Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Willem II - FC Groningen

Door Redactie 7 reacties

Aankomende dinsdagavond gaat het geplaagde FC op bezoek bij de kruikenzeikers. Het carnaval begint op zondag 7 februari en het is te hopen dat de Tilburgse feeststemming - met het oog op deze match - nog even kan worden uitgesteld tot genoemde datum. De aftrap is om 18.30 uur in het Koning Willem II stadion. Beide ploegen beginnen aan de eerste wedstrijd van (deze tussenweekse) speelronde 20. Eerder dit seizoen won FC Groningen het thuisduel ternauwernood met 2-1. Alle doelpunten kwamen tot stand door FC Groningen spelers. Mimoun Mahi opende de score, Etiënne Reynen trof het eigen doel en invaller Danny Hoesen schoot vlak voor tijd de winnende treffer binnen.

De tegenstander Willem II
Afgelopen zaterdagavond verloren de Tilburgers met 3-1 bij Heerenveen. De eerste helft waren zij heer en meester en kwamen verdiend op een 1-0 voorsprong. Oud FC speler Nick van der Velden werd onderuit gehaald in de zestien en nam daarna de strafschop. De Tricolores verzuimden om het duel in het slot te gooien, grote kansen werden verprutst hetgeen de ploeg uiteindelijk duur kwam te staan. Na rust waren de rollen omgedraaid. De Feaners beten fel van zich af en scoorden in de laatste 20 minuten 3 keer. Coach Jurgen Streppel kon zijn ogen niet gelopen over het verval tussen de eerste en de tweede helft. Hij zal sowieso gebrand zijn op revanche. Of (eveneens oud FC-er) Richairo Zivkovic nog bij de wedstrijdselectie zit is (op het moment van schrijven) onduidelijk. 

Volgens de laatste berichtgevingen staat de spits mogelijk voor een overgang op huurbasis naar Roda JC. Aanvaller Guus Hupperts is gehuurd van AZ. De Tilburgers staan na 19 speelrondes op een 14e plaats en hebben 18 punten. Hun laatste overwinning dateert van 20 december tegen Roda JC, uitslag 3-2.

Historie Willem II uit (via FCG stats):
18 apr   2015 Willem II - FC Groningen 1-4
30 mrt   2013 Willem II - FC Groningen 1-2
27 aug   2010 Willem II - FC Groningen 0-3
18 sep   2009 Willem II - FC Groningen 2-1
23 nov   2008 Willem II - FC Groningen 3-0

FC Groningen
Het is inmiddels bijna 2 maanden geleden (inclusief de winterstop) dat de trots van het noorden winnend afsloot. Dat was op zondag 29 november tegen ADO Den Haag. Acht dagen daarvoor won FC uit bij de Graafschap en werd de eerste uit-overwinning van dit seizoen geboekt. Uit tegen NEC, Cambuur en Roda JC werd tijdens de eerste seizoenshelft gelijkgespeeld. In december bedroeg de schrale competitieoogst slechts 2 punten, dit kalenderjaar is FC beroerd gestart.

Het huidige doelsaldo is 22-26. De Graafschap, Excelsior en Roda JC scoorden minder. 

Terugkijkend op de match van afgelopen vrijdagavond tegen NEC zagen we (wederom) weinig aanknopingspunten. Dat je in een thuiswedstrijd een uur moest wachten om een eerste geslaagde doelpoging te zien, overtrof zelfs de meest negatieve verwachtingen van het toenemend aantal zogenoemde "criticasters" en "azijnpissers"... Doelman Sergio Padt en verdediger Rasmus Lindgren haalden wel hun niveau.

Op de zondag-ochtendtraining waren Rusnák, Tamata, Kappelhof en Mahi niet aanwezig. In de loop van (maandag 25 januari) zal er meer bekend zijn, voor welke spelers deze wedstrijd te vroeg komt. 

