Terug

Deel deze pagina:

MATCHDAY!! FC Groningen - FC Twente(Groene Hel, 1830uur) Laat ons weer eens juichen!

Door Lukas van der Wal 18 reacties

Eindelijk is het dan zover, vandaag begint FC Groningen ook aan de eredivisie. In de Groene Hel ontvangt groenwit, FC Twente uit Enschede. De roodhemden hadden afgelopen jaar een belabberd seizoen. De Trots van het Noorden had een goed seizoen en wil dit uiteraard gaan voorzetten naar nu. De wedstrijd begint om half zeven en staat onder leiding van scheidsrechter Jansen.

 
Zoals iedereen wel weet zou deze wedstrijd oorspronkelijk afgelopen zondag gespeeld zijn, maar door de beruchte politiestaking ging dit feestje niet door. Vanavond is er ook een eerbetoon aan de overleden cultheld Piet Fransen. Er wordt ook gevraagd om op tijd te komen en neem je groenwitte-sjaal mee. 
 
De opstelling van FC Groningen voor vanavond is opzich geen verrassing. Zoals het nu lijkt zal Erwin van de Looi geen verandering aan gaan brengen in de selectie en basisopstelling ten opzichte van de verloren JC-schaal wedstrijd. Dit betekent dat Van der Laan en Van Nieff op de tribune zitten, Paye en Islamovic zijn geblesseerd. Aanwinst Drost mag wederom plaats nemen op de bank. 
 
Opstelling - Padt; Hateboer, Botteghin, Lindgren, Tamata; Hiariej, Rusnák, Tibbling; Antonia, De Leeuw, Linssen. 
 
 
Wij zullen uiteraard van de wedstrijd een live verslag gaan doen via ons twitteraccount. Vanavond moet er gewonnen worden, om een concurrent gelijk op achterstand te zetten. Groenwit heeft als doel om minimaal te gaan voor de playoffs-plekken voor Europees Voetbal, zover is het nog lang niet, maar de eerste stap is goud waard.
Reacties:
Flevoman12-08-2015 om 10:04

Hebben we vanavond een "nieuwe" scheidsrechter?

Dit is Jansen en zo te zien niet Ed Janssen, die Roda-Heracles floot. Denk ik.

12-08-2015 om 10:08

Inderdaad niet de Janssen...

Marco12-08-2015 om 11:16

Liever een middenveld met:

Tibbling- Drost - Rusnak

 

renevanderes12-08-2015 om 11:21

Ik wil op voorhand niet negatief doen, maar het is voor mij onbegrijpelijk dat onze nieuwste aanwinst Drost op de bank zit. De speler is met veel poehaa binnen gehaald en terecht als je makkelijk scoord en assist in huis hebt. Hoop dat Drost er nog in komt. Op naar een overwinning vanavond. Kleine voorspelling 3-1 voor de FC.

Robba12-08-2015 om 11:38

Heb goede hoop op de FC. Zie op een duur Rusnak nog wel wisselen met Drost. Als Rusnak niet oppast kan het hem dan ook nog wel een basisplaats kosten..

Voorspelling : 0-0, 2-0

Aanwezig vanavond !

12-08-2015 om 14:50

De wedstrijd moet nog beginnen maar ik begrijp niet waarom Tamata nu linksback staat. Heeft vd Looy wat tegen Burnet? Een paar seizoenen geleden moest Wijnaldum er zo nodig in die er weinig van bakte. Stel nou gewoon Burnet op, die heeft een prima seizoen achter de druk, is pittig in de duels en brengt gevaar als hij mee naar voren gaat. Ik heb in de oefenwedstrijden Tamata veel fouten zien maken.

ik vind ook dat Drost erin moet, wat is dat nu weer voor gedoe, je haalt zo iemand toch voor een basisplaats. Hij hoeft heus niet te wennen aan de euroborg, heeft hier al uitstekende wedstrijden gespeeld met PEC. Mijn idee: Bacuna op de plek van Hiariej, Drost op de plek van Antonia. Of Mahi erin en dan kijken of Drost wat meer terug speelt. Drost en Rusnak wisselend op 10 en vanaf een vleugel. 

12-08-2015 om 20:34

En wat vond je van Tamata?

