Terug

Deel deze pagina:

NEC Delfzijl loopt voor (straat)kinderen in Brazilie

Door Nick de Groot 4 reacties

In samenwerking met de voetbalvereniging NEC Delfzijl organiseer ik op zaterdag 9 mei een sponsorloop voor stichting REMER dat zich inzet voor (straat)kinderen in Brazilië. Straatkinderen in Brazilië leveren dagelijks een strijd om het bestaan. Stichting REMER biedt deze kinderen een toekomst. Om de projecten die de stichting organiseert financieel bij te staan en om de woonboerderijen te onderhouden organiseer ik een sponsorloop. Deze financiële steun is hard nodig omdat de projecten van REMER slechts beperkt subsidie ontvangen van de lokale overheid.

 

Alle foto's - Stichting Remer

De projecten die de stichting ondersteunt zijn gericht op preventie in de krottenwijk, opvang en terugkeer in de maatschappij. Kinderen krijgen niet alleen onderdak, maar ze worden ook voorbereid op een volwaardige plek in de samenleving. En dat het werk van REMER hard nodig is heb ik met eigen ogen kunnen aanschouwen. Drie maanden was ik in het voetbalgekke Brazilië. Je hoort er veel verhalen over, maar je kunt geen voorstelling maken van wat het in werkelijkheid is. De dagelijkse schietpartijen en het openlijk verhandelen van drugs. Het is verschrikkelijk te moeten constateren dat er uit naam van de FIFA straatkinderen zijn vermoord om het imago van het georganiseerde WK op te vijzelen. Om vooral te voorkomen dat de buitenwacht het echte Brazilië te zien zou krijgen. Een land waar armoede heerst en jonge kinderen in de frontlinie staan van een oorlog tussen politie en drugsbendes en vaak de eerste slachtoffers zijn die vallen. Wij kunnen ons daar geen beeld bij vormen, maar het is de dagelijkse realiteit.

Speciaal voor deze sponsorloop heeft NEC Delfzijl een rekening geopend. Wanneer u het initiatief financieel wilt steunen, kunt u een vrijwillige bijdrage overmaken op rekeningnummer NL74 ABNA 0571 8208 24 t.n.v. Sponsorloop REMER.

Meer informatie vindt u op www.sponsorloopremer.nl.

 

Reacties:
20-03-2015 om 19:18

En de straatkinderen in India,Nigeria, Zuid-Afrika? Wordt daar ook een sponsorloop voor gehouden?:thumbsup:

20-03-2015 om 19:31

Toch een mooi initiatief! Wat jij rob

FCGmijnclub20-03-2015 om 19:50

Geen idee maar je moet toch ergens beginnen. Wij zijn niet door andere stichtingen benaderd en hopen dat Nick de Groot met stichting Remer veel geld mag binnenhalen. En dat er zelfs uit naam van FIFA straatkinderen zijn vermoord..... Dat de FIFA een corrupte club was is oud nieuws natuurlijk, maar dat ze zelfs over (kinder) lijken stappen, is voor mij nieuw. De hoogste tijd dat die Blatter optieft, corrupte lapzwans...:(

21-03-2015 om 11:16

Een erg mooi initiatief, Hugo. De stichting REMER verdient uitreaard onze steun, want kinderen hebben de toekomst. Ben zelf al jaren donateur van Unesco Kinderhulp. Misschien dat REMER zich aan kan sluiten bij deze (grotere) club, om zo nog meer kinderen een goede toekomst te bieden.:thumbsup:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!