Update maandag 25 januari - Geblesseerd: Rusnak (knie), Tamata (hamstring), Mahi (kuit), Islamovic (traint apart met fysio), Antonia (hersteld van hamstringblessure, training hervat). 

Vermoedelijke opstelling: Padt, Hateboer, Reynen, Lindgren, Burnet, Kappelhof, Tibbling, Drost, De Leeuw, Sørloth, Linssen

De kans om wederom punten te gaan verliezen is groot, maar laten we één ding afspreken! Met strijdlust en inzet, je duels pakken en combinerend met intentie naar voren om tot kansen te komen, moet zeker in de Eredivisie TOCH ALTIJD MOGELIJK ZIJN? 

COME ON FC!    

Reacties:
GerdaS25-01-2016 om 07:44

Wederom  geen punten 

Hoekie25-01-2016 om 09:07

Zijn de glazen bollen weer in de aanbieding? 

campesino25-01-2016 om 10:09

Ben benieuwd wat vd looi nu weer uit de hoge hoed tovert.  6 verdedigers? 3 centrumspitsen? de leeuw als ausputzer? of vallen de poppetjes na veel experimenteren  nu dan eindelijk op de juiste plaats en begint een nieuw glorie reeks naar europees voetbal, om in europa weer flink aan de kont te krijgen.

laat ik positief eindigen, mijn glazen bol laat een 0-1 overwinning zien.

pall mall25-01-2016 om 10:18

ben bang voor monster uitslag van 5-1 voor Willem II tis niks en wordt ok niks

FCG-Forever25-01-2016 om 12:49

Hoop echt dat we het weer oppakken, hoesen snel naar roda jc hoor ik, misschien handig om een nieuwe extra spits aan te trekken? Islamovic is het namelijk ook niet....hoop dat ze een keer uit het dal klimmen en de weg naar boven weer vinden! Alles Of niets!!

nulvijftig25-01-2016 om 14:13

Zou zonde zijn om Sorloth nu al af te serveren, heeft het gewoon erg goed gedaan. Hoesen vind ik goed genoeg als tweede spits, net als de Leeuw... er is eerder een goede controleur nodig die echt de baas is op het middenveld of een sterke verdediger.

nulvijftig25-01-2016 om 14:15

Ik hoop dat Reijnen, Kappelhof, Hateboer en Rusnak een keer niet in de basis staan. Van mij mogen we zo spelen:

Padt

Burnet - Larsen - Lindgren - Payne

Tibbling - Maduro - Drost

Linssen - Sorloth - Idrissi

25-01-2016 om 14:32

dan heb ik, ondanks zijn foutjes, misschien toch wat liever kappelhof ipv maduro. Madruo is te langzaam. en ik kan niet wachten tot mahi terug is, die mag dan op de plek van linsen wat mij betreft. wil wel eens zien of dat werkt, met 2 superbewegelijke buitenspelers om onze boomlange spits heen. en als laatst zou ik de backs omwisselen, maar dat zal wel een foutje zijn haha

Jantje25-01-2016 om 15:14

Hateboer is echt geweldige speler. vond hem tegen NEC beste van het veld ,denk dat daar straks veel belangsteling voor gaat komen van clubs. enige die ik eruit zou halen is Kappelhof en Reijen. Maduro zou ik altijd laten spelen met zijn ervaring

nulvijftig25-01-2016 om 15:14

@Groenwit

Kappelhof vind ik een aardige speler, maar komt voetballend veel te kort op het middenveld. Vertraagt het spel, speelt 90% van zijn passjes terug. Is een aardige verdediger, aardige back, maar geen middenvelder, Maduro doet het daar beter..

Linssen zou ik er gewoon inlaten, geeft alles, en is op dit moment misschien wel de enige speler die vanuit het niets kan scoren, heeft een goede voorzet waarmee hij Sorloth kan bedienen, maar ook een goed schot en een goede actie.

