Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Feyenoord(Update zaterdagochtend 11:20uur)

Door Thijs Faber 13 reacties

Aanstaande zondag komt de eerste topploeg richting het hoge Noorden: in de Euroborg is Feyenoord de tegenstander. Voor beiden ploegen een belangrijk duel: voor Feyenoord om in de rug te blijven van koploper Ajax en voor Groningen om aansluiting te houden bij de subtop. Met een bruisende Euroborg kan dit een mooi affiche gaan worden! 

 

Update zaterdagochtend 11:20uur, lees verder onderaan.

De tegenstander, Feyenoord
Feyenoord is tot nu toe een zeer goede ploeg gebleken, met 35 punten uit 15 wedstrijden en slechts 3 punten achterstand op koploper Ajax. Leuk feitje: wanneer de ranglijst qua thuiswedstrijden wordt genomen staat Feyenoord op de eerste plaats, met 22 uit 8, op de tweede plek FC Groningen, met 19 uit 7. Beide ploegen zijn sterk. Dat nemende zou FC Groningen wellicht een grote horde zijn in de race van Feyenoord om de landstitel. Zondag zal oude bekende Eric Botteghin (geblesseerd op de tribune) terugkeren in de Euroborg, Botteghin speelde nog niet heel veel voor Feyenoord, maar in Groningen wordt zijn solide defensieve werk als groot gemis beschouwd. Feyenoord is goed in vorm, met als uitblinker Michiel Kramer, die aan de lopende band scoort de laatste tijd. Aan motivatie zal het niet liggen bij de Feyenoorders.

 

FC Groningen
FC Groningen is tot nu toe een ploeg gebleken die je maar beter niet in je TOTO kan opnemen, de ploeg presteert wisselvallig, er zijn wat blessures, en scorend vermogen is al het hele seizoen een groot probleem gebleken. In 1 week speelde de FC 2 keer 0-0, tegen Roda voor de competitie, en tegen Braga voor de Europa League. Het begint zorgelijke vormen aan te nemen, zeker nu het erop lijkt dat topscorer van vorig seizoen, Micheal de Leeuw, de club gaat verlaten. Zijn contract loopt medio 2016 af en een verlenging lijkt er niet in te zitten. Om nog wat centen te vangen moet de FC hem deze winterstop verkopen. Wel is bekend geworden dat de FC al een vervanger heeft klaarliggen: Alexander Sørloth werd overgenomen van het Noorse Rosenborg. Feit blijft dat de FC op een keurige 5e plaats bivakkeert en het met gunstige resultaten gewoon 4e kan worden dit weekend. 

Opstellingen
Vermoedelijk begint Michael de Leeuw weer in de basis, dit gaat ten koste van Hoesen. Morgen vindt de laatste training plaats, dan zal pas echt duidelijk worden wie gaan spelen.  

Verwachte opstelling FC Groningen: Padt, Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Tamata, Tibbling, Maduro, Drost, Linssen, De Leeuw, Rusnak 

De opstelling van Feyenoord wordt hier wanneer bekend nog toegevoegd.

 

Het moet zondag gaan gebeuren! De eerste topploeg dit seizoen moet de Euroborg weer eens als onneembare vesting beschouwen!

COME ON FC! 

Zondag vanaf 14:30 uur moet je er staan!

Update zaterdagochtend 11:20uur

Naar aanleiding van de laatste training wijzigt trainer Erwin van de Looi zijn elftal op één plek ten opzichte van afgelopen donderdag. Danny Hoesen moet zijn basisplaats weer afstaan aan De Leeuw. Dit betekent dat Tamata wederom een basisplaats heeft. Mahi was vandaag niet aanwezig op de training.

Opstelling - Padt; Hateboer, Reijnen, Larsen, Tamata; Maduro, Kappelhof, Tibbling; Linssen, de Leeuw, Rusnák 

 

Onderstaand de foto's van de laatste training.

Reacties:
12-12-2015 om 03:02

Het lukt mij maar niet om dat typische `grote wedstrijd gevoel` krijgen, voor Feyenoord thuis.  Als ik de berichten mag geloven, dan jkomt er een hard werkend  FC Groningen binnen de lijnen...en Feyenoord zelf onder bezielende leiding van Kuyt, heeft ook alleen belang bij een overwinning, desnoods met slecht voetbal en (fysieke) strijd.

Het kan dus op die manier wel een interessante en spannende wedstrijd worden met het publiek erachter. 

...ik voorspel maximaal een gelijkspel.

 

 

appie happie12-12-2015 om 09:53

Kees..ik voorspel een overwinning..let maar op..rode Kaart voor Kramer.

appie happie12-12-2015 om 10:12

waar ik me wel zorgen om maak,is Tamata die kan Kuyt nooit aan. ik stel voor om Burnet op Kuyt te zetten.

En voor de verandering Kappelhof op Kramer,Kappelhof laat zich niet opnaaien door dat vervelende ventje.

Janpie12-12-2015 om 12:02

Ik docht dat Kappelhof mor 's moal op de tribune mos goan zitten 

12-12-2015 om 11:15

Het mag duidelijk zijn dat dit Feyenoord zo rond de drie klassen beter is als het zwalkende FC-Groningen. Er moet dus heel veel komen kijken als dit FC-Groningen wil winnen van de Rotterdammers, maar je weet nooit hoe een koe een haas vangt en maar hopen dat de voetbalgoden onze club goed gezind zijn, misschien rolt er dan nog een gelijkspel uit. We zullen zien.

