Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - FC Twente

Door Redactie 8 reacties

De politie heeft het afgelopen weekend haar statement gemaakt. We kunnen weer gaan voetballen! Aankomende woensdagavond gaat ook voor onze trots van het noorden de eerste competitieronde thuis van start tegen FC Twente. Het tijdstip 18.30 uur is uiteraard ronduit dramatisch. Laten we hopen dat er zoveel mogelijk groen-witte achterban in gelegenheid is, om op tijd te komen in verband met de te verwachten verkeersdrukte. De sfeer zal voorafgaande aan de wedstrijd anders zijn. Er komt een eerbetoon aan (de vorige week zondag overleden) clubicoon Piet Fransen. De clubsite zegt hierover dat er een sober randprogramma wordt afgedraaid in aanloop op het duel. Tevens wordt (op aangegeven moment) iedereen verzocht om een minuut te aplaudisseren als dank voor de grote verdiensten van Piet Fransen voor de club. De spelers van FC Groningen spelen net als tijdens de wedstrijd in Amsterdam tegen PSV met rouwbanden.

Wat weten wij van FC Twente?
De tukkers hebben de afgelopen maanden flink moeten saneren. Financiële lijken vielen letterlijk uit de kast. De tendens is dat om die reden, er veel mensen in voetbalminnend Nederland van mening zijn, dat de Grolsch club ernstig verzwakt is vanwege noodgedwongen uitgaande transfers. Schijn bedriegt! Ondanks de schuldenlast ligt het spelersbudget 4,5 miljoen euro hoger dan FC en wordt er dit seizoen gewerkt met een begroting dat zeker 14,5 miljoen euro hoger ligt dan het huidige nieuwe jaarbudget van FC Groningen. 

Kwaliteit spelers Hakim Zyech, Rentao Tapia, Jesus Corona en Felippe Gutiérez staan nog altijd op de Enschedese loonlijst. Ted van Leeuwen die is aangetrokken als technisch directeur, kocht de afgelopen tijd creatief en slim in. Zo haalde hij (op huurbasis met optie tot koop) de rappe Nigeriaanse spits Michael Olaitan (Olympiakos Piraeus), de eveneens snelle Ghanese flankflitser Thomas Agyepong (gehuurd van Manchester City) en mogelijk linksbuiten Razak Idrissu (deze Ghanees werd een paar jaar geleden beschouwd als het grootste talent in Duitsland) van VFB Wolfsburg. De Braziliaanse verdediger Bruno Uvini (kwam op huurbasis over van Napoli met optie tot koop) vormt samen met de Griek Giorgos Katsikas (PAOK Saloniki) het centrale verdedigingsduo. 

Statistieken over de laatste vijf thuiswedstrijden (via FCG Stats)

22-03-2015 ED FC Groningen - FC Twente 2-2  

12-02-2014 ED FC Groningen - FC Twente 1-1  

16-05-2013 NC FC Groningen - FC Twente 0-1  

17-03-2013 ED FC Groningen - FC Twente 0-3  

23-10-2011 ED FC Groningen - FC Twente1-1

FC Groningen
In Amsterdam ArenA (JC Schaal) liet de trots van het noorden tegen PSV vooral in de eerste helft zeer attractief voetbal zien dat gepaard ging met een aantal prima mogelijkheden en kansen. Het afmaken van - maar ook zeker een nog betere eindpassing - blijven (voorlopig?) verbeterpunten. 

Nieuweling Jesper Drost viel tijdens de tweede helft in voor Rusnak. Met Drost erbij is er sprake van nog meer keuzemogelijkheden voor wat betreft de positie invullingen op het middenveld. Welke plek heeft trainer Erwin van de Looi voor Jesper Drost uiteindelijk in gedachten? Wordt Drost op de korte termijn de nieuwe nummer tien? Moet Rusnak dan wederom uitwijken naar de linksbuiten plaats? Verkast Linssen daardoor naar rechtsbuiten? Kunnen Tibbling, Drost en Rusnak ook samen een dynamisch trio vormen op het middenveld? Kortom, vragen te over...

     

Op het moment van schrijven is Eric Botteghin nog steeds in groen-witte dienst. De vraag is mocht Eric daadwerkelijk in de basis staan, hoe het zit met zijn concentratie? Kan hij het opbrengen om volle bak te gaan? Afgaande op de training van vandaag gaan wij ervan uit dat er woensdag met onderstaande elf wordt gespeeld. Mochten er nog wijzigingen komen, plaatsen wij een update.

