Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Willem II - FC Groningen; Laat ons weer eens juichen

Door Lukas van der Wal 16 reacties

FC Groningen voetbalt zaterdag de lastige uitwedstrijd in Tilburg bij Willem II. De Tilburgers staan op een verdienstelijke achtste plaatst en zijn volop in de race voor een plek in de playoffs voor Europees Voetbal. SC Cambuur, Willem II, FC Twente en FC Groningen zijn met z’n vieren in een heetgebakerde strijd gewikkeld om plek acht. De wedstrijd van zaterdag staat dan ook op zich en zal positief moeten worden afgesloten door de Trots van het Noorden. 98 supporters zullen zaterdagavond in het uitvak gaan plaatsnemen. De wedstrijd begint om kwart voor negen en staat onder leiding van scheidsrechter Lindhout, de leidsman fluit dan voor het eerst een wedstrijd van Groningen.

Willem II

De thuisploeg is een grote verassing dit seizoen. De Tilburgers staan op dit moment op een verdienstelijke achtste plek. Wie dit in augustus had voorspeld, werd voor gek verklaard. Trainer Streppel laat zijn mannen herkenbaar voetbal spelen waar veel clubs moeite mee hebben. Spelers als Armenteros en Sahar zijn zeer ervaring en kennen de klappen van de zweep. Afgelopen weekend speelden ze met 2-2 gelijk tegen Feyenoord. Een gelijkspel was goed, maar ze hadden recht op meer.

Historie (met dank aan FCGstats.nl)

De wedstrijd Willem II – FC Groningen is tot nu toe 35 maal gespeeld. Tweeëntwintig keer won de thuis ploeg en maar zes keer nam Grunn de volle buit mee naar het Noorden. De overige wedstrijden in Tilburg, zeven, eindigde in een gelijke spel. De historie in Tilburg spreekt dus absoluut niet in het voordeel van FC Groningen. Gelukkig, tellen resultaten uit het verleden niet mee voor de huidige wedstrijd van aanstaande zaterdag. Op 30 maart 2013 wist FC Groningen van Willem II te winnen. In Tilburg werd het toen 1-2. Leandro Bacuna en David Texeira waren verantwoordelijk voor de Groningse treffers.

De opstelling destijds was toen als volgt -

Marco Bizot, Stefano Magnasco, Virgil van Dijk, Kees Kwakman, Lorenzo Burnet; Maikel Kieftenbeld (58' Mitchell Schet), Michael de Leeuw (89' Tim Sparv), Rasmus Lindgren; Leandro Bacuna, David Texeira (92' Nick Bakker), Andraz Kirm

De Trots van het Noorden, FC Groningen

Net als Willem II, is groen-wit gewikkeld in een strijd om de achtste plek. Afgelopen weekend deed de FC uitstekende zaken door in de eigen Euroborg met 3-2 van SC Cambuur te winnen. Tjaronn Chery scoorde al naar 45 seconden de 1-0. Ondanks de snelle voorsprong gingen de gasten uit Leeuwarden met een voorsprong van 1-2 rusten. Rosheuvel scoorde na een goede aanval de gelijkmaker. De 1-2 werd gescoord door een Groninger, Eric Botteghin werkte na een half uur het leer achter Sergio Padt. Met de veerkracht van de FC zat de afgelopen zondag wel goed. Middenvelder Simon Tibbling kegelde na 56 minuten de gelijkmaker achter goalie Nienhuis. In de 82e minuut scoorde Nick van der Velden uiterst bekeken de winnende treffer. De middenvelder annex aanvaller was alert op een slechte terugspeelbal van aanvoerder El Makrini en lepelde de bal over de keeper(3-2). Een mooi moment voor Nikinho, die hier ook wel aan toe was!

Voor de opstellingen zijn er nog vraagtekens die ingevuld moeten gaan worden. Albert Rusnák verliet gisteren vroegtijdig de training. Onder andere waren Danny Hoesen en Lorenzo Burnet ook afwezig door blessures; het is maar de vraag wanneer zij gaan terugkeren. Tjaronn Chery was gister ook afwezig, alleen als het gaat om een blessure is bij ons op dit moment niet bekend. Mocht Rusnák Willem II uit niet gaan halen dan zal Nick van der Velden gaan spelen. Mochten alle afwezigen niet kunnen spelen, dan zal Erwin van de Looi moeten improviseren. We hopen vandaag na de laatste training meer duidelijkheid kunnen geven.

