Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing PSV - FC Groningen; Een herhaling van vorig seizoen aanstaande?

Door Lukas van der Wal 21 reacties

Aanstaande zondag is het zover, FC Groningen gaat op bezoek bij de aanstaande landskampioen PSV. De Lampjes hopen snel de champagnekurken te kunnen ontkurken. De Trots van het Noorden won vorig jaar met 2-3 en is er alles aan gelegen om die stunt te gaan herhalen. De wedstrijd wordt in 'goede' banen geleid door scheidsrechter Higler. Groen/wit wordt gesteund door 311 supporters zondag.

De thuisploeg, PSV Eindhoven
Met nog acht wedstrijden te spelen, hebben de Lampjes elf punten voorsprong op de nummer twee (Ajax) van de ranglijst. Een kampioenschap lonkt voor de mannen van Philip Cocu, maar ze zijn er nog niet. Vorige speelronde speelden de roodwitten de uitwedstrijd bij de Eagles in Deventer. Bij rust was de wedstrijd al beslist in het voordeel van PSV. Depay, Van der Linden(eigen doelpunt) en Guardado wisten het net te vinden. Na de theepauze deden de gasten het rustig aan en wonnen hierdoor gemakkelijk met 0-3.

Kaarten lijken nog niet volledig geschud
FC Groningen hoeft zondag geen rekening te houden met rechtsback Arias(geblesseerd). Vermoedelijk zal Brenet hem gaan vervangen net als afgelopen week bij de Eagles. Verdediger Karim Rekik en middenvelder Adam Maher keren terug in de wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen de Trots van het Noorden. Over de basiself van de Lampen valt nu nog niet veel te zeggen, voorin lijken de kaarten geschud met Depay, De Jong en Narsingh. Rik Elfrink (PSV-watcher) berichtte via twitter dat trainer Cocu blij is dat hij weer keuzes kan maken en laat dan ook voor de rest weinig los.

Bescheiden
Op goal staat hoe dan de Groninger Johan Zoet. De keeper heeft veel zin in de clash met FC Groningen. Op de website van RTV Noord valt het volgende te lezen; 'Het is toch altijd speciaal als je tegen een club uit het Noorden speelt'. Helemaal omdat je daar vroeger gewoond hebt. Maar ik heb hier nu ook mijn leven opgebouwd, heb hier veel vrienden. Ik heb het hier ook heel erg naar mijn zin.'

Ook spreekt de minst gepasseerde keeper van de eredivisie( 22 goals ) over het naderende kampioenschap; 'We zijn goed op weg, maar we hebben nog helemaal niks'. Een bescheiden uitspraak want dit kan toch niet meer misgaan voor de thuisploeg? Aan FC Groningen de taak om ze minimaal één extra wedstrijd te laten wachten op het grote feest.

De Trots van het Noorden
FC Groningen kon vorige week in de eigen Euroborg eindelijk weer eens juichen. De mannen van Erwin van de Looi overtuigden allerminst, maar FC Dordrecht keerde door een 2-0 nederlaag( treffers door Rusnák en Chery ) met nul punten naar huis. Groen/wit creëerde in de eerste helft nog aardig wat kansen maar vermakelijk was het absoluut niet. In het tweede bedrijf hadden de Schapenkoppen zelfs het betere van het spel, met gemopper op de tribunes als gevolg. Goalie Padt moest meerdere malen handelend optreden, hierdoor kropen de Groningers door de bekende oog van de naald. Goed was het niet, maar winst op de promovendus kwam meer dan gelegen. Van de Looi hoopt dat door de overwinning het vertrouwen groeit in de selectie.

Vraagtekens bij FC Groningen
De opstelling tegen PSV is nog niet bepaald, door meerdere vraagstukken. Hans Hateboer en Danny Hoesen zijn bijvoorbeeld vraagtekens. De spits lijkt af te stevenen op een basisplek, maar meldde zich vanochtend ziek. Hateboer had deze week last van zijn knie. Morgen wordt bepaald of beide spelers kunnen spelen, laat staan als ze op de training aanwezig zijn. Mochten de beide spelers niet kunnen spelen/ starten dan worden ze vermoedelijk vervangen door Johan Kappelhof en Nick van der Velden. Vleugelspeler Antonia keert net als Kappelhof weer terug in de selectie. Voor Hiariej komt de wedstrijd tegen PSV nog te vroeg, maar het gaat met hem de goede kant op. De middenvelder staat te popelen volgens Van de Looi om weer mee te doen aan wedstrijden.

