Terug

Deel deze pagina:

Afsluitende training; Hateboer (knie) en Hoesen (ziek) afwezig, Kappelhof en Van der Velden in de basis

Door Lukas van der Wal 0 reacties

FC Groningen heeft vanmiddag in de Euroborg voor het laatst getraind in aanloop naar PSV uit. Er waren nog vraagstukken gedurende week maar deze zijn vandaag duidelijk geworden. Hans Hateboer en Danny Hoesen zullen de wedstrijd tegen de Lampjes moeten missen.

De beide spelers waren niet aanwezig op de afsluitende training. Hierdoor zullen Johan Kappelhof en Nick van der Velden in de basis gaan starten. We zagen een goede en actieve training die goed was voor de teambuilding. Naast de gebruikelijke dingen moesten de spelers ook een estafette vorm ondergaan met de bal. Het groepje dat verloor moest voor het oog van iedereen opdrukken, wat veel gelach opleverde.

 

Tijdens het partijspel werd ons bevestigd dat Kappelhof en Van der Velden in de basis zouden gaan starten. De basisspelers wonnen de partij met 2-0 van de reserves. Eerst was het Tjaronn Chery die kiezel hard raak schoot. In de tweede helft van de partij kopte Rasmus Lindgren een corner tegen de touwen. Van de Looi trainde met z'n mannen veel op hoekschoppen gedurende de partij.

 

Opstelling - Padt; Kappelhof, Botteghin, Lindgren, Burnet; Tibbling, Kieftenbeld; Rusnák, Chery, Mahi; Van der Velden

 

FC Groningen zal dus in een 4-2-3-1 variant de lampjes gaan bestrijden. Een grote rol is hierin weggelegd voor de middenvelders. Lukkien en Van de Looi coachte veel en legde meerdere malen de training stil. De staf liet duidelijk horen dat ze tevreden waren over de inzet en beleving. Na het partijspel werd er nog een afwerkvorm gehouden met nadruk op voorzetten vanaf de flanken. Een goede vorm, waarin veel goals vielen en veel schoten die hoog over de goal gingen.

 

Na een trainingsweek wacht morgen dus de lastige uitwedstrijd bij PSV. Wij hopen dat Groningen tegen een voetballende ploeg meer in haar element komt. Met Rusnák, Chery, Mahi en Tibbling heeft de Trots van het Noorden pure voetballers in haar selectie! De wedstrijd begint morgen om half drie.

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!