25-01-2016 om 15:27

@nulvijftig

Met Kappelhof heb je een punt, maar vind jij Maduro niet te langzaam? een nieuwe kieftenbeld zou perfect zijn i.m.o. 

En waarom eigenlijk geen Hateboer? Zoals Jantje al aangeeft speelde hij zeker niet verkeerd! 

Als mahi weer kan spelen wou je hem er helemaal niet inzetten? of voor Idrissi? Denk dat we wel hebben kunnen zien dat we Mahi nodig hebben, die jongen is een stuk bepalender geworden vergeleken met vorig seizoen. Zó jammer dat hij blessuregvoellig is.

nulvijftig25-01-2016 om 17:20

@jantje, groenwit

Ik vind Hateboer geen geweldige speler. wel een speler met een geweldige drive, maar is veel te wisselvallig, storm vaak blind naar voren, maar laat zijn man ook lopen. Mist wat scherpte. Ik vind dat Payne een keer de kans moet krijgen op zijn favoriete positie, is ook een groot talent en ik zie hem beter worden dan Hateboer

Ik vind Maduro ook wel wat traag, maar hij is nog steeds beter dan Kappelhof op het middenveld. Kan beter voetballen, betere passing, durft meer risico te nemen. Het liefst had ik daar ook een andere speler, ben ook geen fan van Maduro, maar die hebben we niet. maar als Groningen de markt op wil gaan zou ik ze aanraden voor een defensieve middenvelder te gaan.

Mahi er inderdaad in voor Idrissi, Groenwit.

Hoekie25-01-2016 om 17:58

Hateboer was tegen NEC de beste man van het veld. Is aan een sterke serie bezig. Begrijp de kritiek op dit forum ook niet. Veel gepapegaai wat mij betreft. Een speler die zich verbetert blijft slechte kritieken krijgen. gelukkig is op onze tribune de scepsis omgeslagen in waardering en blijkbaar ook bij een aantal op dit forum. Je bent namelijk niet populair als je op dit forum een kompliment uitdeelt. 

Marco25-01-2016 om 20:48

Hateboer is verdedigend kwetsbaar (en wordt niks bijgeleerd), en in balbezit leidt hij nog tevaak onnodig balverlies. Meer moeite heb ik dat hij eerst tien meter met de bal gaat rennen voordat hij hem inspeelt. Een Antonia is daardoor al op de bank beland. Deze rechtsbuiten moet het hebben van de 1 tegen 1 duels of ballen achter de verdedigiging. Nu krijgt hij enkel nog de ballen als er inmiddels drie man om hem heen staan en de ruimtes klein zijn geworden. Dan kun je beter Mahi of Linssen op rechts zetten. Blijft zonde, speler scoorde 10x bij GEA en had vorig jaar nog een assist of 10 en dat gooi je wel weg met die balrenner achter hem. In wedstrijden met ruimte achter de verdediging zoals morgen, zie ik liever Kappelhof rechtsback en Antonia rechtsbuiten. Dan kun je gaan counteren.

 

WII is een rechterrijtje ploeg, daar kunnen we zeker van winnen. Spelers moeten er zin in hebben om een doelpunt te maken, en met die instelling gaat dat zeker lukken. Dat Drost met Sorloth mag gaan voetballen is voor beide positief. Zie De Leeuw liever in de 60 minuut er in komen om de wedstrijd wat energie te geven, en hem als invaller een doelpunt. Tegen die tijd weet je wel welke buitenspeler of middenvelder tegen valt en hij er in kan. Tot slot liever Larssen in de basis. Achterin zijn alle voorstoppers matig. Bij Larssen zit er qua leeftijd nog progressie in, en wellicht met zijn landgenoot Lindgren naast hem krijgt hij wat vertrouwen waardoor hij groeit naar het gewenste niveau. 

Winnen en we staan weer super op de ranglijst.

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!