Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Vitesse - FC Groningen

Door Boerenmacht redactie 8 reacties

FC Groningen speelt zaterdagavond een uitwedstrijd tegen Vitesse. Ook al is bijna iedereen voornamelijk gefocust op de bekerwedstrijd van volgende week woensdag, er moet niet vergeten worden dat de competitie gewoon doorgaat. Momenteel staat de Trots van het Noorden op een schamele elfde plek op de Eredivisieranglijst. De Arnhemmers hebben na de bekeruitschakeling tegen Grunn "het licht gezien" en zijn geklommen naar een vijfde plaats. Het onderlinge puntenverschil bedraagt twaalf.

 

FC Groningen speelde zondag 22 maart een prima wedstrijd tegen FC Twente. Aan aanvallende intenties en de wil om vooruit te durven voetballen geen gebrek. Met name het eerste half uur was Groningen de bovenliggende partij. Ondanks het goede spel aan de kant van de FC, moesten de punten helaas worden verdeeld. Het werd 2-2.

 

 

Tegenstander
Vitesse gaat erg goed en is vol in de race voor een play-off ticket. Sinds de nederlaag in de bekerwedstrijd van 28 januari tegen onze FC (4-0), verloren de Arnhemmers geen wedstrijd meer. Negen wedstrijden ongeslagen, waarvan acht eindigden in winst voor Vitesse en één in een gelijkspel. Eind januari stond de club nog elfde, maar heeft zich inmiddels opgewerkt naar een mooie vijfde plek. Vitesse staat bekend om het flitsende voetbal wat de Geel-Zwarten dan ook veelvoudig laat zien, het ontbreekt helaas vaak aan doelpunten. Verder is de ploeg vaak wisselvallig, maar als het eenmaal draait is het een zeer grote opdracht om ze aan de kant te zetten. De FC is dus gewaarschuwd!

Historie

Wo

28-01-2015

FC Groningen - Vitesse

KNVB-Beker

4-0

Zo

14-12-2014

FC Groningen - Vitesse

Eredivisie

1-1

Za

10-05-2014

Vitesse - FC Groningen

Play-off

1-4

Wo

07-05-2014

FC Groningen - Vitesse

Play-off

1-0

Za

22-03-2014

FC Groningen - Vitesse

Eredivisie

3-1

 

In het afgelopen jaar hebben FC Groningen en Vitesse zowaar vijf wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Dit door de Play-offs en een bekerwedstrijd. Van de vijf wedstrijden won Groningen er maar liefst vier en er werd één keer gelijk gespeeld.

 

Geblesseerden en opstelling

 

Geblesseerden: Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Tom Hiariej.

 

Vermoedelijke opstelling

Padt

Kappelhof - Botteghin - Lindgren - Burnet

Tibbling - Kieftenbeld

Mahi - Chery - Rusnák

De Leeuw

De Leeuw trainde vandaag weer mee met de FC. Elwin Baas verwacht overigens dat hij geen volledige wedstrijd mee gaat doen. Net als De Leeuw, trainde Hiariej ook mee, vleugelspeler Antonia was afwezig.

Nota bene: mochten er nog wijzigingen volgen wat betreft de opstellingen zal dit artikel ge-update worden. We zijn dan ook reuze benieuwd naar de verrichtingen van De Leeuw, zal hij ons verrassen een basisplek weten te bemachtigen of wordt hij voor volgende week woensdag gespaard.

Update vrijdag 3 april - De Leeuw start in de basis in plaats van Hoesen

Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Het moge duidelijk zijn, mocht FC Groningen nog een laatste kans willen benutten om eventueel toch de Play-offs te halen, is dit een mogelijkheid. In de Sporthal in Arnhem wordt er zaterdag afgetrapt om 18:30 uur.

De wedstrijd kan live worden gevolgd via ons Twitter-account, Facebook en via deze website.

Come on FC!

 

Reacties:
02-04-2015 om 21:22

verwacht een slechte "generale" tegen Vitesse, maar wel een winnend gevecht tegen Excelsior!!

appie happie03-04-2015 om 06:50

En hoesen jawel..hopelijk de laatste x.

TimHoogezand03-04-2015 om 12:20

Toevallig iemand nog een Clubcard te leen voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord? Ik kom er een tekort..

03-04-2015 om 12:29

Appie...ZES (6) mans verdediging :o

appie happie03-04-2015 om 12:45

counter voetbal Kees..met de Leeuw jawel.

brummie03-04-2015 om 15:08

Kees, we spelen toch al het hele seizoen met 2 verdedigende middenvelders? Tegen Twente zag het er toch goed uit lijkt me en lijkt me dan ook logisch dat vd looi hier aan vasthoud. Ook gezien as dinsdag

03-04-2015 om 17:14

Ja Brummie...schijnbaar is er niks beters...maar misschien kunnen ze voor de aftrap van Excelsior nog even op de helft van Vitesse naar overgebleven Paaseieren zoeken...dat helpt vast beter dat 3 Ted Troost's bij elkaar. :lol:

Hertog04-04-2015 om 16:04

Geen Leeuw. Dat wordt weer een basisplek voor onze middenvelder waarvan de trainer nog steeds denkt dat hij een spits is.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!