Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - FC Twente

Door Hester Swabedissen 8 reacties

In de Euroborg staan aanstaande zondag ditmaal de Tukkers op het menu. Om half drie wordt er afgetrapt. FC Groningen en FC Twente staan qua puntenaantal vlakbij elkaar, 34 punten voor Groningen tegenover 36 voor Twente. Bij winst voor de groen-witten zullen ze boven Twente komen op de Eredivisieranglijst. Na de nederlaag in Eindhoven afgelopen zondag, waar FC Groningen weer niet de kansen afmaakte die zij creëerde, moet de Trots van het Noorden nu toch echt doelpunten gaan maken.

FC Groningen verloor afgelopen zondag met 2-1 van PSV. Er had een beter resultaat gehaald kunnen worden, aangezien Groningen een prima wedstrijd speelde en een aantal behoorlijke kansen had. Groningen was in grote gedeeltes van de wedstrijd de betere ploeg, maar ging toch zonder punten naar huis. Hopelijk geeft het goede spel van afgelopen zondag vertrouwen voor komende zondag.

Tegenstander
FC Twente heeft het moeilijk. Niet alleen zit de club financieel in zwaar weer, ook werd er in de
afgelopen zeven wedstrijden maar vijf punten behaald. FC Twente won afgelopen zaterdag wel weer voor het eerst sinds 31 januari. De tukkers wonnen thuis van PEC Zwolle met 2-0. Trainer Alfred Schreuder zegt op de website van FC Twente: “Ik ben zeer tevreden hoe het elftal met elkaar tegen Zwolle gespeeld hebben. Ik wil ze het vertrouwen geven, daarom beginnen we zondag met waarschijnlijk dezelfde elf spelers zoals we tegen PEC Zwolle geëindigd zijn. Dat verdienen die jongens. We hebben de afgelopen twee duels kleine stappen gezet in stabiliteit. Zondag moet daar een volgende stap bij komen.”

Schreuder wil met Twente aanvallend hun eigen spel spelen. In de omschakeling wil hij belangrijkste spelers als Chery en Rusnák zo weinig mogelijk aan de bal laten komen: “Op het middenveld zal denk ik een belangrijk gevecht plaatsvinden, daar zal het duel beslist worden. FC Groningen maakt net als ons een wisselvallig seizoen door. Tegen PSV zag je dat ze prima kunnen voetballen, maar niet beloond worden. Het is een voetballende ploeg met een sterk middenveld en technisch vaardige spelers, maar wij gaan ons niet aanpassen aan de tegenstander.”

Geblesseerden en opstelling
Danny Hoesen is weer beter. De spits had vorige week last van een keelontsteking, maar is weer fit en heeft zin om te spelen: “Ik ben er helemaal klaar voor. Het was vorige week echt balen dat ik vlak voor het weekend ziek werd. Ik kreeg het donderdag te pakken met onder andere koorts en keelontsteking en heb er alles aan gedaan om op tijd fit te worden, maar als je het eenmaal te pakken hebt, duurt dat een paar dagen”, aldus Hoesen. Trainer Erwin van de Looi: “Danny gaat spelen als hij zaterdag goed door de training komt. Ik verwacht ook wel wat van hem. Hij heeft een tijd niet gespeeld, krijgt nu weer een kans en zal veel energie in de wedstrijd willen leggen. Danny wil zich graag bewijzen.”

Hans Hateboer is hersteld van zijn knieblessure en zit ook weer bij de wedstrijdselectie. Twijfelgevallen zijn: Albert Rusnák, Jarchinio Antonia en Martijn van der Laan. Het is niet zeker of deze drie inzetbaar zijn: “Rusnák ging vrijdag tijdens de training eerder van het veld af. Het is lastig in te schatten of hij zondag inzetbaar is. Er ging tijdens een duel iemand op zijn voet staan, net op de plek waar dat wel vaker is gebeurd. Antonia had de laatste weken last van zijn enkel en zwikte daar bij het blokken van een bal weer doorheen. Van der Laan kwakkelde deze week wat met knieklachten na de wedstrijd van de Beloften”, aldus Van der Looi. Zaterdag wordt beslist of de heren wedstrijdfit genoeg zijn.

Wie wederom niet meespeelt, is Michael de Leeuw. Hij kampt nog steeds met een hamstringblessure, maar is aan de beterende hand. Van de Looi: “Met De Leeuw gaat het goed, maar met een spierblessure zoals hij heeft, moet je geen risico’s nemen. Je kunt beter een week te laat beginnen dan een dag te vroeg.”

Geblesseerden: Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Tom Hiariej en Michael de Leeuw.

 

Vermoedelijke opstelling:

Padt

Kappelhof - Botteghin - Lindgren - Burnet

Tibbling - Kieftenbeld

Mahi - Chery - Rusnák

Hoesen

 

Scheidsrechter: Kevin Blom

De elfde plek is niet goed genoeg voor onze FC. We kunnen veel beter en we verdienen veel meer. Met het vertrouwen door het prima voetbal van vorige week, gecombineerd met de steun van alle supporters in Euroborg, moeten die drie punten worden gepakt.

De wedstrijd kan live worden gevolgd via ons Twitter-account.

 

Reacties:
20-03-2015 om 21:14

HOESEN SCOORT !!

hertopwil20-03-2015 om 21:32

maakt me geen donder uit wie scoort!!;) Als de FC de 3 pnt maar thuis houd :p FORZA FC

Marco20-03-2015 om 23:31

Hopen dat Blom niet de show steelt. Verder liever 4-4-2 nu Antonia ontbreekt in de basis. zie meer in Islamovic en Hoesen in de spits. Maakt Islamovic draaiuren. En Hoesen kan zich richten op de ballen in de diepte/in de 16. Als aanspeelpunt met Bengtsonn in zijn nek zie ik Hoesen niet in het spel voorkomen. Verder goed naar voren verdedigen. Zolang de voortrekken eruit worden gehaald en de twente spits buiten de 16 blijft is er weinig aan de hand. Winnen.

Hendrik20-03-2015 om 23:47

Wordt moelijk Twente heeft meer kwaliteit in de ploeg en gaan counteren. Kan dan wel gaan zeggen wordt 3-0. Ik denk dat Twente deze pot gaat winnen. Ik hoop het niet ga zeker kijken maar heb er een zwaar hoofd in.

groningendebest21-03-2015 om 08:45

2-1 hoop ik come on fc

21-03-2015 om 09:16

Drei punten aans niks!

21-03-2015 om 12:10

Direct laten zien wie de baas is en hopen dat de scheids het een wedstijd laat worden. Altijd lastig tegen de tukkers maar zou na de goede wedstrijd tegen de lampjes een ideale opmaat zijn voor de resterende wedstijden als we deze positief kunnen afsluiten. EN LATEN WE MET Z'N ALLLEN HOESEN NU STEUNEN OOK ALS HET IN HET BEGIN WAT MOEIZAAM MET HEM GAAT.

appie happie21-03-2015 om 15:08

Rusnak is hersteld en speelt dat scheeld:lol:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!