Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing AZ - FC Groningen + update vrijdag 19 februari

Door Redactie 9 reacties

We gaan vooruitblikken op bovengenoemde wedstrijd van dit weekend. AZ ontvangt zaterdagavond om 18.30 uur in het eigen Afas Stadion de trots van het noorden. Kevin Blom is de leidsman. Volgens de FC clubsite liggen er daarmee direct ook twee (pittige) uitdagingen in het verschiet, om (negatieve) statistieken te doen doorbreken. Zo verloren de Alkmaarders dit kalenderjaar nog geen enkel punt en werd er door onze FC in een uitwedstrijd - waar blonde Kevin zijn fluit hanteerde, nog nooit gewonnen... Feiten die er niet om liegen! Welk team stopt deze Alkmaarse dadendrang? Houden we stand? Is Kevin positief te beïnvloeden en gaan we het meemaken, dat onze groen-witte clubkleuren zaterdagavond nog meer gaan schitteren na diens eindsignaal?

AZ
De Alkmaarders verkeren in een sterke flow en hebben zich gemeld in de top 4. De kaasstadbrigade hanteerde het afgelopen weekend een zeer doeltreffend scherp kaasschaafje - door met 6-3 de verrassende nummer 3 van dit seizoen, Heracles Almelo - naar de gallemiezen te snijden. Maar liefst 20 (!) doelpogingen werden ondernomen waarvan zes treffers (in de zwart/witte roos) hun eindbestemming vonden. Aanvallende middenvelder Dos Santos toonde zich ongrijpbaar. Spits Vincent Janssen (waar FC vorig jaar nog mee bezig was om hem te contracteren) lijkt met de teller inmiddels op 14 treffers steeds meer zijn draai te vinden, evenals zijn maat Alireza Jahanbakhsh die overkwam van NEC. De Noorse Middenvelder Markus Hendriksen verdient eveneens de "volle aandacht", hij scoorde 10 keer. Verdediger/routinier Ron Vlaar is teruggekeerd op het oude nest. Het team maakt een uitgebalanceerde indruk, er wordt zeer attractief gevoetbald. FC Groningen is gewaarschuwd... 

Historie AZ- FC Groningen (via FCG Stats)

25-10-2014 Eredivisie AZ - FC Groningen 2-2 Van Boekel  

15-05-2014 Play offs  AZ - FC Groningen 0-0 Blom  

01-02-2014 Eredivisie AZ - FC Groningen 2-0 Blom  

02-02-2013 Eredivisie AZ - FC Groningen 0-1 Higler  

06-05-2012 Eerdivisie AZ - FC Groningen 1-0 van Boekel

FC Groningen
Eerder dit seizoen won de trots van het noorden de thuiswedstrijd met 2-0. Linssen opende de score, diep in de blessuretijd werd het 2-0 door Mahi. De overwinning was zwaar bevochten. Maar de punten bleven mooi in Groningen.

Afgelopen zondag werd er verloren van Ajax, maar het spel van met name de eerste helft stemde (vrijwel) iedereen tot tevredenheid. Brian Linssen viel jammergenoeg al snel uit met (naar verluidt) hamstringklachten en Hedwiges Maduro moest kort na de pauze met een "volgelopen kuit" van het veld. Maduro incasseerde twee flinke trappen waardoor hij niet verder kon. Met het gemis van Linssen, zo vroeg in de wedstrijd en (later) Maduro bleek van dermate invloed op het wedstrijdverloop, dat FC uiteindelijk aan het kortste eind trok. 

Hans Hateboer is tegen AZ geschorst, onduidelijk is (op het moment van schrijven) de status van Linssen. Wij gaan er voorzichtig vanuit dat Linssen (voorlopig?) niet inzetbaar is. Beide spelers beginnen steeds beter samen te werken. Hun absentie voor de offensieve dadendrang over rechts - is zaterdag zeker een gemis. We verwachten dat Hedwiges Maduro wel weer mee kan doen. 

Vragen? 
Vormen Reijnen en Lindgren het hart van de verdediging met op de flanken Payne en Larsen, of speelt Lindgren linksback en Larsen centraal op Lindgren's plek? Wordt Payne doorgeschoven naar rechtsback of maakt Keziah Veendorp zijn opwachting? 

Jarchinio Antonia lijkt op de weg terug. Hij speelde maandagavond bij de Beloften en kan teruzien op een sterke tweede helft. Vervangt hij Linssen? Voor wat betreft de status over de blessures van Abel Tamata, Lorenzo Burnet en Mimoun Mahi zullen wij in de loop van vrijdag een update plaatsen. Dit geldt eveneens voor de vermoedelijke opstelling. 

Update vrijdag 19 februari - geblesseerd : Burnet, Tamata, Linssen (traint apart) en Mahi.

De vermoedelijke opstelling: (afgaande op de vrijdagochtend training)
Padt; Bacuna, Reijnen, Lindgren, Payne; Maduro, De Leeuw, Tibbling; Idrissi, Hoesen en Drost.

Het punten verschil tussen de beide teams is slechts 3. AZ staat vierde en FC Groningen negende. Is FC in staat zich goed te weren om het flitsende spel van de Alkmaarders te ontregelen om vanuit de omschakeling de kansen die ongetwijfeld zullen komen te benutten?

COME ON FC!

Reacties:
appie happie19-02-2016 om 08:56

Een punt maximaal denk ik..gezien onze ziekenboeg en hun vorm op dit moment...maar een punt in een uitwedstrijd is altijd ok vind ik.

FCG-Forever19-02-2016 om 09:51

Erg lastig om nu tegen AZ te spelen, verkeren in een uitstekende vorm met Henriksen op het middenveld en Janssen in de spits...Even afwachten hoe Groningen voor de dag gaat komen 

FCG-Forever19-02-2016 om 09:52

En natuurlijk Vlaar om niet te vergeten!

appie happie19-02-2016 om 11:59

gezien de opstelling  !!!!! dat wordt een zeer moeilijke operatie...Bacuna op rb  daar heeft hij nog nooit gespeeld..oeiiiiiiiiii

Jantje19-02-2016 om 13:52

Ik snap niet waarom je Larsen niet als RB laat spelen.

verder verwacht ik dat Groningen hard onderuit gaat morgen.

19-02-2016 om 14:14

Dit wordt een echte "tegenhoudt" wedstrijd voor de FCG. Gaat dus niet lukken, een 4-0 nederlaag ligt in het verschiet!!!!!!!

19-02-2016 om 17:41

Burnet ligt er bijna het hele seizoen al uit... idd zonder Veendorp, Larsen en Sorloth en met de Leeuw defensief op de as (?)...Ik vind het wel lijken op een B- opstelling

renevanderes19-02-2016 om 19:42

Alles wat niet groter is dan een 3-0 nederlaag is meegenomen.

19-02-2016 om 20:00

is dat niet de reglementaire uitslag na niet-verschijnen?

appie happie19-02-2016 om 20:58

Of na spreekkoren 

hermanpetra20-02-2016 om 14:55

Bacuna????   Ongelofelijk vd looi. Tief gelijk maar op man. 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!