De vermoedelijke opstelling:

                           Padt

  Hateboer - Botteghin - Lindgren - Tamata

                 Tibbling - Hiariej

                         Rusnak

      Antonia - De Leeuw - Linssen

Het is inmiddels 8 jaar geleden dat FC Groningen voor het laatst tegen Twente de volle drie punten in eigen huis hield. Martijn Meerdink werd matchwinner. Wat ons betreft de hoogste tijd om daar woensdagavond verandering in te gaan brengen!  Gaan wij onszelf belonen?

Come on FC!

Reacties:
Marco10-08-2015 om 21:35

Willen scoren. Voetbal tegen PSV in de beker was best aardig. Willen we bovenin meedraaien dan zal het allemaal net een beetje sneller, preciezer, slimmer, harder en met meer scoringst gebeuren. Hopenlijk kan de selectie deze stap zetten. Dat geeft vertrouwen richting de wedsrijden die komen. Heb van de Jc-schaal geleerd dat je je niet afhankelijk moet maken van de scheidsrechter, maar dat het zelf moet doen.

 

 

11-08-2015 om 00:54

de selectie zal eerst ingespeeld moeten raken, en juich niet te vroeg, want Twente pakken is niet vanzelfsprekend.

 

Verder heb je het over bovenin meedraaien..? .ik denk dat ze het team helemaal op eredivisieniveau willen  instellen, en behalve redelijk goed voetbal zal de bal er toch in moeten om punten te halen.  (Cruyffiaanse logica )

Er zal dus een spannende tweede helft augustus voor FC G  komen ....blijft het stil dan moet je concluderen dat ze zelf ook niet zo erg geloven in een Europese overwintering. ..." maar zien hoe het afloopt " zal de houding zijn.  Jammer: er had meer ingezeten dit jaar.

10-08-2015 om 21:42

Vroeger hadden we altijd teveel middenvelders, nu hebben we naar mijn mening te weinig...

Ik denk dat we nog een goede centrale verdediger als vervanger voor eric moeten halen, en in de winterstop nog eentje. Aangezien lindgren na dit seizoen terug wilt naar zweden. Als we er swinters eentje halen kan ie wennen aan het team en het niveau. 

Verder hebben we een goede CVM nodig aangezien, hoewel tom altijd wel een 6 haalt (op zn eigen niveau) niet goed genoeg is voor de top 7 naar mijn mening. Ik hoef niet perse een spits te hebben als de leeuw er 15 maakt is het ook goed, al speel je dan wel minder aantrekkelijk voetbal, maargoed... 

Hoekie11-08-2015 om 08:27

Weinig middenvelders? Valt wel mee toch? Rusnak, Drost, Tjibbling, Hieraj, v. Nieff en ik denk dat je Mahi daar ook prima kan opstellen. Een goede centrale verdediger en als B weggaat zelfs 2 heeft mijn voorkeur. Verder een spits en Islamovic transfereren. Lees met verbazing dat de concurrentie sterk inkoopt op dat punt. Heerenveen, AZ en ADO kopen spitsen voor een appel en een ei die bij Groningen zeker niet zouden misstaan.

11-08-2015 om 09:23

@ Hokie: wel eens aan gedacht dat FC Gronngen zo min mogelijk/ helemaal niets meer  wil uitgeven aan extra spelers ?( vanwege het spelersbudget ) en aan vervangingen (huur van een oudere speler of een transfervrije CV), of aan een spits (catgorie "buitenkansje" zoals Van de Looi het noemt ) ...

Hoe dat eind augustus aan de Groningenr supporters wordt "verkocht" door de leiding, dat is niet zo belangrijk. We kunnen die verklaringen achteraf zelf ook bedenken. Maar dat er bij een verlies tegen Twente "gemord" gaat worden, dat denk ik wel.

 

hertopwil11-08-2015 om 13:07

over midden velders gesproken,m de leeuw is toch ook een mv.

Maar  wie kan mij nou eens uitleggen waarom Cas Peters (ex Emmen) niet gehaalt wordt.

Hij is toch eigenlijk die gemakkelijk goals maakt, net als de Leeuw ,weinig vertrouwen had de FC in hem, daardoor

ging naar de Graafschap en toen hadden ze door dat M.de Leeuw kon voetballen en goals kon maken.

Is dit nu niet net zo als C Peters? mensen halen die vent?

