Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing PEC Zwolle - FC Groningen (Update vrijdagmiddag 29 januari)

Door Redactie 12 reacties

Aankomende zaterdagavond 30 januari, aanvang 19.45 uur treft PEC Zwolle in het eigen IJsseldelta stadion FC Groningen. De arbitrage is in handen van Dennis Higler. Ongeveer 450 FC supporters maken de gang naar "Peperbus-city", om de trots van het noorden te ondersteunen. Eerder dit seizoen won FC het thuisduel met 2-0, Michael de Leeuw en Lorenzo Burnet troffen de Zwolse roos. Laten we dit weekend hopen op een dito resultaat. Het seizoen verloopt alleraardigst voor de blauwvingers, zij staan op een verdienstelijke achtste plek en hebben (momenteel) één puntje meer dan Grunn. FC Groningen weet vanaf eind november niet meer te winnen, het spel verloopt verre van optimaal waardoor de blauwvingers op basis van hun frissere spelopvatting, het thuisvoordeel, in samenhang met de kunstmat - zeker niet in underdog positie verkeren...

PEC Zwolle
Afgelopen woensdag speelden de Zwollenaren knap met 1-1 gelijk uit tegen Vitesse. De ploeg van Ron Jans had de betere kansen voor de volle winst, ook een 100% penalty werd werd hun door de neus geboord. De oud FC Groningen trainer zal zeker tevreden zijn want alles wat meer is dan plek 10, is geweldig voor een club als Zwolle vertelde Ron Jans vorig jaar aan één van onze redactieleden.

Historie uit : (via FCG stats)
08-11-2014 ED PEC Zwolle - FC Groningen 2-0  
04-04-2014 ED PEC Zwolle - FC Groningen 0-1  
22-09-2012 ED PEC Zwolle - FC Groningen 1-2  
14-12-2003 ED FC  Zwolle - FC Groningen 1-1   

Korte terugblik op deze week
In de slotseconden uit tegen Willem II ontsnapte kroop FC door het oog van de naald. Invaller Hedwiges Maduro scoorde de gelukkige 1-1. FC Groningen kwam wederom tot zeer weinig kansen, de Tilburgers beheersten dit onderdeel stukken beter. Even verrassend als het gestolen winstpuntje in Tilburg was het "breaking news" dat trainer Erwin van de Looi zijn aflopend contract niet wil verlengen. Ondanks intentie van de clubleiding, om langer door te gaan.....en dat in tegenstrijd met de publieke groen-witte opinie....

Hoesen en Maduro
Danny Hoesen werd in verband gebracht met Roda JC, de spits wil meer wedstrijdminuten maken. Hoesen mag niet worden verhuurd, wel worden verkocht. Ook Hedwiges Maduro had zijn verblijf in Groningen anders voorgesteld. Een paar dagen terug vertelde Maduro aan VI, dat hij niet verwacht had buiten de basis te vallen. Eerder werd er gespeeld met twee controleurs, er is nu gekozen voor één controlerende speler, Johan Kappelhof geniet nu de voorkeur die defensiever is ingesteld.

Maduro werd juist aangetrokken als een leider om het jonge elftal bij de hand te nemen. De controleur beaamt dat - maar stelt eveneens, dat het van de speelstijl en de trainer afhangt. "Persoonlijk vind ik dat ik moet spelen, daar train ik ook keihard voor."

Johan Kappelhof
Wordt het USA? Hans Nijland bevestigt aan RTV Noord dat er een concreet voorstel is maar verwacht niet dat een deal binnen enkele dagen beklonken is.

En waren (los van de bovenstaande terugblik) niet alle ogen gericht op Michael de Leeuw die deze periode vast zou gaan vertrekken? Het blijkt vaak net weer even anders te gaan... Nog een paar dagen en dan sluit de winterse transfermarkt. Blijft alles zoals het is of zit er een mogelijk venijn in de staart?

Over de vermoedelijke opstelling zullen wij morgen in de loop van de dag een update plaatsen.

Eén ding moet gezegd worden. Zowel thuis tegen NEC als uit tegen Willem II heeft FC Groningen hard gewerkt. De slotfase in Tilburg liet zelfs een ploeg zien, dat alles uit de kast haalde om niet te verliezen. Kunnen we het ook omdraaien? Namelijk om vanaf nu - die slotmentaliteit uit Tilburg mee te nemen naar (te beginnen in) Zwolle, om vanaf minuut één te gaan strijden voor je kansen? 

COME ON FC!  

Update vrijdagmiddag 17:50uur - Naar aanleiding van de laatste training is de basiself zo goed als duidelijk. Met het aanstaande vertrek van Johan Kappelhof keert Hedwiges Maduro weer in de basis. Jongeling Payne zal vermoedelijke de honneurs linksachterin gaan waarnemen, zo laat Elwin Baas op twitter weten.

Vermoedelijk elf: Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren, Payne; Maduro, Tibbling, De Leeuw; Linssen, Sørloth en Drost.

 

Reacties:
Johan28-01-2016 om 21:18

Geen Kappelhof op verdedigende middenvelder meer als het kan. 

Supporter197129-01-2016 om 11:12

Helemaal mee eens!!

 

appie happie28-01-2016 om 21:59

Ik heb pec gezien tegen vitesse  nou  pec had verdiend te winnen aldaar..ik teken voor een punt...niet meer niet minder daar elke wedstrijd anders is.