FCG-Forever12-12-2015 om 11:31

Idd had liever burnet gezien dan Tamata, ben totaal geen fan van Tamata

Kevin12-12-2015 om 11:32

Zorg ervoor dat we ongeslagen blijven. Ondanks dat Feyenoord veel meer kwaliteit heeft zijn wij thuis een van de 2 sterkste ploegen (ook Feyenoord) in eigen huis. Met zn allen erachter en zorgen dat de punten in de Euroborg blijven. COME ON FC

Marco12-12-2015 om 13:16

Tamata is verdedigend beter dan Burnet, daarom goed dat hij is opgesteld.

 

Hoop dat de KNVB scheidsrechter de wedstrijd aan kan, en de drang om zich te profileren of de wedstrijd een bepaalde richting in te duwen kan weerstaan. Bij veel wedstrijden van Feijenoord dit seizoen spelen verkeerde beslissingen van de arbitrage een rol. Hoop niet dat Groningen hier ook slachtoffer van wordt.

 

 

TomOkker13-12-2015 om 09:48

Tamata of Burnett maakt tegen dit feijenoord niets uit. Fijenoord speelt op dit moment beter maar is niet zo stabiel als de stand doet vermoeden. Vele beslissingen waaronder discutabele penalty vielen vaak in het voordeel van Feijenoord. Ik heb in ieder geval vertrouwen in het strijdplan van de TS en zie een spannende wedstrijd tegemoet.

Voorspelling 1 - 2

campesino12-12-2015 om 15:11

onze trainer heeft weer eens gekozen voor de meest verdedigende variant. tamata ipv burnet en kappelhof op het middenveld en wederom zonder echte spits. we kunnen fluiten tot we een ons wegen, maar deze trainer heeft gewoon lak aan het publiek.

12-12-2015 om 20:29

als hij met een punt of meer wegkomt, kan hij altijd een mooi praatje achteraf houden, maar dat de supporters niet erg tevreden zijn dat zal des te harder aankomen als FC Groningen tegen F. met slecht spel en fouten kansloos verliest, al hoop ik dat natuurlijk niet.  tot zondag

TomOkker13-12-2015 om 09:42

Welke spits bedoel je campi, hebben we die dan

bettie12-12-2015 om 17:05

Het maakt niet wie je bij kramer neer zet . Ieder één zakt door het ijs in de achterhoede. Lindgren missen we in de achterhoede. Het zit als los zand in elkaar .het doet zeer aan je ogen het spel van onze FC. zo traag als stront door een trechter.

 

 

 

 

 

 

bettie12-12-2015 om 17:05

Het maakt niet wie je bij kramer neer zet . Ieder één zakt door het ijs in de achterhoede. Lindgren missen we in de achterhoede. Het zit als los zand in elkaar .het doet zeer aan je ogen het spel van onze FC. zo traag als stront door een trechter.

 

 

 

 

 

 

12-12-2015 om 18:12

tamelijk onfrisse beschrijving , maar wel treffend als het ze dun door de broek loopt.  Ik denk steeds zekerder te weten dat deze trainer niet van eiegen  kracht uitgaat, zoals hij wel beweert...  hij zou beter de politieik in moeten gaan...toch 

TomOkker13-12-2015 om 09:33

Dus toch, jij denkt dat jouw opmerkingen gelezen dienen te worden als de waarheid. Misschien dat jij de politiek in moet.

TomOkker13-12-2015 om 09:41

Ik denk steeds zekerder te weten dat wat je hier schrijft klink klare onzin is. Ik stel voor dat jij eens op de koffie gaat dbij de TS. Ik weet zeker dat je van harte welkom bent.

Ik stel voor dat je daarna een spreekbeurt met als onderwerp "Tactiek" gaat houden over de kracht van dit team en de kracht van elk willekeurige tegenstander waar tegen FCG heeft gespeeld of nog gaat spelen. 

Wellicht dat je het eens en voor altijd gaat begrijpen dat het voetbal meer is dan wat studio sport of welk ander prietpraatprogramma jou voorkauwt.

campesino13-12-2015 om 10:34

tom, ondanks jouw denigrenende opmerkingen richting kees, ben ik het wel met hem eens. alls je met 7 verdedigend ingestelde spelers en slechts 3 aanvallend ingestelde spelers in je eigen euroborg ten strijde trekt, noem ik dat aanpassen en niet van eigen kracht uitgaan.

nou heb ik niks tegen aanpassen, uiteindelijk wil ook ik graag 1 of 3 punten, maar er zijn grenzen.

dat de duurste spelers van groningen (hoesen en drost) op de bank zitten, is een veeg teken

TomOkker13-12-2015 om 15:38

Het enige wat kees doet is open deuren intrappen en trappen tegen deze coach die m.i. geen enkele blaam treft maar daar denken een paar mensen duidelijk anders over. Daarbij hoe je geen medelijden met kees hebben want die deelt regelmatig denigrerende opmerkingen uit.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!