Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Twente - FC Groningen [Update vrijdag 26 februari]

Door Redactie 8 reacties

Een turbulente week rondom de TS en een speler bij onze FC. Dick Lukkien die geen hoofdtrainer van FC Groningen wordt en nu zijn zinnen heeft gezet op FC Emmen. Coach Marcel Groninger die graag eerste assistent wil zijn maar de hinder ondervindt dat er twee heren tegelijkertijd gediend moeten worden. En aanvaller Jarchinio Antonia die vanwege een (vermeend) iets te enthousiast ingezette rap battle in de kleedkamer (tijdelijk?) uit de eerste selectie is weggejorist... Terwijl Hans Nijland en companen druk doende zijn om de laatste puzzelstukjes te verzamelen, te ordenen en te rangschikken - in de zoektocht naar onder meer een nieuwe hoofdtrainer, treedt de groen-witte hoofdmacht zaterdagavond aan tegen FC Twente. Om 18.30 uur is de aftrap in Grolsch Veste.

Scheidsrechter van den Kerkhof fluit voor de tweede keer een officiële match met de trots van het noorden op het wedstrijdformulier. De eerste keer dat de leidsman een wedstrijd van FC Groningen kreeg toegewezen was tijdens het vorige seizoen, AZ won in Euroborg met 4-2. Een week geleden (hoe is het mogelijk) werd de uitslag (in Alkmaar o.l.v. een andere arbitrage) nog eens "dunnetjes overgedaan" - nu met 4-1. Een nederlaag met weinig perspectief.... Vooruitkijkend op de match tegen Twente is het te hopen dat de groen-witte brigade definitief is wakker geschud uit de winterse (interne?) perikelen. Met dezelfde mindset uit naar de tukkers, zoals een week eerder tegen de kaasboeren - is nederlaag nummer 9 een logisch vervolg....

FC Twente
Het gaat sportief steeds beter met de tukkers. Draaide de ploeg voor de winterstop moeizaam in de staart van de ranglijst, de weg omhoog is ingezet. De Grolsch brigade is heimelijk bezig met een "serie". FC Utrecht, Heerenveen, Roda JC en SC Cambuur werden de afgelopen vier wedstrijden aan de rode zegekar gebonden. 

Van Hakim Zyech gaat het meeste gevaar uit. En ondanks de diepe financiële malaise staan goede spelers zoals Felipe Gutiérez, Robbert Schilder, Kamohelo Mokotjo en Jason Cabral nog steeds op de loonlijst. Het verschil met FC Groningen bedraagt (momenteel) nog zes punten. 

Historie (via FCG Stats)

30-11-2014 Eredivisie FC Twente - FC Groningen 1-2 Wiedemeijer  

29-09-2013 Eredivisie FC Twente - FC Groningen 5-0 Wiedemeijer  

19-05-2013 Play Offs  FC Twente - FC Groningen  3-2 Liesveld  

12-08-2012 Eredivisie FC Twente - FC Groningen 4-1 Wegereef  

29-01-2012 Eredivisie FC Twente - FC Groningen 4-1     Blom

FC Groningen
We zijn zeer benieuwd of er beter wordt opgelet als de tegenstander een corner neemt. Tegen AZ liet FC zich drie keer verrassen en vrijwel elke corner van AZ was tijdens de eerste helft bijna raak...... Niet met je tegenstander meelopen en vrijwel elk duel verliezen. Aanvoerder Rasmus Lindgren verklaarde na afloop dat er (vooraf) duidelijke afspraken binnen het team zijn gemaakt. De vraag die blijft hangen is, waarom worden afspraken niet nagekomen? 

Twente klopt op de deur. Bij verlies naderen de tukkers de trots van het noorden op 3 punten. Een week later volgt op zaterdagavond de loodzware wedstrijd tegen de lampen. En hoe staat het ervoor in de groen-witte ziekenboeg? Wanneer zijn Lorenzo Burnet, Abel Tamata, Mimoun Mahi en Bryan Linssen weer inzetbaar? 

De vermoedelijke opstelling zullen wij in de loop van vrijdag gaan plaatsen via een update. We verwachten sowieso een terugkeer van Hans Hateboer die één wedstrijd geschorst was.

Update vrijdag 26 februari - de vermoedelijke opstelling: (afgaande op de vrijdagochtend training, basisplaats voor Burnet en Rusnák ) 

Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren, Burnet; Maduro, De Leeuw, Tibbling; Rusnak, Idrissi, Hoesen, Rusnák

Vragen 
Is FC Groningen in staat om meer volwassenheid, dynamiek en duelkracht tijdens de aankomende wedstrijden te laten zien?

Zijn vanaf nu de corners van tegenstanders niet kenmerkend meer waardoor afvallende ballen niet iedere keer voor een been van een tegenstander vallen waaruit gescoord wordt?

Kan dat "toeval" op de trainingen worden uitgeslepen?

Is het mogelijk, dat er vanaf nu in de eigen zestien, medogenlozer wordt verdedigd?

Is omgaan met een tegendoelpunt om te buigen in een vasthoudende mentale weerbaarheid en daadkracht om te blijven strijden, tot het laatste fluitsignaal?

KUNNEN WE AFSPREKEN - BESTE SPELERSGROEP VAN ONZE FC - DAT WE VANAF NU ONZE AFSPRAKEN WEL GAAN NAKOMEN?

