Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Heracles Almelo - FC Groningen

Door Redactie 2 reacties

Nog één keer alles uit de kast voor de winterstop en blijven strijden voor het hoogst haalbare! Speelronde 17 - waarin nummer 4 Heracles - in een rechtstreekse confrontatie met nummer 5 FC Groningen - de strijd gaat aanbinden. Welke ploeg gaat zich (tijdens de winterstop) bekronen met de eretitel "best of the rest?" Er staan momenteel 6 clubs heel dicht bij elkaar. De afstand tussen (de huidige) nummer vier Heracles, ten aanzien van nummer 9 NEC is 3(!) punten. Aan een gelijkspel schiet zowel de thuisploeg als FC zaterdagavond weinig mee op om virtueel een topnotering te behouden. FC Groningen heeft het voordeel dat er na afgelopen zondag bijna een week is bijgetankt. De Almeloërs moesten woensdagavond vol aan de bak voor de beker tegen PSV. En dan is er op zeker, niets zo lullig - als je kort na de pauze op een 2-1 voorsprong komt met een man meer en uiteindelijk in de slotfase met 3-2 onderuit gaat..... Het overkwam Heracles. Werkt zo'n tikkie door? Wat ons betreft mag dat zaterdagavond zeker doorwerken!

Heracles Almelo
De Almeloërs presteren verrassend goed. Waren ze een jaar geleden tijdens de eerste seizoenshelft nog lange tijd rode lantaarndrager, de Polmanbewoners zijn helemaal terug en (net als een paar jaar geleden) weer moeilijk te verslaan. Ook het Polman stadion werd uitgebreid, de capaciteit steeg van 8500 naar 13.500 stoelen. Eerder dit seizoen werd er thuis (voor de competitie) gewonnen van onder meer PSV, Heerenveen, NEC en Willem II. Het afgelopen weekend werd er gelijkgespeeld tegen Vitesse. Met de aanvallers Weghorst, Bel Hassani, Tannane en Darri herbergt de thuisploeg een aantal snelle en technische jongens die zeker niet zouden misstaan bij FC. 

Historie Heracles Almelo - FC Groningen
De Trots van het Noorden is bij voorbaat niet kansloos, van de 21 wedstrijden in Almelo, won de FC er elf. Achtmaal werd er verloren en twee keer speelden de ploegen gelijk. De laatste zege van de FC dateert van 9 november 2013. Groen-wit won toen met 0-3 door goals van Zivkovic en Kostic (2x). 

Eerder dit jaar speelde de FC gelijk tegen Heracles. In februari werd het 2-2, door goals van De Leeuw en Chery aan Groningse zijde. Bij de thuisploeg scoorden de aanvallers Darri en Weghorst. 

FC Groningen
Zoals de afgelopen zondag tegen Feyenoord werd gespeeld valt er weinig aan te merken op de trots van het noorden. Er werd volop gestreden met intentie naar voren, er ontstonden kansen. Dit is zoals we het voetbal graag willen zien! Om uit ook veel punten proberen te pakken is tot dusver andere koek. Tegen Ajax, PSV, Vitesse en FC Utrecht werd er verloren wat natuurlijk geen schande is. Tegen Cambuur, NEC en Roda JC werd gelijk gespeeld. FC won slechts één keer uit bij de Graafschap, een tweede uitoverwinning brengt ons (zaterdagavond) in een toestand van opperste feestvreugde!

Deze week werd "kapstokspits" Alexander Sørloth gepresenteerd. Mocht de jonge Noor zijn belofte gaan waarmaken, kan het na de winterstop wel eens een hele leuke tweede seizoenshelft worden. Een fysiek sterke en lange spits, die naast het scorend vermogen ook een bal kan vasthouden, brengt achterhoede en middenveld in gelegenheid voor aansluiting naar voren, waardoor FC nog meer druk kan zetten en ongetwijfeld tot meer kansen gaat komen. 

Ook het topsportzorgcentrum kan in 2016 definitief van start gaan. RTV Noord berichtte eerder week (en de clubsite vandaag) dat de Provinciale Staten akkoord is met een bijdrage van 7 ton zodat de financiering rond is. De uiteindelijke doorslag voor de staten om mee te betalen ligt in het gegeven dat zowel UMCG als het Martiniziekenhuis zich richten op de behandeling van sportblessures waarvan ook de amateurclubs gebruik kunnen maken. 

Geblesseerd: Hedwiges Maduro, Mimoun Mahi, hij traint momenteel apart. Rasmus Lindgren doet weer grotendeels mee met de groep. 

Geschorst: Johan Kappelhof

De vermoedelijke opstelling: Padt, Hateboer, Reijnen, Larsen, Tamata, Tibbling, Bacuna, Rusnak, Antonia, De Leeuw, Linssen

Mochten zich nog wijzigingen gaan voordoen in de opstelling, plaatsen wij een update.

Nog één wedstrijd knallen en dan komt er een rustperiode voor spelers en staf. Begin januari is er een trainingskamp in Spanje, medio januari gaat de competitie verder. Met een goed gevoel de kerst in voor spelers, TS en onze groen-witte achterban? De competitie is na dit weekend halverwege en duurt nog lang maar het zou toch een fantastische opsteker zijn om zaterdagavond met die vierde plek de winterstop in te gaan.  

Come on FC! 

Op de afsluitende training waren geen wijzigingen te zien in de opstelling zoals hierboven vermeld. Maduro en Mahi waren niet aanwezig. De foto's van deze training zijn hieronder te zien.

Reacties:
appie happie18-12-2015 om 20:47

Cabral  lekkere speler hoor..

appie happie18-12-2015 om 20:52

Van twente wel te verstaan maar ook in de aanbieding.

hermanpetra18-12-2015 om 22:58

Bacuna........ heeft vd looi dan helemaal geen verstand? Iedereen ziet dat die het nog lang niet waar kan maken

TomOkker19-12-2015 om 11:11

wat zijn de alternatieven volgens jou?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!