Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - FC Utrecht

Door Thijs Faber 12 reacties

Aanstaande zondag hervat FC Groningen het seizoen in eigen Euroborg tegen FC Utrecht. Een interessant duel in de strijd om plaatsing voor play-offs. Utrecht en Groningen staan op een gedeelde 7e plaats met 26 punten. De Domstedelingen hebben een beter doelsaldo, en staan daarom virtueel 7e. Bijzonder aan de wedstrijd is het waarschijnlijke debuut van Alexander Sorløth, de nieuwe spits van FC Groningen.

De tegenstander, FC Utrecht
Qua prestaties lijkt FC Utrecht wel op FC Groningen, de ene week wordt er geweldig gevoetbald en de volgende week kan het wel eens bizar slecht zijn. Toch blijkt FC Utrecht tot nu toe een angstgegner van FC Groningen, in beide wedstrijden in de Galgenwaard dit seizoen trokken de rood-witten aan het langste end. Spelers om in de gaten te houden zijn Sebastien Haller, nummer-3 op de topscorerslijst van de Eredivisie, Nacer Barazite en het grote talent Bart Ramselaar. Het Utrechtse trio heeft dit seizoen al menige verdedigingen opengeritst. FC Utrecht doet het niet onverdienstelijk in de Eredivisie, dus een makkelijke overwinning lijkt niet aan de orde. FC Utrecht heeft tot nu toe nog geen aankopen gedaan.

 

FC Groningen
Pieken en dalen, zo kun je FC Groningen goed beschrijven, de Trots van het Noorden speelt thuis meestal met flair en kracht maar in uitwedstrijden lijkt de equipe van Erwin van de Looi er soms met de pet naar te gooien. Er werd tot nu toe slechts 1 driepunter behaald buiten de Euroborg en er lijkt weinig verbetering in te zitten, zo werd er uit bij Heracles weer zonder initiatief en passie gevoetbald, het is gewoonweg slappe hap op vreemde bodem. Als Erwin van de Looi het voor elkaar krijgt om meer consistentie aan te brengen in uitwedstrijden kan het wel eens een hele mooie tweede seizoenshelft worden voor de FC, want talent is er genoeg. 

Nieuwe aankoop Alexander Sorløth moet de ploeg van meer aanvallend initiatief gaan voorzien, in de oefenwedstrijd tegen Oostende liet de Noor al van zich horen, hij scoorde de enige goal in het duel. FC Groningen heeft Tom Hiariej niet meer tot zijn beschikking, de middenvelder is verhuurd aan SC Cambuur, verder is het rustig gebleven in de transferperiode tot nu toe. 

We gaan het zien met welke instelling de FC zondag op het veld verschijnt, de wedstrijd vangt om 14:30 uur aan en staat onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers. Wellicht dat het met een vervroegd lentezonnetje wel een hele mooie middag kan worden in Groningen. COME ON FC! 

Opstelling FC Groningen: Padt; Hateboer, Reijnen, Maduro, Tamata; Kappelhof, De Leeuw, Tibbling; Rusnak, Sorløth en Linssen (dank aan @JanMennega) 

NB: Over de opstelling van Utrecht is weinig te zeggen, er is (op het moment van schrijven) geen referentie met welk team zij in Euroborg gaan aantreden. De basis-elf van FC Groningen zal morgen op de training duidelijk worden, dit artikel wordt ge-update mochten zich wijzigingen aandienen.

Reacties:
appie happie15-01-2016 om 16:24

ziet er lekker aanvallend uit..ik hoop dat we winnen zondag,zal moeilijk genoeg worden..

 

reken op een rode kaart voor letchert..

15-01-2016 om 16:41

kijk maar uit...want L. was de laatste wedstrijden bij Utrecht heel sterk en doeltreffend over de as, en is een veel completere voetballer aan het worden. maar het blijft natuurlijk wel een opgewonden standje...

15-01-2016 om 17:08

2 goals van Sorloth, 3-1 winst. Zin in, come on FC!

TomOkker15-01-2016 om 18:24

Los van de persoon, Letchert is een fantastische voetballer natuurlijk. Ik zeg 2 - 1

appie happie15-01-2016 om 19:11

LETCHERT is een animal desagreable.

appie happie15-01-2016 om 19:34

Of enfant terrible,wat men wil.

Woltjer15-01-2016 om 19:37

Revanche !

15-01-2016 om 20:47

maar wel een verdediger die ik hier bij ons in de team wil hebben .

Beter dan dat rommel wat wij hebben achterin

 

 

15-01-2016 om 21:41

Zó goed is hij nou ook weer niet,...ben benieuwd over de eventuele animositeit t.o. `oud-ploeggenoten`...zo van ...je hebt me een keer op de training mijn knieèn gemold, krijg je nu een KEEK terug...dwz.niet voor de fair play cup

Hoekie15-01-2016 om 22:31

Letchert zal hier nooit terugkomen. Hij spoorde niet in zijn FC tijd, had met iedereen ruzie en ging dan helemaal door het lint. Doet het nu vrij aardig. Ben benieuwd of en hoe een tegenslag gaat verwerken. 

TomOkker16-01-2016 om 07:59

Dat zal maar dat is inmiddels alweer 2 - 3 jaar geleden en ik denk dat ie daar van geleerd heeft. Ik had hem er op dit moment graag bij willen hebben. 

Johan16-01-2016 om 10:23

Bovendien spelen ze bij Utrecht met 5 verdedigers

16-01-2016 om 11:17

Letschert heeft van z'n jeugdzondes geleerd en is nu echt een beest

renevanderes16-01-2016 om 12:46

Letschert is een van de betere verdedigers van de eredivisie op dit moment ,we zijn dus gewaarschuuwd is opbouwend erg sterk geworden. En heeft een enorme drive kunnen sommige spelers van ons een voorbeeld aan nemen. Ondanks dit winnen we met 3-1 denk ik.

renevanderes16-01-2016 om 12:51

O ja , ik hoop dat de wedstrijd door gaat gezien de verwachte vorst en sneeuwval voor vanavond. Anders moet Hans Nijland maar een oproep doen dan gaan we zondag morgen het veld wel sneeuw vrij maken.

appie happie16-01-2016 om 18:17

Alweer

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!