Het elftal staat er zon beetje wel voor de competitie. Tom wissel voor Drost. Erik blijft gewoon ( hoop ik)

Maar of het ook allemaal genoeg is voor een zwaar seizoen! Ik betwijvel het. Zie graag nog een spits,en zoals hier al werd gezegt, de concurrentie haalt ze wel binnen!

eerst gaan we Twente pakken wordt wel eens weer tijd .

Forza FG

Hoekie11-08-2015 om 18:50

Cas Peters is blijkbaar te licht bevonden. Kan ik niet goed beoordelen. We dachten trouwens destijds met Marnix Kolder ook een doelpuntenmachine uit de Jupiler Leaque binnen gehaald te hebben. dat viel dus zwaar tegen. Je kunt de doelpuntenmakers uit de jl niet als zaligmakend beschouwen. Hadden we niet ook een doelpunten veelvraat uit Eindhoven Koc en eentje uit Volendam Tuyp. 

Robba11-08-2015 om 13:59

Goed nieuws m.b.t Twente : Vriend Corona is niet van de partij. Daarnaast hebben ze ook het hart van de verdediging verkocht.. Alleen Ziyech en Guteriezz zijn wel de spelers die t elftal moeten dragen, al kunnen die t ook niet alleen. Hop hop hop, Twente kan de pot op

brummie11-08-2015 om 14:21

@kees,

Na elke verliespartij wordt er gemord.... Maar heeft het publiek na een eventuele nederlaag tegen Twente daar EXTRA reden toe?  Ondanks vele mutaties, heeft Twente nog een prima selectie met een paar zeer aardige voetballers. Fc is 2 basiskrachten kwijt geraakt, maar heeft naar mijn mening weer goed op ingekocht? Selectie is smal, en er mag best wat bij, maar om na een slecht resultaat tegen twente te morren, lijkt me niet logisch.

 

11-08-2015 om 14:29

lijkt een wassen neus dat vertrek van een (extra) basisspler...maar het publiek is ook kritisch!  Kijk je naar die hoog-houd(zonder t) solo actie van Van der Velden langs de rechter zijlijn, die werd binnen 0,1 seconde met een unaniem fluitconcert beantwoord!

 

Evenzo zie ik als Botteghin wel (voor het laatst?)speelt, maar eerder naar de kant gaat, dat zijn (persoonlijke overleg met Feyenoord) handelen wordt ervaren als clubontrouw...  en het gaat wel weer om de punten!  Een eerste wedstrijd thuis verliezen tegen een bijna gelijkwaardige tegenstander IS gewoon niet goed...Zoals Feyenoord op karakter won van Utrecht, zo moet Groningen die wedstrijd tegen Twente in een sterk collectief naar zich toe trekken. ....met achterin de deur dicht.

 

Morgen avond weten we meer over onze Braziliaan...denk ik.

brummie11-08-2015 om 16:08

allemaal prima kees, maar de laatste keer dat we thuis wonnen van de tukkers was in 2007!  Dat is 8 jaar geleden, geeft al aan dat Fc het tegen Twente thuis altijd lastig heeft. Natuurlijk hoop ik op een mooi resultaat, en zal ik balen bij een nederlaag. Maar het is natuurlijk geen graadmeter voor rest van het seizoen en verloop ervan.

11-08-2015 om 18:35

natuurlijk heb je gelijk...verliezen van Twente kan altijd...  maar er is toch een verwachtingspatroon omtrent de nieuwe spelers.  lastig, dat wel.

Hoekie11-08-2015 om 19:02

Ik ga geen voorschot nemen op een mogelijk ongunstige uitslag. Natuurlijk kun je punten verspelen maar laten we nu eens morgen als een man achter de  fc gaan staan. Forca Grunn!

11-08-2015 om 20:50

Idd: alles is mogelijk: ADO speelt in de slotminuut gelijk tegen gedoorverfd kampioen PSV...Die komen as weekend naar Groningen...dus het is wel vanaf nu meteen:  FORZA Grunn!    (Twente kunnen we pakken hoor , de laatste twee jaar sinds die Play Offs uitwedstrijd is Groningen niet minder!)

12-08-2015 om 00:07

de wed-bureaus zijn di-avond unamiem in de voorspelling van een FC G  OVERWINNING - kleine voorsprong-  over de einduitslag:

*laatste score is winnaar

                                     Bettson         Interwetten        Unibet

--------------------------------------------------------------------------

winst FC Groningen           *2.50              *2.50           *2.25

gelijkspel                           3.50                3.20             3.35

winst FC Twente                 2.65                2.60             2.78

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!