07-03-2015 om 14:20

Bokko Je geeft die jongen net een contract, als je 1e spits dan niet bevalt zet hem er dan een aantal wedstrijden in. Waarom geef je hem anders een contract..., begrijp het niet helemaal meer, net als een jaar terug toen Hagenauw een contract kreeg ( wel een jongen met pit) en nu alweer verhuren...terwijl zijn contract al bijna weer afloopt.... Maar zullen velen het hier niet met mij eens zijn, wat mij betreft gewoon Hoesen in de basis. Dan weet je aan het eind vh seizoen ook of je heel hard op zoek naar een nieuwe spits moet of niet..,, zoals ze er nu mee omgaan kom je er ook niet.

07-03-2015 om 14:22

nieuws: vanwege de perikelen bij FC Twente dreigt er mogelijk een straf van de UEFA in de vorm van licentie intrekken. Dat zou volgens mijn bescheiden mening het volgende kunnen gaan betekenen: Wint FC Groningen van Excelsior en moet het de finale tegen FC Twente (indien winnaar van PEC Zwolle) spelen, en verliest Groningen in de kuip...dan nog zou Groningen als verliezend finalist voor die Groepsfase Euroligue in aanmerking komen...de een z'n dood...enz. EEN CADEAUTJE ZOU DAT ZIJN :D http://foxsports.nl/video/265694-europese-licentie-staat-op-de-tocht-een-grote-zorg.html

Gert07-03-2015 om 14:35

we worden weer vermaakt morgen met het beloofde attractieve voetbal met Nick van der Velden in de spits. als je zo aan een wedstrijd begint sta je op voorhand met 0-1 achter ik vind het ze belachelijk idioot dat ik met grote vrees uit kijk naar de bekerwedstrijd tegen excelsior, als je ook zo tegen excelsior gaat beginnen kom je echt niet in de finale. maar goed oke de wedstrijd moet nog gespeeld worden, misschien ben ik wel te vroeg pessimistisch.

appie happie07-03-2015 om 16:30

We wachten af.misschien lukt het morgen om eens te winnen.;)

Hendrik07-03-2015 om 18:36

Mocht Burnet morgen niet kunnen spelen dan kun je nog het beste kind er uit kiezen met wie ze hand in hand het veld op sjouwen. En wie weet zit er ook nog een spitsje bij.:):)y:)

07-03-2015 om 19:17

hoe bedenk je het?!:D

Hendrik07-03-2015 om 21:18

Gewoon 3 punten morgen tegen de nummer laatst. Aan het weer zal het niet liggen. En wie er op het veld staan ook niet.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!