Vermoedelijke basis - Padt: Hateboer (Kappelhof), Botteghin, Lindgren, Burnet; Tibbling, Kieftenbeld,; Rusnák, Chery, Mahi; Hoesen(Van der Velden)

Historie/statistieken
De wedstrijd in Eindhoven wordt voor de FC hoe dan ook een lastige noot om te kraken. Groen/wit heeft het traditiegetrouw lastig bij PSV. Vorig seizoen wist FC Groningen eindelijk na 36 ontmoetingen in het Philips stadion voor het eerst te winnen. Zivkovic, Kostic en Chery zorgden voor Groningse goals. De thuisploeg wist toen tweemaal te scoren en hierdoor won FC Groningen met 2-3. Van de 37 ontmoetingen won de FC dus één en wist zevenmaal met een punt huiswaarts te keer naar het Hoge Noorden.

Oorwassing in 2001
In Eindhoven wist FC Groningen tot nu toe 24 doelpunten te scoren en kreeg het er maar liefst 117 tegen. De grootste nederlaag dateert van 22 november van 2001, destijds verloor de FC met 8-0, na een ruststand van 5-0. Onder andere Martin Drent, Kurt Elshot, Hugo Alves Velame en Arjen Robben maakten deze oorwassing mee. De statistieken hebben we beschreven met dank aan FCG stats.

Laat ons weer eens juichen
De wedstrijd in Eindhoven begint om half drie, van deze kraker zullen we via twitter een live verslag gaan houden. Afgelopen seizoen behaalde FC Groningen op strijd en passie de overwinning binnen. Wij hopen van harte dat dit zondag wederom aanwezig is. Tegen aanvallende ploegen komt de FC beter tot haar recht, dit zal zondag hopelijk ook het geval zijn.

Voor hen die willen is niets onmogelijk, come on FC!

Reacties:
13-03-2015 om 18:44

mooie, complete voorbeschouwing, redactie! :thumbsup:

13-03-2015 om 20:24

Goh, dat het nog maar zo kort geleden is dat Martin Drenth, Hugo en Arjen Robben hier hebben gespeeld. Vier jaar of veertien jaar is nogal een verschil.:thumbsup::thumbsup:

13-03-2015 om 21:06

Trainer Van de Looi op de officiële website FCG: "tegen PSV moeten we goed voetballen en scherp verdedigen"..... helaas niks ! nieuws dus voor een uitwedstrijd....4-2-3-1 opstelling of liever gezegd in het Groningse model: 5-3-2 want De Leeuw nog geblesseerd, Hoesen licht ziek en Hateboer gekneusde knie en dus VdVelden in de spits "tussen" Rusnak, Chery en Mahi;. Kappelhof weer eens RB. ik ben trouwens benieuwd wie de penalty neemt dit keer:bowdown:

FCGmijnclub13-03-2015 om 21:20

Had Martin Drenth er graag bij gehad ;)

Hendrik13-03-2015 om 21:39

Ik hoop dat Grunn de schade ietwat beperkt houd daar. Ik geef ze geen schijn van kans daar . We hebben geen Kostic en Zivcovic zoals vorig jaar.:$

13-03-2015 om 21:52

@rob Roy. Typfoutje :o:lol: Come on FCG!

13-03-2015 om 21:54

He.. He ...Hendrik wel positief :thumbsup:blijven: schade beperkt houden is geen optie kan je net zo goed thuisblijven. als ze maar voor de winst strijden. maar ik voorspel uiteindelijk 1-1 of 2-1 met een lucky penal voor Groningen die benut wordt door Chery (altijd rechter hoek) terwijl Van de Velden mag toekijken. Vitesse blijft Groningen dan meer dan 8 punten voor op de ranglijst, daarom is het voor Grunn een "duur" weekend (vwb verdeling Fox-gelden) .

groningendebest13-03-2015 om 23:07

Ik hoop op de drie punter maar t wordt zwaar maarja we gaan der voor!! Come on fc

14-03-2015 om 10:38

Oké Hugo, we blijven scherp!!!!!!!!!!(L)(L)(L)

appie happie14-03-2015 om 11:21

een punt uit eindhoven mee nemen is al een stunt op zich,dacht ik zo...

