Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Excelsior / Halve finale KNVB beker

Door Lukas van der Wal 9 reacties

Aankomende woensdag wacht onze toegangswedstrijd naar de Rotterdamse Kuip. FC Groningen kan een bladzijde aan haar roemrijke geschiedenis toevoegen maar dan moet het zich wel eerst ontdoen van de Rotterdamse oud-papierclub Excelsior. De wedstrijd tegen de Kralingers leeft als een malle bij de supporters. De kraker in de borg begint om acht uur en in het meest ongunstige geval zijn we tegen de klok van 23.00 uur klaar. Hoe dan ook het maakt ons in principe niet uit, mits we de finale op 3 mei maar gaan halen!! Pol van Boekel zal de wedstrijd gaan fluiten, aan hem de taak om deze kraker in goede banen te gaan leiden.

 

De gasten, Excelsior uit Rotterdam
Wie voorspelt had, dat de gasten in de halve finale van de KNVB-beker zouden staan, zou voor gek zijn verklaard. De Rotterdammers zijn dit jaar uitgegroeid tot een goed voetballende ploeg vanuit een gesloten organisatie. De Kralingers hebben tot de halve finale de minste treffers om de oren gekregen van alle halve finalisten. Deze statistiek zegt wel iets over de kwaliteiten van deze ploeg, een team dat niet mag worden onderschat.

De mannen van Marinus Dijkhuizen hadden een relatief gemakkelijk schema naar de halve finale toe. De Rotterdammers wonnen achtereenvolgens van AFC(2-0), WKE(3-0), NAC (6-0) en Roda JC (4-1). Met name tegen de twee profclubs werd er flink huisgehouden. Het resultaat tegen NAC springt het meest in het oog, al was de wedstrijd in Kerkrade ook een sterk resultaat. PSV verloor een ronde eerder namelijk met 3-2 van de Eerste Divisie-club. Excelsior krijgt dus nu FC Groningen voor haar kiezen als obstakel voor de finale. In Groningen ontstond er gejuich na de loting van De Leeuw voor deze halve finale, in Rotterdam gebeurde dit idem dito.

De supporters uit Kralingen (700 fans reizen mee) zijn optimistisch en verwachten een plek in de finale. Dit in schril contrast - met in de wetenschap, dat de club in de competitie nog steeds niet veilig is. Afgelopen weekend werd in eigen huis met 2-3 verloren van ADO den Haag. Volgens de insiders bij de club uit Rotterdam was dit een incident en lieten de Kralingers de wedstrijd lopen. Tegen FC Groningen kunnen zij zich dit niet permitteren.

FC Groningen, de Trots van het Noorden
Dat onze club in de halve finale staat is natuurlijk geweldig! Groenwit is van oorsprong geen cupfighter gebleken, maar mag nu hopen op een finale in Rotterdam. De route naar de halve finale was één zonder grote obstakels. Wij hadden dit keer veel geluk met de loting waardoor lastige uitwedstrijden vermeden werden. De lastigste wedstrijd was op papier tegen Vitesse in de vorige ronde. Er werd weliswaar met 4-0 gewonnen, maar Grunn kreeg hulp door Kashia in de tweede helft. De verdediger kreeg rood en het verzet uit Arnhem was gebroken. De andere tegenstanders vanaf ronde twee tot en met de kwartfinale waren achtereenvolgens, Barendrecht(4-1), Flevo Boys(4-1), FC Volendam(3-0) en Vitesse(4-0).

In de competitie wil het voor de FC niet echt vlotten, we staan op dit moment elfde en in theorie kunnen we de playoffs voor Europees Voetbal nog halen. Mocht FC dit winnend afsluiten dan is het nog maar de vraag als de club de voorrondes in Europa overleefd. Het winnen van de beker geeft toegang tot de groepsfase van de Europa League. Wij vinden dan ook dat FC Groningen nog twee finales te spelen heeft, te beginnen woensdag avond in de Groene Hel. Mochten we deze winnend afsluiten dan volgt de grote finale op drie mei in de Rotterdamse Kuip!

Wie gaat er spelen tegen Excelsior?
We geven de opstelling in de voorbeschouwing nog niet prijs. Er is aan ons gevraagd (vandaag bij de training) om niet te veel info prijs te geven, aangezien de concurrentie meekan lezen. Groningen laat namelijk niets aan het toeval over en wil koste wat het kost de finale halen! Eric Botteghin is er woensdag in iedergeval niet bij, de Braziliaan is helaas geschorst. De logische vervanger voor hem is Johan Kappelhof. Afgelopen weekend was het de bedoeling dat in plaats van Hoesen, aanvaller De Leeuw zou spelen. Laatstgenoemde was echter niet volledig hersteld van zijn hamstringblessure, op het laatste moment moest De Leeuw afvallen.