Vermoedelijke opstelling - Padt; Hateboer, Botteghin, Lindgren, Kappelhof; Tibbling, Chery, Kieftenbeld; Antonia, De Leeuw, Mahi

Update 17-4-2015  1500uur - Antonia zal morgen Rusnak gaan vervangen, Hans Haterboer in plaats van Lorenzo Burnet in de basis. Tjaronn Chery zal ook spelen tegen Willem II, waardoor Nick van der Velden een plek op de bank krijgt.

FC Groningen heeft rechtstreekse plaatsing voor Europa in eigen hand. Op drie mei staat Grunn in de finale van de KNVB Beker tegen PEC Zwolle, winnen van deze wedstrijd is een verzekering van zes Europese wedstrijden. De belangstelling is enorm en de opstapplaatsen in de stad zijn allemaal volgeboekt. Supporters die heen willen, kunnen nog kiezen voor een opstapplaats in het ommeland.

Terugkijkend naar de competitie, kunnen we de playoffs dus nog bereiken. De Trots van het Noorden zal tegen de rechtstreekse concurrent moeten winnen, wat Feyenoord in Tilburg niet lukte. Afgelopen weekend won de FC op karakter van SC Cambuur, deze instelling zal zaterdagavond voor de volle 110% aanwezig moeten zijn. Geen genade, het wordt tijd dat de boer de macht grijpt!

Come on FC, laat ons weer eens juichen

Voobeschouwing Erwin van de Looi bij FC Groningen-tv

 

Reacties:
hertopwil17-04-2015 om 09:17

Het is altijd al een lastige tegenstander voor de FC geweest. Maar hoop dat de spelers zaterdagavond weer een finale wedstrijd kunnen spelen. Om toch maar die 8 ste plaats in het vizier kunnen houden. Gok op 1-2(L)

MaxFCG17-04-2015 om 10:03

Lindgren gepasseerd? Eigenaardig, hij speelde afgelopen weken in mijn ogen prima!

17-04-2015 om 10:26

4e alinea tekst: moet zijn: "achterin zijn de gasten kwetsbaar en de FC zal de thuisploeg dan ook GEEN rust moeten gunnen" :thumbsup:

17-04-2015 om 11:09

Lindgren wel in basis, Burnet er niet bij Foutje v d zaak

17-04-2015 om 11:16

en kappelhof linksback.......... Ben ik nu de enige die hem niet basiswaardig vindt? Van Waarom dan contract met van der Laan, alleen voor centraal? Dan snap ik het aankoopbeleid niet met de jeugd die eraan zit te komen voor centraal om vd Laan voor 4,5 ton te kopen...... Zijn hij en van Nieff linksachter dan nog slechter dan kappelhof op linksback? Ik zie het niet.... Jammer dat Rusnak er niet bij is, maar voor Mahi wel heel fijn dat hij vanaf links mag beginnen. Vond hem op links sterker dan op rechts spelen.

17-04-2015 om 11:49

@Kees, aaangepast, alleen nog niet hier ivm een migratie;) :bowdown: er staat wat te gebeuren

17-04-2015 om 13:30

vertel....(L)

stefanstahl17-04-2015 om 14:16

Vertel 

stefanstahl17-04-2015 om 14:15

Vertel 

19-04-2015 om 08:24

17-04-2015 om 14:18

Een nieuw jasje kees  

17-04-2015 om 15:06

Aaaah...een nieuwe jas dus..., en gelijk de oude maar het Leger des Heils.

17-04-2015 om 15:15

En wat vind je ervan Kees.. Klopt die hebben we doorgestuurd :)

18-04-2015 om 17:45

Een op z'n zij liggende Martinitoren, Hugo?  Oeffff.......... "Shame on you" !!!!!

FCGmijnclub17-04-2015 om 17:02

Zojuist ff me wachtwoord gereset, I'm on board....en inmiddels voorzien van een avator P:)

Wat de wedstrijd betreft, hoop dat we dit weekend goede zaken gaan doen op de ranglijst......

18-04-2015 om 15:25

zal aan mij liggen...moet nog even de weg weten te vindentussen al die foto's en al dat groen wit.... Vanavond belangrijke wedstrijd, want bij een overwinning tegen de Tilburgers,  is de kans op een bekerzege 3 mei natuurlijk groot: en aan de trainer VdL:  Never change a winning team  !!

18-04-2015 om 15:30

@kees, het is ook nog voor ons wennen... Maar dat komt vast wel goed 

18-04-2015 om 22:41

Willem 2- FCG..........1-4, Goed gedaan jongens!!!! En nu Feyenoord nog even aan de zegekar......en dan de KUIP!!!!!!

19-04-2015 om 08:23

Wie goan Europa in! Deurbroezen!!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!