12-08-2015 om 15:13

Dat wil vd looi niet hij wil snelheid diepgang gevaar vandaar antonia. En nog een reden is dat met linsen op links die naar binnen trekt heeft de leuuw anders geen aanvoer krijgt door de lucht, wat overigens een van zn wijnige sterke punten is... het is dat hij scoort anders voegt hij helemaal niks meer toe ( op hard werken na) ik zou persoonlijk kijken of je van drost niet een cvm kunt maken of ik zou 5-3-2 spelen met de leuw en linsen voorin tibbling rusnak en drost op het middenveld, en dan desnoods antonia als rvv zoals van gaal deed op het wk brazilie

12-08-2015 om 16:25

laten we eerst een kijken wat ze er van terecht brengen... Ze kennen De Leweuw goed genoeg, en teveel "nrs 10" tegelijk in de ploeg, dat schiet ook neit op.  Is namelihjk heel makkelijk verdedigen ...die houden gewoon 6 man achterin.  Over Van Gaal zou ik helemaal niet wil;len spreken....we hebben geen Robben en de coach , die zingt liever Beatles liedjes en is een big spender van pure ijdelheid !

12-08-2015 om 15:15

Heb jij dan misschien iets tegen Hiariej en Antonina? De pest is dat een coach er maar elf mag opstellen, ja, en dan maak je keuzes en die vallen deze keer op Tessy Tamata én Antonia.

Punkt aus!!!!!!

brummie12-08-2015 om 15:41

Logisch dat van der Looi basis tegen PSV laat staan. Elftal heeft toch bij vlagen uitstekend voetbal laten zien tegen PSV en deze 11 krijgen nu het vertrouwen.  Drost zal waarschijnlijk gewoon invallen in de 2e helft. Op termijn zal hij zeker basisspeler gaan worden maar Rusnak verdient ook krediet.

12-08-2015 om 16:29

Brummie:  Denk dat De Leeuw het altijd wint van Hoesen...en zonder extra echte spits spelen we gewoon tikkie-takkie voetbal tot de 16 meter...en waar is Chery om ze erin te schoppen..? ..ik bedoel maar.

Nachtwacht12-08-2015 om 19:27

Hoe onterecht.... Hopen op gerechtigheid in de tweede helft.

12-08-2015 om 19:31

Ja, we kunnen roepen wat we willen maar zolang de TD niet ziet dat er een scorende spits bij moet komen dan blijf je dit soort wedstrijden houden. En weer is het een doelpunt uit een hoekschop. Ongelofelijk, maar waar!!!!!

12-08-2015 om 20:01

Voorin geen spits ( de Leeuw komt niet vrij en geen voorzetten op maat) achterin Botteghin wat twijfelende partij en Hateboer heeft weinig rendement, verder vind ik nog steeds dat de spelers teveel op elkaar lijken..en behalve Antonia en Lindgren zijn ze fysiek niet de meerdere van de Twentespelers individueel, ondanks meer balbezit en goede bedoelingen/werklust

Wedstrijd lijkt een copie te worden van PSVvorige week

 

spits erbij en kiezen voor iemand die corners kan binnenwerken... en nog  meer afstemming 

12-08-2015 om 20:14

83'  1-1 door De Leeuw...   Waarom Wisselt Van de Looi zo laat met Mahi en Hoesen???  kost je een overwinning  

TomOkker12-08-2015 om 21:04

dit is nu typisch een geval van een koe achteraf in de kont kijken

 

TomOkker12-08-2015 om 21:51

zullen we afspreken dat we vanaf nu stoppen met trainertje pesten. 

12-08-2015 om 23:32

Tom Okker: voel mij @ geheel niet aangesproken, mijn teksten/mening, zijn net als die van jou, steeds binnen de fatsoensnormen, toch?

TomOkker13-08-2015 om 06:41

Daar zeg ik ook niks over, het gaat mij om het feit dat er altijd gemakkelijk gewezen wordt naar personen terwijl men de helft van het verhaal niet kent.

Ik laat mij weleens negatief uit over Hansie Hansie maar wij hebben dan ook een speciale band, ik heb het niet zo met die kleine mannetjes die graag luchtfietsen en dat weet ie ook. Als ik ergens een opmerking kan plaatsen dan doe ik dat ook maar het commentaar wat ik over het algemeen lees is van een zeer hoog jankgehalte die zelden onderbouwd is. 

We zijn nog maar amper begonnen en er wordt al over tactiek gesproken, geloof me het gross kan het woord alleen maar schrijven, vergeet niet dat nieuwe spelers andere spelers nieuwe impulsen geven en wat dat betreft zie ik mooie dingen gebeuren. De Leeuw gaat scoren en dat weten we en dat moeten we maar afwachten bij een zgn. nieuwe spits, nu weet je wat je hebt en we zullen zien wat er in de winterstop gaat gebeuren tot die tijd vertrouwen en achter je ploegie staan incl. TC.

13-08-2015 om 10:22

Tom Okker ter overweging:  je reageert om een post van mij (je schrijft: "typisch een geval van koe achteraf in de kont kijken"P/  als je mijn post over het laat wisselen  even checkt op tijdstip posten, dan zie je dat ik tijdens de wedstrijd, bij die 1-1 van de Leeuw.

