Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - ADO Den Haag + update zaterdag 28 november

Door Redactie 12 reacties

Het einde van het kalender jaar 2015 eindigt in rasse schreden. FC Groningen werkt voor de kerstperiode nog vijf wedstrijden af, waarvan vier voor de reguliere competitie. Voor aankomende zondagmiddag staan de groen-gele ooievaars op het groen-witte wedstrijdmenu, de aftrap is om 14.30 uur. Beide teams  kunnen de punten goed gebruiken, de gasten willen graag aanklampen richting middenmoot en onze FC kan bij winst uitstekende zaken doen op de ranglijst. Een interessante bijkomstigheid is dat PEC Zwolle dit weekend Ajax ontvangt en in Gelderland staat er een derby op de rol tussen Vitesse en NEC. Bij winst zou de trots van het noorden zondagavond zomaar zesde kunnen staan.

Update zaterdag 28 november - vermoedelijke opstelling toegevoegd, lees verder in het artikel

ADO Den Haag
Trainer Henk Fraser heeft aanvaller Edouard Duplan terug. De verwachting is dat de speler met de meeste groen-gele assists in de basis gaat starten. Met daarbij de inbreng van (onder meer) de ervaren en altijd strijdbare spelers Havenaar, Schaken, Alberg, Derijck en Beugelsdijk zijn de ooievaars een lastige horde om te verslaan. De Hagenezen speelden dit seizoen inmiddels zeven keer gelijk. Vorig jaar eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel, het seizoen 2013-2014 verloor Grunn met 2-1. Henk Fraser hoopt dat het een hele zware wedstrijd wordt en speculeert dat bij de thuisploeg een beetje rest (lees - naweeën Marseille) altijd wel in het lichaam blijft zitten....vernamen wij op de Haagsche clubsite.

FC Groningen
Selectie en staf zijn vanmiddag (met vijf kwartier vertraging) vanuit Marseille veilig geland op vliegveld Eelde. Direct daarna is het gezelschap afgereisd om op Corpus nog even de spieren te strekken. De laatste training is morgenvroeg (28 november) om 10.30 uur. Het is op dit moment de vraag of Albert Rusnak zondagmiddag inzetbaar is. Hij kreeg in de slotfase tegen de Fransen een flinke trap tegen zijn enkel.

Het is nog te vroeg voor de vermoedelijke opstelling, de verwachting is dat Michael de Leeuw zeker van de partij zal zijn. In de loop van zaterdag zullen we een update gaan plaatsen.

Update zaterdag 28 november - Afgaande op de training van vanmorgen gaat trainer Erwin van de Looi wijzigingen doorvoeren ten opzichte van de basiself, dat afgelopen donderdagavond in Marseille met 2-1 verloor. In de achterhoede keert Lorenzo Burnet terug op de linksback positie, Johan Kappelhof vormt samen met Etiënne Reijnen het centrum van de verdediging. Albert Rusnak lijkt de wedstrijd toch te gaan halen. De verwachting is dat Simon Tibbling en Jesper Drost eveneens in de basis gaan starten. Michael De Leeuw neemt de honneurs waar in de spits.  

De vermoedelijke opstelling: Padt, Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Burnet, Maduro, Tibbling, Rusnak, Drost, Antonia, de Leeuw.

Hoe de wedstrijd zondagmiddag gaat verlopen? De hoogste tijd dat de trots van het noorden zich revancheert voor het zwakke Europese optreden van afgelopen donderdagavond. Zoals het zich de eerste helft liet zien tegen Olympique, is een profclub onwaardig. Daar willen we het dan ook graag bij laten.

De hoogste tijd om 2(!) keer 45 minuten volle bak te gaan. Wij verwachten een getergd, strijdend en een passiesvol FC Groningen dat met intentie en durf naar voren gaat voetballen. 

COME ON FC!

 

Onderstaand de foto's van de laatste training.

Veel kijkplezier!

Reacties:
Woltjer28-11-2015 om 00:30

Gezien de kwaliteit van heel FC Groningen, wat niet meer of minder is dan nog 10 clubs uit de eredivisie, telt maar 1 ding.

Winnen die pot, hoe maakt niet veel uit het gaat om de punten.

 

 

 

herman196028-11-2015 om 02:18

oké we zijn klaar in europa een ieder heeft zijn eigen gedachten er over.

je moet als FC supporter gewoon nuchter zijn en zeggen het was leuk,maar daar zijn we nog nietaan toe.

We hebben teveel spelers die in deze wedstrijden onder de maat blijven,terwijl ze in de competitie hun mannetje staan!

Maaralleen geld kan daar voor zorgen dat we op dat niveau komen. dan is weer de vraag willen we dat!

Kijk naar vitesse,kijk naar Ado Den Haag,of kijk naar engeland waar allemaal geld schieters zitten en leuke spelers kunnen kopen.

Maar O wee als dat stuk loopt. Nee dan zeg ik FC Groningen ga lekker zo door en speel lekker rond plek 6t/m 9 en danzien we wel verder Europa is leuk maar het moet niet ten koste gaan van alles. Het is net als in de maatschappij wie rijk is zal oosten en verder jammer dan. Jammer maar helaars . Ik hou van mijn FC.

