Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing NAC Breda-FC Groningen

Door Hester Swabedissen 1 reactie

De laatste wedstrijd van dit seizoen is aanstaande zondag: NAC versus FC Groningen. Voor beide ploegen staat er weinig meer op het spel. FC Groningen heeft haar ticket voor de Europa League binnen en NAC gaat hoe dan ook nacompetitie spelen. Een saai potje zal je denken, maar niets is minder waar. Bijzonderheden: de spelers van FC Groningen staan weer tegenover hun oude trainer Robert Maaskant en keeper Peter van der Vlag zal -net als afgelopen zondag- weer tussen de palen staan voor de groen/witten. Ook zullen Michael de Leeuw en Tjaronn Chery tegen elkaar strijden om de titel ‘Topscorer van FC Groningen’. Beiden maakten dit seizoen tot nu toe veertien doelpunten. 

FC Groningen heeft nog steeds als doelstelling de hoogste plek op de eredivisieranglijst te halen. De Trots van het Noorden staat nu op de achtste plek en is niet van plan die plek op de geven: “Ons doel is om de achtste plaats binnen te spelen. Voor NAC gaat het om de 16de of 17de plek en hoe ze de nacompetitie ingaan. Wij moeten gewoon achtste willen worden”, vertelt trainer Erwin van de Looi op de website van FC Groningen. “We hebben ons goed voorbereid en gaan een dag eerder weg om niets aan het toeval over te laten. Dat hebben we het gehele seizoen niet gedaan, dus ook nu niet.”


Tegenstander
Het is voor NAC al beslist, de club uit Breda speelt hoe dan ook nacompetitie. De teleurstelling hierover was uiteraard groot. NAC-trainer Robert Maaskant tegen Omroep Brabant: "Het zij zo, we hadden er al rekening mee gehouden dat we de nacompetitie in moeten. We zijn er klaar voor."

Het was niet duidelijk of NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar de wedstrijd tegen FC Groningen zou spelen. Maaskant zei tegen Voetbal International tweede keeper Gabor Babos een kans te willen geven. “Dat was een hele serieuze optie. We bedrijven topsport. Als blijkt dat een andere keeper beter is, krijgt hij de voorkeur. Zo gaat dit tenslotte ook bij spelers”, aldus Maaskant. Toch kiest hij aanstaande zondag weer voor Ten Rouwelaar, zodat de keeper geen vertrouwen verliest voordat de strijd tegen degradatie begint.

Geblesseerden en opstelling
De selectie van de FC is nagenoeg fit. De enige die nog kampt met een blessure is Nick Bakker. Of Van de Looi zondag over Jarchinio Antonia kan beschikken, is nog de vraag. De vleugelaanvaller was ziek en hij trainde vrijdag niet met de groep mee, maar verwacht wordt dat hij erbij kan zijn. Ook is niet duidelijk of Lorenzo Burnet mee naar Breda kan. Zijn vriendin is hoogzwanger.

Vermoedelijke opstelling
Van der Vlag
Hateboer - Botteghin - Lindgren - Burnet
Tibbling - Kieftenbeld - Chery
Mahi - De Leeuw - Rusnák

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

FC Groningen speelt zondagmiddag om 14:30 uur de laatste officiële wedstrijd van seizoen 2014/15. Laat het een mooie pot worden als afsluiter van een memorabel seizoen!

De wedstrijd is live te volgen op het Twitter-account van Boerenmacht. Ook het wedstrijdverslag na de match is te vinden op onze website.

Reacties:
15-05-2015 om 19:08

Maaskant tegen Van der Looi....wordt een tactisch hoogstandje van beide kanten ( "nemen jullie maar balbezit, dan doen wijn de lange bal"...op die toer )

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!