Ik kan prima tegen een weerwoord, en ga niet in discussie of anderen -op deze pagina - wel of geen verstand zouden hebben van voetbaltactiek .

Er zijn genoeg "herkansingen""...PSV en Twente binnenkort.  en natuurlijk is het jammer dat Groningen een overwicht niet in punten weet om te zetten.  Zal toch weer met veel tactische aanpassingen gebeuren (van beide kanten natuurlijk)

Van de Looi, tenslotte geeft vertrouwen door vaak hetzelfde team te laten staan, maar is (kijk naar zijn eerste jaar als hoofdtrainer) vaak laat met wisselen ( zijn hele eerste jaar als hoofdtraienr was dit het geval ( o.a.invallen van de Leeuw, kwasrtier voor tijd)

Over de evt. versterkingen in de winter:  ik kan hier de vinger niet opleggen; maar in de (landelijke) voetbalpers wordt Groningen ingeschat op een plaats 8 (onder Heerenveen).  ik denk dat gaandeweg het seizoen hier agv de resultaten wel nog iets bij kan komen aan waardering. Eerst gaan ze nu Botteghin verzilveren wat ik jammer vind. 

 

 

 

TomOkker13-08-2015 om 20:50

Laten we de start van v/d Looi nu even laten voor wat het is, ik denk dat ik daar destijds wel de nodige nuances over hebben geplaatst om die man niet meteen af te branden en daar waren achteraf ook genoeg redenen voor maar goed dat is verleden tijd nu over naar de realiteit. Ik kijk naar de mans progressie en als je kijkt wat hij met de laatste 5 aankopen heeft gedaan dan denk ik dat hij het gelijk aan z'n zijde heeft.

Tja plaats 8 dat denk ik ook en alles meer is meegenomen en hoop op mooi voetbal wat dat betreft heb ik 2 leuke wedstrijden gezien. 

Als jij het laatste woord wilt is prima ik stop er even mee. 1 Tip kijk vooruit en blijf positief.

12-08-2015 om 20:36

Hoesen is gebrand op een goed seizoen, hij won zelfs duel en een puntgave assist

antonia niet best vandaag, Hiariej weer prima

Johan12-08-2015 om 20:44

Prima wedstrijd van de FC. Moeilijk spelen tegen zo'n verdedigende tegenstander. Dode spelmomenten blijft een probleem en elke keer weer billenknijpen

TomOkker12-08-2015 om 21:05

Dikke prima, prima wissels, Rusnak speelde niet z'n beste wedstrijd maar strijd was er

12-08-2015 om 22:18

Hugo: Tamata speelde prima. Maar hij heeft geen slalom in huis zoals onze dappere Burnet. Hiariej was goed. Dat hij goed kan voetballen liet hij weers es zien. Ik zag hem zelfs een flink duel uitvechten aan de achterlijn, en dat is nou echt nieuw. Ik vind dat Hateboer wat meer initiatief en lef moet tonen, wat vaker diep gaan ipv steeds maar weer tikkie naar achteren of opzij. Toen Mahi erin kwam gebeurde er wat. Antonia was zoals zo vaak wisselend, vaak te passief. Het was een goede wedstrijd maar het oogt wel wat voorspelbaar, ik mis wat elan, iets verrassends. Een type Magnasco, Granqvist ,of Nevland mis ik in dit team.

TomOkker13-08-2015 om 06:17

Wat heeft de Technische Dienst met de selectie te makem RR

Hoekie13-08-2015 om 09:32

Is het echt waar dat als ik de tijden van die posts zie dat er een heel legertje laptopsupporters hier actief is? Waarom zitten jullie niet in het stadion?

Hoekie13-08-2015 om 10:02

 Prima wedstrijd. Laf Twente en dan is het moeilijk  voetballen als één partij met zijn allen voor het doel blijft hangen. Ondanks het verdedigende spel van Twente toch aardig wat kansen en kansjes gehad. Ben positief gestemd. Een minpunt waar hard aan gewerkt moet worden: De verdediging is niet goed ingesteld op corners en hoge ballen. Egan van 1.50 meter kreeg de kans de 0-2 binnen te koppen. Ik wil toch pleiten voor het halen van een extra centrale verdediger. Ik neem aan dat iedereen heeft kunnen zien dat Twente dat centraal goed geregeld heeft.Twee uit de kluiten gewassen verdedigers. Een andere optie is een grote kopsterke spits halen die bij spelhervattingen het gemis aan verdedigende kopkracht compenseert.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!