 

28-11-2015 om 02:31

"wie rijk is zal oogsten?"...moet dat niet zijn wie zaait....enz.       zeker een spreuk van Nijland ...klinkt net als die opmerking van Renze de Vries, toendertijd: "het zwaard van Damascus" ( moet natuurlijk zijn: Damocles ), maar vanwege de actualiteit van die burgeroorlog daar met al die vluchtelingen, zullen we liever hier maar niet grappig over doen.

herman196028-11-2015 om 02:22

 O ja ,as zondag moten we ,als we net zo spelen tegen OM (2e helft dan) zeker kunnen winnen

want tja wij hebben toch het europa gevoel haha. Ik zeg 2-0

 

28-11-2015 om 02:32

onderschat ADO met Fräser niet: dat team  kan ook een goede tweede helft spelen.

appie happie28-11-2015 om 08:18

Hopelijk zijn de meiden niet moe!!!

TomOkker28-11-2015 om 08:52

Ado thuis altijd lastig, voorspelling 3 - 1

Marco28-11-2015 om 10:56

Laat de spelers het eerste doelpunt maar zien van Mike Havenaar (Vitesse) 18 september 2012 in de euroborg. Misschien kunnen ze dan begrijpen waarom voorzetten vanaf de flanken dodelijk zijn. Op de flanken, buiten de 16 het duel aan gaan en voorzetten er ten alle tijde er uit halen.

appie happie28-11-2015 om 14:07

de Leeuw voor Hoesen dat liekt mie logisch..Hoesen op atletiek..das beter.

 

en morgen er vol voor gaan 3 punten blijven hier.

campesino28-11-2015 om 15:54

maar kappelhof voor larsen, dat is dan weer niet zo logisch.

aan de andere kant weer wel, want kappelhof zal hoe dan ookspelen. desnoods als keeper.

maar goed de poppetjes maken niet zo veel uit. het gaat erom of we met een verdedigende of aanvallende instelling gaan spelen.

Johan28-11-2015 om 17:22

Hoop gewoon op een fatsoenlijke wedstrijd. Heb veel te weinig gezien dit seizoen en te veel gejammer gehoord over vermoeidheid. Vindt ook dat je jezelf belachelijk maakt als je aangeeft een goede 2e helft te hebben gezien donderdag. Dan neem je niemand serieus. Besef aub dat mensen ervoor betalen en daarvoor iets in ruil terugwillen. Niet meer dan normaal,

28-11-2015 om 17:23

Appie happie, ik vermoed dat de meisjes nog wel moe zijn. Maar gelukkig doet het liefste meisje Hoesen niet mee. Die mag met de poppen spelen. Gelukkig doen onze enige 4 echte mannen  (M. de Leeuw, Tibbeling, Linssen en Hans Hateboer) wel mee. Die blijven tenminste knokken en delen desnoods maar eens uit door een rottige overtreding) Hopelijk kunnen ze  de dames Kappelhof, Reijnen, Rusnak ( als je tattoo maar goed zit)  prikkelen.  En tja, Larsen, wat moeten we er van zeggen, hij doet wel zijn best. Kieftenbeld leverde de eerste seizoenen ook vaak een groot deel van zijn veroverde ballen weer bij de tegenstander in. En met hem kwam het goed. Voordeel van de twijfel dus.

Marco28-11-2015 om 18:40

Verdedigend kiest vd Looi voor vol de aanval. Larsen is verdedigend beter als Kappelhof, zeker ook met een grote Havenaar in de buurt. Als je keuze ziet voor de back posities dan zijn Kappelhof en Tamata verdedigend beter als Hateboer en Burnet. Centraal en op de back posities gaat vd Looi voor meer voetbal, ipv beter verdedigend. 

Oeleoptak28-11-2015 om 23:20

Zag net Heerenveen voetballen. En winnen wederom. Coach was emotioneel na afloop, wat van mij niet perse hoeft in een persmoment. Maar hij brengt wel emotie en wilskracht in het spel. Dat zie je op het veld terug.

Dat zie je bij Groningen totaal niet, of het moet al angst zijn, dat is er genoeg. Maar de wil om te winnen is er amper en dat vind ik ernstig.

29-11-2015 om 00:35

ben ik grotendeels met je eens...maar dit elftas heeft te weinig spelers die de anderen op sleeptrouw nemen...zoals Granqvist en Stenman, maar ook Nicky vd Velden...die zag ik vanavond op de samenvatting spelen als een beest met inzet...alsof ie 25 is... en Zivkovic zag ik evenzo 2 x falen zoals zovaak eerder dit sizoen...en zoals onze spitsen in doelrijke positie.  VandeLooi zal je niet zien huilen van verrukking...moeten ze eerst maar weten te winnen van een sterke ploeg, want dat is  ADO...  ik zeg 1-1.

Hendrik29-11-2015 om 01:01

Geweldig toch zo n coach van H veen mag Looi met zijn companen een voorbeeld aan nemen.

GerdaS29-11-2015 om 08:53

Zeg.effe dit. Volgens  mij  dan van de Klooi de spelers NIET meer motiveren.  Maar zal wel zeggen " we zijn er klaar voor" En heb een goed gevoel over gehouden  van de tweede  helft in Marseille.Ben bang dat ze weer TIKKIE  terug en TIKKIE  breed  gaan doen. I.v.m vol op de aanval.  . Maar goed we wachten af .  

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!