14-03-2015 om 11:59

Rob Roy, alleen maar goed:) Zo maar ff naar de laatste training toe in de borg... Hoesen v d partij? Later verslag op Bm plus foto's

14-03-2015 om 12:30

Bokko: bedankt voor de correctie... dus als Vitesse F nog inhaalt, en 3e wordt, dan mag Grunn niet onder plaats 11 eindigen, om niet gelijk aan TV rechten een half milj minder/jr. te ontvangen. "Zó zijn de regels en zo moet het gespeeld worden" zei ooit Herman Emmink bij zo'n mal spelletjes programma. Je zou toch bijna denken dat profvoetbal geen spelletje meer is??? Bijv. als Twente zijn óók z'n Europalicentie verliest en de tweede plaats (mogelijk FC Groningen!)recht geeft op groepsfase en anderhalf miljoen erbij voor de groen-witten.. Dan zeg ik: "Desnoods schop ik ze er zelf in tegen Excelsior"!:fc:

14-03-2015 om 12:51

BOKKO ik las deze tweet....Nijland EN Jeltema naar Schotland voor Zeefuik" (te zien spelen)...dan mag je er ook rekening mee houden dat er een mogelijke koper in hem geïnteresseerd is... @jdnijland Vlieg dadelijk met Peter Jeltema naar Schotland om Genero Zeefuik aan het werk tezien.

14-03-2015 om 13:41

Het gerucht gaat dat Hearts of Mitlothian Zeefuik graag wil kopen, vandaar dat Nijland en Scheltema met de postduif naar Schotland zijn gevlogen. Misschien komen ze wel weer terug met een klein buideltje Engelse/Schotse ponden. Niet vergeten het bij de douane aan te geven als het er meer zijn dan 10.000.(L)(L)(L)

FCGmijnclub14-03-2015 om 13:59

Mocht het verschil ZES plaatsen zijn met Vite$$e op de eindranking, loopt FC tonnen aan TV geld mis..... Hier is nog geen drie weken terug uitgebreid over geschreven......(L)

FCGmijnclub14-03-2015 om 14:07

Afgaande op het bericht van Rob Roy, begrijp ik nu waarom Hoesen zich ziek gemeld heeft;)

14-03-2015 om 14:49

kansloos!!op het spel van afgelopen weken afgaande...:bowdown::bowdown::bowdown:

Woltjer14-03-2015 om 18:09

Mooi 'oefenpotje' in de aanloop naar Excelsior. Een puntje zou mooi zijn

14-03-2015 om 20:19

Beste FCGmijnclub: op jouw post van 14:59 kan ik maar een ding zeggen: je kan niet alles lezen ( hoewel ik wel mijn best doe! ) Iets anders: Met enige regelmaat/ soms tot vervelens aan toe/ komt het "item" : Zeefuik, Demouge, VandeLooi, en nu ook Hoesen terug. Niet omdat ze zo goed presteren...zeg ik er maar fijntjes bij! Maar ook Hoesen dien t enige bescherming te krijgen van de pers: hij PAST gewoon NIET in het team, en daar kan je Hoesen niet alleen de schuld van geven: die hele aanvalslinie is een ondergeschoven kindje, al een paar jaar: Antonia en Mahi kunnen geen van beide de bal goed voorgeven, en zijn niet goed in afronden, en DeLeeuw was een half jaar lang "supersub" voor sneaky goaltjes in de laatste 20 minuten. Nu moeten we weer met een soort voorhoede van 4 middenvelders gaan rommelen...Hoesen ziek? ja dank je de koekoek...zou ik ook ziek van worden ;)

FCGmijnclub14-03-2015 om 23:46

Beste Kees, eerst doe je me geloven dat de trainer moet wieberen en ik neem aan dat je dat nog steeds vind. Over Demouge weet ik nergens van. En nu heb je het over de voorhoede als ondergeschoven kindje......en Hoesen die hier niet past..... Ik hoop dat je begrijpt waarom ik als één van de weinigen het hier nog durf op te nemen voor van de Looi. Een trainer is meestal zo goed als zijn materiaal. Voorin blijft het letterlijk behelpen.... :(

15-03-2015 om 08:10

Neem niet alles zwart wit...en de volkswijsheid: Je moet niet alles geloven wat ze schrijven ...is ook waar, toch? Ik zal de eerste zijn die de club, de trainer en de spelers feliciteert met een goede prestatie...Het profvoetbal is zo opportunistisch, dat ik niet graag mijn zoon ( als ik die zou hebben ) in die business zou adviseren. De ene keer ben je held - de andere keer een loser. Ik hoop dat Hoesen later iets kan laten zien: het zou zo maar kunnen dat hij straks in die wedstrijd tegen Excelsior erin staat. Dat ik VdL (in mijn eigen woorden!) naar een andere planeet zou verwensen, nee...ik had alleen meer van verwacht in zijn tweede jaar als hoofdtrainer. Tot slotte: Het groen witte gevoel hangt in de lucht, vandaag...ik hoorde gisteren van een vriend dat oud-FC er Henk de Haan bij het boodschappen doen, een heel karretje vol heeft geladen met zelfvertrouwen....is OK. Geen azijn-gezeik of anti-VdL hetze, maar wel zorgen over de sportieve sterkte en mogelijkheden . veel plezier bij PSV-G :)

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!