Danny Hoesen kreeg dus z'n kans, de spits werkte had en verdiende alleen al om zijn inzet een treffer. Dit doelpunt kwam echter niet, ook verdiende de jonge spits een strafschop, na een robbertje trekken met Kashia, maar scheidsrechter Nijhuis floot niet. Wie woensdag in de basis komt te staan laat zich gemakkelijk raden, echter is het afwachten hoe De Leeuw zich houdt. Voor de rest zal Erwin van de Looi niet veel gaan wisselen in zijn basiself. Tegen Vitesse werd er goed gespeeld, vanuit een strakke organisatie en dat geeft de groen/witte burger uiteraard moed!

Een Groenwitte Hel!
De wedstrijd tegen Excelsior is tot de nok aan toe uitverkocht. Weken wordt er al uitgekeken naar deze wedstrijd. De supporters hebben er alles voor over, om dat ene doel te behalen! Het doel, het winnen van de beker op drie mei in Rotterdam! Woensdag wordt er door de Groninger Fanatics en de Z-Side een corteo gehouden! Vanaf pub 050 wordt er verzameld, vanaf daar zal er in een groenwitte stoet naar de Euroborg gelopen. Alle fanatiekelingen die zich geroepen voelen om hier aan mee te doen zijn van harte welkom. Het vertrek van de corteo is om 18.00 uur! In het stadion zal er opgetreden worden door G-Town en Lekker Los, dit alleen al om een kolkende Euroborg te kweken!

Wij roepen iedereen op, die woensdag in de Groene Hel aanwezig is, om een volledige gekte te creëren! De gasten uit Rotterdam, moeten met hun staart tussen de poten weer vertrekken naar de Havenstad. De halve finale moet het eindstation gaan worden van de sympathieke club uit Kralingen! Wij hebben er vertrouwen in, het wordt tijd dat de boer de macht grijpt. Voor de thuisblijvers zullen wij de wedstrijd live gaan verslaan. Via Instagram zullen we foto's gaan plaatsen van het wel en wee rondom deze halve finale!

Come on FC, WERE Gonna win!!

 

Reacties:
Marja170106-04-2015 om 21:11

Zal niet makkelijk worden, we moeten ons er niet op verkijken maartoch ga ik voor de overwinning, 2-0. 1x Chery en natuurlijk 1x de Leeuw ;) :clap: come on Green white Armyyyy :clap:

Nachtwacht07-04-2015 om 07:40

Hopelijk nog twee finales. Kop d'r veur... Heb er zin in.

TimHoogezand07-04-2015 om 07:43

Voor de thuisblijvers: De wedstrijd wordt live uitgezonden op het open kanaal van FOX

Hoekie07-04-2015 om 08:17

De bekerwedstrijd leeft erg in mijn omgeving. Zelfs tientallen mensen links en rechts die al jaren niet meer naar Groningen gaan proberen alsnog aan kaarten te komen. Het publiek wordt de doorslaggevende factor! Ik roep iedereen op de spelers naar de overwinning te schreeuwen en de naam de hel van het Noorden nieuw leven in te blazen. Als publiek en spelers vanaf het begin uitstralen en spelen dat er niets te halen valt, dan blazen we Excelsior op! Ze hebben net een tikkie gehad van Ado en moeten meteen een tikkie krijgen, dan gaat de rest vanzelf. Forca Grunn!

hertopwil07-04-2015 om 10:00

pfff het is mss wat vreemd,maar de spelers hebben er mss niet zoveel last van,:o maar ik heb nu al 2 dagen behoorlijk last van pijn in de buik:lol: Ik hoop echt dat we de jongens naar voren kunnen schreeuwen,:bowdown::bowdown::bowdown:en dat de kralingers met de staart tussen de benen naar Rotterdam terug gaan:D Froza Grunn(L)

07-04-2015 om 17:12

dinsdagavond 1700 uur (Fox) "Het is nog onzeker of trainer Erwin van de Looi woensdag in het bekerduel met Excelsior kan beschikken over Michael de Leeuw. De aanvaller van FC Groningen is ziek. De afwezigheid van De Leeuw zou een aderlating zijn voor de ploeg van Van de Looi. De aanvaller is met 13 goals clubtopscorer bij de nummer elf van de Eredivisie." :)valt misschien wel onder de categorie: zout in de ogen strooien:thumbsup: :):)

FCGmijnclub07-04-2015 om 17:42

En Chery met knieproblemen....;)

07-04-2015 om 19:11

t'Kin aalmoal, wie zain't vanzulf, hou t'wordt.(L)(L)

07-04-2015 om 20:45

in ieder geval is de tegenstander ( PecZwolle :thumbsup: ) geen haar beter dan Groningen, eerder slechter....en wat bleek: niet alleen Schreuder heeft laf-behoudend gespeeld, maar ook Jans heeft dezelfde speelwijze gehanteerd... Dit is waardeloos voor de voetballiefhebber...Ik hoop dat Groningen meer aan klantenbinding doet . Groningen -PEC in de Kuip.... nu nog winnen van Excelsior :fc:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!