Marco28-01-2016 om 22:16

Vechten kan iedere ploeg. Juist waar je kwaliteiten liggen moet je het verschil maken. Voor Groningen is dit goede voorzetten op De Leeuw en Sorloth en schoten rond 16 van Rusnak, Drost en Linssen. 

Zwolle is ook geen wonderploeg. 

GerdaS29-01-2016 om 09:54

Tja is niet anders helaas Voorspel  een  3-0 nederlaag. 

29-01-2016 om 10:28

Zet nu Maduro op het mv aub! 'We' zijn wel klaar met die persoonlijke voorkeuren vd VD Looi. Tibbling als aanvallende mv? Dan kan je en Maduro en Kappelhof opstellen. Sorloth of De Leeuw, niet beiden. Sorloth kan ook nog vanaf links ballen, meen ik.

 

Wanneer Kappelhof vertrekt verwacht ik nog een middenvelder erbij.

29-01-2016 om 10:37

En huur anders een mv. De concurrentie zit ook niet stil. W2 een nieuwe spits, Hoerenveen wil Serero...AZ heeft Wuytens al gehaald.

29-01-2016 om 11:56

Kappelhof naar Chicago Fire. Johan, bedankt voor je inzet voor de Fc en veel succes gewenst.

29-01-2016 om 12:04

Aan bovenstaande opmerking zitten twee kanten. 1) Het halen van spelers hangt af van het feit of er ook spelers weg gaan (Kappelhof, de Leeuw, Hoesen), de strekking van de FC is altijd geweest "Eerst verkopen, dan spelers halen". Bij zo'n strategie ben je, vergeleken bij andere clubs bijna altijd te laat om nog capabele spelers te halen. 2) Doe je het andersom, ga je eerst spelers halen en dan maar hopen dat er iemand weggaat, loop je de kans dat dit niet gebeurt en heb je teveel spelers in de ploeg en dus een te hoge salarisdruk. Volgens Johan zitde concurrentie niet stil en dat is juist, maar als je op 2 gedachten hinkt, wat is dan de beste oplossing? Mijns inziens doet de FCG dit nog niet eens zo gek door ( de Groninger mentaliteit) eerst de kat uit de boom te kijken en op het uiterste laatste moment toe te slaan. De vraag blijft "Wat is wijsheid".

29-01-2016 om 12:12

Op de site van de FC staat dat Kappelhof naar Amerika is gevlogen en dat beide clubs overeenstemming hebben bereikt over de afkoopsom.

 

Op het middenveld wordt elke wedstrijd beslist, en laat dat nu net onze zwakste linie zijn. Hoog tijd voor een echte versterking, geen knul van 18 die nog een half jaar moet wennen. Tenzij het Gufstafson wordt...

29-01-2016 om 14:30

Ka[ppelhog ( het vogeltje ) is dus gevlogen....die speelt dus duidelijk niet, En nu maar hopen dat we als bloggers. niet wéér voor azijnzijkerds of papagaai/praters worden versleten als we ons met de opsgtel,ling gan bemoeien. Wat mij betreft heeft VdLooi gegokt en verloren op zijn tactische speelwijze en is hem dat niet in dank afgenomen, omdat zo de marktwaarde /optelsom van de selectie niet op orde blijft.  Dat is net zo belangrijk als de ter verdediguing van Van de Looi door hemzelf steeds opgevoerde gelijk van de puntenjournalistiek;  de strakke gezicht van Nijland bij de persconferentie zegt boekdelen, maar op een of andere manier hadden ze vertrojuwen in VdLooi dat ie van deze selectie/en volgend jaar/ een swingend team zou gaan maken. Als het vertrouwen in een goed resultaat door zowel club als trainer begint te tanen, is er altijd een reden om te zeggen dat het "opeens"als donderslag uit heldere hemel kwam...ik denk dat dit toch niet "echt" als verrassing is gekomen, en moet VandeLooi bewijzen dat hij de club inderdaad in het linkerrijtje weet te spelen tot de zomer... 

Over vervangers, denk ik,  dat er niks meer komt: de begroting staat dat simpelweg niet toe 

 

appie happie29-01-2016 om 12:19

Super mooi werk..nu een fantastische vervanger halen..iemand die van wanten weet.type Fledderus...cd  Berg..Holla...

29-01-2016 om 21:11

Fledderus niet Appie. Je weet zeker niet meer dat hij met "pek en veren" besmeurd de Euroborg is uitgejaagd en dat hij, bij een andere club spelend altijd werd uitgefloten omdat het zo'n irritante speler was? Holla is hier ook op een niet zo'n nette manier vertrokken en toen hij bij ADO speelde moest hij zonodig FC-Groningennog even een natrap geven. Ik weet, je hoeft de hele wereld niet te haten om één persoon maar sommige herinneringen blijven toch krum-zuidhangen,nietwaar!!!!! v.d.Berg van Akkrum-zuid........ja, zie ik wel zitten. 

appie happie29-01-2016 om 21:30

Ja dat gaat gebeuren vd Berg heeft al tel. Gehad..reken dr op. Komt eigenlijk van Zwolle  wel leuk..

 

Anders doen we v.Beukering toch.minder kant  nait..

29-01-2016 om 21:13

@sorry

de laatste zin zit een beetje rot in elkaar, een beetje teveel Akkrum-zuid.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!