COME ON FC!

Reacties:
25-02-2016 om 20:59

Redactie, ik vrees dat jullie roepende in de woestijn zijn. Dit team zit voor aanvang van de wedstrijd wederom volgepropt met opdrachten en zien dan door de bomen het bos niet meer. Resultaat, ze lopen, net als tegen AZ, als een stel kippen zonder kop, over het voetbalveld. Met een trainer die al 3/4 jaat "uit vorm" is, wordt het dus ook niet meer goed. Voorzie een klopparij die eindigt met een fikse nederlaag. Jammer, maar zo zie ik het.

Nijland moet nou maar eens een daad bij het woord voegen en v.d Klooi schorsen in plaats dat hij een speler als Antonia naar de beloften stuurt. Maar ik denk dat Jairchino even niet de ideale schoonzoonheeft uitgehangen, ja en dan ben je al gauw gezien bij deze flutleiding.

25-02-2016 om 22:56

het zou een goede zaak zijn , R R , om in jouw redenering mee te gaan, dat de trainer VdL zich eventjes ziek meldt...en ( zoals je dt wel vaker met en virus hebt ) de 1e hulp trainer Lukkien zit  ook aan de sch**terij...welnu komt die Groninger als coach op de bank.  Moet je eens kijken wat er dan gebeurt   !

Woltjer25-02-2016 om 22:04

Twente uit, historisch gezien zo goed als kansloos. De positie op de ranglijst zegt weinig. Twente is de nummer drie in de stand van 2016. De bal is rond !

appie happie25-02-2016 om 23:21

De ommekeer  fc wint zaterdag met 1-2...

26-02-2016 om 11:42

helaas ben ik niet zo optimistisch±  Twente draaft door en Groningen krijgt nog een paar weken te maken met een terugval... Het vertrouwen van spelers is gewoon te weinig, en maar enekele professionals  kunnen zich onttrekken  aan de malaise

appie happie26-02-2016 om 15:23

Kees je weet vooraf ben ik altijd "optimistich.."als je al van te voren denkt t"wordt niks hoef je ook niet te kijken..toch!!???

27-02-2016 om 12:49

"Appie Happie±  ik kan inderdaad niet wachten tot de wedstrijd, vanavond 

brummie26-02-2016 om 12:34

Twente heeft de laatste thuiswedstrjden de volle buit gepakt en daardoor vertrouwen gekregen. Thuis wordt door Twente afwachtend/op de counter gespeeld. Laat twente maar het spel maken en zelf in omschakeling gevaarlijk worden met de snelheid van idrissi en Hoesen. Doen we dat niet dan is het middenveld, met zyech, ons de baas.

Come on FC!

fc gras26-02-2016 om 21:28

Met Hoesen en Rusnak voorin op de counter spelen word geen succes ben ik bang, dit zijn spelers die altijd in de bal komen, misschien heeft idrissi wel de benodigde diepgang, maar ik zou niet weten welke middenvelder van fc een goeie steekpas kan geven.

Marco26-02-2016 om 14:53

Groningen wil de play-offs halen dan zul je in Enschede moeten winnen. Daar is de selectie prima toe instaat. Bij Zwolle-uit gewonnen nu hier voor de overwinning gaan.

Voorin en achterin is dit Twente erg matig. Hun midden-veld is wel goed. Offer Maduro op als persoonlijke mandekker op Zyech. Verder kansen benutten. Daarom is het vreemd dat vd Looi weinig doelpuntenmakers opstelt. Van de 6 spelers in de voorste linies scoort enkel De Leeuw makkelijk een doelpunt, waarbij Antonia die afgelopen jaar veel assists gaf straf heeft en niet mee mag doen. Hopelijk komt in de Tweede helft Dorst en Sorloth erin, die moeten makkelijker kunnen scoren. Doelpunten hebben we nodig.

 

appie happie27-02-2016 om 09:25

ik weet al waarom we gaan winnen vanavond..lees maar de opstelling(voorbeschouwing) hierboven..2 x Rusnak  nou als dat geen winnende combie is dan weet ik het niet meer..

appie happie27-02-2016 om 09:26

combi dus..

27-02-2016 om 12:51

die andere Rusnak is een Zombie  , Appie !

27-02-2016 om 12:41

Appie, jij begint zo langzamerhand een "ras optimist" te worden. Toch hoop ik "stillechies" dat je gelijk krijgt.

27-02-2016 om 12:52

mee eens, ik denk dat Appie voor in de rij staat bij het afhalebn van weer 4 seizoenkaarten volgend seizoen!

27-02-2016 om 15:23

Volgend seizoen wordt alles beter. Nieuwe trainer (eindelijk) en een paar nieuwe spelers en Appie met 4 nieuwe seizoenkaarten.

t'Kin nait mooier!!!!!!!

appie happie27-02-2016 om 17:37

Nou eigenlijk heb ik stiekum nu 2 kaarten  maar ehhh dat is op 2de ring ik zit daar niet graag.ga af en toe moet zeggen dat thuis voor de buis op de bank me zeer bevalt..kan er een glaasje bij..zoals nu ik denk straks een overwinning met doelpunt van Hoesen.

appie happie27-02-2016 om 18:13

Laatste kans voor vd Looi  wordt het vanavond nijs dan met verlof sturen.Faber wil graag direct weg bij nec  dus ..

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!