Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - SC Cambuur

Door Hester Swabedissen 7 reacties

Na de zinderende halve finale van de KNVB-beker tegen Excelsior en het behalen van de finale, is het de komende weken weer tijd voor de competitie. Zondag om 14:30 uur speelt FC Groningen hopelijk weer een spannende pot tegen Cambuur. Cambuur staat op plek acht, tegenover plek tien van Groningen (dit was plek elf. Aangezien FC Twente opnieuw puntenaftrek kreeg vanwege financieel wanbeleid, schuift de FC een plekje op naar boven). Als er zondag door de groen-witten winst wordt behaald, zullen de FC en Cambuur qua puntenaantal op gelijke hoogte staan. Clubtopscorer Michael de Leeuw, die afgelopen woensdag tijdens de bekerwedstrijd nog afwezig was vanwege griep, zal aanstaande zondag weer zijn rentree maken bij de selectie van FC Groningen. Hij start direct in de basis.

Met het vertrouwen zit het wel goed bij de spelers van FC Groningen. FC-trainer Erwin van de Looi zegt op de website van FC Groningen: "We hebben een mooie week achter de rug, die zeker een ‘boost’ heeft gegeven. We hebben zes wedstrijden voor het einde van het seizoen nog steeds twee ijzers in het vuur: de bekerfinale en het uitzicht op de achtste plek. Want die plaats hebben we achter de hand voor het geval we onverhoopt de finale mochten verliezen van PEC Zwolle."



Tegenstander
Cambuur staat op de achtste plek op de Eredivisieranglijst. De ploeg van trainer Henk de Jong speelt wisselvallig, maar staat wel drie punten boven de Trots van het Noorden. Cambuur heeft een concreet plan over haar manier van voetballen en is een ploeg die ook graag wíl voetballen. De Leeuwarders spelen met een bekend systeem met goed positiespel waarin ze graag aan de bal zijn. Van de Looi: "Cambuur zal zeker geen makkie worden. Ze staan niet voor niets in deze fase van het seizoen op plek acht van de ranglijst."

Albert Rusnák speelde dit seizoen nog bij Cambuur en zal tegenover zijn oude club staan aanstaande zondag. Hij heeft er een speciaal gevoel bij: "Het is speciaal want het was onder dezelfde coach en ook in de groep is er niet heel veel veranderd. Ik heb er zes maanden gespeeld, heb het er goed gehad, maar speel nu bij FC Groningen en zal er alles aan doen om te winnen", aldus de Slowaak.

Historie
Zo 14-09-2014 SC Cambuur - FC Groningen Eredivisie 3-0
Zo 02-03-2014 FC Groningen – SC Cambuur Eredivisie 1-1
Za 17-08-2013 SC Cambuur - FC Groningen Eredivisie 4-1

Van de afgelopen drie ontmoetingen met de club uit Leeuwarden won de FC niet één keer. De twee uitwedstrijden werden zelfs dik verloren met 4-1 en 3-0 voor Cambuur.



Geblesseerden en opstelling
Danny Hoesen heeft in de wedstrijd tegen Excelsior een tik op zijn enkels gehad en Dino Islamovic heeft last van zijn knie. Michael de Leeuw is daarentegen wél weer fit en hersteld van een hamstringblessure en de griep. Hij keert terug in de basis en zal de spitspositie innemen. Wel heeft hij een lange tijd niet gespeeld. Van de Looi: "De Leeuw heeft vrijdag voor het eerst weer volledig getraind. Het wordt voor De Leeuw weer zaak wedstrijdritme op te doen, maar hoe lang hij kan spelen, is nu nog niet helemaal duidelijk. We moeten geen gekke dingen gaan doen na zo’n blessure."

Jarchinio Antonia is weer blessurevrij en maakt ook deel uit van de selectie. Ook mag Eric Botteghin weer spelen, hij keert terug van een schorsing.

Geblesseerden: Nick Bakker en Tom Hiariej.

Vermoedelijke opstelling:
Padt
Kappelhof - Botteghin - Lindgren - Burnet
Tibbling - Kieftenbeld
Mahi - Chery - Rusnák
De Leeuw

Scheidsrechter: Richard Liesveld.

Hopelijk kunnen we de nederlaag in Leeuwarden dit seizoen rechtzetten aanstaande zondag. Bijzonder hoe een club als FC Groningen het uit vaak lastig heeft tegen clubs zoals Cambuur. Ze hebben goede spelers, maar die hebben wij ook. Daarnaast heeft de Trots van het Noorden fantastische supporters en is het stadion zondag alweer uitverkocht. De supporters moeten zich weer laten horen en de ploeg dezelfde ondersteuning geven als afgelopen woensdag. De FC heeft in Euroborg nog maar eenmaal verloren dit Eredivisieseizoen, dus die 'Friezen' kunnen wel inpakken. Die drie punten blijven in Groningen. We're gonna win!



De wedstrijd is live te volgen op het Twitter-account van Boerenmacht. Ook het wedstrijdverslag na de match is te vinden op onze website.

Reacties:
TomOkker10-04-2015 om 17:21

betere zeiksupporters?;)

10-04-2015 om 18:11

en weer kappelhof in de basis, wat was er mis met Hateboer?

Marja170110-04-2015 om 18:24

Heb serieus af en toe nog last van m'n keel van afgelopen woensdag. Het is de vraag of ik dan wel hersteld ben :lol: Al zijn het Friezen naja Leeuwarders, het is een leuk clubje en denk dat het een aardige wedstrijd kan gaan worden, ik hoop echt dat we er nu eens van gaan winnen! Erg fijn dat de Leeuw er weer bij is, heb hm gemist. Op naar zondag, dat het zonnetje weer lekker mag schijnen en we er gewoon weer een feestje van gaan maken (iets rustiger mag best hoor hihi). Toedelsssss

zaagmuldersweg11-04-2015 om 04:35

onbegrijpelijk dat kappelhof gehandhaafd wordt ten koste van hateboer.

appie happie11-04-2015 om 08:23

dat vind ik ook...van hateboer gaat juist veel meer dreiging uit dan van die slome KAPPELHOF..

TimHoogezand11-04-2015 om 09:17

WIJ WILLEN HATEBOER

campesino11-04-2015 om 09:58

snap ook niet wat er mis is met kappelhof. opbouwend is hij dan niet de sterkste , maar verdedigend staat hij wel zijn mannetje. hateboer is ook niets mis mee,is aanvallend veel gevaarlijker, maar heeft nogal eens verdedigende slippertjes. en het belangrijkste voor een vedediger is toch in de eerste plaats verdedigen. lijkt er toch weer op dat vd looi net als vorig seizoen het team aan het eind van het seizoen (als de prijzen verdeelt worden) toch weer in vorm krijgt. ik ga weer vorr 3-0 :fc::fc::fc:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!