Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Feyenoord

Door Thijs Faber 4 reacties

Zondag speelt FC Groningen in de Euroborg tegen Feyenoord. Voor beiden een meer dan cruciale wedstrijd; Feyenoord moet haar positie in de strijd om de derde plaats verstevigen en FC Groningen moet er voor zorgen dat de Play-offs in zicht blijven. Maar de FC heeft natuurlijk die ene uitweg: de bekerfinale op 3 mei. En dus kan de wedstrijd tegen Feyenoord beschouwd worden als generale repetitie.

De tegenstander, Feyenoord
De Rotterdammers draaien een goed seizoen, de derde plaats (die recht geeft op rechtstreeks Europees Voetbal) lijkt haalbaar. Vorige week kreeg de ploeg van Fred Rutten een aardige tik, in eigen huis werd er verloren van laagvlieger Go Ahead Eagles (0-1). Toch is het de derde plaats waar de Rotterdammers nog voor strijden, al komt Vitesse dicht in de buurt, dus Feyenoord zal deze wedstrijd moeten winnen. Feyenoord bezoekt de clash in de Euroborg met een vol uitvak, dus een kolkende Euroborg is niet ondenkbaar.

FC Groningen
De Trots van het Noorden gaat prachtige tijden door, voor de tweede keer in de clubgeschiedenis bereikte het de finale van de KNVB beker. Ook werd er gewonnen van concurrent Cambuur (3-2) en won het voor het eerst sinds 29 november een uitwedstrijd in Tilburg (1-4). De achterstand op de andere bekerfinalist bedraagt 4 punten, maar ook PEC Zwolle gaat nog afreizen naar de Euroborg, dus zelfs de zevende plaats is nog in het vizier. Maar de makkelijkste manier om de kroon op dit wisselvallige seizoen te zetten is het winnen van die beker op 3 mei.

Weet u nog?
In het seizoen ........ won de FC met maar liefst 6-0 van Feyenoord, al na 20 minuten voetbal stond het 3-0 voor de thuisploeg. Of het weer zo'n monsteruitslag gaat worden is waarschijnlijk ondenkbaar, maar winnen is een mooie stap richting de bekerfinale.

Samenvatting van deze wedstrijd is hier te zien.

Opstellingen der beide teams:

Bij FC Groningen keren Burnet en Rusnak terug, dit gaat ten koste van Antonia en Hateboer. Feyenoord is op volle sterkte en treedt in dezelfde opstelling aan als vorige week tegen de Eagles.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen - Padt; Kappelhof, Botteghin, Lindgren, Burnet; Tibbling, Chery, Kieftenbeld; Rusnak, De Leeuw, Mahi

Vermoedelijke opstelling Feyenoord - Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Toornstra, El Ahmadi; Achahbar, Kazim-Richards en Manu.


De wedstrijd staat onder leiding van Dennis Higler, wanneer Higler floot verloor de FC slechts 1 keer, in Eindhoven (2-1). De wedstrijd begint om 14:30, come on FC! Laat je nog eens van je beste kant zien en geef jezelf en de supporters een mooie middag!

Reacties:
hermanpetra24-04-2015 om 19:12

Higler........ grote wedstrijd, amateur als scheids

 

appie happie24-04-2015 om 20:15

Hij fluit zoals hij fluit..ik denk in ons voordeel.3 punten tegen feyenoord.

appie happie24-04-2015 om 20:19

En ik wil hateboer ipv kappelhof

24-04-2015 om 22:51

Appie: Kappelhof speelt zondag een dijk ! van een wedstrijd, maar in de finale tegen PECZwolle moet Hateboer gewoon op rechts. 

24-04-2015 om 23:47

6-0 was in het seizoen 2011-2012 ( tweede jaar Huistra )...wat lijkt dat alweer lang geleden, toen nog met SUK, van Dijk en Sparv!  

Nu een heel andere wedstrijd...ze moeten Feyenoord niet laten opbouwen, dwz met een versterkt middenveld combineren:

 

Kappelhof-Tibbling-Chery-Kieftenbeld-Burnet

..........Clasie-Toornstra-El Ahmadi

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!